Makeup untuk mata biru

Makeup untuk mata biru

Bagaimana mata biru yang berbeza boleh! Dalam beberapa wanita, pandangan itu penuh dengan kelembutan, seperti kotak anak kucing, dan pada yang lain ia menembusi ais, seperti pedang pahlawan yang mahir. Cleverly menetapkan nada yang betul membantu solek. Betapa pintar bermain dengan warna, bentuk dan warna, supaya dari Snow Queen dalam beberapa sebatan berus berubah menjadi malaikat, beritahu kami sekarang.

Ciri-ciri

Singkatnya, ciri utama solek ini adalah keupayaan untuk pergi dari melampau ke melampau. Blue-eyed insanely pergi warna paling terang, paling manis palet fros telanjang, tetapi juga kelihatan dapat menghiasi berkilau merah agresif, dan ia akan kelihatan sangat menakjubkan. Malah warna hitam maksimum hanya akan menekankan kecerahan biru. Mata tidak akan hilang dan tidak akan memudar dalam kelimpahan warna di sekitarnya.

Jika anda ingin membuat solek lembut, jangan takut menggunakan warna merah jambu. Ia boleh menjadi teduhan yang paling ringan, paling tidak kelihatan, atau lebih merah jambu, warna klasik Barbie. Semua warna kuning muda dan kelabu muda juga pada pelupusan lengkap anda.

Ketika datang ke petang yang lebih cerah, semua warna warna logam (emas, perak, gangsa, emas mawar) sempurna untuk orang bermata biru. Black "mata berasap" - menang-menang. Nada wain dalam atau warna merah darah juga menyerlahkan warna biru dan menyerlahkan rupa, menjadikannya lebih menular.

Penyelesaian warna sebenar

Mata biru sukar dimanjakan, jadi solek boleh menjadi cerah, gelap, telanjang, nada coklat, ungu, merah jambu, kuning air - sememangnya apa-apa. Selebihnya adalah nuansa yang agak banyak: bentuk mata dan muka, warna rambut, umur, pakaian ... Walau bagaimanapun, penyelesaian warna bukanlah semua ciri yang perlu dibincangkan. Perhatikan lokasi dan bentuk mata.

Untuk set mendalam

Matlamat utama anda adalah untuk melancarkan perbezaan kedalaman alis dan kelopak mata. Selalunya untuk resepsi ini skala warna cahaya digunakan, nada pastel akan menjadi sangat baik. Kelopak mata bergerak boleh beralih kepada "pakaian" yang lebih gelap. Garis lash yang lebih rendah dan sudut luar mata juga dipertingkatkan dengan menggunakan warna gelap. Wilayah yang bersempadan dengan lipatan atas kelopak mata harus ditutup dengan teduh tengah peralihan, dan kawasan di atas alis boleh dicelupkan dengan nada yang paling terang, bahkan ibu-mutiara. Bersinar tambahan akan membantu untuk membuat kelihatan lebih luas, jadi anda boleh menggunakan penyapu bukan bayang-bayang.

Untuk kanak-kanak kecil

Perkara pertama yang anda perlu ingat jika anda mempunyai mata yang kecil - Eyeliner hitam - tumit Achilles anda. Buangkannya jika anda sudah mempunyai satu, dan jika tidak, jangan beli. Anda tidak boleh menggunakannya untuk kebaikan. Sahabat setia anda harus menjadi pensil putih yang harus digunakan pada kelopak mata dalam.

Satu lagi alat yang berguna dalam kecantikan anda adalah besi keriting.

Bulu mata berpintal membuka mata, menjadikan mata lebih daripada yang sebenarnya. Ia tidak disyorkan untuk menggunakan bulu mata palsu. Mereka, seperti anak panah tebal hitam sangat menyembunyikan ruang. Jika anda ingin meningkatkan berat badan mereka, tambah bulu mata, tetapi tidak terlalu tebal. Anda boleh cuba menggunakan pakej, tetapi dengan mereka, anda juga perlu mengetahui ukurannya.

Palet abu-abu sesuai untuk mata biru. Dengan itu anda boleh menambah jumlah yang baik dan pada masa yang sama menekankan warna iris. Di bawah ini anda akan dapati arahan "mata berasap" langkah demi langkah dalam warna abu-abu, yang boleh anda ulangi tanpa bantuan artis solek yang berpengalaman.

Untuk yang besar

Pada pandangan pertama, matanya adalah mimpi, tetapi pemiliknya juga mungkin menghadapi beberapa masalah. Sebagai contoh, mata besar mungkin terlalu bulat. Dalam kes ini, sebaiknya gunakan anak panah. Berikan mata anda sedikit estetika timur, sedikit tarik sudut untuk mencapai ekspresi yang lebih besar

Sekiranya masalah mata besar adalah terlalu besar, gunakan sekelip mata dan bayang-bayang maksimum.

Dengan maskara juga, jangan cuba keterlaluan. Beberapa lapisan warna gagak akan menjadikan anda Elvira yang lucu, perempuan simpanan kegelapan. Jika anda ingin membuat kontur, sapukan dengan pensil dan di bahagian dalam mata. Sapukan warna gelap bayang-bayang pada bahagian yang bergerak dari kelopak mata, dan cat kawasan di bawah alis dalam warna cahaya. Perkara utama - jangan gunakan warna mutiara untuk ini, mereka akan menambah kelantangan yang tidak perlu, tetapi hanya matte walaupun warna. Sekiranya anda ingin menguatkan pigmen, gunakan primer.

Setelah menentukan bentuk mata, jangan lupa tentang faktor penting seperti warna rambut. Bergantung pada naungan dan suhu, solek boleh berbeza-beza.

Kami memilih mengikut warna rambut

Untuk berambut perang

Kecantikan Rusia klasik mempunyai mata kelabu-biru dan rambut coklat. Gadis-gadis dengan data sedemikian tidak mahu membekalkan solek sukar berbilang lapisan. Mereka sangat sesuai dengan rupa dan semulajadi. Maskara kecil, walaupun kulit dengan titisan oranye oren merah jambu atau warna merah muda, serta anak panah kemas kecil atau sedikit solek cahaya berdebu dalam nada kelabu - ini akan cukup untuk kelihatan hebat. Sekiranya ini adalah solek pada waktu petang, anda boleh menambah sedikit emas atau warna berkarat, mencipta sejenis "mata berasap". Peralihan licin - rahsia utama solek yang berjaya.

Untuk merah

Jika warna merah adalah warna semulajadi, ini bermakna bahawa anda secara semula jadi mendapat kulit pucat. Dalam keadaan ini, mata di wajah anda sudah menjadi tempat yang terang. Untuk membuat solekan yang menarik, warna maskara kecil dan warna berkilau merah muda yang berkilau cahaya akan mencukupi. Ucapan ini kelihatan agak mahal dan tidak terlalu sukar untuk dilakukan.

Juga, anda tergolong dalam jenis gadis-gadis, yang untuk menonjol dari orang ramai hanya akan menjadi gincu yang cerah.

Warna cyclamen berair di bibir anda, sedikit rosak pada pipi anda, kami mengeluarkan bintik-bintik dengan bantuan primer dan asas yang baik dan anda sudah bersedia untuk pergi. Keindahan berambut merah dan tidak begitu banyak, tetapi begitu hebat dan lebih-lebih lagi, jadi jangan risau, anda pasti akan ingat.

Jika warna merah diperoleh, ditambah semua yang anda suka untuk berjemur, warna emas akan kelihatan lebih baik pada anda. Percubaan dengan warna pelangi, anda mempunyai peluang untuk kelihatan seperti seorang murid sekolah yang diam-diam menggunakan beg kosmetik dari ibunya. Jangan gunakan warna-warna terang dan nuansa nuklear. Jika anda ingin menghidupkan semula wajah, lakukanlah dengan mengorbankan gincu. Segala-galanya akan sesuai dengan anda, bermula dari maroon dan berakhir dengan kuning telanjang bogel, hampir telus.

Untuk wanita berambut coklat

Sekiranya anda seperti Fox Megan, hampir semuanya akan sesuai dengan anda. Seram jingga, berbahaya ungu atau bahkan ular zamrud hijau, segala-galanya boleh "dalam masa". Satu-satunya perkara yang perlu anda perhatikan adalah nada. Dingin atau hangat - itulah persoalannya. Jangan campur tangan dengan warna rejim suhu yang berbeza. Jika rambut anda merah, anda tidak perlu menggunakan warna sejuk dalam solek. Ini akan menyebabkan percanggahan imej. Ensemble anda harus harmoni, jadi perhatikan pantulan dan ciri-ciri pigmen, interspersing berkilau dan tingkah laku bayang-bayang dalam cahaya semula jadi. Sebelum anda meletakkan solek pada mata, anda boleh mencubanya di bahagian belakang tangan.

Pilih mengikut jenis orang

Peranan yang paling penting dalam menyesuaikan solek pada wajah wajah akan menjadi pemerah pipi, penyerlah, bronzers, secara umum, semua yang boleh dikaitkan dengan teknik patung.

Secara langsung warna mata akan memberi kesan kepada nada serbuk yang sama.Sebagai contoh, dengan kulit pucat dan mata biru, warna gula merah jambu akan sentiasa kelihatan hebat, dan pada oren karang yang lebih terik ia akan dengan sempurna menekankan warna biru. Anda boleh menggunakan apa yang dipanggil "panggang" pelembap, di mana, sebagai tambahan kepada warna matte utama, seringkali gloss berkilat. Bermata biru adalah lebih baik untuk memilih serbuk dengan granul emas, dan bukan dengan cahaya sejuk.

Rectangular

Dahi panjang dan dahi yang tinggi perlu seimbang. Secara visual bulat pipi, letakkan di tengah dan teduh di arah mendatar. Sapukan pelembap yang agak menonjol di bahagian tengah dagu. Adalah lebih baik untuk teduh warna dengan jari-jari anda dari tengah ke tepi, betul-betul pada bujur muka. Di samping itu, anda boleh menyerlahkan tulang pipi, sedikit debu mereka dengan bronzer.

Bayang-bayang lebih baik untuk mengambil warna cahaya, kerana mereka secara visual membuka mata mereka. Jangan lupa penyerah. Sapukan ia di bawah kening dan ke atas tulang pipi. Di samping itu, anda boleh meringankan sudut luar mata, penyala yang sama atau bayang-bayang matte putih akan melakukan kerja yang sangat baik dengan ini.

Pusingan

Berjuang perlu kurang sudut tajam dan garis yang jelas. Untuk melakukan ini, anda perlu mengambil serbuk beberapa nada lebih gelap daripada nada kulit semulajadi anda dan menggelapkan kawasan cheekbone. Sekiranya anda ingin menambah rouge, letakkannya dalam bentuk segitiga dari pipi ke hidung dengan ujung tajam yang diarahkan ke telinga. Untuk menonjolkan mata, anda boleh menggunakan pewarnaan coklat atau hitam sepanjang kontur. Perkara utama - juga menggabungkan garis. Lebih baik menyerah anak panah yang jelas, lakukan lebih banyak make-up dengan bayang-bayang untuk bermain dengan jumlah yang anda perlukan.

Square

Dahi yang luas dan praktikal rahang bawah yang sama secara praktikal selari dengannya mencadangkan bahawa solekan akan melicinkan garisan sedikit kasar. Pastikan menggunakan asas tonal untuk menetapkan nada cerah pada bahagian bawah pipi dan dagu. Anda boleh menggunakan bronzer atau serbuk beberapa nada lebih gelap daripada biasa untuk menghitamkan rahang bawah dan tulang pipi. Cuba untuk mencapai wajah segi tiga.

Aspek penting dalam bentuk ini akan menjadi alis.

Anda perlu memastikan bahawa mereka mempunyai bengkok, supaya mereka mengulangi bentuk mata anda. Pada masa yang sama garis tidak boleh terlalu geometri. Peralihan harus lembut, lancar, seperti gelombang laut yang lembut.

Bagi bayang-bayang, jangan gunakan warna cerah atau banyak warna yang berbeza dalam satu imej, mereka hanya akan menarik perhatian pada dahi yang tinggi. Apabila membuat kontur, melupakan eyeliner hitam, dengan mata biru lebih baik untuk melihat pensil coklat, kelabu atau ungu.

Jenis make-up

Makeup untuk mata biru, bagaimanapun, untuk mana-mana yang lain adalah jenis berikut:

 1. Kasual Warna pastel, teduhan yang sangat berhati-hati dan rupa yang paling semula jadi adalah konsep utama solek untuk setiap hari. Ia tidak semestinya terlalu menarik, supaya tidak mengalihkan perhatian dari kerja, tetapi ia cukup bergaya untuk membuat anda berasa lebih baik.

 2. Klasik. Malah nada wajah, mata dengan anak panah, kemas dan kecil, musim panas semulajadi berair dan bibir kaya.

 3. Semulajadi. Ciri-cirinya bukan sekadar kosmetik yang minimum, ia boleh jadi tidak begitu sedikit, perkara utama adalah menggunakan warna yang hampir dengan warna semula jadi. Gantikan maskara hitam dengan coklat, pastikan untuk menggabungkan eyeliner dengan spons, bayangan bunga buram adalah keutamaan, dan bibir boleh dicat dengan pensil untuk nada lembut. Ini adalah pilihan musim panas yang hebat.

 4. Imej output Warna gelap, glitter, warna-warna terang - semua ini anda mampu pada waktu petang. Wajah anda boleh bertukar menjadi karya seni dari mana-mana genre - seni pop, motif Jepun, vintaj dan sebagainya. Kata kunci dalam solek ini - "imej".

Idea untuk imej yang hebat yang boleh dilaksanakan secara bebas:

 1. Solek Oriental. Sekiranya anda mahukan perhatian anda untuk mendapatkan semua perhatian, tidak ada yang lebih baik daripada memilih teknik selatan itu. Dia sama-sama terang dan misteri.Lapisan bulu mata yang sangat tebal dan anak panah hitam panjang yang menangkap kedua-dua kelopak mata atas dan bingkai bulu mata bawah kelihatan seperti gambar baguette yang mahal.

 2. Perayaan terang. Ia tidak begitu penting di mana anda pergi: untuk pesta ulang tahun, pesta korporat atau hanya untuk bertemu dengan rakan-rakan, petang ini anda mampu membeli cat kecil. Cuba, contohnya, untuk menambah warna oren berair. Apabila dari hidung hidung mereka akan bersinar mutiara bersinar, dan dari sisi lain anda membuat peralihan gelap, solek akan kelihatan ajaib dan menyerlahkan warna biru mata anda dengan sempurna.

 3. Teater. Ia berbeza dengan imej dramatik dan warna-warna cerah. Ini adalah solek yang akan kelihatan dari baris jauh. Bulu mata palsu yang panjang, nada akuatik pada saluran air, bulu mata rim mata gelap padat, anak panah yang anggun dan "mata berasap" tebal dalam nada violet. Ia menarik, memukau dan boleh dilakukan dengan sendirinya.

 4. Buat pakaian atau pakaian tertentu. Sudah tentu, kebanyakan kanak-kanak perempuan berminat dengan solek di bawah pakaian putih. Ya, perkahwinan adalah salah satu jenis yang paling popular. Jangan membebankan imej pengantin dengan bayang-bayang yang cerah. Selalunya, mata dihiasi dengan bunga berasap dan merah jambu. Untuk menjadikan imej lebih mulia, gunakan warna matte. Anak panah yang sangat lembut yang ditarik dengan bantuan bayang-bayang gelap juga akan membawa romantik ke dalam imej, dan satu baris bulu mata palsu yang subur akan menambahkan gambar boneka, tidak bersalah dan kesegaran.

  Jangan lupa lip glossy yang sangat lembut dan berkilat.

  Selalunya, kanak-kanak perempuan dengan mata biru suka mengambil pakaian untuk menyesuaikan iris, jadi pakaian biru atau biru adalah pilihan yang popular. Makeup dalam kes ini boleh sangat mirip dengan perkahwinan. Cahaya yang sama dan lembut, tetapi pada masa yang sama agak berlapis dan menarik.

Pilih make up bergantung pada umur:

 • Solek belia boleh menjadi lebih jelas. Mahu tambahkan kuning - sila cuba merah - lazat. Belia adalah baik kerana sangat sukar untuk merosakkannya, jadi jika anda mahu eksperimen, tidak ada masa yang lebih baik untuk melakukannya. Anda boleh menggunakan sparkle, rhinestones, bulu, bulu mata palsu - apa-apa perkara baru dan trend akan kelihatan penting kepada anda.

 • Solek umur untuk wanita lebih daripada 50 harus lebih dihalang. Lebih banyak perhatian harus dibayar kepada nada kulit dan meratakan relief daripada warna-warna cerah. Gunakan primer untuk membuat kedut kurang kelihatan, asas nada atau serbuk padat akan membantu menyembunyikan pigmentasi dan ketidaksempurnaan. Pewarna sedikit akan memberi kesegaran, bentuk kening yang cantik dan diperbetulkan akan mengurangkan tahun, dan warna semulajadi akan membuat kelihatan lebih cerah.

Panduan Langkah-demi-Langkah Permulaan

Marilah kita mengkaji salah satu teknik yang paling serba boleh yang boleh membuat kedua-dua nada cahaya dan penutup petang yang padat. Gaya ini tidak mengehadkan umur, pakaian atau warna rambut. Sudah tentu, kita bercakap mengenai mata berasap.

Kami akan membuat imej pada contoh warna kelabu yang berasap, yang sesuai untuk mata biru. Kami bertindak secara berperingkat:

 1. Pada mulanya sediakan mata, meletakkan pangkal di bawah bayang-bayang. Ini adalah penting kerana alat ini bukan sahaja mengukur permukaan dan membolehkan anda menghiasi bayang-bayang dengan lembut, tetapi juga meningkatkan warna. Juga, primer memanjangkan rintangan solek, yang untuk ramai akan menjadi faktor penting.

 2. Kelopak mata yang lebih rendah kami berpakaian dalam kereta api bayang-bayang kelabu. Adalah lebih baik jika mereka tahan kalis air atau tahan lama, kerana bayang-bayang di bawah mata pada siang hari dapat meremehkan dan mengaburkan kontur.

 3. Kelopak mata alih alih yang dilukis dalam nada yang sama melukis sedikit bentuk badam. Pusat abad ini juga boleh dihiasi dengan warna yang lebih terang.

 4. Barisan air seperti di atas dan di bawah jelas menggariskan dengan pensil hitam. Ia juga penting bahawa ia adalah tahan air, jika tidak seluruh struktur akan runtuh dalam beberapa jam.

 5. Pada lipatan atas abad ini gunakan nada coklat gelap dan kacau dengan baik.

 6. Ruang bawah dahi Anda boleh meringankan menggunakan bayang-bayang pelindung tinggi atau matte putih.

 7. Di sudut dalaman mata menambah aksen dari bayang-bayang karang yang terang.

 8. Bulu bulu mata berkilat dan berwarna dengan maskara. Anda boleh memohon pelbagai lapisan.

Seperti yang anda dapat lihat, ini adalah cara yang agak mudah untuk kelihatan menarik, dan walaupun pada hakikatnya "mata berasap" digunakan untuk melihat segala-galanya dalam warna hitam yang tebal, solek akan menjadi sangat ringan, sepenuh masa.

Sekarang bahawa anda mempunyai contoh dan pilihan yang sama sekali berbeza untuk inspirasi, anda boleh menukar solek anda dengan mudah setiap hari. Cobalah untuk menegaskan semua kelebihan, terutamanya untuk menyerlahkan biru mata, kerana itu adalah jarang. Harian, petang, perayaan, bahkan riasan perkahwinan sekarang akan sentiasa sempurna, kerana anda tahu apa yang akan sesuai dengan anda dan bagaimana anda boleh menyembunyikan cacat dengan mahir.

Jadilah cantik dan jangan lupa bahawa hiasan terbaik yang dapat menekankan kecerahan mata adalah senyuman ikhlas anda.

Anda akan mempelajari lebih lanjut mengenai cara membuat solek yang sempurna untuk mata biru dan biru dari video berikut.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus