Solek untuk abad yang akan datang

Solek untuk abad yang akan datang

Muka yang betul digunakan - Ini, sudah tentu, kunci kepada kejayaan setiap wanita. Bahawa dia dapat memberikan kesegaran kepada wajah dan menyembunyikan kekurangan dan masalah masalah yang ada sekarang. Terima kasih kepada teknik yang berbeza, mungkin untuk membetulkan hirisan mata atau kelopak mata gantung beberapa wanita. Untuk mencapai penampilan luar biasa dengan bantuan produk kosmetik hanya mungkin jika anda meletakkan aksen dengan betul. Untuk menyelidiki butiran aplikasi itu, perlu mempertimbangkan beberapa ciri.

Ciri-ciri

Untuk kelopak mata gantung yang tidak menyebabkan kesulitan ketika memakai solek, anda perlu tahu beberapa helah yang akan membantu anda memilih palet warna bayang-bayang, pensel atau gel yang direka khas. Cadangan berikut akan membantu mengetahui beberapa kerumitan yang menekankan kelebihan dan menyembunyikan keburukan:

 1. Gunakan jenis solek, yang akan menyembunyikan zon abad yang akan datang, ia hanya perlu dengan bantuan warna gelap bayang-bayang. Kesan cahaya atau berkilat akan diserlahkan. Mereka boleh digunakan untuk sudut mata, kerana mereka berada di bahagian ini secara harfiah kelihatan terbuka.
 2. Wanita lebih 50 tahun Anda memerlukan asas nutrisi untuk solek. Ia tidak akan membenarkan bayang-bayang melancarkan dan menyumbat kedutan.
 3. Jika anda pemiliknya dari abad yang akan datang, ini bermakna pelurus cecair dilarang dengan ketat. Ia boleh ditukar kepada pensel hitam. Perlu menarik anak panah hanya dari pertengahan abad ini. Satu lagi teknik menggambar anak panah hanya akan memburukkan keadaan dan membuat mata kelihatan lebih languid dan sedih.
 4. Wanita dengan kelopak mata jenis ini perlu memantau keadaan kening. Mereka harus mengalihkan perhatian dari tudung, seperti yang diangkat dan dilanjutkan yang mungkin. Ini akan mewujudkan kesan visual.
 5. Perlu berhati-hati untuk memohon apa-apa dana pada kelopak mata bawah. Pemilihan kawasan ini dengan pensil atau bayang-bayang hanya boleh memburukkan segalanya.
 6. Lihatlah, anda perlu memberikan ekspresi dengan bantuan bayang-bayang dan memohon jerebu cahaya, menonjolkannya dengan lapisan gelap palet berbayang bayang-bayang.
 7. Untuk solek seperti ini anda perlu memilih produk yang tahan baik yang tidak akan dipadamkan dan tidak akan tergelincir dari umur mudah alih dalam beberapa jam. Anda perlu membeli berus berkualiti tinggi yang boleh menghiasi bayang-bayang dan make-up menggunakan teknik mata berasap.
 8. Perlu memberi perhatian kepada bulu mata. Lapisan masker yang tebal hanya akan merosakkan solek - ia harus digunakan dengan lapisan nipis, setelah menggulung bulu mata dengan forsep. Penekanan ini akan membuka mata dan menjadikannya lebih mendalam.
 9. Ingatlah itu bahawa warna gelap bayang-bayang digunakan pada sudut luar kelopak mata, cahaya - ke dalam, dan tengah - ke bahagian tengah atau bawah.

Perjamuan artis make-up

Kelopak mata jenis yang akan datang memberikan pandangan kelonggaran, kelesuan dan ketakspresian. Untuk menyembunyikan ini, artis make-up menggunakan sebilangan besar teknik yang membolehkan anda melupakan kecacatan kecil ini. Betul membetulkan ciri ini akan membantu beberapa teknik yang popular di kalangan pakar:

 • Untuk menyembunyikan kelopak mata berat sebelah atas, pada mulanya anda perlu memberi perhatian kepada kening. Mereka harus diangkat dengan pensil atau cara khas lain - contohnya, bayang-bayang. Memberi geometri kepada mereka, anda perlu menurunkan kening dengan penyerlah dari bawah, yang secara visual akan mengangkat mereka.

Sekiranya tidak ada asas untuk make-up, anda boleh menggunakan concealer sebelum memohon bayangan mata. Setiap lapisan yang digunakan mesti dihiasi ke arah kuil-kuil. Nada cahaya - di sudut-sudut mata, lebih tepu atau gelap - di kelopak mata atas.Menggunakan teknik ini, bayang-bayang boleh digunakan dan teduh, melampaui sempadan kelopak mata. Ia adalah perlu untuk meletakkan pengharaman pelapik cecair, yang hanya akan membuat mata kelihatan berat.

 • Untuk meningkatkan mata yang diturunkan, artis solek menggunakan beberapa rahsia. Yang pertama adalah untuk menekankan kening, tetapi tidak dengan pensil, tetapi hanya dengan bayang-bayang (dalam jumlah yang kecil dan dengan bantuan berus beveled). Angkat garis bawah dengan bantuan penyerlah.

Rahsia kedua adalah gangguan perhatian dari kelopak mata - dengan bantuan bayang-bayang warna alami. Kombinasi yang paling berjaya adalah warna kuning dan coklat, diterapkan pada perimeter kelopak mata dan seterusnya.

Rahsia terakhir adalah untuk mengganti celak pada bayang-bayang. Eyeliner menjadikan mata kecil dan jarak dekat, yang akan merosakkan kesan visual.

 • Salah satu teknik yang paling popular adalah gelang pensel, yang semua orang boleh menguasai. Dia agak luar biasa dan mewah. Teknik ini membantu untuk membuat pandangan lebih terbuka, ia dapat meningkatkan jarak antara mata.

Menggunakan teknik sedemikian, perlu mengambil kira bahawa cahaya dan warna mutiara tidak sesuai. Ia hanya perlu menggunakan bayang-bayang sahaja dengan padat - lebih disukai tiga atau lebih warna.

Dengan bantuan teknik itu, gelung akhirnya akan muncul pada kelopak mata. Kesan gelung sangat baik untuk pemilik abad yang akan datang, kerana ia mengangkatnya dan mengalihkan perhatian dari beg itu. Ucapan ini dilakukan dalam pelbagai julat, ia agak ringan dan mudah, sesuai untuk imej siang dan malam.

 • Terdapat juga solekan mengangkat yang memberikan kesan meremajakan wajah. Walau bagaimanapun, pelaksanaannya memerlukan lebih banyak perhatian dan masa daripada solek biasa.

Artis solek meringankan semua rongga muka yang ada dengan bantuan pembetulkan, dan topeng bulunya di bawah lapisan asas gelap atau serbuk padat. Tugas utama teknik ini adalah untuk mengangkat kontur muka dengan bantuan garis sejajar yang betul. Untuk warna-warna cerah gincu yang cerah, cara-cara tonal yang cemerlang, pelbagai eyeliners dan serbuk tidak akan berfungsi.

Kesilapan utama

Makeup adalah sejenis alat yang perlu anda ketahui bagaimana menggunakannya. Ia telah dicipta untuk meningkatkan ciri-ciri wanita, untuk memberikan wajah yang rapi dan segar ke muka, untuk menekankan kelebihan sedia ada. Tetapi ada beberapa kesilapan yang dibuat oleh wanita tanpa menyedari dan tidak menyedarinya.

Makeup, menggunakan cara yang salah, bukan sahaja boleh membuat muka tidak masuk akal, tetapi juga menambahkan umur.

Untuk mengelakkan situasi sedemikian, adalah perlu untuk menghuraikan kesilapan:

 1. Apabila menggambar anak panah elakkan kesan penjagaan ke bawah. Kesilapan sedemikian akan membuat pandangan lebih sedih daripada yang sebenarnya.
 2. Mata apabila memohon bayang-bayang perlu ditutup. Dengan mata terbuka, kosmetik boleh digunakan secara tidak rata, secara berselang-seli, tidak sekata.
 3. Shadows with Shade Pearlescent dan cincin, hanya menumpukan pada masalah ini. Mereka boleh membuat kelopak mata bengkak dan berat, kerana mereka mempunyai pangkalan minyak yang berkilat. Bayangan semacam itu boleh digunakan hanya di bawah garis alis untuk memaksimumkannya.
 4. Sudut dalam mata adalah mustahil untuk melukis dengan bayang-bayang yang berwarna-warni, hanya perlu menggunakan warna cahaya yang tidak memberi pengaruh ketidakpuasan mata.
 5. Perlu meninggalkan langsung dan kening melengkung, kerana bekas itu akan meningkatkan kesan kelopak mata, dan yang kedua akan memberi wajah ekspresi menakutkan.
 6. Eyeliner cecair perlu dihapuskan menggantikannya dengan pensil.
 7. Jangan biarkan garis yang jelas dan jelas. Meletakkan bayang-bayang, mereka perlu diwarnakan dari lapisan ke lapisan. Walaupun menggunakan pensel, mereka tidak sepatutnya ketara, kerana mereka boleh membuat semua kelemahan kelihatan lebih jelas.
 8. Kesalahan utama ialah mengabaikan dasar di bawah solek. Tanpa itu, bayang-bayang boleh berbohong hodoh dan menggulung, yang akan menyebabkan kecuaian dan kecerobohan.
 9. Kesilapan yang paling biasa adalah ketidakpatuhan. Warna dan warna yang berlebihan akan merosakkan imej itu, sehingga menimbulkan keadaan.
 10. Jangan lupa curlashes. Bulu mata terbuka yang panjang hanya akan membuka mata dan meningkatkan mata, menyembunyikan kelopak mata yang tergantung.

Masalah abad yang akan datang bertopeng dengan mudah dan mudah. Hanya perlu mengetahui beberapa helah, dengan mahir meletakkannya ke dalam tindakan, dan yang paling penting - untuk mengelakkan kesilapan-kesilapan yang jelas yang memperkenalkan ketidakharmonian dalam membuatnya.

Bagaimana untuk memohon?

Untuk kelihatan hebat, ia tidak mencukupi untuk memiliki kosmetik mahal yang berkualiti tinggi. Banyak bergantung kepada teknik aplikasi dan kemahiran sendiri. Untuk menarik perhatian orang lain, untuk menegaskan kelebihan sedia ada dan untuk memanggil pandangan yang mengagumi akan membantu tips yang hanya berdasarkan penggunaan kosmetik yang betul.

Mata coklat adalah yang paling biasa, mereka sesuai untuk hampir keseluruhan palet warna bayang-bayang dan pensel. Untuk warna mata ini ada teknik permohonan khusus. Perlu dipertimbangkan secara berperingkat:

 1. Pertama, sediakan kulit anda untuk memakai solek, selepas mengeluarkan kilauan berminyak dengan cara khas.
 2. Berikan perhatian khusus kepada kening. Berhati-hati menarik garis besar dan isikan kosong dengan bayang-bayang kening, mewujudkan bentuk yang diingini.
 3. Untuk mata coklat coklat sesuai, bayang-bayang hijau dan emas. Sapukan palet yang dipilih pada kelopak mata atas, dengan lembut teduhan. Ia juga boleh digunakan tepat di atas permukaan kelopak mata.
 4. Berus dengan bayang-bayang melukis sempadan. di atas kelopak mata atas dan sudut di sudut ke atas alis.
 5. Di bawah alis kening dengan bayang-bayang cahaya, untuk menaikkan visual baris alis.
 6. Bayang-bayang warna kelopak mata yang lebih rendah warna sederhana.
 7. Sapukan naungan gelap sepanjang bulu mata, teduh lembut.
 8. Beri perhatian khusus kepada pewarna bulu mata. Mereka perlu dicat dengan lapisan tengah dan kelihatan kemas, tanpa terikat bersama-sama benjolan.

Teknik ini akan menjadikan pandangannya terang dan terbuka.

Pakar percaya bahawa warna hijau mata adalah yang paling serba boleh, memandangkan hampir semua warna bayang-bayang dan pensel sesuai dengan mereka. Dari yang paling sesuai - tembaga, tembaga, ungu dan warna hijau. Mereka kelihatan mudah. Untuk membuat kesan ini, anda perlu mengikuti cadangan asas:

 1. Pigmen matte warna bahagian atas kelopak mata. Pigmen merah jambu sesuai untuk kulit yang saksama, dan coklat atau hitam untuk kulit gelap.
 2. Peraturan asas - pemotongan sempadan dan garis-garis yang berhati-hati, mewujudkan kesan jerebu.
 3. Pada lipatan abad ini, lukiskan garis Campurkannya, dapatkan jalur gelap.
 4. Di sudut luar menggabungkan bayang-bayang gelap, Dengan berus, buat garis lancar ke arah sudut dalaman mata, dengan itu bersembunyi di sempadan yang sedia ada.
 5. Kelopak mata bawah (iaitu, bahagian atas) cat dengan bayang-bayang hijau, menggabungkan dan menyembunyikan sempadan sekali lagi.
 6. Berus berseri dari sapu murid garis ke sudut luar. Sekiranya ia ditinggalkan, gunakan berus dengan bayang-bayang untuk menarik jalur di sepanjang kelopak mata (lebih dekat ke kuil), mengangkat sudut ini secara visual.
 7. Beri perhatian kepada kening. Lukisan pensil, meniru rambut di mana terdapat jurang.

Teknik pemakaian bayang-bayang untuk mata biru dan kelabu mempunyai ciri yang sama. Stylists mencadangkan warna merah jambu, emas, perak dan biru. Prosedurnya adalah seperti berikut:

 1. Sapukan naungan keperakan pada kelopak mata bahagian atas dan cat dengan bayang-bayang lavender, memukau dengan teliti supaya peralihan tajam tidak kelihatan.
 2. Dari pertengahan abad ini Untuk sudut mata, sambungkan bayang-bayang ungu dalam bentuk huruf V, padan.
 3. Garis bawah bahagian bawah mata dengan pensil.
 4. Cat bulu mata.

Skim solek untuk bentuk mata yang berbeza

Setiap jenis mata sesuai untuk teknik aplikasi yang berbeza dan warna yang berbeza dari bayang-bayang. Sekiranya seorang gadis mempunyai mata yang cantik dengan bentuk Asia yang sempit, anda perlu mengetahui bagaimana untuk melukis mereka dan apa warna untuk dipilih untuk kualiti make-up:

 1. Di atas kelopak mata bahagian atas perlu memegang garis.
 2. Sambung dua membentuk garis.
 3. Gunakan warna matte di sudut mata dan pada kelopak mata atas, memberikan kedalaman yang kelihatan.
 4. Bayang-bayang warna kelopak mata yang lebih rendah palet gelap, kebanyakannya hitam dan coklat. Campurkan.
 5. Lebih bulu mata letakkan pensil.
 6. Bengkel bulu mata dengan forsep, memohon maskara, mengeluarkan lebihan.

Pemilik mata kecil bulat perlu menenggelamkan lipat yang sedia ada menggunakan teknik yang diterangkan di bawah ini:

 1. Meringankan seluruh bahagian abad ini. sehingga ke bawah garis bawah alis dengan bayang-bayang cahaya. Lukis garis nipis masa depan dengan bayang-bayang gelap.
 2. Kurangkan bahagian tengah mata, untuk menyembunyikan bola mata yang menonjol. Ringankan sudut dalaman.
 3. Dari tengah-tengah mata menyampingkan sebahagian daripada kelopak mata, mewujudkan jerebu cahaya. Ini akan membuat epal tidak begitu menonjol.
 4. Di bawah garis alis dan di sudut mata Sapukan bayang-bayang cahaya atau penyerlah, teduhan semudah mungkin.
 5. Baik dicat bulu mata akan menjadi sentuhan terakhir dalam solek.

Bentuk mata lain adalah berbentuk badam. Pemilik borang ini mempunyai peluang untuk tidak melakukan solek yang rumit, yang memerlukan masa yang lama. Mereka hanya boleh menekankan kelebihan cahaya make-up. Anda boleh, sebagai contoh, tandakan sudut luar dan dalam mata, meregangkan garis ke kuil-kuil. Ciri yang paling penting ialah bulu mata panjang.

Kesan ini boleh dicapai melalui maskara menyeluruh atau bulu mata palsu. Itulah yang akan memberikan kedalaman maksimum pandangan.

Gadis-gadis yang mempunyai mata yang mendalam mungkin kelihatan berkerut dan tidak senang kerana solek yang tidak betul. Untuk mengelakkan ini, anda perlu mengingati teknik aplikasi solek untuk mata jenis ini:

 1. Pilih warna cahaya dan menggunakan salah satu yang terpilih di seluruh permukaan abad dan sedikit lebih tinggi.
 2. Lukis anak panah yang semestinya mempunyai garis nipis yang sesuai dengan bulu mata.
 3. Ia perlu memberikan kelantangan kepada bulu mata dengan maskara, yang perlu digunakan dalam 2-3 lapisan. Untuk rupa yang paling ekspresif, anda boleh meningkatkan bulu mata.
 4. Untuk mata yang mendalam kening tebal sesuai, tetapi tidak terlalu rendah.
 5. Bibir dengan cukup solekan lembut harus menonjol dan menangkap mata.

Pada masa ini, permohonan solek yang betul boleh menyembunyikan walaupun kecacatan kecil, sebagai mata yang dekat, yang memberikan banyak ketidakselesaan dan ketidakselesaan kepada wanita. Perlu diingat bahawa banyak bintang mempunyai masalah yang sama, tetapi mereka mahir membetulkannya dan membuatnya menjadi sorotan. Untuk ini anda perlu mengambil kira rahsia utama:

 1. Sapukan ke sudut mata dan tengah-tengah bayang-bayang kelopak mata yang menonjol. Mereka sepatutnya hanya nada cahaya, tetapi bukan mutiara dan brilian.
 2. Sapukan warna gelap ke sudut luar. Adalah perlu untuk mengambil kira bahawa tidak perlu untuk memudar mereka sama sekali.
 3. Lukis anak panah dengan pelapik cecair. Harus diingat bahawa garis itu harus bermula dari tepi batin, lancar bergerak ke luar. Ia tidak perlu untuk menebalkan anak panah, ia sepatutnya boleh menjadi garis pertumbuhan bulu mata, tanpa mengaburkan bahagian kelopak mata yang terbuka.
 4. Dengan susunan bulu mata mata ini, yang terakru di seluruh diameter adalah dilarang sama sekali. Ia perlu untuk pewarna atau tumbuh bulu mata hanya dari pinggir luar, tidak sampai ke tengah.
 5. Kening untuk mata yang dekat mesti ditipis di pangkalan, hujung mesti dibuat lebih lama.

Ramai selebriti telah lama membuktikan bahawa mata yang luas bukanlah satu kelemahan, tetapi ciri khas yang membuat wanita istimewa dan unik. Ini akan membantu pelaksanaan solek yang betul, yang secara visual mengurangkan jarak:

 1. Seperti yang diketahuiAlis harus bermula di mana sayap hidung berakhir. Sekiranya alis terletak dekat antara satu sama lain, dan mata lebih luas, ini adalah tambahan, kerana ia membantu untuk membawa mata bersama-sama. Sekiranya kening terletak lebih jauh, ia perlu menarik mereka dengan pensel.
 2. Untuk jenis bayangan mata ini boleh digabungkan, digabungkan, menerapkannya dengan cara yang istimewa.Jika warna gelap dan cahaya dipilih, warna gelap digunakan dari bahagian luar dan teduh pada pertengahan abad. Cahaya diterapkan ke sudut mata dan teduh ke tengah.
 3. MAnda boleh menggunakan eyeliner tetapi tanpa anak panah. Garis mestilah pergi ke jalur nipis dari tengah mata dan menebal ke bahagian luar.

Contoh bintang

Pada masa ini, para bintang dengan contoh mereka membuat beberapa perubahan khas dalam kedua-dua pakaian dan solek. Sering kali ketika melihat foto gadis sekular saya ingin mengulangi solek dan kelihatan seperti mewah. Untuk melakukan ini, anda boleh mempertimbangkan beberapa varian bintang make-up dan mengamalkannya

Eksperimen dalam solekan kini dialu-alukan. Eva GreentAuger menggunakan teknik ini, dan agak berjaya. Gincu wain, mata kelopak mata bawah dan mata berasap kelabu-hijau menekankan semua kebaikan pelakon Perancis dan menambah semangat untuk membuatnya petang.

Emma Stone - pemilik ciri seperti kelopak mata gantung. Untuk solek siang hari, pelakon Amerika mengambil kesempatan daripada kapal itu, membuat anak panah, dan menyerlahkan bahagian dalam abad ini. Peranan utama dalam solekan cahaya itu dimainkan oleh bulu mata yang lembut.

Solek musim panas Rachel McAdams berbeza semula jadi, dia nyudovy. Dia hanya membentuk bulu mata dan menonjolkan bibirnya dengan gincu merah jambu, tetapi ia adalah sebatan kecil yang membawa cahaya dan airiness kepada imejnya.

Amanda Seyfried melekat pada solek dalam warna coklat, menggunakan bayang-bayang hitam. Bayang-bayang mata yang asap dan bulu mata yang besar menjadikan imej lebih agresif, tetapi tidak menghalang kewanitaan.

Untuk solek setiap hari Masha Ivakova hanya menggunakan warna bulu lipstik dan maskara bogel, dengan itu menekankan bulu mata. Ini sudah cukup untuk menjadikan wajah kelihatan segar dan beristirahat.

Sebagai solek perayaan pada model permaidani merah Doutzen Cruz menggunakan warna coklat-coklat yang berasap, mata yang berasap, diserap oleh bulu mata besar. Sudah tentu, bukan tanpa gincu merah jambu bogel.

Solek untuk abad yang akan datang - dalam video seterusnya.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus