Sut biru wanita biru dan gelap

Sut biru wanita biru dan gelap

Ciri-ciri dan faedah

Saman wanita menenangkan biru dan biru tua mulia - ini adalah pilihan menang-menang untuk pakaian dalam almari pakaian dari mana-mana fashionista. Dan ia sama sekali tidak penting sama ada ia adalah saman perniagaan, musim panas, musim sejuk pada poliester padding atau satu belia. Fakta adalah bahawa warna biru berjalan dengan baik dengan hampir semua pakaian, dan ia tidak pernah begitu popular seperti sekarang.

Biru adalah warna kesungguhan, pemikiran dan kestabilan yang mendalam, ia adalah kepribadian konservatisme dan keanggunan. Tidak hairanlah warna biru gelap sering ditemui dalam kod pakaian perniagaan dan kalangan politik. Di samping itu, beliau mempunyai kemampuan untuk menyesuaikan diri dengan komunikasi yang membina.

Bahan

Apabila menjahit sut biru klasik, mereka sering menggunakan kain wol atau fabrik pakaian sintetik, contohnya, gabardin. Beberapa butiran kostum sering dibuat dari kain satin, misalnya, dari sutera semulajadi atau sintetik.

Saman kurang formal membenarkan butiran kulit atau suede. Sebagai contoh, pada beberapa jaket wanita, sebagai tiruan lelaki, ada patch suede pada siku. Pilihan yang lebih mewah adalah pakaian yang dibuat sepenuhnya dari kulit dan suede.

Kostum musim panas sering dibuat daripada kain kapas, poplin, viscose atau kapas.

Kostum untuk majlis-majlis khas, pakaian konsert boleh dibuat dari sutera buatan atau semulajadi, serta kain bersulam dengan cincin.

Untuk pakaian sukan, bahan-bahan regangan yang selesa digunakan, serta kain, yang termasuk kapas. Kental, poliester, spandeks, asetat dan velor juga digunakan.

Saman musim sejuk pada musim sejuk sintetik mengikat dari nilon dan fabrik sintetik dengan impregnation.

Cetakan

Kain yang digunakan untuk menyesuaikan pakaian klasik, kebanyakannya monophonic. Tetapi terdapat juga penggunaan cetakan dalam bentuk jalur tipis dan lebar dan sel-sel dari pelbagai saiz.

Tahun demi tahun pakaian wanita dengan perhiasan geometri dua warna, dipanggil "kaki angsa" ("gigi anjing" atau "sel pecah), tidak kehilangan kaitannya. Suit daripada kain tersebut adalah kod berpakaian pejabat dan merupakan alternatif yang sangat baik untuk saman perniagaan biru gelap yang standard.

Untuk pakaian musim panas menjahit, kain dengan cetakan bunga atau abstrak sering digunakan, corak etnik seperti "Timun Turki". Mereka kelihatan segar dan menarik.

Bagaimana untuk memilih

Setakat ini, terdapat beratus-ratus versi pelbagai warna biru pelbagai warna dan gaya. Tetapi untuk memilih saman yang sesuai dengan anda, agak mudah, jika anda menentukan beberapa kriteria pemilihan.

Khususnya, anda perlu memutuskan sama ada saman klasik, tidak formal atau sukan diperlukan, sama ada musim demi musim, musim sejuk atau musim panas.

Kemudian, adalah baik untuk menentukan butiran apa yang harusnya terdiri daripada. Sebagai contoh, ia akan menjadi lebih mudah bagi anda untuk menggabungkan jaket dengan skirt atau seluar, dan sama ada anda memakai jaket. Terdapat pakaian yang termasuk semua bahagian yang disenaraikan supaya mereka boleh dipasang dengan pelbagai cara dalam proses memakai.

Seterusnya, anda perlu memutuskan mana yang lebih baik untuk disesuaikan dengan pakaian untuk tokoh anda - pereka moden atau klasik.

Saman seluar yang ketat dengan jaket yang dipertimbangkan akan secara visual menjadikan anda lebih tinggi, dan bayang itu sendiri akan menjadi lebih langsing. Saman dengan jaket tunggal dengan tucks akan menonjolkan payudara yang mewah, dan jaket dua breasted dengan lurus lurus, sebaliknya, tidak akan menarik terlalu banyak perhatian kepada zon ini.

Sekiranya anda adalah pemilik badan yang tinggi dan langsing, ahli stylists mencadangkan untuk melihat model saman pemotongan langsung, dengan lap lebar.

Sekiranya anda mempunyai bentuk yang luar biasa, maka cubalah memilih saman yang menekankan pinggang. Seluar sedikit dibakar akan membantu mengimbangi perkadaran dengan pinggul lebar.

Pereka wanita yang berpanjangan rendah menawarkan jaket hingga pertengahan paha digabungkan dengan skirt pensil. Tidak buruk, jika saman sedemikian berada dalam jalur menegak nipis, ia akan membolehkan sedikit bayang silu. Jika anda adalah pemilik angka yang tidak standard, adalah dibenarkan untuk memilih secara berasingan komponen pakaian yang akan kelihatan dengan sempurna pada anda.

Nah, akhirnya, anda perlu memutuskan warna saman itu. Terdapat lebih daripada 100 warna biru, yang paling terkenal adalah cornflower blue, indigo, kobalt, azure, elektrik dan ultramarine.

Gaya bergaya dan model

Saman biru atau navy pemotongan klasik akan berguna dalam almari pakaian mana-mana gadis. Ia sesuai untuk kerja pejabat dan acara rasmi.

Bersama-sama dengan saman ini, kombinasi seluar klasik yang dipotong bergaya, atau skirt lurus ke paha pertengahan, dengan jaket tiga suku lengan atau pendirian kolar adalah relevan. Jaket boleh sama ada lurus atau dipasang, panjang standard atau dipendekkan.

Untuk berjalan-jalan dan mesyuarat tidak formal, sut biru dengan seluar kurus yang dipotong, jaket dengan hiasan asal atau cetakan, digabungkan dengan baju T-shirt, T-shirt atau atas mudah, bagus.

Gaun besar biru biru dan gelap terlihat sangat modern. Mereka mewujudkan rupa bandar yang santai.

Untuk membeli-belah dengan rakan-rakan, saman yang selesa yang terdiri daripada tunik dan bingkap adalah sempurna. Dengan cara ini, saman semacam itu dibuat daripada kain kapas yang amat diperlukan sebagai pakaian rumah.

Untuk sukan, joging di taman, atau perjalanan ke sifat selera biru gelap yang sempurna. Untuk berjalan-jalan musim sejuk atau ski atau snowboarding saman biru hangat pada poliester padding adalah sempurna. Oleh kerana warna tidak gelap, kedua-dua musim sejuk dan musim panas sesuai dengan keadaan dalam apa jua keadaan.

Apa yang perlu dipakai

Kombinasi yang paling klasik dari semua yang mungkin adalah saman perniagaan biru biasa dengan kombinasi baju putih salju. Saman itu boleh menjadi seluar atau dengan skirt - tandem ini akan kelihatan hebat dalam kedua-dua kes.

Ia juga merupakan kombinasi yang menarik dari baju dengan kemeja merah jambu pucat. Ia sesuai untuk kanak-kanak perempuan, juga menekankan kulit yang segar dan menjadikan imej tidak begitu formal.

Saman biru berserta kemeja biru atau biru atau biru bergaris biru memberikan kepada seorang wanita yang lebih suka gambar sedemikian konservatif. Gabungan warna ini adalah yang paling sesuai untuk pejabat.

Untuk gadis-gadis yang lebih asli, stylists mencadangkan untuk memberi perhatian kepada tandem baju biru dengan baju dalam sel yang besar. Imej ini sangat asli dan menarik perhatian.

Sangat cerah dan berani adalah kombinasi biru dan merah. Tandem ini sangat sesuai untuk perniagaan dan gaya formal. Jika anda memilih pakaian klasik, contohnya, dengan warna merah, ia akan menjadi sangat bergaya untuk melengkapkannya dengan kasut merah atau sandal pada stilettos.

Kasut tumit hitam atau coklat menjadi hebat dengan saman biru dan tentera laut. Untuk mencipta paparan yang lebih kasual pada musim panas, moccasin biasa atau kasut ringan dalam warna bahagian atas atau beg tangan adalah sempurna.

Pilihan asalnya ialah menggabungkan saman biru dengan kasut berwarna kuning telur. Untuk melengkapkan imej ini boleh menjadi beg dalam warna kasut.

Imej bergaya

Saman celana biru, cerah dengan pemotongan moden digabungkan dengan sandal hitam atas dan tinggi tinggi mencipta imej pemuda yang cerah dari seorang gadis yang percaya diri.

Saman navy yang bergaya dengan jaket dengan potongan yang tidak biasa, digabungkan dengan skirt panjang lutut sempit dan blaus mutiara adalah contoh yang sangat baik dari gaya pejabat perniagaan.

Gabungan rompi panjang dan seluar klasik yang dipotong dengan anak panah dalam sut biru bersamaan dengan turtleneck kelabu adalah tafsiran baru gaya perniagaan.

Saman sukan velor dalam warna elektrik digabungkan dengan kaus putih dan sepatu putih kelihatan sangat cerah dan bergaya.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus