Rias untuk menembak foto

Rias untuk menembak foto

Ucapan profesional untuk pemotretan - kunci kepada penggambaran kejayaan. Ia menghapuskan pemprosesan gambar yang melelahkan dengan menggunakan editor grafik dan membolehkan bingkai menjadi sempurna. Make-up ini mempunyai beberapa ciri.

Ciri solekan untuk fotografi

Terlepas dari tempat penembakan, tema, imej, pakaian, aksesori, solek yang dipilih harus sesuai dan menarik. Solek profesional adalah seni, keharmonian fantasi dan alam semula jadinya. Artis solekan yang berpengalaman memanggil ini untuk membuat gambar di mana aksen ditetapkan dengan mahir - dan pada masa yang sama imej itu tidak tanpa keperibadian.

Hari ini, solek untuk pukulan foto dipilih bukan sahaja oleh wanita. Ia telah lama menjadi norma untuk memerintahkannya untuk pucuk foto kanak-kanak - bermula dari umur pra-sekolah (dan juga tapak semaian). Sekiranya kanak-kanak perempuan bertindak balas dengan fenomena sedemikian dengan tenang, lelaki untuk membuat pucuk foto menyebabkan banyak pendapat yang bercanggah. Walau bagaimanapun, ia adalah berbeza daripada wanita dan sama sekali tidak menyerupai imej idola muzik. Ini hanya alat untuk mendapatkan gambar yang menarik di mana seorang lelaki melihat cahaya yang terbaik.

Ciri-ciri make-up untuk fotografi termasuk:

  • Pendekatan profesional. Ini bukan sekadar prosedur kosmetik yang standard. Make-up adalah kerja artis solekan yang melihat tepat di mana pembetulan diperlukan dan dalam jumlah yang. Inilah kelemahan setiap baris dan strok.
  • Alam semulajadi sebagai asas imej. Kejayaan foto bergantung kepada penggunaan kosmetik yang betul. Rias wajah untuk foto itu cukup tepu, tetapi ia tidak menimbulkan rasa kesesakan dan kesan topeng. Keseluruhan senjata kosmetik boleh digunakan, tetapi wajah harus kelihatan semula jadi.
  • Tiada ukiran. Kamera ini dapat menangkap kesesakan solek, yang pada pandangan pertama kelihatan cantik dan sesuai. Dari foto-foto ini sering kelihatan orang yang sama sekali berbeza.
  • Mematuhi imej yang dimaksudkan. Pilihan kosmetik tidak boleh secara rawak atau universal. Apa yang penting bukanlah penjelasan yang teliti dari warna (lipstik, bayangan mata, serbuk), tetapi harmoni palet warna solek, pakaian, gaya rambut dan watak yang dipilih.
  • Palet mulia warna kosmetik. Nada asid dan beracun tidak boleh diterima: solek cerah tidak memerlukannya. Penekanan semacam itu akan memudahkan gaya dan membuat imej tidak enak. Malah make-up yang menarik dan kreatif boleh dibuat dengan pelbagai warna yang baik tanpa menjerit tentang mereka.
  • Menggunakan kosmetik "betul". Walaupun fotografi jarang dilakukan, kosmetik harus sesuai dengan umur, jenis kulit, dan menyesuaikan diri dengan nada. Produk solek terbaik akan ditandai dengan HD, memberikan keaslian maksimum dengan lapisan padat aplikasi.

Make-up untuk pemotretan hari ini bukan hanya sekadar imej. Dalam kepentingannya, ia dapat dibandingkan dengan solek perkahwinan, walaupun ketidaksempurnaan kecil tidak boleh diterima. Ia membantu mengatasi mood yang betul dan menyumbang kepada kelakuan sempurna penembakan.

Make-up bergantung kepada tema fotografi yang dipilih. Ia mungkin:

• semula jadi (semulajadi);

• terang;

• luar biasa (seni rupa);

• kreatif.

Setiap spesies adalah tertakluk kepada kes tertentu. "Musim" pemotretan foto juga memberi kesan kepada palet warna dan keamatan aplikasi. Sebagai contoh, nada lembut dan hangat membuat imej hangat, jadi ia akan sesuai pada musim panas. Fotografi musim sejuk memerlukan warna sejuk palet warna.

Jantina dan umur juga penting:

  • perempuan - Tidak terhad kepada pilihan artileri kecantikan dan boleh menjadi lembut dan kreatif;
  • kanak-kanak - tidak termasuk tan kosmetik, menekankan daya tarikan usia;
  • lelaki - membolehkan intervensi yang minimum, memberi tumpuan kepada kulit yang bersih.

Salah satu peraturan semasa pemotretan (jalan, studio) adalah pilihan tekstur matte kosmetik. Make-up glare boleh merosakkan penampilan, memberi orang itu kekacauan. Dalam kes ini, solek cantik pada foto untuk menangkap tidak akan berfungsi.

Tempat Popular

Hari ini, pilihan tempat untuk pemotretan adalah berbeza. Menembak boleh dilakukan di alam semula jadi, di rumah, di studio dan di pantai. Pilihan bergantung pada imaginasi dan keupayaan jurugambar, serta kehendak pelanggan.

Sesi foto semulajadi adalah salah satu pilihan yang paling popular. Tiada apa-apa yang akan menekankan keindahan masa ini sebagai dedaunan pokok hijau, bunga liar, taman musim luruh, daun berwarna-warni, pantai atau salji putih. Sekiranya jurugambar adalah profesional dalam bidangnya, latar belakang foto akan kelihatan seolah-olah ia ditembak di tempat terbaik di dunia.

Ia adalah solek tepu yang sesuai dengan ciri-ciri wajah yang diucapkan, supaya mereka tidak hilang pada latar belakang umum.

Fotografi rumah membolehkan anda menangkap momen terbaik kehidupan keluarga yang bahagia. Ini bukan gaya minimalis dengan solek setiap hari, kerana ia mungkin kelihatan: ia adalah seluruh dunia yang boleh ditunjukkan dalam emosi dan perasaan. Make-up ini membolehkan keseluruhan arsenal kosmetik - dengan pilihan yang sesuai warna yang memihak kepada alam semula jadi.

Sesi foto di studio - sejenis permainan. Ini adalah kes apabila solek mungkin berbeza dalam tahap keamatan. Walau bagaimanapun, kita tidak boleh lupa bahawa cahaya studio dapat mengurangkan ketepuan solek sebenar. Jika penangkapan berlaku di studio, kehebatan kecantikan harus lebih besar. Pencahayaan siang hari (semulajadi) adalah lebih lembut, jadi solekan boleh menjadi lebih lembut dan semula jadi.

Piling

Gaya rambut - titik penembakan penting. Tanpa itu, solek tidak akan kelihatan cantik. Sesi foto adalah acara istimewa, jadi hanya membiarkan rambut anda longgar bukan pilihan. Ia perlu memberi mereka jumlah, twist curl yang tidak teratur. Malah gaya biasa wanita perniagaan tidak menerima kesederhanaan ketika menembak. Peletakan diperlukan, sama ada ia kelihatan sederhana romantis atau mewah petang.

Pakaian

Pakaian yang diperlukan dipilih dengan mengambil kira tema yang dipilih dan membantu untuk menembusi suasana fotografi yang lebih baik. Terima kasih kepadanya, imej menjadi relevan dan lengkap.

Pilihan pakaian harus dirawat dengan teliti, jika tidak, imej tidak sepadan dengan tema, latar belakang dan pendedahan.

Idea

Tema pucuk foto sangat pelbagai. Jurugambar berpengalaman boleh menawarkan idea-idea yang paling luar biasa dengan pakaian dan dalaman yang sesuai dengan keutamaan.

Topik menembak yang paling relevan dan menarik adalah:

• fantasi laut (imej ikan duyung, anak muda, kapten, siren);

• lakaran gelap (Vampire, produksi Halloween, hantu);

• menembak perniagaan (bagus untuk portfolio);

• cuti keluarga (di pokok Krismas, adegan Krismas, hari lahir, rekreasi luar);

• motif bunga (pendedahan dengan warna yang besar dan besar);

• imej amazon (gaya seductress, sering di pantai);

• sesi foto dengan jangkaan bayi (saat-saat lembut dan menyentuh);

• produksi romantis dan perkahwinan (cerita suka dalam gambar);

• bayi bayi yang pertama menembak (dalam pakaian biasa atau berkostum - christenings, imej bunga, ballerina, kucing dan lain-lain);

• portfolio modelo (perspektif yang berfaedah model untuk kerja yang dirancang);

• wayang gambar (penangkapan kanak-kanak dengan item dalaman yang diperbesarkan, berus rambut besar, cermin, busur, di mana kanak-kanak memainkan peranan boneka Barbie, Winx);

• persembahan sukan di gim atau di jalanan (Demonstrasi kecantikan dan badan yang sesuai).

Sesi foto boleh terdiri daripada dua atau tiga tema, dan juga dijalankan dalam julat warna tertentu yang disepakati (biru, merah jambu, kelabu). Dalam kes ini, pakaian, solek dan hiasan gema berwarna.

Untuk mengandung

Menunggu untuk kanak-kanak adalah topik istimewa. Sekiranya dalam tempoh ini tidak kelihatan alah kepada kosmetik, anda mampu bayar, maskara dan gincu. Shades lebih baik memilih semula jadi. Ini adalah warna cahaya, coklat, coklat, kelabu dan berasap. Adalah lebih baik untuk menolak warna hitam bayang: ia akan menyederhanakan imej dan akan menambah bayang-bayang. Jangan gunakan pigmen merah: mereka akan membuat mata sakit, bengkak dan menangis.

Secara umum, solekan akan menjadi lebih sengit daripada setiap hari, tetapi tidak seperti cerah malam:

• menggunakan pensil coklat, sepanjang garis pertumbuhan bulu mata menghabiskan garis nipis;

• melalui garis dan sepanjang abad mengedarkan bayang-bayang pada nada lebih gelap daripada warna semula jadi kulit, melakukan bulu bulu;

• bermula dari pusat kelopak mata bahagian atas, Bayang-bayang menyerlahkan sudut luar lebih cerah, dengan lancar menyambungkan warna;

• Nada gelap melengkapkan mainan bayangan: ia digunakan dengan berus nipis, menekankan sudut luar dan sedikit memudarnya;

• jika anda ingin meningkatkan kesan mata besar, Anda boleh menggunakan pensil hitam, meningkatkan kecerahan sudut luar;

• sudut dalam menghilangkan kelembapan merah menggunakan bayang-bayang putih dengan teduhan wajib;

sentuhan akhir akan menjadi maskara.

Solek Amazon

Imej keindahan yang menggoda - tema kegemaran seks yang adil. Oleh kerana gaya ini menyiratkan cahaya semula jadi, kerja menggunakan ombra dengan bulu lembut:

• selepas menggunakan pangkalan pada alih atas, serta pada kelopak mata bawah dan sudut dalaman meletakkan bayang-bayang cahaya dan memudar mereka;

• bayang-bayang yang lebih gelap ditambah pada kelopak mata bawah, perlahan menggabungkan dua nada;

warna yang lebih gelap menonjolkan sudut luar mata dan menambah kedalaman dengan melipat kali ganda pada kelopak mata atas dengan bayangan;

Nada gelap digabungkan dengan dua yang lain, jika perlu, lipat lipatan dengan berus;

• kening sedikit menekankan bayang-bayang yang tinggal di malai, tanpa lupa untuk menyikat mereka dengan berus khas;

• sepanjang pertumbuhan bulu mata kelopak mata bahagian atas melukis garis dengan pensil, tidak melupakan sudut luar, maka ringan menyambung garis dengan bayangan gelap;

Ia kekal untuk membentuk mata dengan maskara: tiga lapisan pada bulu mata atas, satu atau dua - pada bahagian bawah;

• bulu mata disikat, menghapuskan kerap.

Untuk menjadikan imej lebih sensual, Anda boleh membuat bibir merah jambu atau gincu karang.

Untuk menembak keluarga

Make-up ibu harus memindahkan bukan sahaja luaran, tetapi juga kecantikan dalaman. Ia kelihatan tenang, sihat dan gembira. Ia memerlukan penekanan pada kesihatan kulit.

Sekiranya umur kanak-kanak (kanak-kanak) adalah kecil, ia cukup untuk membetulkan kulit. Gadis boleh membuat bulu mata dan mata sedikit teduh dengan warna warna semula jadi.

Anak laki-laki dan lelaki tidak memerlukan "hiasan" tambahan: serbuk rapuh lebih daripada cukup. Sudah tentu, jika kulit memerlukan pelarasan, maka anda perlu melakukannya. Jika tidak, penampilan kulit yang tidak kaku terhadap latar belakang ibu yang cantik akan menjadi jelas.

Panduan dan peraturan langkah demi langkah

Jika anda tidak boleh menggunakan perkhidmatan artis solek profesional, anda boleh melakukan segala-galanya di rumah. Dalam kes ini, asasnya adalah untuk mengambil kelas induk langkah demi langkah dan dengan tegas mengikuti semua cadangan. Biasanya, arahan stylists tidak rumit kerana ia mungkin kelihatan pada pandangan pertama. Perkara utama adalah menolak prinsip "semakin, lebih baik." Arahan solek akan menggembirakan hasil yang terbaik daripada jika anda cuba untuk bereksperimen dengan profesional pengajaran.

Kaedah dasar solek adalah:

• penggunaan pangkalan data mandatori;

• nada dan muka yang bersih;

• tidak berminyak;

• penempatan aksen yang kompeten;

• tumpuan utama - mata;

• Kurang persaingan mata, kening dan bibir;

• memohon nada tidak hanya pada muka, tetapi juga pada kulit.

Persediaan

Bukan rahsia kejayaan solek bergantung pada kesucian kulit muka. Jangan sekali-kali make-up tidak kelihatan cantik, jika nada muka meradang, terdapat kerengsaan pada kulit, bulatan gelap di sekitar mata atau bintik-bintik umur.Ini mengganggu aksen, dan juga memaksa jurugambar untuk "membersihkan" kulit untuk masa yang lama dengan editor grafik.

Tidak kira jika bingkai warna atau hitam dan putih dirancang: kulit harus lancar, bersih dan cantik. Kita perlu menjaga kesihatannya terlebih dahulu. Sekiranya perlu, merawat masalah masalah muka.

Make-up jangan merosakkan apa-apa: memerintahkan sesi foto, anda perlu mengingati bukan sahaja tentang kesihatan dan keindahan wajah. Adalah penting bahawa pandangan itu telah beristirahat. Oleh itu, adalah berfaedah untuk menjaga mod tidur terlebih dahulu, dan juga jangan lupa untuk meletakkan kuku anda supaya: perkara-perkara kecil seperti itu boleh memusnahkan gambar yang sempurna.

Di samping itu, sebelum mengambil gambar, anda tidak boleh meminum banyak cecair supaya wajah anda tidak kelihatan bengkak. Jangan makan makanan pedas, supaya tidak mencetuskan jerawat. Dan jangan bersemangat dengan penggunaan scrub: kerengsaan kuat kulit tidak menyembunyikan sebarang solek.

Bagaimana untuk melakukannya sendiri?

Sebelum memakai solek, anda perlu membersihkan kulit, mencuci dengan air sejuk: ia akan mengecilkan liang-liang dan melambatkan pengeluaran sebum. Kemudian anda memerlukan tonik. Untuk menyamakan nada muka dengan menggunakan asas dua warna: gelap letakkan lapisan pertama, menutup latar belakang keseluruhan.

Bayangan cahaya memainkan peranan pembetulan dan membantu jika tidak ada concealer. Dengan itu, sembunyikan sepenuhnya jerawat dan bulatan gelap di sekeliling mata. Lapisan tidak boleh terlalu tebal, jika tidak, krim akan menjadi tersumbat dan kedutan mungkin muncul dalam semua keindahan pada foto, menonjolkan ekspresi wajah.

Berikutan asas, serbuk longgar diterapkan pada muka, tidak lupa untuk membuat peralihan yang lancar dari muka ke kawasan yang mengalir. Bayangan serbuk harus sama dengan kulit.

Supaya wajah dalam foto itu tidak tampak pucat, mereka memohon sedikit merah dan teruskan untuk membentuk mata.

Mata dan kening

Mata - cermin jiwa, ini adalah asas solek. Mereka harus menentang latar belakang kulit tanpa cacat. Untuk menjadikan mereka tumpuan utama, anda memerlukan lukisan yang berhati-hati. Artis solek mengesyorkan untuk menggunakan pangkalan sebelum memohon bayang-bayang: jadi kosmetik tidak akan dilipat ke lipatan kelopak mata, dan solek akan diadakan cukup lama tanpa perlu dibetulkan.

Artis solek dinasihatkan untuk tidak menggunakan pelembap: ia menambahkan beberapa tahun ke usia dan mengubah bentuk mata, menghalang mereka kecantikan semulajadi. Selepas bekerja dengan bayang-bayang sepanjang pertumbuhan bulu mata kelopak mata yang bergerak, lukis garis dengan pensil hitam atau coklat. Ini akan memberikan pandangan ekspresif. Jika anda ingin membuka dan meningkatkan saiz mata anda, anda boleh menandakan sudut luar dengan pensil, berjalan di sepanjang pertumbuhan bulu mata dengan bayang-bayang putih, dan kemudian membentuk bulu mata anda dengan maskara, jangan lupa untuk memutarnya dengan alat lencong.

Kening mesti menjadi lebih ringan daripada mata. Idealnya, brunettes mempunyai nada yang lebih ringan dari rambut mereka, dan blondes mempunyai nada dua nada. Bentuk keningnya menekankan dengan pensil, kemudian bayangan dengan berus, menghapus garis tajam.

Bibir

Peraturan utama penekanan adalah tidak ada persaingan. Bibir mestilah sensual dan semula jadi. Pengilat yang berminyak dan nacre tidak termasuk: kosmetik tersebut akan mencipta sorotan dalam foto.

Sekiranya anda ingin bibir anda terlihat gemuk, tetapi semulajadi, anda boleh menggunakan teknik yang menarik: gincu yang terang diterapkan ke tengah - dan dengan berusnya terbentang ke dalam kontur. Ini mewujudkan kelegaan visual dan tidak mengganggu penekanan pada mata.

Sekiranya nada bibir seragam, disarankan untuk melingkari garis besar dengan pensil teduh yang serupa, jika tidak, gambar tidak akan sama dengan garis besarnya.

Cara membuat solek untuk pemotretan foto - dalam video seterusnya.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus