Makeup untuk mata coklat

Makeup untuk mata coklat

Mata coklat - dominan mutlak, jadi orang-orang dengan warna iris ini akan sentiasa banyak. Jadi, akan ada banyak persoalan tentang solek yang paling sesuai dan warna yang terbaik untuk dipilih.

Ciri-ciri dan faedah

Mata coklat harus bangga dan menekankan mereka, dan tidak bersembunyi di bawah lensa warna. Berikut adalah beberapa faedah:

 1. Perlu diperhatikan bahawa mata coklat mungkin paling serba boleh dari segi pencocokan warna. Merah, kuning, hijau, biru - apa-apa solek boleh kelihatan hebat pada pemilik mata berwarna coklat.
 2. Teduh coklat selalu kelihatan berfaedah dengan warna rambut apa pun. Bayangkan berambut perang gelap, dia penuh dengan daya tarikan dan misteri. Dan ambil seorang gadis berambut merah dengan mata coklat yang kelihatan seperti daun pohon teh - nymph hutan sebenar! Rambut coklat terang juga cantik dan sangat semulajadi melihat latar belakang dua sumur gelap gelap. Dan bayangkan betapa wanita berambut cokelat dengan mata gelap akan kelihatan bangsawan. Wajahnya, seolah-olah sebuah gambar yang mahal, akan dibingkai oleh kepala rambut, memberikan potongan kepada kilauan mata yang dalam.
 3. Di bawah mata coklat, mudah untuk mengambil pakaian. Sekarang seluar jeans biru sangat popular, dan sebenarnya ia begitu sempurna digabungkan dengan warna coklat kulit dan mata. Atau bayangkan betapa elegannya pakaian biru akan kelihatan pada tubuh yang terik yang dimahkotai dengan penuh semangat, penuh dengan mata coklat kehidupan. Tidak mustahil untuk lulus oleh wanita itu, lelaki akan sekurang-kurangnya diminta untuk mengambil gambar, dan paling banyak mereka akan ditawarkan tangan dan hati.

Sekarang, apabila anda tidak lagi meragui bahawa warna coklat mata anda sangat cantik, anda boleh meneruskan ke jenis solek tertentu untuk hanya sedikit menekankan apa yang sudah ada dari alam semula jadi.

Jenis solek untuk mata coklat

 • Melihat kasual menunjukkan bahawa anda tidak akan mempunyai satu juta lapisan kosmetik. Make-up untuk pergi bekerja - sangat semulajadi, nipis, hampir tidak dapat dilihat. Sebagai permulaan, anda boleh menggunakan warna telanjang klasik.

Sebagai peraturan, sebagai tambahan kepada warna merah jambu matte, berkilau sedikit lebih gelap dan putih dan dalam palet, terdapat warna lain. Nah, jika ia adalah emas, maka ia akan menjadi sangat mudah bagi anda untuk mencipta cahaya tetapi ketara make-up untuk setiap hari.

Di atas kelopak mata bergerak, anda boleh memohon teduhan merah muda, sudut mata harus dihiasi dengan teliti dengan setitik bayang-bayang putih. Di bawah mata anda boleh membuang bayangan yang dibuat menggunakan warna paling gelap di dalam palet. Di tempat di mana bola mata terletak, perlahan-lahan "menjatuhkan" celah emas. Jika pada masa yang sama anda membiarkan garis mata turun dengan pensil putih, tidak mungkin untuk melepaskan diri dari mata anda.

Dan solek ini agak lembut dapat dengan mudah redone pada waktu petang - hanya dengan menukar nada gincu. Buat plum bibir anda atau ambil warna merah klasik yang sejuk - dan anda boleh pergi pada tarikh atau temujanji dengan ratu, di mana anda suka lebih banyak.

 • Jika anda mempunyai kulit yang gelap, hanya dua warna emas dan cokelat coklat akan cukup untuk melihat ekspresif.. Biarkan coklat di bawah mata dan gunakan berus untuk menarik anak panah cahaya dengan bayang-bayang, dan taburkan kelopak mata atas dengan emas, seperti debunga. Dengan tan ini solek kelihatan hebat, "mahal" dan pada masa yang sama lembut. Dia tidak memerlukan banyak kemahiran.
 • Jika kulit anda cukup pucat, anda juga boleh menyerah bayang-bayang. Hanya gunakan eyeliner untuk menarik anak panah yang kemas, cat bulu mata dengan maskara, merahkan sedikit pipi dan letakkan beri berair atau merah mulut di bibir.Imej semacam itu adalah klasik dan masa depan. Dia tidak kelihatan megah dan cukup sesuai untuk membuat setiap hari.
 • Emas, dipakai di bawah mata dan digabungkan dengan naungan merah jambu matte pada kelopak mata atas, boleh kelihatan sangat perlahan-lahan. Untuk melembutkan rupa yang sudah telanjang, gunakan coklat bukan dakwat hitam. Sekiranya anda ingin merumitkan imej sedikit, gunakan eyeliner kelabu atau turquoise-grey.
 • Makeup kelihatan sangat cantik, di mana kelopak mata atas berwarna dengan kecerunan dari perak ke emas. Regangkan naungan sejuk dari tengah dan mahkota dengan cat emas. Tugas utama adalah untuk membuat peralihan lancar, tanpa batas yang jelas. Tambah beberapa maskara dan lihat musim panas cahaya selesai.
 • Peralihan dari merah jambu pucat ke kelabu berasap kelihatan sangat menarik. Sekiranya anda mahu, anda boleh membuat make-up ini sedikit lebih ketat dengan menambah anak panah ke imej. Mereka sentiasa menarik perhatian.
 • Kadang-kadang untuk membuat hari siang mungkin ada asas yang agak normal di bawah bayang-bayang. Jika wajah anda mempunyai nada yang sangat halus dan bulu mata anda sedikit berpakaian maskara (hitam atau coklat), imej ini mungkin menjadi perniagaan. Bibir yang terang akan menjadikannya lebih menarik, dan warna matte gincu bibir - bahkan lebih ketat, bergantung kepada keadaan.

Seperti yang anda dapat lihat, solek harian boleh menjadi sangat pelbagai, tetapi selepas semua, cuti dan cawangan berlaku dalam kehidupan kita, jadi jenis solek untuk mata coklat harus difikirkan untuk waktu malam. Pilihan berikut patut dipertimbangkan:

 1. Kebanyakan semua orang dengan mata coklat, tentu saja, di negara-negara timur, jadi tidak hairanlah bahawa solek bahasa Arab dengan mata dikecilkan dari semua pihak, tidak terhenti relevan. Sekiranya acara dan mood membolehkan anda terjun ke kisah Arab - berani. Rahsia utama pandangan ekspresif adalah penggunaan pensil hitam di sepanjang garis tengah mata (baik di atas dan di bawah). Kedalaman tambahan boleh diberikan anak panah hitam panjang pada kelopak mata atas dan warna gelap yang berbulu - pada bahagian bawah.
 2. Bagi orang-orang yang tidak bersedia untuk membuat susunan yang agresif dengan anak panah, anda boleh menawarkan pilihan yang serupa, tetapi berubah menjadi cara Eropah. Sudah tentu, ini adalah mata berasap klasik. Anda boleh memilih hitam sebagai asas atau coklat coklat yang akan kelihatan lebih lembut. Jika anda ingin membuat sorot, anda boleh melukis garis air mata dengan pensel warna - contohnya, neon merah jambu atau biru. Ia akan kelihatan sangat mewah, tetapi tidak tawar.
 3. Sekiranya anda sudah bosan dengan warna-warna klasik, cuba buat make-up dalam nada ceri atau merah kaya. Perkara utama - jangan keterlaluan dengan bibir anda, mereka tidak seharusnya gelap, jika mata anda sudah digariskan dengan sesuatu yang terang. Penekanan pada wajah mestilah satu, sebaliknya imej akan berubah menjadi vinaigrette.
 4. Untuk pesta ulang tahun atau pesta mesra, anda boleh memilih warna terang - contohnya, biru, hijau, kuning, ungu, biru kaya, dan sebagainya. Untuk membuat perayaan itu benar-benar cerah, gunakan asas khas sebelum menggunakan bayang-bayang. Sekiranya tiada produk mata yang berasingan di tangan, cuba buku asas biasa. Ia akan membantu melicinkan garis halus dan meningkatkan pigmen yang terkandung dalam bayang-bayang itu sendiri, menjadikannya warna dan kekal.
 5. Jangan takut untuk mencampur warna yang berbeza. Cobalah membuat warna yang rumit dari warna ungu, kuning dan merah jambu atau sediakan tontonan perak, indigo dan hitam. Buat campuran kuning dan hijau, cair palet ini dengan gangsa atau perak. Variasi pada topik ini - seperti emas dalam naga dongeng, sangat, sangat.
 6. Sekiranya anda boleh berbangga walaupun kulit dengan sekurang-kurangnya ketidaksempurnaan, hentikan semua orang dengan cara yang gelap dan misteri dengan usaha yang minimum. Tugas utama adalah untuk membuat kulit walaupun, dengan naungan sejuk. Di mata, gunakan warna hitam matte, tidak dapat ditembusi, sebagai malam selatan.Bungkus mata anda dengan timbunan bulu mata palsu untuk membuat mata anda kelihatan gebu, dan gunakan gincu di bawah naungan wain yang sangat gelap. Jadi anda mendapat imej yang mudah tetapi membawa maut yang akan diingati untuk jangka masa yang lama.

Seperti yang anda lihat, banyak pilihan disediakan untuk hazel dan mata hitam. Nude atau Shimmer, warna atau monokrom - terpulang kepada anda. Sekiranya anda memerlukan contoh untuk inspirasi, lihat bintang-bintang dan solek mereka. Ingatlah Sophia Loren yang cantik, merasakan klasik yang mahal, Shakira yang bersemangat, untuk memberi imej sedikit batu dan keberanian, Lily Collins yang menawan, jika anda ingin menambah kelembutan dalam hidup anda. Lihatlah wanita berambut perang yang terkenal - keluarga Kardashian. Itu benar-benar yang mempunyai begitu banyak imej yang anda tidak akan mempunyai cukup kehidupan untuk mengulangi mereka semua.

Apabila skema warna dipilih, dan imej telah terbentuk di kepala anda, ia adalah giliran pilihan cara.

Bagaimana untuk memilih kosmetik?

Kami mengambil aksiom bahawa anda adalah pemilik coklat, coklat gelap atau mata berwarna coklat-coklat. Dalam mencari kosmetik hiasan, lebih jauh ia tidak boleh dimulakan bukan dari bunga, tetapi dari bentuk dan kelopak mata. Gadis biasanya perlu menghadapi masalah utama berikut:

 1. Mata kecil.
 2. Mata yang mendalam.
 3. Mata yang luas.
 4. Mata terlalu dekat.

Ia bernilai memilih alat yang betul, dengan memberi tumpuan kepada empat masalah ini. Oleh itu, adalah disyorkan untuk mempertimbangkan perkara berikut:

 • Untuk membuat "piring tidak terhingga" dari mata kecil, anda boleh pergi untuk beberapa helah - contohnya, bereksperimen dengan bentuk alis. Untuk melakukan ini, anda tidak perlu membeli apa-apa, hanya membebaskan ruang sebanyak yang anda mampu (bergantung kepada ketebalan rambut).

Satu helah lain adalah pensil putih yang digunakan untuk garis air di atas dan di bawah.

Bagi pilihan bayang-bayang, warna gelap hampir pasti akan menjadi kontraindikasi. Warna lembut cahaya membuka mata, menjadikannya lebih luas. Ia juga harus diingat bahawa penyembur akan membantu membuka mata sedikit, jadi jangan abaikan mereka.

 • Masalah mata yang mendalam dapat diselesaikan dengan bantuan bayang-bayang yang digunakan dengan mahir. Pastikan untuk membeli asas yang akan mengeluarkan nada dan memudahkan proses permohonan. Jika pangkal tidak ada, gunakan serbuk. Sebagai nada utama, anda memerlukan warna terang yang perlu diwarnakan sepanjang keseluruhan kelopak mata bahagian atas. Gunakan warna gelap hampir dihiasi - sebagai contoh, dengan menambahkannya ke sudut mata atau dengan menggunakan kelopak mata yang lebih rendah dengan kosmetik ini.

Jika anda akan menggunakan maskara dan eyeliner, ingatlah bahawa garis harus sangat nipis. Anak-anak lemak menyentuh pandangan oriental ke mata orang Cina, dan bukan yang paling cantik.

 • Sekiranya mata diletakkan luas, rahsia utama terletak pada hakikat bahawa anda perlu menekankan sudut dalaman mata. Warna gelap boleh digunakan untuk bahagian dalam, meregangkan warna ke arah pusat. Anda juga boleh menggunakan maskara dalam dua lapisan, dan anda perlu cat bulu mata dengan pergerakan ke arah hidung.

Rahsia lain adalah aksen kening. Jadikan alis lebih lama di bahagian dalam (dengan pensil dan berus), dan anda akan melihat bahawa jarak visual di antara mata akan sedikit lebih kecil.

 • Sekiranya mata terlalu kecil, eyeliner anda akan menjadi pembantu setia anda. Sepanjang kontur mata anda perlu menggambar garis nipis, dengan penebalan bertahap ke arah tepi mata. Jangan lupa teduh kontur itu, jika tidak, ia kelihatan terlalu canggung. Buat bahagian dalaman dan tengah warna cahaya mata, dan simpan palet gelap untuk kelopak mata yang dekat dengan kuil-kuil.

Bagaimana untuk memohon?

Ingat langkah mudah ini dengan arahan langkah dan bawa ke dalam perkhidmatan:

 1. 50% kejayaan solek anda akan bergantung kepada penyediaan kulit. Untuk memulakan, bersihkan wajah anda.Sekarang cara yang paling popular dan berkesan boleh dipanggil air micellar, tetapi tiada siapa yang membatalkan air biasa atau tonik untuk mencuci. Bertindaklah pada citarasa anda - perkara utama adalah untuk menjaga wajah anda segar, bebas daripada lemak yang berlebihan dan kotoran.
 2. Ingat untuk melembapkan kulit. Sapukan krim kegemaran anda. Buat topeng jika masa membenarkan, atau gunakan patch. Anda boleh melakukan hampir apa sahaja yang anda mahukan - jika hanya kulit anda "penuh". Biarkan bahan berfaedah rendam dalam - dan hanya kemudian mula bertindak.
 3. Sapukan agen pelekat. Mungkin anda menggunakan concealer warna, memohon primer untuk melicinkan kedutan ... Ambil semua langkah persediaan yang diperlukan sebelum giliran melengkapkan.
 4. Meletakkan asas, perlahan-lahan menyatu di seluruh muka.. Jika anda menggunakan span untuk memandu, lakukan dengan teliti. Jangan lupa untuk merebut leher dan telinga kecil supaya wajah tidak terlalu berbeza dari seluruh kulit.
 5. Sapukan serbuk untuk menghilangkan bersinar dan tambah pemerah pipi. Untuk kulit yang terik, anda juga boleh menggunakan bronzers, dengan baik, bagi pemilik rambut coklat yang terang dan kulit yang saksama akan ada cahaya merah karang yang cukup.
 6. Untuk mencapai kesan mata besar, kawasan segi tiga di bawah mata dapat dibezakan menggunakan teknik make-up seperti penaik. Untuk melakukan ini, anda memerlukan serbuk longgar putih, serta berus rata lebar. Sapukan serbuk di bawah mata dengan cahaya tetapi pasti sebatan. Kemudian gunakan penyapu yang rapuh. Ini akan membantu "menyerlahkan" mata dan memberikan jumlah visual tambahan.
 7. Langkah seterusnya bekerja dengan kening.. Berus, warna dan bentuk. Gunakan pensel, bayang-bayang, lilin - semuanya sesuai, hanya untuk mencapai kesan bergaya kening tebal dan sangat jelas.
 8. Kami pergi ke garisan penamat - kami menguruskan solek untuk mata. Di atas, anda telah menerima banyak cadangan terperinci untuk bekerja dengan bayang-bayang dan petua langsung untuk tindakan. Satu-satunya perkara yang belum dikatakan ialah selepas menyelesaikan kerja warna, anda perlu berhati-hati mengeluarkan bayang-bayang yang berlebihan sekiranya mereka runtuh.
 9. Peringkat terakhir - pemilihan tulang pipi dan memohon gincu pada bibir. Sekiranya anda mengendalikan berus dengan mahir dan tahu dengan baik apa konturnya, jangan gunakan ilmu secara amalan. Apabila semua baris ditarik, hanya mulut anda akan kekal, jangan lupa bahawa penekanan harus dilakukan pada satu perkara. Atau pada mata, atau di bibir. Jika solekan anda sangat lembut sebelum ini, beberapa warna cerah gincu akan membawa kesegaran dan kehidupan. Sekiranya warna sebelumnya tepu, jangan menutup semua bahagian muka.

Satu-satunya pilihan apabila bayang-bayang gelap dapat selaras dengan gincu gelap adalah mata coklat muda yang akan membakar dengan tempat yang terang, meletakkan seluruh solek pada pembakar belakang.

Bertindak secara berperingkat, jangan melompat dari pangkal ke kening dan dari mata ke bibir. Aplikasi demi langkah tidak sia-sia. Mengikuti pelan, anda akan menyelamatkan diri dari kesilapan yang mungkin.

Rahsia artis solek

 1. Cara mudah untuk menghapuskan keletihan dari mata dan membuat kelihatan hebat adalah dengan menggunakan bayang-bayang berkedip. Perkara utama adalah bahawa mereka sepadan dengan nada solek utama anda.
 2. Cuba untuk meneka apa warna dari eyeliner yang berlaku pada selebriti bermata coklat. Jangan tegang, jawapannya adalah ungu. Semua jenis plum atau cahaya ungu sempurna dengan sempurna menegaskan keindahan alam mata.
 3. Seperti warna-warna metalik. Gangsa, emas, perak adalah sahabat terbaik anda. Jika ketiga-tiga warna ini berada dalam palet anda, selebihnya hanya boleh dibuang, begitu juga logam yang digabungkan dengan mata coklat.
 4. Jangan takut menggunakan maskara berwarna. Mata coklat kelihatan hebat dengan bulu mata berwarna ungu, ungu atau bahkan merah jambu. Sudah tentu, solek ini tidak sesuai untuk setiap hari, tetapi kadang-kadang pelbagai tidak menyakiti.
 5. Sudah tentu, rahsia utama keindahan mata adalah rehat. Tidak kira bagaimana anda menanggalkan keletihan dengan kosmetik, pembuluh darah merah akan memberi khianat kepada anda yang bekerja gila atau pesta yang gemar.Tidur yang nyenyak atau mata jatuh (sebagai jalan terakhir) akan membantu memelihara pesona semulajadi.

Sekiranya masa untuk berehat secukupnya tidak mencukupi, jangan lupa tentang pengecasan asas. Berhati-hati dengan alat utama anda, kerana tidak semua dapat dicuci dengan kosmetik.

Sekarang bahawa anda mempunyai senjata yang luas dan mengetahui garis panduan terperinci untuk tindakan, solek anda harus sempurna. Ia kekal untuk yang kecil - belajar untuk menterjemahkan idea-idea yang telah timbul di kepala saya menjadi kenyataan dan cuba untuk tidak takut untuk melampaui batas. Melibatkan diri dalam dunia ajaib warna merah jambu, kuning, merah, dan hijau dan mula mencipta.

Perkara utama - solek mudah dibersihkan, jadi anda tidak mempunyai sebarang sebab terhadap eksperimen yang menarik baru. Hanya sejuta kebaikan yang berbeza.

Cara membuat solek yang sempurna untuk mata coklat, lihat video berikut.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus