Bagaimana untuk memohon bayangan dengan betul?

Bagaimana untuk memohon bayangan dengan betul?

Make-up adalah bahagian yang sangat penting dari mana-mana imej perempuan yang bergaya. Dengan itu, anda boleh melengkapkan imej dan memakainya dengan aksen di dalamnya. Adalah dipercayai bahawa mata - cermin jiwa, dan oleh itu paling sering ia adalah solek mata yang membayar perhatian yang paling. Ramai wanita cuba menonjolkan solek mereka dengan bantuan bayang-bayang - dan dengan itu mempelbagaikan imej mereka yang bergaya. Untuk membuat mata cantik dan sempurna melengkapkan imej, anda perlu tahu bagaimana untuk menerapkan bayangan dengan betul.

Ciri-ciri solek mata

Ucapan mata adalah proses yang sangat panjang dan sungguh-sungguh. Ia mesti dilakukan dengan betul dan berhati-hati, dengan mengambil kira semua peraturan penting. Ciri utama solek ini ialah ia boleh digunakan untuk mengubah wajah wajah, menyesuaikan bentuk mata, mengubahnya.

 • Mata dapat dibuat secara visual lebih besar atau lebih kecil.. Selalunya artis solek menggunakan warna bayang yang berbeza untuk meningkatkan mata.
 • Juga, jika anda mempunyai mata yang sangat mendalamAnda juga boleh dengan mudah menyesuaikan ini. Dengan bantuan kosmetik seperti ini, anda boleh mencapai banyak kesan visual - sebagai contoh, menukar lokasi mata di muka. Betul membentuk mata anda, anda boleh mengaturkan secara visual atau, sebaliknya, sempit mereka.
 • Satu lagi ciri solek dengan bayang-bayang itu Dengan bantuan teknik aplikasi yang betul, anda boleh menyembunyikan masalah usia seperti kelopak mata gantung. Ia boleh disembunyikan, dan wajah akan kelihatan lebih muda, dan kulit di sekeliling mata - taut.
 • Ciri-ciri Makeup Dengan Bayang-bayang adalah bahawa mereka perlu diterapkan ke pangkalan khas. Ini adalah peraturan yang sangat penting. Ia mesti diperhatikan supaya kosmetik tidak digulung pada kelopak mata. Ini amat sesuai untuk solek mata dalam cuaca panas.

Bayang-bayang make-up boleh mengubah penampilan anda dan mengubah penampilan secara dramatik. Oleh itu, adalah penting untuk mengikuti semua cadangan artis solek dan peraturan asas untuk menggunakan bayang-bayang.

Jenis make-up

Dengan bantuan bayang-bayang anda boleh membuat semua jenis solek mata.

Jenis solekan yang sangat luar biasa adalah solek kekal. Bulu tatu ini, yang dilakukan oleh pakar di salon atau klinik. Ciri-cirinya adalah ketahanan. Jarum khas di bawah kulit disuntik pigmen yang mencemarkannya. Ucapan anda akan kelihatan seperti yang paling biasa, tetapi anda tidak perlu menyegarkannya setiap hari. Anda menyelamatkan diri dari masalah yang tidak perlu. Tetapi solek ini tidak begitu popular, kerana tidak semua wanita boleh membuat keputusan mengenai prosedur sedemikian. Itulah sebabnya kebanyakan mereka menggunakan bayang-bayang kosmetik biasa, mereka boleh digunakan untuk membuat pelbagai jenis solek.

Anda boleh membeli pensil bayangan. Alat sedemikian sangat mudah untuk digunakan, mereka membuat rasa solek basah. Anda juga boleh membuat solek yang sangat ringan, menggunakan eyeshadow yang lembut. Mereka sangat baik pada kulit, walaupun tidak sama sekali bergolek, walaupun anda tidak meletakkan asas khas untuk mereka. Mereka hebat untuk apa-apa jenis solek. Produk sedemikian adalah sejagat, tetapi ia perlu digunakan dengan berus khas supaya tidak berselerak di bawah mata.

Mata solek mata yang paling popular adalah mata wangi yang berasap.. Solekan yang menarik ini adalah kombinasi warna-warna terang dan gelap, mulai dari susu menjadi hitam (dengan kekuasaan nada yang kedua). Pembuatan sedemikian merangkumi skema warna tertentu, dan semua warna lancar berubah menjadi satu sama lain. Sebagai peraturan, ia adalah jenis solek yang agak gelap, yang paling sering digunakan untuk membuat gaya petang yang bergaya. Ia sesuai untuk pesta atau acara khas lain.

Sesetengah orang lebih suka melakukan solek kelopak mata monokrom menggunakan bayang-bayang mata. Selalunya ia berakhir dengan anak panah nipis di sepanjang kelopak mata. Make-up ini agak mudah dan serba boleh. Sesetengah orang lebih suka untuk cat hanya kelopak mata atas, tetapi semua artis solek mengesyorkan lukisan yang lebih rendah juga, kerana ini adalah bahagian yang penting dari solek mata dengan bayang-bayang. Jika anda melakukan solek siang hari ringan, anda boleh menggunakan solekan ini hanya pada kelopak mata bahagian atas.

Antara jenis bayang-bayang solek menyerlahkan make up dengan buluyang merupakan pengedaran warna yang kemas dan melembutkan sempadan antara warna yang berbeza. Anda juga boleh menyerlahkan solek biasa tanpa bulu, yang lebih jelas dan menarik. Sebagai peraturan, artis solek tidak mencadangkan lukisan kelopak mata tanpa bulu, kerana solek itu tidak kelihatan harmonis dan hanya sesuai untuk membuat imej berani.

Bagaimana untuk memilih kosmetik?

Pilihan bayangan mata hanya bergantung pada keinginan anda.

Anda boleh membeli bayang-bayang yang dipanggang yang mempunyai struktur yang agak padat. Mereka adalah sangat berkualiti tinggi dimampatkan dan terdedah kepada suhu yang berbeza apabila dicipta. Itulah sebabnya mereka, sebagai peraturan, adalah nacreous. Mereka sangat mudah dan mudah untuk digunakan, mereka mempunyai tekstur, kerana mereka tidak melancarkan kelopak mata. Tekstur bakar boleh membuat aplikasi sangat mudah dan cepat.

Jenis bayangan yang paling biasa, yang paling kerap disukai oleh wanita - bayang-bayang serbuk.. Sebagai peraturan, ini adalah bayang-bayang berwarna tiga, tetapi anda juga boleh menggunakan palet dua warna. Biasanya palet dengan dua atau tiga warna bayangan dibezakan oleh fakta bahawa nada dari satu set datang dalam satu julat warna. Mereka mesti digunakan bersama-sama, dengan lembut mengaburkan garis di antara mereka. Terdapat palette untuk solek hari, serta untuk petang make-up. Sesetengah set mempunyai warna yang berbeza, tetapi diandaikan bahawa warna ini akan digunakan bersama - untuk mencipta imej yang terang.

Banyak pengeluar menghasilkan palet dengan warna 10, 12 atau lebih. Ini adalah kit yang sangat serba boleh yang boleh anda gunakan untuk mencipta sebarang solek mata. Bayang-bayang serbuk boleh menjadi matte dan berkilat.. Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada bayang-bayang dengan sedikit kilauan logam, kerana mereka paling baik ditempatkan pada kelopak mata. Sesetengah kanak-kanak perempuan memilih bayang-bayang cair, yang boleh dibentangkan dalam balang bulat atau dalam tiub dengan berus khas.

Keanehan kosmetik sedemikian adalah sebelum menggunakannya, anda mesti memaksakan pangkalan untuk bayang-bayang. Jika tidak, mereka dengan cepat melancarkan, di kelopak mata anda akan muncul jurang dalam bidang lipatan. Bayang-bayang semacam itu juga hanya tertumpu pada asas leg kering. Mereka harus dipilih hanya jika anda merancang membeli alat yang akan menjadi asas bagi mereka. Sebagai peraturan, jenis bayang-bayang ini dibentangkan dalam pelbagai warna terang, dan semua warna sangat cantik dan kaya.

Kosmetik ini sesuai untuk sebarang majlis khas.

Bagaimana untuk memohon?

Bayang-bayang adalah jenis kosmetik yang harus diterapkan dengan baik untuk mencapai hasil yang diinginkan. Lebih baik menggunakan arahan langkah demi langkah, secara beransur-ansur menerapkan warna bayang-bayang yang berbeza untuk selama-lamanya. Untuk mengetahui cara menarik perhatian bayang-bayang mata, anda perlu membaca arahan untuk penggunaan kosmetik sedemikian.

Kaedah aplikasi yang paling mudah, yang boleh digunakan oleh orang baru, adalah untuk menggelapkan kelopak mata bahagian atas berhampiran lipatan. Dalam kes ini, bahagian-bahagian dalaman dan utama abad ini menjadi cerah, rupa menjadi lebih terbuka, dan mata ekspresif. Pemula akan cukup dan beberapa nada jenis kosmetik ini, tetapi untuk membuat solek profesional yang lebih cerah, anda perlu menggunakan tiga warna. Satu palet tiga warna sangat sesuai untuk mencipta solek malam.

Untuk membuat bayang-bayang solek sempurna, anda perlu mematuhi skema tertentu..

 • Pertama, perlu menggunakan ejen matte asas pada kelopak mata. Peranannya dapat melakukan asas dengan tekstur padat, serta serbuk. Pangkalan direka untuk mengukur permukaan kelopak mata dan menyelamatkannya dari bersinar.
 • Kemudian anda mesti memulakan aplikasi - dari sudut luar kelopak mata atas (dari garisan yang memisahkan bahagian bergerak dan tetap itu). Mata hendaklah separuh terbuka. Untuk ini, anda hanya perlu menggunakan berus terbaik. Jenis solek ini digunakan dengan berus khas atau span - di sepanjang lipatan keseluruhan. Perhatikan bahawa ini akan menjadi bahagian paling gelap dari solek anda (kecuali anak panah, jika anda merancang untuk menariknya).
 • Selepas itu, adalah perlu untuk beralih kepada penggunaan bayang-bayang yang lebih ringan dari bayang-bayang, yang perlu meliputi bahagian tengah abad ini. Adalah lebih baik jika ia akan menjadi warna ibu-of-pearl dari tempat teduh asas. Di samping itu, adalah penting untuk menggunakan kosmetik yang sesuai dengan jenis penampilan anda. Warna ini perlu membentuk asas solek mata anda. Di samping itu, ia perlu digabungkan dengan bayang-bayang yang anda letakkan di antara bahagian bergerak abad dan puncaknya. Cuba pilih warna yang lebih terang daripada yang pertama dengan 1 atau 2 nada.
 • Kemudian anda perlu mengambil bayang-bayang yang paling ringan yang berada dalam palet anda.. Mereka perlu mengendalikan bahagian sudut mata, yang bersentuhan dengan hidung. Ia juga perlu meletakkan mereka di bawah alis agar kelihatan lebih terbuka. Daripada bayang-bayang cahaya, anda boleh menggunakan penyapu. Bayang-bayang dengan perhiasan yang terbaik digunakan pada bahagian atas kelopak mata, dan bayang-bayang gelap disyorkan untuk melukis garis di sepanjang lipatan atau garis sepanjang kelopak mata.
 • Langkah seterusnya ialah membawa keharmonian ke dalam imej anda.. Untuk melakukan ini, anda perlahan-lahan untuk memudar bayang-bayang, menjadikan peralihan itu licin dan melembutkan garisan. Ini mewujudkan kesan kecerunan cahaya yang kelihatan sangat feminin dan romantis. Anda boleh meregangkan bayang-bayang ke atas atau ke sisi - bergantung kepada bentuk mata (terutama jika anda mahu menyesuaikan bentuknya). Sesetengah wanita mula menggunakan eyeliner, tetapi ini salah, kerana lebih baik untuk cat kelopak mata dengan pensil di atas bayang-bayang. Garis boleh nipis dan jelas, dan mungkin lebih luas, dengan bulu. Anda boleh menekankan warna rambut dan bayangan mata, menyebabkan garis warna yang sama di sepanjang kelopak mata. Pilihan ini sesuai untuk brunettes dan wanita berambut coklat.
 • Setelah teduh garis di sepanjang kelopak mata yang ditarik pada eyeliner, anda boleh membuat kesan asap atau mata berasap. Solek ini sangat bergaya dan relevan, ia sesuai untuk mencipta rupa petang. Untuk menjadikan mata lebih luas, dan kelihatan lebih ekspresif, anda juga perlu membuat kelopak mata bawah. Bahagian luarnya juga harus lebih gelap (berbanding dengan batin). Barisan di sepanjang kelopak mata yang lebih rendah sepatutnya sangat nipis.

Cuba jangan gunakan warna yang sangat terang, jika tidak, anda boleh mendapatkan kesan keletihan atau penampilan bulatan di bawah mata. Ia perlu memilih warna yang lebih ringan dan lebih ringan.

 • Selepas itu, anda boleh meneruskan memohon maskara, dan kemudian - untuk cat bibir. Adalah penting untuk mematuhi peraturan berikut: jika anda menyerlahkan mata dengan bayang-bayang, lebih baik membentuk bibir anda dengan teduh cahaya. Semua artis solekan mengesyorkan untuk menekankan sama ada mata atau bibir.

Rahsia artis solek

Artis solek menggunakan peraturan penting di mana mereka membuat karya-karya sebenar sendiri.

Semua tuan-tuan mengesyorkan menggunakan bayang-bayang di pangkal matting, kerana dengan cara ini solek mata berlangsung lebih lama, dan solek itu terletak lebih lancar dan tidak melancarkan pada siang hari. Di samping itu, pangkalan ini membolehkan anda menyampaikan bayang-bayang bayangan dengan tepat. Artis solek mengesyorkan menggunakan hanya bayang-bayang yang terkenal dengan jenama terkenal, kerana alat tersebut tidak runtuh dan tidak membentuk benjolan.

Satu lagi peraturan yang mesti dipatuhi adalah bahawa bayang-bayang mesti diwarnai. Jadi, anda boleh mengubah secara drastik alat solek tersebut dan memperbaikinya. Artis solek percaya bahawa bulu adalah langkah utama dalam proses memohon bayang-bayang; mereka tidak mencadangkannya untuk diabaikan. Rahsia yang sangat menarik yang berkongsi seniman make-up: jika anda tidak pasti sama ada apa-apa jenis bayang-bayang mata digabungkan, anda boleh membeli palet kosmetik di mana semua warna pasti akan digabungkan. Sebagai peraturan, mereka dibentangkan dalam palet dua hingga empat warna. Artis solek melarang penggunaan ketika membuat solek lebih daripada 4 warna yang berbeza dari bayang-bayang. Jika tidak, anda boleh merosakkan solek, menjadikannya sangat menarik dan kasar.

Oleh itu, bayang-bayang perlu diwarnakan, dan semua sempadan dan peralihan antara warna yang berbeza harus dibuat lembut dan lancar. Ucapan ini akan kelihatan terhenti dan harmoni.

Semua artis solekan sebulat suara mengatakan bahawa untuk mencipta hari jadi padat sempurna bayang-bayang serbukkerana mereka mempunyai tekstur yang sangat ringan. Untuk solek ini adalah sempurna dan bayang-bayang.

Jika anda mahu mencipta petang petang, maka untuk make-up lebih baik menggunakan tYeni-pensil atau bayang-bayang krimkerana mereka mempunyai tekstur yang lebih lembut dan warna lebih jelas. Mereka sesuai dengan kelopak mata dan membolehkan anda membuat fokus yang terang pada mata.

Satu lagi rahsia yang berkongsi artis artis adalah mereka tidak menggunakan kelopak mata cair ketika membuat solek dengan bayang-bayang.. Sebagai peraturan, mereka menggantikannya dengan eyeliner, kerana ia lebih mudah untuk memohon pada warna dengan kelopak mata berwarna. Di samping itu, ia boleh dengan mudah teduh, mewujudkan kesan jerebu. Jadi, anda boleh menyembunyikan kelopak mata yang bengkak.

Semua pakar mencadangkan untuk mengambil bayang-bayang sesuai dengan jenis penampilan, serta memilih mereka untuk suatu peristiwa tertentu (dan anda perlu memutuskan sama ada warna tertentu sesuai). Seniman solek menasihati Jangan gunakan bayang-bayang solek yang terang pada siang hari, dan juga tidak menggunakan warna "beracun". Jika tidak, anda boleh membuat penampilan yang menyakitkan dan menambah pucat pada wajah. Untuk petang malam mereka mengesyorkan mengambil kilau berkilat.

Kesilapan biasa

Wanita yang melakukan solekan untuk kali pertama atau terburu-buru, sering membuat kesilapan ketika membuat solekan dengan bantuan bayang-bayang.

 • Salah satu kesilapan yang paling biasa ialah mereka tidak cukup bayangan bayang-bayang. Jadi wanita merosakkan make-up, menjadikannya lebih kasar. Ia adalah perlu untuk melancarkan peralihan antara warna, membawa make-up untuk yang ideal. Untuk melakukan ini, anda perlu menggunakan aplikator khas - span, yang biasanya digabungkan dengan bayang-bayang (atau berus khas).
 • Kesalahan seterusnya apabila memohon bayang-bayang ialah wanita tidak tahu langkahnya. Mereka mengenakan banyak pada kelopak mata, dan solek mereka menjadi tidak anggun dan semula jadi, tetapi kasar dan menarik. Peraturan ini boleh dilanggar hanya jika anda pergi ke mana-mana parti tema. Bukan sahaja ketebalan salutan sedemikian, tetapi juga kawasannya bergantung kepada bilangan bayang-bayang. Cuba jangan meletakkan bayangan pada kening. Adalah lebih baik untuk meninggalkan jurang kecil antara mata dan alis, kerana jika tidak, solek akan rosak.
 • Kesalahan seterusnya ialah wanita meninggalkan peralihan yang sangat jelas dan tepat di antara pelbagai bayang-bayang yang berbeza. Mereka menggunakan warna yang berbeza, tidak memfokuskan pada peraturan gabungan. Untuk menerapkan bayangan dengan betul, sesetengah wanita menggunakan skim khas. Tetapi dengan cara ini, anda tidak boleh memperbaiki soleknya, dan merosakkannya, kerana semua peralihan mesti dilayari untuk mendapatkan solekan sempurna. Kesalahan ini juga disebabkan oleh fakta bahawa bayangan bayangan wanita sangat buruk. Semua warna perlu lancar berubah dari satu sama lain. Mereka mesti digabungkan.
 • Kesalahan seterusnya yang dibuat ramai wanita adalah menggunakan warna yang sangat gelap bayang-bayang pada bahagian tetap kelopak mata. Mereka memakai bahagian kelopak mata di atas lipatan pada teduh yang sama seperti pada bahagian yang bergerak, dengan itu merosakkan solek tersebut. Jadi mereka membuat kesan mata yang menyakitkan. Memohon bayang-bayang yang terlalu gelap pada bahagian atas kelopak mata, anda boleh membuat dan kesan mata tenggelam. Dalam kes ini tidak sepatutnya dibuat kesilapan, bayang-bayang harus menjadi lebih ringan dari arah dari bahagian kelopak mata yang bergerak ke kening. Kening adalah lebih baik menggunakan warna bayang-bayang mutiara yang cerah.
 • Kesilapan biasa seterusnya ialah betina terlalu tinggi pada kelopak mata bawah. Jelas sekali, ia mempunyai saiz yang jauh lebih kecil, jadi ia tidak seharusnya diberi perhatian. Jika tidak, anda boleh memilih bulatan gelap di bawah mata, jika tidak, buat kesan. Ia perlu membawa kelopak mata yang lebih rendah dengan sangat nipis, dan perlahan-lahan menggabungkan bayang-bayang.
 • Satu lagi kesilapan yang mengkritik artis solek ialah sebilangan besar bayang-bayang terang di bahagian dalam abad ini. Peraturan utama apabila memohon bayang adalah penjelasan mereka kepada sudut mata di dalam mata. Tetapi ramai wanita yang memakai bahagian ini sangat bayang-bayang dalam kuantiti yang besar, dengan itu merosakkan bentuk mata mereka. Oleh itu, untuk mencipta susunan yang elegan, cuba gunakan sedikit bayang-bayang yang mungkin di dalam abad ini.
 • Sesetengah wanita juga membuat kesilapan warna tidak sepadan. Mereka menggunakan bayang-bayang warna mata. Oleh itu, mata tidak ditekankan - mereka hilang dalam pembuatan sedemikian. Adalah lebih baik untuk menyerlahkan warna mata dengan warna yang berbeza yang akan membantu menjadikannya lebih ekspresif.
 • Satu lagi kesilapan yang biasa, sebagai peraturan, ketika membuat eye make-up diakui oleh keindahan muda - gunakan sebilangan besar warna terang dan tidak serasi. Solekan ini tidak sesuai untuk imej siang dan malam. Nampaknya anda memakai pesta retro. Cuba untuk mengamati keharmonian dalam gabungan warna dan gunakan tidak lebih dari empat warna yang berbeza, yang harus saling melengkapi. Kemudian penampilan anda akan menjadi sempurna! Anda tidak akan terlepas dan menakluki semua kecanggihan imej anda.

Belajar untuk menggunakan bayang dengan betul - dalam video seterusnya.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus