Apa yang boleh saya pakai dengan baju hitam?

Apa yang boleh saya pakai dengan baju hitam?

Ciri-ciri dan kelebihan model

Setiap lelaki moden di almari pakaian mesti mempunyai saman klasik yang sesuai bukan sahaja untuk pejabat, tetapi juga untuk sebarang acara rasmi. Saman hitam kelihatan rapi dan dihormati. Walaupun pakaian ini serba serbi dan pelbagai fungsi untuk almari pakaian perniagaan lelaki, ramai pereka tidak mencadangkan memakai warna ini setiap hari. Ia adalah perlu untuk menyelamatkan saman hitam untuk majlis-majlis khas, di mana dalam apa-apa pakaian anda pasti akan mendapati diri anda dalam perhatian.

Saman sedemikian boleh terdiri daripada beberapa gaya: lurus (ini adalah model klasik), separa bersebelahan (sepadan dengan tren fesyen gaya klasik) dan menyempitkan (apa yang dipanggil "Cukup langsing"). Pilihan kedua sangat jarang berlaku dan ia dalam model hitam, kerana pakaian ini masih mencadangkan gaya klasik. Terutama yang popular adalah sut pakaian dan tuxedos. Sebagai peraturan, mereka dipakai pada acara yang paling serius, contohnya, pada majlis perkahwinan, opera, atau penerimaan rasmi.

Saman hitam bersaiz hitam sangat popular dengan belia yang bergaya. Mereka dibezakan dengan penampilan yang lebih elegan, mereka duduk dengan sempurna pada angka itu. Dalam saman ini anda boleh dengan selamat pergi ke prom, temuduga atau mesyuarat perniagaan.

Memilih saman hitam, memberi perhatian kepada kualiti bahan. Model itu sepatutnya kelihatan sempurna dan menunjukkan status anda. Oleh itu, memberi keutamaan kepada fabrik semula jadi yang mahal seperti bulu, kasmir, campuran dengan sutera atau lycra. Pakaian sedemikian akan sentiasa kelihatan cantik. Fabrik bercampur hampir tidak meremajakan, yang merupakan plus yang pasti. Mereka tahan lama dan tahan lama. Selain itu, pedalaman kostum, lapisan, tepi dan pinggirnya juga menunjukkan kualiti yang sangat baik. Mereka mestilah dalam keadaan sempurna, tanpa sebarang kecacatan.

Apa yang perlu dipakai

Kemeja putih dengan dasi gelap adalah pilihan klasik untuk saman lelaki hitam. Fesyen moden menetapkan bahawa anda perlu bereksperimen dengan warna untuk membuat imej individu, dan mungkin juga gaya anda sendiri. Cuba pakai baju hitam dengan baju berwarna biru atau lavender yang cerah. Ini akan menjadikan anda kelihatan lebih elegan dan kurang teruk.

Imej ini adalah pilihan harian yang hebat untuk pakaian perniagaan lelaki. Seorang lelaki yang sangat berani, santai dan bergaya mampu baju merah atau merah jambu gelap. Tetapi dalam kes ini, imej ini sesuai untuk mesyuarat tidak rasmi. Jangan lupa bahawa warna tali leher harus dipadankan dengan warna baju itu. Dalam kes ini, tali leher akan lebih sesuai pada acara rasmi.

Orang muda yang bergaya cuba mencipta gaya kasual dengan jaket nipis hitam. Dalam kes ini, anda perlu mempunyai rasa dan gaya yang sangat baik. Daripada kemeja, mereka memakai kemeja T-shirt atau turtlenecks, kasut klasik berubah menjadi kasut atau moccasins, dan seluar dari saman itu diganti dengan seluar jeans kurus hitam. Juga cuba memakai jaket hitam dengan seluar yang berwarna kelabu atau kelabu, sepadan dengan kasut. Ini adalah pilihan pemuda yang hebat untuk pihak pelajar. Seluar dari saman itu kelihatan hebat dengan pullover ringan atau pelompat, di mana mereka memakai jaket suede coklat, dan loafers atau moccasins melengkapkan penampilan segera ini.

Kasut apa yang boleh dipilih

Untuk menjadikan penampilan keseluruhan anda satu gambaran yang menyenangkan, anda perlu berhati-hati memilih aksesori. Pilih baju hitam warna yang sama seperti tali pinggang, kaus kaki dan kasut.Kasut berwarna (sebagai contoh, warna coklat, burgundy) sama sekali tidak sesuai untuk kod berpakaian pejabat klasik. Saman hitam tidak bertolak ansur dengan kompromi, jadi pilihan anda hanya perlu memberi tumpuan kepada kasut hitam klasik. Kasut mesti berkualiti tinggi, bergaya, sesuai untuk kostum itu sendiri. Ia boleh menjadi kasut kulit paten, dan kasut dari matte dan kulit lembut.

Imej bergaya

Gabungan hebat jaket hitam klasik dengan seluar berwarna terang dan kasut. Kemeja ringan dan dasi coklat gelap menambah keanggunan. Secara umum, imej itu kelihatan bergaya pada masa mudanya. Sudah tentu, ia tidak sesuai untuk mesyuarat perniagaan, tetapi ia agak sesuai untuk pihak pelajar.

Gaun hitam klasik untuk pejabat atau acara rasmi. Benar-benar kombinasi yang tepat baju putih dan tali leher hitam, model kasut hitam yang baik. Tiada butiran tambahan, imej ringkas dan elegan.

Dalam kedua-dua kes, saman hitam klasik kelihatan kurang formal disebabkan oleh kemeja biru dan ungu yang pucat. Dalam kes pertama, nada baju itu dimatikan dengan sempurna oleh dasi biru terang. Telah disebabkan oleh detail yang kelihatan kecil ini, imej kelihatan lebih segar. Dalam kes kedua, dasi hitam masih mencipta penampilan yang ketat. Anda dapat melihat sendiri bahawa dengan bermain dengan warna yang berbeza, anda boleh membuat imej yang sangat menarik dan individu.

Imej informal mencipta gabungan baju hitam dengan kemeja cerah. Kekurangan tali leher dan gaya rambut yang sedikit tersinggung hanya menunjukkan bahawa pakaian seperti ini jelas bukan untuk mesyuarat perniagaan rasmi. Tetapi sebagai tetamu di majlis perkahwinan atau sejenis pesta belia, anda pasti tidak akan disedari.

Tuxedo hitam klasik sangat bagus untuk majlis-majlis khas dan majlis-majlis rasmi. Kemeja putih dan dasi hitam dengan corak perak menambah keanggunan dan mewujudkan gaya yang sempurna. Kostum ini diperbuat daripada kain wol mahal dengan sutera. Pilihan yang sangat baik untuk menunjukkan kehormatan dan kedudukan tinggi anda dalam masyarakat.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus