Solek Hollywood

Solek Hollywood

Semua orang kagum melihat betapa cantik dan mempesonakan pelakon di Hollywood. Dan ini tidak menghairankan, kerana menjadikan mereka artis solek yang cantik. Setiap wanita mahu kelihatan seperti yang sangat baik, mahu berasa seperti diva Hollywood, supaya lelaki memberi perhatian kepadanya. Dan ini boleh membantu solek. Sebagai sebahagian daripada industri fesyen, ia mempunyai banyak gaya yang berbeza, yang paling popular adalah solek Hollywood klasik yang dipanggil.

Ciri-ciri

Kaedah solek klasik sedemikian rupa sehingga hanya ada satu aksen di muka: sama ada mata atau bibir menonjol. Keanehan Hollywood make-up adalah kecerahan, bergaya, ia membolehkan penekanan pada nada aktif kedua-duanya. Tetapi perlu mematuhi undang-undang keharmonian. Ciri-cirinya adalah wajah berseri, licin, licin, bersih, mata grafik dan bibir terang yang sihat.

Gaya make-up Hollywood berdasarkan nada wajah yang sempurna. Kulit diberi perhatian khusus, ia mestilah licin, licin, tanpa cacat. Ini boleh dicapai dengan kosmetik moden. Kesan muka bersinar diberikan dengan asas yang mengandungi zarah cahaya yang mencerminkan. Mereka membuat muka licin dan juga. Peralihan warna tajam di sempadan antara muka dan leher tidak boleh diterima, mereka harus diletakkan keluar.

Rias wajah Hollywood dibezakan dengan kejelasan, kontras, kecerahan dan ekspresi.

Bibir, semestinya digariskan, sebagai peraturan, membuat lipstik cerah. Seringkali, artis make-up dalam bibir make-up menggunakan gincu merah terang klasik. Solek Hollywood tidak tanpa bibir merah!

Make-up pada mata dilakukan kebanyakannya warna gelap. Anak panah dipegang dengan jelas dan teliti, menekankan garis pertumbuhan semula jadi kening. Untuk kesan yang lebih besar adalah mungkin untuk menggunakan bulu mata palsu. Ini akan memberikan pandangan ekspresif.

Apabila anda perlu menyembunyikan beberapa kelemahan, penyelewengan, atau, sebagai contoh, kulit gelap di bawah kelopak mata bawah, stylists menggunakan concealer.

Artis solek yang berpengalaman akan sentiasa mewujudkan keharmonian antara garis kening dan kontur bibir.

Jika garis bibir tenang, garis alis kening digabungkan dengannya, dan alis yang sama menyokong garis bibir yang melengkung.

Rias wajah Hollywood membezakan kepadatan bulu mata hitam. Artis solek memohon memanjang dan maskara tebal, yang cat mereka dengan baik. Sebagai peraturan, beberapa lapisan digunakan, dan yang sebelumnya perlu kering supaya mereka tidak membiarkan bulu mata tetap bersama.

Arah

"Mata Smoky" ("mata berasap") - Arah gaya Hollywood yang paling biasa. Make-up ini sesuai untuk permaidani merah, acara sosial dan perayaan lain. Bintang Hollywood sering menggunakan ungkapan "mata berasap", misalnya, mereka sering menggunakan solek tersebut Reese Witherspoon dan Scarlet Johanson.

Pangkalan khas yang digunakan sebelum memohon solek utama mengandungi zarah yang mencerminkan, yang menjadikan wajah bercahaya. Artis solek memberi perhatian khusus kepada tulang pipi. Bahagian ekspresif muka ini dibezakan oleh nada gelap serbuk. Dalam Hollywood make-up ia tidak diterima menggunakan blush.

Mata adalah bahagian utama wajah. Mereka menonjolkan eyeliner yang ketara, menggunakan bayang-bayang yang berbeza. Kening diketengahkan dengan pensel khusus, yang menjadikan bentuknya kemas.

Gaya Hollywood - Ini adalah bibir merah atau ungu yang cerah. Profesional untuk jumlah yang lebih besar mencerahkan mereka di sudut-sudut dari luar, menyesuaikan kontur, menekankan bahagian-bahagian yang menonjol. Selepas gincu itu digunakan.

Selain daripada "Ice Smokey", Artis make-up aktif menggunakan anak panah hitam, yang digunakan oleh garis yang sangat kontras. Anda juga boleh menggunakan warna yang terang. Apabila memilih arah "ais Smokey" bibir menutupi dengan gincu matte, dan jika mata ditekan dengan anak panah nipis, mereka boleh berkilat, bersinar.

Menggunakan teknik langkah demi langkah

Stylists memiliki pelbagai teknik solek, di antaranya terdapat cara klasik untuk menerapkan. Ucapan Hollywood - hanya satu daripada teknik ini.

  • Untuk pelaksanaannya asas yang sempurna diperlukan. Untuk mencapai ini, make-up digunakan pada kulit dengan alat khas, ia boleh berus atau span, dan kemudian diedarkan secara sama rata pada wajah.
  • Untuk pemerah pipi seniman make-up memilih warna yang menekankan kulitnya. Mereka digunakan pada bahagian tulang pipi ke arah dari pertumbuhan rambut ke pusat wajah dan teduh. Nada rouge tidak sepatutnya berbeza jauh dari semula jadi. Untuk membetulkan serbuk solek digunakan.
  • Mata artis make-up menekankan celak, bayang-bayang warna gelap atau brilian. Pastikan dengan teliti melukis bulu mata, kedua-dua bahagian atas dan bawah. Permohonan meletakkan tandan boleh dilakukan.

Untuk kelantangan yang lebih besar sebelum memakai solek penamat boleh menjadi serbuk bulu mata dan bibir.

Buat 50s filem bintang

Teknik klasik dari solek Hollywood bermula dengan 50-an abad yang lalu. Pada tahun-tahun itu, terdapat solek seni yang berkembang pesat. Wanita menjadi lebih feminin, pucat kulit memudar ke latar belakang, cahaya tan semakin popular.

Make up Hollywood tahun 1950-an adalah pembuatan yang paling menarik dan feminin yang pernah dibuat. Keindahan masa itu menarik perhatian dan sentiasa kelihatan hebat. Kami dengan selamat boleh menganggap bahawa Hollywood diva Marilyn Monroe adalah ikon gaya 50-an. Dalam imejnya, anda dapat melihat ciri-ciri ciri-ciri dari era itu.

Memulakan solek Hollywood adalah perlu dengan nada seragam yang diedarkan. Tanpa kesan topeng, di mana muka bersempadan pada leher dan telinga, peralihan itu tidak dapat dilihat. Cheekbones menekankan pemakaian blush.

Di arsenal artis solek kemudian muncul pelbagai cara kosmetik hiasan.

Hingga saat ini fesyen telah berada di bawah mata anak panah, tetapi kemudian mereka ditarik dengan pensil atau eyeliner. Untuk permohonan mereka, beberapa teknik digunakan, paling biasa pada tahun 50an:

  • Ini mungkin garis nipis, sama sepanjang keseluruhan panjang, yang menekankan garis bulu mata, sementara ia mungkin sedikit melampaui garis besar mata;
  • Anak panah yang mengembang di luar mata dan mengangkat; Akhirnya, garis tebal di sepanjang keseluruhan anak panah, sementara ia tidak boleh melampaui kelopak mata.
  • Perhatian khusus diberikan kepada kening. Di arsenal artis make-up ada nuansa alis atau pensil kosmetik. Bahagian paling gelap dari nada jatuh di tengah melengkung, sementara permulaan alis dibiarkan lut. Bulu mata bulu tebal dan banyak dibuat. Kemudian datang atas.
  • Untuk bibir make-up menggunakan nada gelap otenkov merah, dalam bentuk mereka menyerupai hati. Gincu semestinya matte, tanpa gloss.
  • Dalam imej bintang Hollywood pada tahun 50-an, tidaklah biasa untuk mengenakan bayang-bayang, untuk memakai perhiasannya, berkilau, dan pelbagai kesan mutiara dalam make-up.

Hari ini, solek ini kembali dalam fesyen.

Gaya moden

Di dunia moden, Hollywood klasik make-up telah mengubah arah. Keindahan alam semula jadi pelakon dihargai, solek mereka tidak kelihatan, kesan muka tanpa makeup dibuat.

Bermula untuk memakai solek yang anda perlukan untuk mencipta nada wajah yang sama. Anda boleh menggunakan span atau berus. Untuk artis make-up make-up artis menggunakan bersinar nada halus. Senyuman berbintang juga akan menekankan warna semula jadi gincu. Mata aksen yang sangat halus, semasa menggunakan bayang-bayang, tidak termasuk warna gelap yang berbeza.

Bintang solek mesti stabil. Untuk melakukan ini, apabila menarik mata, stylists berpengalaman menggunakan pangkalan sebelum memohon bayang-bayang.Ia mesti tidak berwarna, supaya bayang-bayang, apabila bercampur, tidak akan mendapat naungan yang sama sekali berbeza dan tidak perlu. Skim permohonan: bahagian atas kelopak mata itu dirawat dengan bayang-bayang menggunakan aplikator berwarna kuning atau pasir, kemudian lapisan berkilau kedua digunakan. Artis solek berpengalaman kadang-kadang boleh menggunakan tangan mereka sebelum ini sabun anti-bakteria yang dirawat, supaya tidak membawa jangkitan di mata.

Dalam moden make-up dalam gaya mata Hollywood secara visual memanjangkan dari luar. Ini membolehkan aplikator memohon sedikit bayang-bayang warna gelap: kelabu, arang batu, jed, coklat diguna pakai. Dalam kes ini, sangat penting dilekatkan pada bulu, kerana sempadan bayang-bayang itu harus kabur.

Akhirnya, anak panah - asas solek Hollywood. Thinly dan perlahan-lahan mengelilingi pinggir abad dengan setiap pensil solek tajam atau pelapis mana-mana artis solek boleh. Dari tepi luar, garisan harus dibangkitkan ke atas.

Ucapan ini akan menjadikan mana-mana wanita kecantikan Hollywood moden!

Untuk maklumat lanjut tentang cara membuat solek Hollywood, lihat video berikut.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus