Saiz kemeja-t wanita

Saiz kemeja-t wanita

Pemilihan memerlukan pertimbangan yang teliti. Kejayaan keseluruhan imej bergantung pada bagaimana pakaian ini atau pakaian itu kelihatan. Sebelum anda membeli, anda perlu mencuba sama sekali perkara. Walau bagaimanapun, kemungkinan ini tidak selalu diwakili. Oleh itu, adalah penting untuk mengetahui beberapa peraturan mudah, berikut yang anda akan sentiasa kelihatan hebat.

Bagaimana untuk memilih saiz yang betul

Terdapat satu cara yang paling mudah untuk mengetahui saiz anda - ambil salah satu perkara lama dan lihat label. Sebagai peraturan, masing-masing mengandungi maklumat terperinci bukan sahaja tentang pengilang, tetapi juga mengenai saiz pakaian. Secara umum, saiz pakaian adalah ungkapan pinggang, dada, pinggul. Julat saiz diterima untuk semua jenis pakaian.

Untuk baju-T, terdapat dua kuantiti asas: panjang dan lebar. Panjangnya diukur dari bahagian atas leher ke pinggir bawah produk di sepanjang bahagian belakang. Lebar diukur antara ketiak. Parameter ini digunakan untuk membina corak produk.

Satu lagi cara untuk mengira saiz anda adalah untuk mengukur tali badan anda dengan pita. Kemudian pilih saiz mengikut nilai jadual yang sepadan dengan jumlah anda.

Saiz pakaian ditunjukkan dengan huruf atau singkatan angka tertentu. Setiap negara perkilangan mempunyai sistem penunjuk saiz yang diguna pakai. Terdapat tiga sistem asas: Eropah, antarabangsa, Amerika dan Rusia. Walau bagaimanapun, di setiap negara, seseorang boleh menemui julat saiz tertentu.

Sistem diperintahkan talian yang sesuai untuk keperluan asas standard. Sistem Rusia adalah siri berangka. Di negara kita, terdapat piawai dan dokumen peraturan yang menubuhkan parameter dimensi asas, serta penyimpangan yang dibenarkan daripada mereka.

Sistem Amerika merangkumi kedua-dua abjad abjad dan angka. Terdapat satu helah rumit: untuk menterjemahkan saiz Amerika ke Rusia, anda perlu menambah "36" ke nombor yang ditunjukkan pada label. Sebagai contoh, saiz Amerika "8" akan bersesuaian dengan Rusia: 36 + 8 = 44.

Sistem antarabangsa termasuk penunjukan huruf dalam abjad Latin. Kaedah yang sama digunakan di Itali, Sepanyol, Perancis, Jerman. Negara-negara ini adalah trend utama. Mereka menentukan kepada dunia apa yang akan menjadi bergaya pada musim ini. Marilah kita berpegang pada sistem ini.

T-shirt adalah sekeping pakaian wanita yang cukup serba boleh, untuk menentukan saiz dua parameter yang mencukupi: jumlah dada dan lilit pinggang.

XXS

Saiz ini dianggap terkecil daripada julat saiz keseluruhan. Bagi sistem Rusia, saiz ini setanding dengan "38", dan bagi orang Amerika dari "0". Untuk saiz ini, angka sesuai dengan jumlah berikut: pinggang - 58; dada - 76; pinggang - 82.

XS

Parameter berikut adalah ciri untuk saiz ini: jumlah payudara - 80; Saiz pinggang - 62, jumlah pinggul - 86. Saiz ini sepadan dengan "40" atau "2" Amerika.

S

Dari meja Rusia "42", ia adalah "4" Amerika. Lingkaran dada - 84 cm; pinggang - 66; pinggang - 92cm. Membuka beberapa saiz yang paling biasa.

M

Ia adalah universal, menggabungkan dua unit dimensi. Ia berpadanan dengan Rusia "44" dan "46" atau Amerika "6" dan "8". Ukuran ini sesuai untuk angka dengan parameter berikut: volume payudara - dari 88 hingga 92 cm, pinggang pinggang - 70-74 cm, pegangan pinggul sehingga 100 cm.

L

Yang biasa untuk Rusia "48-50", atau "10-12" untuk orang Amerika. Ukuran ini bersesuaian dengan parameter: lengan dada sehingga 100, pinggang pinggang sehingga 82 dan pinggang lilit hingga 108 cm.

XL

Sesuai dengan Rusia "52" dan Amerika "14". Parameter: dada - 104, pinggang - 86, pinggul - 112.Salah satu saiz wanita Amerika yang paling popular.

XXL

Rusia "54-56", masing-masing, "16-18" Amerika. Di pasaran pakaian Rusia ukuran ini dianggap sangat besar. Ia melengkapkan siri standard, yang boleh didapati di mana-mana kedai. Semua saiz yang lebih tinggi daripada ini jarang ditemui di kedai biasa. Selalunya perkara-perkara seperti itu dibentangkan dalam butik-butik khusus.

Wanita muda yang gemuk memakai saiz ini dengan parameter berikut: lengan dada sehingga 112 cm, pinggang sehingga 94 cm dan pinggul sehingga 120 cm.

XXXL

Saiz ini sepadan dengan Rusia "58". Dia juga tidak bertemu di kedai pakaian biasa. Ideal untuk wanita cantik dengan jumlah yang berikut: dada - 116 cm, pinggang - 98 cm dan pinggul - 124 cm. Semua saiz yang berikut ini mempunyai angka pada permulaan jawatan - 4.5, dsb.

Jadual

Untuk kemudahan, pelbagai saiz sistem yang berbeza dikumpulkan dalam pelbagai jenis. Sebagai peraturan, mereka adalah universal dan mengandungi maklumat terperinci mengenai parameter utama dan saiz masing-masing. Meja ringkas termasuk sistem asas: Rusia, antarabangsa, dan Amerika. Jadual-jadual yang lebih terperinci disokong oleh sistem Jepun, Inggeris, Eropah dan juga Itali.

Secara praktikal di setiap kedai pakaian dalam talian moden, anda boleh menemui pelbagai jenis yang sama dengan menunjukkan jumlah dan saiz angka. Ini agak mudah, kerana sering nombor dalam jadual mempunyai ralat tertentu. Oleh itu, jika anda mengambil T-shirt melalui kedai dalam talian, gunakan jadual dimensi. Jadi, peluang untuk mendapatkan kaos dengan ukuran yang lebih kecil atau lebih besar akan menjadi minimum.

Bagaimana untuk menentukan saiz pertumbuhan

Ketinggian adalah ciri yang sama penting untuk saiz. Selalunya pelbagai saiz ditunjukkan nilai-nilai dari pelbagai pertumbuhan. Apabila memilih baju T-parameter ini tidak boleh diabaikan. Malah, T-shirt terlalu pendek atau sangat panjang boleh merosakkan keseluruhan penampilan.

Dokumen pengawalseliaan memberikan nilai pertumbuhan untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Bagi wanita, saiz terkecil yang diguna pakai dalam sistem antarabangsa sepadan dengan ketinggian 158 hingga 163 cm. Jika anda mempunyai angka yang standard, tanpa sebarang kelemahan yang ketara, anda boleh dengan mudah memilih saiz mengikut ketinggian. Sudah tentu, nilai pertumbuhan tidak boleh dianggap sebagai satu-satunya parameter yang diperlukan untuk memilih T-shirt. Walau bagaimanapun, mereka tidak boleh diabaikan.

Selalunya ada masa anda cuba saiz anda dan ternyata baju anda terlalu pendek atau sebaliknya. Untuk memilih saiz yang betul, nilai pertumbuhan harus diberi perhatian yang kurang dari nilai volume payudara.

Saiz kemeja t-shirt wanita yang sempurna

Untuk memilih baju T yang sempurna, anda perlu memahami dengan tepat gaya yang anda inginkan. Malah, pemotongan itu sangat penting. Pilih kemeja-T yang diperlukan memandangkan imej yang anda inginkan. Prasangka bahawa baju kaos hanya sesuai untuk gaya belia yang telah dilupakan.

Pereka dunia telah membangunkan pelbagai model elegan untuk gaya perniagaan, santai atau romantis. Untuk menjahit baju-baju seperti itu menggunakan kain semulajadi berkualiti tinggi, gentian anjal yang diubahsuai. Mereka betul-betul sesuai dengan angka, menekankan lekukan anggunnya. T-shirt ini dipilih dengan ketat dalam saiz. Ia sepatutnya dibohongkan pada angka tersebut, tidak berkerumun dan tidak akan berlaku.

Pemotongan lurus sesuai dengan rupa kasual. T-shirt ini kelihatan hebat dengan seluar pendek atau seluar jeans. Ambil baju lurus, dengan mengambil kira lilitan pinggang dan panjang baju T-shirt di belakang. Ia tidak sepatutnya terlalu pendek.

Di samping itu, baju kaos lurus tidak sesuai dengan pinggang. Sebaliknya, ia direka untuk menyembunyikan kelemahan kecil. Tidak perlu mengambil t-shirt untuk saiz yang lebih kecil. Perlu diingat bahawa kain mempunyai keupayaan untuk "duduk" selepas mencuci.

Untuk membuat kasual, tontonan belia, T-shirt untuk potong percuma akan dilakukan.Kemeja-t seperti ini hampir tidak berdimensi. Sering kali, wanita secara khusus membeli baju T percuma dua hingga tiga saiz yang lebih besar. Mereka terikat di pinggang, terselip atau dipakai untuk dibebaskan. Ini patut dicetak atau kurus jeans, denim atau seluar pendek kain, bingkap.

Teknik yang menarik adalah untuk mencipta imej di mana T-shirt percuma disediakan sebagai item bebas. T-shirt ini mempunyai panjang yang panjang, ia boleh dipakai sebagai pakaian.

Menyimpulkan, saya ingin ambil perhatian bahawa kejayaan imej bergantung bukan sahaja pada saiz yang betul.

Gaya sepadan dengan penampilan dan jenis badan anda. T-shirt terang dengan aplikasi dalam bentuk beruang atau anak kucing pada bentuk yang subur wanita matang kelihatan paling tidak pelik.

Buat imej yang sempurna dengan rasa dan fikiran.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus