Makeup Mata Asia

Makeup Mata Asia

Gadis-gadis Asia yang kelihatan eksotis dan sentiasa menarik perhatian orang lain. Mata coklat mereka dipanggil misteri dan menarik. Tetapi jika seorang gadis Rusia kadang-kadang hanya berjalan-jalan dengan bayang-bayang dan membuat bulu mata, solek untuk mata Asia mempunyai beberapa perbezaan.

Ciri-ciri Rias

Perbezaan utama antara muka Asia adalah pemotongan mata. Bentuknya sempit, agak miring, kelopak mata mudah alih hampir selalu hang dan tidak ada lipatan. Bulu mata bulu mata panjang dan panjang, kerana kanak-kanak perempuan Asia lebih sukar untuk menyesuaikan keterukan rupa. Tetapi dalam kebanyakan kes, tulang pipi orang itu sangat ekspresif, dan bibir kecil, tetapi berisi. Kepada kelemahan latar belakang umum, kulit wajah yang beruban dan kulit berpori ditambah.

Walaupun ciri-ciri tersebut, asas solek Asia (wanita Cina, wanita Jepun, wanita Korea, Uzbekistan, gadis-gadis Kazakh, dan sebagainya) adalah penekanan pada kulit yang sempurna dan kelihatan menarik. Untuk menonjolkan mata, anda perlu membawa kulit dalam keadaan sempurna. Ini adalah syarat yang perlu, tanpa itu, solekan yang cantik tidak akan berfungsi.

Tugas pembentukan mata Asia adalah pembetulan bentuk: anda perlu meningkatkan saiznya secara visual, membuka rupa, menjadikannya ekspresif.

Semua kehalusan "mata terbuka" solek menyiratkan penggunaan kosmetik khas.. Mereka didasarkan pada budaya dan tradisi negara-negara. Ini bukan hanya solek mata: untuk mewujudkan imej yang anda perlukan keharmonian semua ciri wajah. Membetulkan pemotongan mata, adalah penting untuk tidak kehilangan keperibadian mereka.

Ciri khas solek Asia adalah sifat semulajadi. Apa yang dibenarkan di negara kita, mereka jauh dari sentiasa dialu-alukan. Setiap make-up adalah tertakluk kepada kes tertentu dan harus kelihatan semula jadi, seolah-olah semua ciri-ciri wajah bersifat sempurna. Perkara utama - untuk menunjukkan kecantikan feminin, bukan kosmetik.

Dalam kes-kes khas (acara yang sungguh-sungguh, cuti kebangsaan, perkahwinan, dan lain-lain) ada kebebasan yang dibenarkan, tetapi dengan mengambil kira tradisi negara. Make up Asia berfikir terperinci terkecil: setiap stroke di dalamnya mempunyai makna. Malah penyembahan trend fesyen (gaya anime, berhala) boleh menjejaskan solek mata, seperti yang dinyatakan dengan jelas oleh penggunaan gam khas yang mengangkat kelopak mata.

Penyediaan kulit

Gaya wanita Asia - daya tarikan semulajadi dan kesihatan. Pertama anda perlu meletakkan kulit supaya: ia akan menonjolkan keindahan mata. Sebelum memohon kosmetik, bersihkan kulit dan bilas dengan air sejuk untuk menyempitkan pori-pori.

Nada kulit disamakan dengan bantuan yayasan, dan karena sifat warna alami warna kulit merah muda tidak diizinkan. Nada nada itu sepadan dengan sempurna dengan kulitnya.

Yang penting adalah menghilangkan bulatan gelap di sekeliling mata: mereka tidak boleh diterima, kerana mereka membuat mata membosankan dan sakit. Untuk menghapuskan kekurangan ini, anda perlu menggunakan concealer atau concealer satu nada yang lebih ringan daripada warna kulit semulajadi.

Sentuhan akhir untuk mencipta derma sempurna akan menjadi lapisan cahaya serbuk longgar. Kulit sempurna harus bersinar, kata orang Asia.

Mereka menggunakan penyikat tinggi dan sedikit aksen dalam bentuk berambut merah - jadi kulit berseri dengan kesihatan.

Penyelesaian warna

Muka mata gaya Asia mematuhi warna semula jadi. Palet pada masa yang sama boleh diubah: asas warna adalah menyenangkan dan semulajadi, tetapi ia membolehkan untuk menambah kontras lembut pada nada asas. Perkara utama ialah melihat alam semula jadi dan harmoni. Ucapan ini akan sesuai di mana-mana imej dan sesuai untuk gaya arah yang berbeza.

Tidak seperti wanita Eropah, yang sering menunjukkan mata mereka dengan warna yang agresif, Asia meletakkan penekanan pada kecantikan semula jadi. Hasil yang sangat baik dicapai dengan gabungan kontras lancar dan bulu-bulu beberapa nada semula jadi yang dekat dengan warna kulit (teknik ombre). Tidak ada peluang untuk memilih warna bayang-bayang: anda perlu memberikan mata anda kedalaman visual.

Palet bayangan untuk majlis-majlis khas membolehkan warna lebih gelap dan lebih tepu. Ia sering terdapat dalam warna gelap kelabu dan hitam. Kosmetik untuk acara kebangsaan khas. Ia boleh menyertakan warna terang dan luar biasa sehingga berwarna merah jambu, biru, ungu, perak terang.

Bayang-bayang merah adalah pantang larang: mereka membuat mata sakit, bengkak dan menangis, yang ideal adalah orang yang warnanya dekat dengan kemerahan semulajadi, tetapi sedikit lebih gelap.

Jenis make-up

Solek Asia adalah pelbagai dan nasional. Tidak kira imej yang dipilih, ia menjadi kaya dan harmoni. Cantik bermata coklat tahu banyak mengenakan kosmetik, jadi mata mereka sentiasa cantik, dan imej itu dibezakan oleh rasa halus dan aristokrasi tertentu.

Solekan Asia boleh menjadi:

 • setiap hari (hari), dibuat dalam gaya minimalis;
 • pada waktu petangditandakan dengan kontras yang lebih cerah;
 • kebangsaanmenunjukkan kebudayaan negara tertentu;
 • peringkat (pop), mewakili artis dalam cahaya terbaik.

Bergantung kepada kes tertentu, kaedah memakai kosmetik mungkin berbeza-beza.. Pilihan solek berbeza dengan negara tempat kediaman gadis itu. Minat yang besar dalam ciri-ciri penggunaan kosmetik untuk menukar potongan mata membuatkan solek Asia popular. Mencuba gaya ini, gadis-gadis Eropah sedang mencari cara baru ungkapan, bosan dengan solek besar-besaran.

Harus diingat bahawa solekan dalam gaya Asia tidak menyiratkan wajah patung. Adalah penting untuk menjadi diri sendiri, jadi perubahan visual dalam ciri-ciri wajah tidak dialu-alukan. Di samping itu, pendekatan ini tidak sesuai dengan imej Asia yang terang dan misteri.

Bagaimana untuk memohon?

Ucapan cantik - impian ramai gadis. Dan jika pembentukan negara berbeza, klasik tetap tidak berubah: tidak kira negara mana yang tinggal di negara ini (China, Korea, Kazakhstan, Uzbekistan, Mongolia).

Membuat solek mata Asia sebenarnya tidak begitu sukar kerana ia mungkin kelihatan. Sekiranya anda melangkah ke setiap langkah, anda dapat dengan cepat menguasai teknik ekspresi yang menarik dan menarik.

Bekerja untuk mewujudkan mata yang indah bermula dengan penggunaan asas di bawah bayang-bayang. Jika langkah ini diabaikan, kosmetik mungkin kelihatan ceroboh selepas beberapa jam selepas permohonan.

Siang hari

Kunci utama dan setiap hari adalah penyelesaian sejagat. Untuk menciptanya, anda tidak perlu keseluruhan artileri kosmetik: satu set standard beg kosmetik cukup:

 • selamanya memohon bayang-bayang cahaya, mewujudkan kesan mata dan kedalaman yang besar;
 • kelopak mata atas kosmetik solek gelap, tidak melupakan sudut luar;
 • di pangkal garis lash kelopak mata yang bergerak menarik garis besar dengan eyeliner cecair;
 • pusat kelopak mata bahagian atas menekankan bayang-bayang putih, mewujudkan kesan kelantangan;
 • warna yang sama menghabiskan beberapa pukulan sepanjang sempadan bawah bulu mata dan di sudut luar;
 • Masa mascara datang: ia digunakan dalam dua lapisan dan cukup sedikit pada bulu mata bawah, tidak melupakan dengan berhati-hati menyikat mereka, menghapuskan kesan melekit;
 • ia tetap ditekankan garis alis warna semula jadi bayang-bayang, membetulkan nada wajah, bibir make-up dengan gincu yang cerah atau bersinar telus.

Oleh kerana warna-warna semulajadi bayang-bayang itu tidak akan kelihatan cerah, walaupun mata itu beraksen dengan eyeliner.

Petang

Solek petang boleh menjadi cerah dari solek hari.Ia membolehkan penggunaan jalur lebar dan beberapa lapisan bangkai. Ombre adalah salah satu teknik teduhan yang paling popular. Prinsipnya mengikuti peraturan: semakin dekat bayang-bayang diterapkan pada garis lash, warna yang lebih gelap adalah. Dengan teknik ini, mungkin kelihatan ekspresif, dan mata - besar.

Teknik itu sendiri tidak lebih rumit daripada sebelumnya:

 • sebelum memohon kosmetik alat kelopak mata disediakan menggunakan asas;
 • kemudian bayang-bayang cahaya mewujudkan rupa kedalaman di sudut luar dari kelopak mata ke garis alis, menyebabkan bayang-bayang di sepanjang kelopak mata atas dan bawah;
 • telinga yang teliti - teknik mandatori yang membolehkan anda kelihatan warna yang cantik dan semula jadi, walaupun gelap;
 • bayang-bayang gelap saksikan kelopak mata bawah dan atas, licin meregangkan nada;
 • kesan ombre tetap dengan berus;
 • dana sisa pada berus anda boleh berjalan di sepanjang garis pertumbuhan kening (secara harfiah beberapa sebatan);
 • untuk membesarkan mata Anda boleh menggunakan eyeliner: pertama, lukiskan garis nipis dari sudut dalaman (pada garis pertumbuhan bulu mata);
 • tanpa menyentuh sudut dalamantambah ketebalan garis liner;
 • ia kekal untuk membentuk bulu mata dan membuat rupa terbuka dengan bantuan bulu mata.

Gaya Korea

Teknik berhala Korea tidak meninggalkan banyak gadis yang tidak peduli. Ini adalah imej boneka yang unik, dengan penampilan yang luar biasa kelihatan semula jadi dan cantik. Peraturan asas tetap sama: kulit yang ideal adalah dasar kejayaan dan ekspresi mata.

Kaedah memohon kosmetik membolehkan penggunaan pensil dan bekerja dengan kelopak mata yang lebih rendah:

 • di bahagian atas kelopak mata meletakkan asas;
 • selepas asas solek kelopak mata kelopak cahaya coklat, nada kulit sedikit lebih gelap;
 • lebih dekat ke sempadan pertumbuhan bulu mata, semakin gelap mereka memilih bayangan bayang-bayang, tidak lupa untuk meregangkannya ke atas;
 • sepanjang sempadan kelopak mata yang lebih rendah menyebabkan strok yang tidak dapat dilihat dengan bayang-bayang cahaya: ia akan membesarkan mata;
 • bayang-bayang gelap diperlukan untuk aksen sudut luar: mereka diletakkan di arah dari sudut luar ke tengah, tidak lupa untuk menambah setitik wang ke kelopak mata bawah;
 • tiada eyeliner diperlukan: di sepanjang garis pertumbuhan bulu mata melukis garis dengan pensil coklat;
 • aksen mata sepatutnya lembut: garisan harus perlahan;
 • selepas bayang-bayang terdapat giliran maskara: ia digunakan dalam dua lapisan, bukan bulu mata atas dan hampir tidak menyikat yang rendah;
 • ia kekal untuk menambah pemerah pipi - Dan imej wanita Korea sudah siap!

Bagaimana untuk memilih kosmetik?

Memilih solek yang betul bukan satu tugas yang mudah. Perbezaan dalam solek mata Asia adalah penggunaan kosmetik khas, kebanyakannya dibuat khusus untuk kulit dan mata jenis ini. Rakan-rakan Eropah tidak selalu memberikan kesan yang diingini, kerana tujuan mereka secara keseluruhan adalah fungsi hiasan. Di samping itu, anda perlu memilih kosmetik berdasarkan jenis kulit.

Produk pelan khas sedang dibangunkan dengan mengambil kira kesan tambahan dan bukan sahaja bertujuan untuk penyesuaian atau penjagaan, tetapi juga untuk melindungi muka dari radiasi ultraviolet, serta faktor persekitaran negatif yang lain. Ini adalah kosmetik berterusan yang tidak tergelincir dan tidak tersebar pada siang hari.

Eyeliner adalah salah satu kaedah kegemaran Uzbek, Chinese dan Korean makeup. Konsistensinya harus cair, dan warnanya semata-mata hitam. Bayangan pensil dapat hitam dan coklat. Sesetengah kanak-kanak perempuan menambah pensil putih ke dalam beg.

Kit solekan standard hendaklah termasuk concealer, concealer, eyeliner, pensil, bayangan mata, maskara, pemerah pipi, bersinar telus dan gincu. Wanita maju fesyen menggunakan kosmetik khas: kusyen dan warna. Cushion (pad khas dengan impregnation tonal) juga menggantikan tonali, digunakan dengan nipis, lapisan semulajadi. Tint - kosmetik untuk kening, mata dan pipi. Memilih produk sedemikian, anda boleh yakin dalam kestabilan solek tersebut.

Apabila membeli kosmetik dalam gaya Asia, anda perlu mengambil kira beberapa nuansa:

 • bayang sempurna - Matte dan nada rapat dalam palet;
 • asas yang sempurna - satu tekstur yang ringan dan seragam;
 • maskara yang baik - Tekstur sederhana dengan kesan memanjang dan berus selesa;
 • warna maskara untuk solek siang hari coklat tua, untuk petang keluar - hitam;
 • gincu sepatutnya hampir tidak dapat dilihat, malam itu membolehkan sedikit tepu.

Di samping itu, apabila membeli kosmetik, anda perlu memberi perhatian kepada kehidupan rak. Anda tidak boleh mengecat ubat-ubatan terlambat, supaya tidak memudaratkan kesihatan kulit.

Rahsia artis solek

Artis solekan profesional ada dalam senjata mereka beberapa helah, berkat yang anda boleh membuat apa-apa kelihatan istimewa. Pakar menekankan keunikan bentuk semula jadi mata Asia, sambil menjadikannya mulia dan menggoda.

Untuk mencapai hasil maksimum, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa nuansa:

 • tidak boleh mengganggu loghat gincu mata yang terang atau alis hitam: penempatan tidak wajar aksen akan menjadikan mata anda membosankan dan tidak mencolok;
 • untuk meningkatkan saiz mata bukannya bayang-bayang putih anda boleh menggunakan pensil, jadi garis akan lebih tipis;
 • bulu mata pewarna - prasyarat untuk mata yang cantik, adalah lebih baik menggunakan cara dengan kesan memanjang;
 • kelopak mata yang tergantung boleh diperbetulkan menggunakan garis alis: hujung menurun dipetik, rambut atas ditarik lebih jelas;
 • tekstur bayangan kerana aksen mata harus matte, gloss dan nacre tidak dibenarkan;
 • untuk membuat setiap hari Lebih baik menggunakan pensil hitam karbon bukannya celak;
 • angkat kelopak mata Anda boleh menggunakan lipatan khayalan, dicat dengan bayang-bayang atau pensil dengan teduhan;
 • memusnahkan keindahan mata mungkin eyeliner yang salah pada kelopak mata yang lebih rendah: ia akan secara visual mengurangkan bentuk dan menjadikannya lebih sempit.

Di samping itu, di arsenal artis solek terdapat satu lagi helah kecil: anda boleh menukar bahagian mata dengan bereksperimen dengan bantuan anak panah. Dalam kes ini, penting tidak banyak cara menggambar mereka, seperti cara menggambar garis:

 • jika tidak menyentuh sudut dalaman, dan memulakan anak panah dari pertengahan, ia akan memperluas potongan mata;
 • menambah anak panah separuh garis pendek warna gelap, mata akan kelihatan lebih luas;
 • jika hasilnya menguatkan kesan "mata kucing", bentuknya akan meningkat, tetapi lebar mata segera hilang.

Pembetulan penampilan melalui make-up adalah satu proses yang menarik. Setiap gaya dan acara akan membolehkan mempelbagaikan make up Asia.

Jika anda berminat dengan peningkatan visual di mata, lihatlah tutorial video ini.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus