Seluar ski lelaki

Seluar ski lelaki

Untuk pakaian untuk sukan profesional sentiasa dikemukakan banyak keperluan. Ia sepatutnya selesa dan praktikal, melindungi tubuh daripada pengaruh alam sekitar yang negatif dan sentiasa mengekalkan suhu optimumnya.

Orang yang suka bermain ski alpine tahu secara langsung bagaimana sifat tidak bersahabat. Angin sejuk, fros dan salju dalam kombinasi dengan tindakan aktif dapat menjejaskan kesihatan jika anda mengambil pakaian yang salah. Seluar ski lelaki direka khusus untuk aktiviti di musim sejuk tidak membawa masalah dan ketidakselesaan.

Ciri-ciri

Ciri utama salun ski adalah bahawa mereka dijahit dari kain membran khas dengan angin dan sifat kalis air. Adalah menarik bahawa kelembapan tidak memasuki bahagian dalam seluar, tetapi ia keluar dengan baik jika berpeluh badan, jadi kesan bilik stim tidak berlaku. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa struktur tisu membran berliang, tetapi ditutup dengan salutan khas di atas. Debu ini pada masa yang sama memberikan fungsi kalis kotoran anda.

Satu lagi ciri penting seluar adalah pengisi mereka. Secara tradisinya, seluar ski dilindungi dengan poliester padding. Bahan sintetik unik ini menyejukkan badan dengan sempurna dan pada masa yang sama membolehkan kelembapan, meningkatkan sifat "pernafasan" seluar.

Potongan anatomi menjadikan pakaian jenis ini selesa untuk dipakai, tetapi patut dipertimbangkan bahawa mereka selalu memerlukan penjagaan khas. Mencuci pada suhu melebihi 30 ° C, berputar, menggunakan pelbagai jenis pembuang noda, serta pengeringan dalam cahaya matahari langsung akan memberi kesan buruk terhadap kehidupan perkhidmatan mereka.

Bagaimana untuk memilih

Tetapi untuk membeli seluar ski berkualiti tinggi tidak begitu mudah. Hakikatnya ialah pakaian jenis ini mempunyai beberapa ciri yang harus dipertimbangkan ketika memilih:

  • Seluar ski mestilah dengan membran dan lipatan yang baik, jika tidak, mereka tidak akan menjadi panas.
  • Adalah lebih baik sekiranya semua lubang ditutup dengan ritsleting, bukan velcro, yang cepat haus.
  • Seluar dalam seluar mestilah semulajadi, tidak sintetik dan tidak dapat dikeringkan.
  • Penebat mungkin semula jadi dalam bentuk angsa ke bawah, tetapi pilihan ini akan jauh lebih mahal daripada sinteponovogo.

Ingatlah bahawa tahap rintangan kelembapan bahan dari mana seluar dibuat tidak kurang daripada 5000 mm bagi setiap meter persegi, dan tahap kebolehtelapan wap - tidak kurang daripada 5000 g dalam beg, masing-masing.

Ski

Apabila memilih seluar ski sepatutnya, pertama sekali, mengambil kira ciri pemotongan mereka. Seluar dengan poket zip dan pinggang tinggi dianggap terbaik. Ciri pertama membolehkan anda sentiasa menyimpan objek kecil di zon jangkauan, tanpa rasa takut bahawa mereka akan gugur. Ciri kedua menjadikan seluar lebih selesa dipakai, kerana hanya seluar tinggi yang tidak menahan pergerakan, sekaligus menyelamatkan diri dari memasuki salji di bawah pakaian. Warna terang adalah atribut utama seluar ski yang berjaya, kerana ia adalah penunjuk yang membolehkan anda mencari penyelamat lebih cepat jika ada yang terjadi.

Trend fesyen dan model popular

Biasanya, apabila memilih seluar, pemain ski dipandu tidak banyak oleh ciri-ciri estetik mereka, seperti yang berfungsi. Tetapi terdapat lima pengeluar pakaian ski terkemuka. Seluar dari jenama ini menggabungkan ciri-ciri kualiti masa yang sama dan rayuan estetik.

  • Theta SV - seluar diperbuat daripada kain membran elastik. Mereka disesuaikan dengan ciri-ciri anatomi badan lelaki, jadi mereka membenarkan anda untuk bergerak walaupun dalam kedudukan yang luar biasa. Penyokong hitam bertentangan positif dengan seluar oren.
  • Bormio - pilihan terbaik untuk keadaan musim sejuk yang benar-benar keras. Lapisan bulu dan cuffs di sekitar kawasan terbuka badan membuat seluar hangat mungkin, dan warna, yang menggabungkan warna hijau dan hitam, juga bergaya.

  • Bowl Powder - seluar ski ringan dan praktikal untuk keadaan cuaca sejuk. Fabrik kalis air dan lubang pengudaraan pada perimeter membuat seluar sebagai hangat dan selesa yang mungkin, dan warna biru berkilat dengan baik dengan warna putih salji.

Mammut Verbier Pant dan Boulder Gear Seluar Pinnacle juga telah membuktikan nilai mereka. Mereka agak murah, tetapi mempunyai semua ciri yang diperlukan untuk sukan aktif.

Apa yang perlu dipakai

Tetapi untuk menggabungkan seluar ski mesti dengan jaket, yang juga direka untuk bermain ski. Ia dibezakan oleh hud dalam, kolar tinggi, manset pada lengan dan placket, serta banyak poket dengan ritsleting.

Terdapat model jaket yang sangat nipis untuk perlindungan dari angin kecil dan lebih padat, model berlapis untuk keadaan cuaca yang lebih teruk. Dan untuk melengkapkan imej ski akan membantu kasut sukan, topi dan sarung tangan.

Pilihan fesyen 2017

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus