Makeup untuk mata hijau dan rambut berambut perang

Makeup untuk mata hijau dan rambut berambut perang

Gadis-gadis dengan mata hijau dan rambut pirang kelihatan hebat dan menarik. Penampilan dan tekanan ini tidak perlu, kerana ia hanya kelihatan berfaedah. Dalam artikel ini, anda akan mengetahui warna dan warna yang paling sesuai untuk membuat solek yang benar-benar cantik.

Ada beberapa peraturan asas yang patut diingat ketika melakukan solek untuk gadis-gadis dengan jenis penampilan ini. Tugas utama kosmetik untuk kanak-kanak perempuan adalah untuk menekankan kecantikan semulajadi yang ekspresif, dan tidak menarik sesuatu yang baru. Anda akan belajar tentang peraturan asas ini sekarang.

Dalam video itu, seorang gadis blogger menunjukkan cara membuat solek cantik untuk mata hijau dan rambut coklat.

Tab dalam membuat

Perkara pertama adalah membincangkan "tidak."

Wanita berambut perang bermata hijau harus mengelakkan bayangan perak, biru dan merah.. Mereka akan merosakkan rupa dan membuat mata cantik dengan sifat tidak jelas. Dan dengan bantuan bayang-bayang merah anda mendapat kesan rupa yang sakit atau lusuh.

Bagi warna-warna eyeliner dan maskara, ia adalah yang terbaik untuk mengambil pilihan untuk beberapa warna lebih gelap daripada rambut. Aksen cahaya terlalu tidak kelihatan seperti nada gelap. Hampir semua warna kecuali plum boleh digunakan di bibir. Teduh ini kelihatan sangat tidak menguntungkan.

Apa warna yang patut saya gunakan?

Sekarang anda boleh bercakap mengenai solekan sempurna untuk keindahan dengan jenis penampilan ini. Ia perlu memberi tumpuan kepada ciri-ciri jenis warna anda.

Berambut terang

Gadis-gadis dengan rambut abu-abu yang cantik dan mata kelabu-hijau adalah warna sempurna kelabu dan ungu. Mereka membantu dengan cara yang baru untuk mendedahkan warna mata dan menjadikannya lebih ekspresif. Sebagai contoh, anda boleh menggabungkan bayangan mata ungu dengan eyeliner kelabu.

Di bawah rambut coklat terang juga boleh mengambil warna pastel lembut. Jadi, warna sampanye sampanye adalah sempurna.

Berambut perang

Rambut coklat terang dengan kilauan emas kelihatan mewah. Angkat warna-warna kosmetik yang membuat wajah anda hangat. Ia boleh menjadi warna emas atau madu dan maskara coklat muda. Warna-warna ini hebat untuk mata hijau.

Berambut perang gelap

Jika anda mempunyai rambut yang gelap dan mata-mata hijau, maka anda adalah bayang-bayang kelabu dan gelap. Sebagai satu petang make-up, anda dengan selamat boleh membuat "Smoky ice", tanpa rasa takut bahawa ia akan terlalu menantang. Ucapan ini pasti sesuai dengan anda.

Buat imej

Untuk menjadikannya lebih jelas bagaimana membuat penampilan anda dengan lebih baik dengan kosmetik, mari kita lihat beberapa contoh popular make-up untuk setiap hari dan untuk majlis-majlis khas.

Siang hari

Mungkin anda perlu bermula dengan solek hari klasik. Wanita berambut perang bermata hijau sendiri sangat menarik, jadi mereka boleh menggunakan kosmetik minimum. Sekiranya anda mempunyai sebarang masalah kulit, maka anda perlu menyembunyikan cacat ini dengan alat nada. Ini akan membantu bukan sahaja untuk menyembunyikan jerawat, tetapi juga untuk keluar dari kulit.

Sekiranya kekurangan itu kelihatan dan anda mahu menyembunyikannya, maka nada itu tidak mencukupi. Ambil kesempatan daripada concealer. Letakkan di bawah mata anda untuk menyembunyikan bulatan gelap dan jerawat untuk menghilangkan kemerahan. Semua sumber yang sama harus sepadan dengan warna kulit anda. Nada gelap tidak akan memberikan kesan tan, tetapi ia akan menonjol pada kulit dengan bintik-bintik gelap.

Selepas anda membetulkan kelemahan utama, anda boleh menetapkan kesannya menggunakan lapisan serbuk cahaya. Oleh itu, kulit anda akan kelihatan membosankan dan sedikit pelvis. Anda juga boleh menggunakan beberapa serbuk untuk selama-lamanya.Ini akan memanjangkan tempoh memakai bayang-bayang dan sepanjang hari mereka tidak akan digulung dan tersumbat di lipatan abad ini.

Bagi bayang-bayang, mereka seharusnya tidak kelihatan dalam riadah siang hari.. Pilih warna asas dari palet bogel - beige muda, champagne, ibu-of-pearl kelihatan hebat dalam make-up ini. Anda tidak perlu menekankan mata anda dengan pelapik. Tetapi jika anda mahu, anda boleh menekankan garis lash pada kelopak mata atas. Tetapi ia masih bernilai menahan diri daripada penembak. Dengan cara ini, jika anda semua memutuskan untuk membawa mata, pensil untuk tujuan ini harus digunakan coklat, tetapi tidak hitam. Terutamanya jika kening anda secara semula jadi anda juga bukan hitam klasik.

Mascara juga lebih baik untuk mengambil coklat. Pada epal pipi, sapukan sedikit warna peach cahaya. Neutral perlu lipstik atau lip gloss. Anda akan sangat sesuai warna warna yang tidak menarik perhatian khusus.

Bogel

Solek neutral dengan warna bogel kini lebih daripada biasa, terutamanya jika bayang-bayang dan gincu adalah matte. Wanita berambut perang bermata hijau yang mempunyai warna seperti itu sangat sesuai. Jenis solek ini sering dirujuk sebagai "solek tanpa solek".

Teknik ini sangat mudah dan wanita fesyen baru akan dapat menguasainya. Pertama, walaupun keluar nada kulit.. Apabila tiada aksen yang terang dalam membuat solekan, semua kelemahan kecil menjadi ketara. Oleh itu, tidak ada kelemahan serius pada kulit.

Lapisan asas nipis atau serbuk cahaya akan membantu anda mewujudkan asas untuk membuat sempurna.. Warna tidak boleh menjadi terlalu gelap atau cahaya. Ia harus kelihatan baik di siang hari dan tidak menonjol. Ia juga tidak mengandungi sebarang zarah berkelip. Tetapi anda boleh dengan mudah menggunakan penyapu untuk membetulkan beberapa zon. Sebagai contoh, letakkan sedikit produk di hujung hidung, tulang pipi atau takik di atas bibir atas.

Anda boleh menambah kesegaran pada imej anda menggunakan warna peach cahaya atau warna pastel. Shade mereka dengan berhati-hati supaya mereka tidak dapat dilihat. Begitu juga untuk bayang-bayang. Mereka perlu dihiasi dan digabungkan dengan satu sama lain. Secara umum, ia patut memilih warna kuning muda dan warna coklat muda.

Anda boleh menekankan kontur mata dengan pensil coklat yang terang. Ia digunakan dengan pukulan cahaya supaya garis itu tidak terlalu jelas dan ketara. Peringkat terakhir mata wang neutral - memohon maskara coklat.

Petang

Solek petang harus lebih jelas. Dengan itu, anda akan menonjol dan menekankan ciri-ciri penampilan mereka. Tetapi tidak perlu untuk cat semua sekaligus. Pilih warna yang sesuai dan sesuai dengan anda.

Dicintai oleh banyak gadis, ini solek berasap bermata. Jerebu terang pada kelopak mata kelihatan elegan dan cantik. Untuk tujuan ini, anda boleh memilih warna yang paling berbeza dan menambahnya dengan berkilau atau berkilau kecil.

Mari kita lihat langkah demi langkah bagaimana melakukan "Smokey".

  • Pertama sekali, anda perlu menekankan mata. sepanjang kontur, menonjolkan garis lash. Untuk ini, lebih baik menggunakan pensil coklat gelap. Hitam mungkin kelihatan terlalu menantang. Sebagai alternatif, anda juga boleh mengambil warna zaitun gelap yang akan menjadikan mata anda lebih cerah.
  • Pensil hendaklah digunakan pada mata dengan pukulan kecil, dan kemudian bayangan. Make-up harus berasap, walaupun dalam perkara kecil. Di sudut luar mata itu bernilai menggunakan warna yang lebih gelap.
  • Bayang-bayang untuk solekan itu dipilih dari satu palet. Bayang-bayang cahaya diterapkan pada kelopak mata di pangkalan. Di sudut dan di sepanjang tepi kelopak mata yang bergerak, warna gelap gelap. Peralihan di antara nada-nada ini sepatutnya sangat ketara dan juga teduh.
Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus