Seluar hijau

Seluar hijau

Siapa awak pergi?

Memandangkan seluar hijau sebagai elemen penting almari pakaian, pertama sekali anda harus memberi perhatian kepada warna mereka. Mengikut teori jenis warna bermusim ("musim bunga", "musim panas", "musim luruh", "musim sejuk") apabila memilih pakaian, ia perlu memilih warna supaya mereka tidak hanya menggabungkan antara satu sama lain, tetapi tidak membayangi rupa manusia semulajadi. Dan walaupun barang-barang seperti seluar, yang paling sering tidak bersentuhan dengan bahagian badan yang terdedah, mungkin tidak memenuhi cadangan untuk jenis warna tertentu, stylists masih menasihatkan anda untuk berpegang pada set warna asas supaya imej itu semulajadi dan harmoni yang mungkin.

Tidak seperti beberapa warna lain, hijau boleh ditemui dalam koleksi untuk semua jenis bermusim, hanya warna yang berbeza - cahaya, gelap, hangat atau sejuk.

Sebagai contoh, "musim panas" kepada nada lembut, pastel, dan "musim sejuk", sebaliknya, memilih cerah dan tepu. Untuk "musim luruh" dicirikan oleh warna dalam dan gelap, dan "musim semi" kelihatan lebih harmoni dalam warna cerah dan kelihatan seperti matahari. Fesyen moden membolehkan anda tidak menyesuaikan diri dengan satu perkara, tetapi untuk memilih pilihan yang paling sesuai untuk jenis warna bermusim anda.

Satu lagi komponen penting seluar adalah bentuknya. Di sini kita juga mendapati pilihan yang cukup untuk trend fesyen, membolehkan anda mempelbagaikan almari pakaian anda dan memilih pilihan yang paling sesuai. Keadaan moden menunjukkan sifat semula jadi dan, jika 100 tahun yang lalu, wanita terpaksa menyesuaikan diri dengan sekumpulan imej yang terhad, kini terdapat peluang untuk dibimbing oleh gaya dan bentuk badan mereka sendiri.

Sistem seperti tipologi Kibby atau jenis Irena Reiter menerangkan pelbagai variasi perkadaran dan menggalakkan anda untuk memberi tumpuan kepada data anda sendiri apabila memilih pakaian, bukannya pada imej yang ideal.

Gaya popular

Klasik

Seluar klasik tidak kehilangan populariti mereka, kerana beberapa masalah terbaik diselesaikan, yang paling umum adalah kaki pendek atau bengkok. Dalam ensemble dengan pam klasik, seluar itu memanjangkan siluet, menjadikannya lebih dekat dengan kemunculan perkadaran yang sempurna, jadi untuk gadis-gadis ketegangan pendek adalah sesuatu yang sangat diperlukan.

Sporty

Seluar sukan hijau akan menjadi penyelesaian yang sangat baik, kerana, dari sudut psikologi, warna ini dikaitkan dengan kesegaran, semangat, dan hidupan liar. Memakai seluar hijau, contohnya, untuk berjalan-jalan pagi, anda secara tidak sedar meletakkan diri anda untuk keadaan aktif, ini akan membantu anda bangun dan berada dalam keadaan yang baik.

Seluar musim panas

Untuk berjalan-jalan musim panas, lebih baik memilih seluar linen, kerana bahan ini adalah termostat yang sangat baik dan menjimatkan dari suhu yang tinggi. Kapas juga boleh diterima, tetapi ciri-cirinya adalah lebih rendah berbanding dengan flaks. Seluar dengan kandungan bahan sintetik yang tinggi juga bukan pilihan yang terbaik, kerana ia boleh menjadi sangat tidak selesa dalam cuaca panas.

Peratusan kecil sintetik dalam komposisi memberikan kemudahan apabila menyeterika seluar. Di samping itu, seluar bebas yang dipotong akan menjadi penyelesaian yang sangat baik untuk musim panas, namun tidak semua jenis angka akan sesuai dengan mereka.

Model bergaya

Dipendekkan

Terutamanya bergaya dipakai seluar pisang, yang disyorkan dipakai dengan kasut bertumit tinggi - hampir semua orang mempunyai busur seperti itu. Penyelesaian menarik boleh menjadi seluar panjang lutut dengan ketat untuk dipadankan.

Lama

Seluar panjang klasik sangat diperlukan dalam almari pakaian setiap gadis. Mereka adalah universal dan sesuai untuk berjalan kaki dan acara tidak formal, serta untuk mesyuarat yang serius dan kerja pejabat. Walau bagaimanapun, dalam kes yang kedua, seluar lebih baik untuk memilih warna paling gelap.

Seluar panjang adalah pilihan terbaik untuk tunduk kasual. Mereka memberi imej yang menyerlah, menyerupai gaya remaja dan memberikan pembebasan tertentu dalam tindakan. Di samping itu, jika perlu, mereka boleh dipakai dengan kasut tumit yang membawa mereka lebih dekat dengan seluar panjang standard. Di samping itu, jangan lupa dengan kod berpakaian ketat yang tinggi menetapkan panjang seluar ke tengah tumit.

7/8 panjang

Model ini kurang sesuai untuk kanak-kanak perempuan rendah, tetapi jika anda masih menyukainya, pastikan anda memakai kasut bertumit tinggi untuk menyesuaikan ketinggian anda secara visual. Baju yang dipotong bebas atau tunik adalah yang paling sesuai untuk seluar berpotongan klasik, bagaimanapun, dengan pertumbuhan yang rendah, imej sedemikian boleh terlalu besar.

Sempit

Seluar yang sempit sekarang berada di puncak populariti - mereka mudah digunakan, dengan mudah digabungkan dengan banyak perkara dan dengan baik menekankan bentuk kaki. Mereka biasanya diperbuat daripada denim elastik. Mereka dikombinasikan dengan baik dengan kedua-dua baju T-shirt dan jaket yang ketat, yang membuatkan mereka agak serba boleh.

Luas

Seluar luas, seluar bulu, dan lain-lain adalah sebahagian daripada gaya seperti hippies dan boho. Di sini, baju sejuk bersatu terang boleh muncul, serta baju, puncak pendek, jaket yang dipotong putih atau kuning. Lebih banyak warna pastel yang akan menekankan kecerahan seluar dan persatuan mereka dengan alam semula jadi juga akan sesuai.

Warna yang bergaya

Di antara pelbagai warna industri fesyen hijau menyoroti hari ini hijau terang, hijau gelap, cerah hijau dan biru-hijau.

Cahaya hijau

Warna hijau lembut lembut dengan semua nada pastel lain dan kanak-kanak perempuan yang sesuai dengan jenis "musim panas", menekankan kelembutan dan ringan mereka. Yang paling menarik akan menjadi gabungan dengan merah jambu pucat.

Hijau gelap

Teduh ini sesuai dengan jenis "musim luruh". Ia boleh digunakan dengan selamat dalam haluan untuk kerja, jika gaya korporat tidak menyiratkan kod pakaian yang ketat. Di samping itu, ia sering menjadi komponen gaya tentera yang kini popular, berdasarkan warna dan gaya seragam tentera.

Hijau terang

Hijau terang paling sesuai untuk wakil-wakil jenis "musim bunga". Antusiasinya dan rusuhan warna adalah penampilan garis bawah yang paling baik. Di sini hijau boleh dengan mudah digabungkan dengan warna seperti merah dan oren.

Biru hijau

Blue-green - naungan sejuk dan sukar untuk persepsi. Ini mungkin satu-satunya pilihan hijau yang boleh digabungkan dengan selamat dengan benda kaya biru. Walau bagaimanapun, imej sedemikian hanya sesuai untuk wakil jenis warna "musim sejuk" - wanita alam semula jadi terang dan kontras.

Apa yang perlu dipakai?

Tertanya-tanya apa yang perlu dipakai dengan seluar hijau. pertama sekali anda perlu membuat keputusan mengenai matlamat. Adakah ia tarikh, perjalanan membeli-belah, hanya berjalan kaki, atau adakah anda perlu berpakaian untuk bekerja dengan cara ini? Perlu diperhatikan bahawa, sebagai peraturan, kod berpakaian pejabat tidak membenarkan warna sedemikian dalam guaman, jadi dalam kes ini, anda harus menimbang semua risiko sebelum membuat keputusan muktamad. Peranan utama dimainkan oleh skema warna mana yang anda pilih - masing-masing akan membawa mesej tertentu, yang, jika tidak diakui sedar, pasti dimatikan di bawah sedar.

Jika anda ingin menunjukkan diri anda sebagai orang yang menyeronokkan dan aktif, maka anda harus memilih hijau terang. Ia boleh dicairkan dengan warna yang lebih subdued, putih, hitam atau kuning air, atau sebaliknya, bersorak dengan kuning, oren atau merah. Untuk melihat yang lebih serius, kombinasi hijau hijau dengan coklat atau pasir sesuai.

Elakkan apa-apa yang berwarna biru. Jika perlu, maka pilihan lebih baik untuk memberikan naungan cahaya yang tidak akan bertentangan dengan warna hijau.

Imej dan busur

  1. Apabila menggabungkan warna-warna terang jangan lupa tentang rasa perkadaran.Adalah lebih baik untuk tidak mempunyai lebih daripada tiga warna ini, yang boleh dilengkapkan dengan warna yang lebih subur atau neutral - putih, hitam, kelabu.
  2. Salah satu pilihan yang paling bergaya adalah bahagian bawah hijau, atas putih. Tetapi perlu diingat bahawa imej sedemikian sebaiknya dicairkan dengan beberapa warna lain, dan tidak boleh mengambil aksesori untuk memadankan seluar.
Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus