Saman tiga keping lelaki

Saman tiga keping lelaki

Ciri-ciri dan faedah

Cara hidup bandar besar, tentu saja, meninggalkan tanda pada gaya pakaian. Dari masa ke masa, kehidupan seharian kita tidak lagi merangsang kemunculan ekonomi global, seperti krisis tahun sembilan puluhan, kemungkiran dan masalah lain. Di dunia fesyen juga datang kestabilan relatif. Dan di dalam almari pakaian lelaki, saman tiga keping itu tegas mengambil tempatnya.

Kostum itu adalah formaliti, keanggunan, status, dan akhirnya, kemudahan, kerana, memakai di dalamnya, adalah mustahil untuk menjadi kacau dan kelihatan tidak sesuai, kecuali, tentu saja, terdapat perjalanan berkayuh atau memancing.

Klasik sentiasa relevan, oleh itu, memperoleh saman lelaki yang mahal, anda tidak boleh bimbang tentang wang yang terbuang. Bertentangan dengan slogan "Image - nothing" yang diiklankan secara meluas, tiada siapa yang membatalkan kod berpakaian, dan terdapat perbezaan yang besar dalam melakukan wawancara ketika memohon pekerjaan di sebuah perusahaan yang serius dalam pakaian yang sesuai dengan gaya santai atau dalam setelan yang ketat.

Di samping itu, rompi, yang merupakan sebahagian daripada ensemble, akan memberikan lelaki itu kurus dan rapi. Cic khas adalah saman yang sesuai untuk dipesan, kerana ia idealnya duduk pada angka itu, menyembunyikan kekurangan dan menjadikan pemiliknya sebagai tuan rumah yang dihormati.

Gaya bergaya dan model

Bergantung kepada jahitan, pakaian boleh dibahagikan kepada beberapa kategori.

Bahasa Inggeris tiga keping pakaian

Yang paling popular pada setiap masa adalah versi tradisional kostum, yang mengetuai garis keturunan dari pantai Misty Albion dan terdiri daripada jaket, seluar dan jaket warna monokromatik tunggal, kebanyakannya berwarna hitam, kelabu atau biru gelap. Dan jika warna abu-abu dianggap agak demokratik, maka biru gelap adalah ideal untuk membuat busur yang paling ketat.

Peranan penting yang dimainkan oleh bilangan butang. Ia harus diperhatikan bahawa jaket itu tidak boleh melebihi empat, dan jaket itu boleh dibuka kepada orang luar dengan maksimum dua butang.

Jaket boleh menjadi dua pilihan - tertutup atau terbuka. Model tertutup mempunyai pemotongan kecil yang kecil, hanya tali leher yang sedikit pembukaan. Jaket terbuka membayangkan memotong jauh di bahagian depan, lapisan yang memegang leher mencipta ilusi rompi sepenuhnya. Sebenarnya, belakang masih ditemui.

Jaket baju Bahasa Inggeris dilengkapi dengan bantalan bahu yang menyokong siluet dalam keadaan bersih, gaya dibedakan oleh pinggang yang agak sempit dan pinggang tinggi, yang jelas meruncing pemakainya. Slot disediakan di bahagian belakang untuk mengelakkan pecah garis ketat. Seluar mempunyai cengkaman yang tinggi.

Kostum Itali

Bertentangan dengan kepercayaan popular tentang orang Itali, sebagai orang yang panas, emosi dan banyak lelaki, mereka lebih suka pakaian yang ketat, tidak menjerit, dibuat semangat minimalisme. Sekiranya seluar itu lurus, jika jaketnya bersatu dengan bahu sempit sedikit, tidak ada slot. Baru-baru ini, pereka membenarkan beberapa penyimpangan daripada tradisi yang ditubuhkan dan anda boleh menemui model berbaju dua, tetapi garis siluet masih sempurna.

Apa yang orang Itali sendiri tidak dapat berubah adalah pilihan kain. Bahan untuk menyesuaikan pakaian sesuai dengan perbaikan, kekayaan invois, kualiti tinggi dan harga yang tinggi.

Terima kasih kepada kepatuhan kepada ciri lurus dan kekurangan keterlaluan, kostum Itali akan sesuai dengan kedua-dua lelaki langsing dan mereka yang berlebihan berat badan, memandangkan potongan itu akan dengan mudah menyembunyikan kecacatan.

Kostum amerika

Saman tiga keping Amerika akan sesuai dengan orang-orang yang meletakkan keselesaan di atas semua. Potongan bebas, yang menjadi alasan untuk "beg" nama melekat pada model, mempunyai kelebihan yang tidak dapat dinafikan dalam bentuk keupayaan untuk tidak menghalang pergerakan dan, pada masa yang sama, kelihatan seperti perniagaan secara rasmi. Jaket ini menolak kehadiran pad bahu pada dasarnya, adalah demokratik dari segi siluet, tidak mempunyai preskripsi jelas tentang jumlah butang, dan untuk menambah kemudahan disediakan dengan spline di bahagian belakang. Seluar direka dalam gaya yang sama, longgar dan sedikit berkumpul di tali pinggang.

Kostum Eropah

Ia tersebar pada tahun lapan puluhan abad yang lalu dan disyorkan untuk lelaki yang sangat tinggi. Jaketnya sedikit dipasang, mempunyai potongan memanjang yang secara visual mengimbangi angka itu.

Kostum Jerman

Ciri ciri adalah kain, yang memiliki sifat untuk menjaga penampilan asal dan tidak melipat. Potongannya agak bebas, lengan baju tidak menghalang pergerakan. Pada umumnya, ia menyerupai versi Amerika dengan mengorbankan sedikit kesilapan, tetapi dalam apa yang tidak mengambil kualiti dan praktikal Jerman, ia berada di hadapan butang yang dilepaskan pada lengan dan gelung yang dipenuhi secara manual.

Kostum Perancis

Teratas rahmat dan keanggunan. Jaket yang dipangkas dengan bahu bulat, tirus ke bawah akan kelihatan baik pada lelaki pendek badan asthenik.

Semua pakaian yang dijelaskan juga boleh dibahagikan kepada tiga kategori - ini adalah klasik, dilengkapi dan perniagaan.

Saman klasik

Tidak dinafikan, sawit dalam segmen ini tergolong dalam troika Inggeris, tetapi kostum Itali, yang direka dengan ketat, tidak terkawal. Walaupun mana-mana model mempunyai hak untuk dipanggil klasik, jika ia menggabungkan sifat-sifat seperti keterukan garis dan warna, minimalism secara terperinci.

Saman langsing

Ini termasuk versi Bahasa Inggeris, Perancis dan Eropah. Jenis klasik dicirikan oleh kemeja putih yang mempesona dalam warna ensemble dan warna monokromatik kain.

Saman perniagaan

Nama bercakap untuk dirinya sendiri, kategori ini diwakili oleh semua model yang disebutkan, dengan pengecualian pakaian tuksedo dan pakaian.

Warna

Skim warna dasar dari tiga guaman itu diwakili oleh warna hitam, kelabu dan biru gelap. Pada dasarnya, keadaan rasmi membolehkan variasi warna biru, tetapi jika kes itu sangat bertanggungjawab, maka itu adalah nada biru gelap yang paling sesuai dengan tugas mewujudkan imej yang ketat, terutama dalam kombinasi dengan baju salju putih atau biru. Baru-baru ini, pereka semakin disyorkan untuk memberi perhatian kepada kemeja merah jambu atau merah jambu. Kadang-kadang dalam warna garisan saman triple boleh hadir.

Warna kelabu lebih demokratik, dan, oleh itu, lebih kondusif untuk komunikasi. Orang-orang perniagaan yang berjaya mengambil ciri ini apabila merancang rundingan apabila terdapat keperluan untuk mendapatkan ahli hubungan sedekat mungkin. Memilih di antara warna kelabu, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada arang batu, kerana ia sentiasa dalam trend dan dikaitkan dengan kekayaan.

Saman hitam adalah paling sesuai dalam suasana yang penuh, tetapi juga pada hari bekerja juga akan meletakkan pemiliknya dalam cahaya yang baik.

Bagi warna pastel, ia tidak boleh diterima dalam suasana perniagaan, walaupun pada musim panas, tetapi sel atau jalur yang sedikit kelihatan dapat menambahkan keanggunan pada imej.

Bahan

Menurut tradisi mantap, pakaian dijahit terutama dari kain bulu, kerana salah satu kelebihan bulu adalah bahawa ia tidak keriput. Juga, kain bulu bernafas, yang membolehkan anda berasa selesa dalam saman baik pada musim panas dan musim sejuk.

Untuk rintangan haus khas dan untuk melindungi bahan daripada ubah bentuk, kedutan, lycra atau sutera ditambahkan ke bulu. Benang sutera menyumbang kepada pemulihan pesat bentuk, pemeliharaan penampilan asal.

Sekiranya terdapat keperluan untuk kelihatan sihat dan rapi, adalah disyorkan untuk memberi perhatian kepada saman tweed klasik. Pada mulanya, tweed menerima permulaan dalam kehidupan sebagai bahan yang boleh dipercayai dan tahan lama yang melindungi orang-orang lelaki dari bahasa Inggeris dari cara yang tidak dapat diramalkan iklim tempatan, dan kemudian memenangkan pengagum di tanah besar. Cuba, berada di United Kingdom, untuk meminta kedai untuk menunjukkan saman tweed, anda pasti akan ditawarkan model tradisional, dengan kualiti haba yang dapat dibandingkan dengan kot yang dipendekkan. Juga, mengikut tradisi, seluar panjang tweed mesti dilengkapi dengan suspender.

Bagaimana untuk memilih

Memilih saman, perlu diingat bahawa lapisan kerah sepatutnya sesuai dengan badan. Walau bagaimanapun tidak perlu hangers, keriput dan kedutan tidak boleh diterima di belakang. Panjang lengan yang optimum adalah sehingga tulang pergelangan tangan, membolehkan anda melihat lengan baju dengan satu sentimeter.

Berikutan peraturan, butang tengah pada jaket adalah siram dengan pusat. Jahitan ulnar lengan itu berakhir seiring dengan permulaan spline dan mempunyai empat hingga lima butang.

Jaket saman tiga keping klasik menutup punggung, manakala slot tidak menyimpang ke sisi.

Apa yang perlu dipakai

Secara tradisinya, kostum dipakai dengan kemeja putih rapi, walaupun sisihan dari norma itu dibenarkan ke arah warna cahaya yang lain. Menurut kanun yang ditubuhkan, butang bawah pada jaket tidak dikunci.

Saman perniagaan sempurna dengan kasut lelaki klasik.

Daripada aksesori, tali pinggang, tali pinggang, dan jam tangan tidak akan berlebihan. Perkara utama adalah mengikuti peraturan bahawa aksesori sepatutnya menimbulkan kesan bahawa kos mereka melebihi harga pakaian. Anda boleh menambah "lada" kecil dalam bentuk selendang dada yang rumit.

Berita jenama

Antara pereka yang luar biasa yang memandang mata lelaki itu, Brioni Itali memegang sawit. Untuk mencipta koleksinya, dia menggunakan bulu yang halus. Dalam produknya memamerkan James Bond terakhir Daniel Craig, dan juga memberi mereka preferensi kepada Presiden Rusia Vladimir Vladimirovich Putin.

Kostum pereka Amerika William Fioravanti, yang berpegang pada gaya yang paling ketat, adalah antara yang paling mahal di dunia. Kad perniagaan adalah garis leher yang mendalam, menunjukkan baju dan tali leher. Kos saman boleh mencapai sehingga dua puluh ribu ringgit.

Pereka Itali yang lain, Enzo D'Orsi, telah membuat garis khas pakaian dari bulu domba Australia dan New Zealand.

Pereka Alexander Amosu membezakan dirinya dengan membuat pakaian yang dihiasi dengan cangkuk yang diperbuat daripada emas 18 karat.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus