Varieti Suapan Kerja

Varieti Suapan Kerja

Ciri-ciri

Sasaran kerja itu perlu menyediakan kerja yang paling selesa seseorang dalam pelbagai bidang pengeluaran, berfungsi sebagai mungkin dan tidak menghalang pergerakan. Sekiranya terdapat faktor berbahaya dalam perusahaan, pakaian tersebut harus menghalang kesannya ke atas badan. Saring kerja beberapa jenis harus berkesan melindungi terhadap kerosakan mekanikal, bunga api, debu, percikan logam, cip. Apabila bekerja di luar dalam cuaca sejuk, mereka harus mempunyai prestasi penebat haba yang tinggi, mencegah penembusan kelembapan, dan dalam keadaan tertentu mempunyai warna terang dan elemen reflektif.

Baju kerja dari pengeluar yang berbeza, bagaimanapun, mempunyai ciri-ciri yang unik. Sebagai contoh, pakaian seorang tukang las, pengawal atau jurujual, tanpa mengira jenama, biasanya sama, dan profesion pemiliknya dapat ditentukan oleh kemunculan peralatan. Begitu juga dengan seragam pekerja jalan raya, pembina, pemandu, juruelektrik dan kepakaran lain.

Keperluan utama yang dikenakan pada jenis pakaian ini ialah:

 • perlindungan terhadap faktor pengeluaran;
 • bahan berkualiti yang digunakan untuk pembuatan;
 • pergerakan dan praktikal yang tidak terkawal;
 • potongan percuma;
 • reka bentuk standard, ciri profesion tertentu.

Di negara kita terdapat penyeragaman pakaian kerja. Produk sedemikian mesti dibuat mengikut GOST 27575-87. Mungkin ada penyimpangan yang sedikit dari penyatuan mutlak, contohnya, penerapan logo syarikat.

Varieti

Perlu dipertimbangkan beberapa jenama praktikal dan berkualiti yang popular dalam pembuatan.

 • Syarikat Mont Blanc mengkhusus dalam pembuatan pakaian perlindungan, medis, isyarat untuk musim panas dan musim sejuk. Strategi utama pengeluar ialah pembebasan sut bekerja yang berkualiti dan boleh dipercayai dengan menggunakan teknologi khas mengikut piawaian GOST. Peralatan musim sejuk Suite dengan hud luas dan penebat dalaman membolehkan anda bekerja di luar dalam keadaan cuaca yang keras, melindungi angin dan kelembapan. Model ini berwarna biru tua dengan jalur reflektif perak. Kostum Hunter juga mewakili versi hangat dengan hud pada bulu palsu dan warna penyamaran. Berbagai Mont Blanc adalah Lux seperti Lux, hanya dilengkapi dengan tudung bulu.
 • Workwear brand Favorite ia berbeza dengan barang-barang berkualiti tinggi yang diperbuat daripada kain katun dengan penambahan polimer tahan kelembapan, penebat buatan. Saman musim sejuk Favorit Mega mempunyai pewarna merah dan biru terang, ia dibekalkan dengan penebat holofiber dan separa teka-teki. Bekerja di musim sejuk di dalamnya akan menjadi selesa yang mungkin. Model Flagship dengan jaket dan seluar pendek yang direka untuk kakitangan kejuruteraan dan teknikal di perusahaan. Ia mempunyai zippers yang selesa. Ini adalah musim panas, versi tidak hangat, yang agak sesuai untuk premis, melindungi terhadap semua jenis faktor pengeluaran yang berbahaya. Suite kelabu terang Suite kegemaran dengan jaket dan separa pakaian diperbuat daripada kain berkualiti Rodos-Tomboy. Jaket itu diikat dengan zip yang tersembunyi. Ini juga merupakan versi musim panas.
 • Firma "Sirius" terlibat dalam pembebasan pelbagai pilihan untuk kerja perindustrian dan pembinaan, memancing, memburu dan pelancongan, perkhidmatan jabatan. Di antara mereka, kami boleh menyerlahkan saman dengan jaket musim sejuk dan pakaian berkala Berkut. Ia berwarna biru dengan jalur hitam, diperbuat daripada bahan kalis air dengan penebat tebal.Set termasuk 4 item pakaian.
 • Pakaian seragam musim panas untuk wanita Golden Eagle Cinderella mempunyai warna biru muda. Jaket itu memanjang, dilengkapi dengan butang, dan seluar dengan clasps sisi.
 • Model pakaian kerja Damaskus Ia adalah satu set seluar kapas dan jaket hijau dengan bahagian atas kuning. Dilengkapi dengan saku dada dengan flap, tetulang di lutut dan siku.
 • Kostum Legion adalah pilihan yang seragam musim sejuk terlindung pilihan. Ia terdiri daripada seluar tebal pada tali dan jaket dengan kerah bulu palsu, dilengkapi dengan poket tambahan untuk radio. Ia mempunyai warna biru gelap.
 • Model Pakaian Kerja Viking diwujudkan khusus untuk memburu, memancing dan pelancongan dalam keadaan yang teruk di Far North. Warna penyamaran, tudung boleh tanggal boleh laras, tali pinggang angin, perlindungan terma yang lebih baik menjadikan pakaian ini yang paling penting dalam persekitaran yang agresif.

Kain

Untuk pembuatan kebanyakan model pakaian kerja menggunakan set standard kain. Yang paling umum adalah:

 • Greta
 • Twill.
 • Diagonal
 • Kain.

Greta kain diperbuat daripada poliester dan kapas. Ia dapat mengekalkan kelembapan dengan baik, ia tahan terhadap kerosakan mekanikal, tidak mengecil ketika menstruasi dan mengekalkan warnanya. Warna yang berbeza dari bahan ini digunakan untuk membuat seluar, jaket, separa pakaian untuk pakaian kerja musim panas dan bekerja di premis.

Kapas 100% Kain kepar sangat selesa dan mesra alam. Ia dengan sempurna melindungi daripada tudung atau bunga api, oleh itu ia sesuai untuk pematerian, pemusing, dan pekerja logam. Ia digunakan dalam industri lain. Terima kasih kepada kapas selepas mencuci ia duduk sedikit, yang mesti dipertimbangkan apabila memilih saiz guaman.

Bahan pepenjuru juga terdiri daripada kapas tanpa komponen tambahan. Kain ini dipanggil jadi, kerana ia terdiri dari luka pepenjuru, yang terletak pada sudut 45 derajat ke tepi. Ia boleh digunakan di perusahaan dengan faktor pengeluaran berbahaya dengan pendedahan kepada suhu tinggi, api terbuka, kelembapan, serpihan mekanikal.

Kain adalah kain campuran bulu atau bulu. Bahan ini digunakan untuk pakaian jahit dengan sifat pelindung asid. Dan dalam kombinasi dengan lapisan tahan api, kain ini dapat digunakan dalam perusahaan metalurgi dan kimia di mana perlindungan terhadap suhu tinggi diperlukan.

Bagaimana untuk memilih

Pilihan pakaian kerja bergantung pada kriteria berikut:

 • aktiviti manusia;
 • musim - musim sejuk atau musim panas;
 • keadaan kerja luaran;

 • kehadiran faktor berbahaya dan berbahaya di tempat kerja;
 • Keperluan tambahan: pemalar isyarat, poket, haba, kelembapan dan penebat elektrik, perlindungan daripada bahan kimia.
Sebelum membeli, anda harus mencuba saman dan semak seberapa selesa ia duduk di badan anda, sama ada pergerakan bebas, selekoh, bertukar, berjalan kaki yang selesa dibenarkan. Perlu diingat bahawa ketika mencuci banyak variasi seragam musim panas cenderung mengecil, jadi produk ini harus dibeli dengan margin tertentu. Dalam bentuk yang tidak digunakan, mereka tidak boleh 100% berfungsi dengan lancar, tetapi sedikit percuma.

Perhatian khusus harus dibayar ke tempat-tempat jahitan, pengikat, lengan baju, poket. Di sendi, serpihan pakaian harus disambung dengan rapi, tidak mengandungi benang yang melekat. Saman kerja harus dibeli sedemikian rupa agar mereka bukan sahaja kelihatan elegan, tetapi juga menyediakan kemudahan pekerjaan tertentu sepanjang masa penggunaan.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus