Bagaimana untuk menggunakan solek hidung?

Bagaimana untuk mengurangkan hidung dengan solek?

Hampir setiap gadis menggunakan make-up, dia selalu membantu mereka: apabila anda tidak mendapat tidur yang cukup, anda perlu segera berlari ke pesta dengan rakan-rakan dan anda perlu kelihatan hebat, pada tarikh, pada acara-acara khas. Mana-mana wanita moden berminat dengan pelbagai teknik solek dan mengikuti nasihat stylists. Walau bagaimanapun, anda tidak selalu mahu "menghias" untuk mengejutkan anda sendiri dan orang di sekeliling anda. Dan betul! Cukup untuk mempunyai beberapa alat untuk menyembunyikan cacat. Artikel ini akan dikhaskan untuk mengurangkan hidung dengan bantuan solek dan menekankan kelebihan lain penampilan.

Apakah konturnya?

Berwarna - ini adalah pembetulan dan kontur bentuk wajah dengan bantuan nada, serbuk dan produk kosmetik lain untuk menyembunyikan kecacatan dan menyerlahkan merit, menjadikan wajah "sempurna".

Oleh itu, perkara utama dengan betul ialah anda perlu mewakili apa yang anda perlukan untuk visual kurang atau membesarkan, membuat lebih pendek (hidung), lebih lama (garis kening), mengubah bentuk (hidung, mata, dagu). Spektrum sangat pelbagai. Kontur membolehkan anda menyembunyikan kecacatan, menukar wajah. Kecantikan yang sama dengan solek yang berbeza, dibuat dalam teknik yang berbeza (belum lagi gaya rambut) akan kelihatan berbeza. Dan ini cantik, kerana ada peluang untuk sentiasa kelihatan istimewa: lembut, bersemangat, maut, manis, sementara kekal semula jadi.

Dahulu, kontur digunakan oleh artis make-up dalam filem.. Hakikatnya adalah sorotan yang membuat wajahnya rata dan membosankan, mengubah pelakon itu menjadi anak patung yang tidak bermaya. Artis solek, yang dimainkan dengan peralatan, warna dan alat, boleh menghasilkan jalan keluar. Peraturan asasnya sangat mudah: semua yang saya mahu meninggalkan tidak kelihatan, anda perlu membuat gelap, dan segala yang lain - untuk menyerlahkan. Permainan bayangan dan cahaya ini membolehkan anda menekankan semua kebaikan, meninggalkan keburukan yang tidak dapat dikesan.

Sudah tentu, pada mulanya sukar untuk membuat wajah "bertukar", tetapi anda boleh menggunakan beberapa pengetahuan - tip, tutorial video, foto bintang. Amalan kecil - dan semuanya akan berubah.

Ciri-ciri dan faedah

Mengubah wajah anda boleh selalu terjadi dengan mengorbankan kosmetik, mengelakkan pembedahan plastik.. Ia juga baik bahawa anda boleh membuat kemahiran artis solek yang baik, idealnya "menjelajah" wajah anda, serta menyelamatkan sebahagian besar kewangan anda, yang juga sangat bagus.

Buat hidung, laraskan garis wajah atau kurangkan bibir - ini berkemungkinan terima kasih kepada produk kosmetik yang boleh dipilih untuk sebarang jenis dan nada kulit. Dan untuk "operasi" yang tidak menyakitkan ini, anda hanya memerlukan dua warna, berus dan sedikit masa dan kesabaran. Kadang-kadang walaupun skim permohonan tidak diperlukan. Jika seorang gadis mengenali wajahnya dengan baik, memahami kelemahan dan merit, maka peraturan utama adalah untuk menggelapkan yang tidak diingini, untuk meringankan merit.

Berwarna membuat wajah lebih menonjol, menarik dan cerah. Jadi, anda boleh menggunakan teknik aplikasi yang berbeza dan sentiasa menjadi yang terbaik.

Bagaimana untuk memohon?

Mula-mula anda perlu memutuskan apa jenis pembetulan bentuk hidung yang diperlukan, apa yang perlu diperbetulkan, dan kemudian pilih teknik yang betul untuk melakukannya.

Untuk menghilangkan hidung secara visual, untuk menjadikannya hampir seperti anak patung, anda perlu memakai bronzer atau nada gelap pada bahagian sampingan sepanjang keseluruhannya termasuk sayap hidung dengan berus sederhana dengan sudut serong, dan naungan cahaya, nada atau penyerlah pada bahagian tengah hidung. Hujung hidung akan kelihatan lebih tajam. Lebar garis cahaya bergantung pada seberapa luas hidungnya. Eksperimen ini tidak dibatalkan, tetapi untuk mengelakkan make-up yang rosak, anda perlu berhati-hati mengawal semua sempadan, maka semuanya akan menjadi sempurna.

Pudar sedikit tip, anda boleh sedikit meningkatkan panjang hidung. Pengurangan hidung akan jelas. Perkara utama adalah untuk menenggelamkan segala-galanya agar lekap membetulkan nada tanpa cacat. Teknik ini juga sesuai untuk menukar "kentang",. Hanya tidak keterlaluan, dan kemudian pada muka "tumbuh" tempat yang gelap yang boleh merosakkan solek keseluruhan. Dengan cara yang mudah, anda boleh menyempitkan hidung tersendat.

Sekiranya panjang tidak sesuai, maka secara visual mengurangkan hidung panjang akan membantu teknik aplikasi yang serupa. Pertama sekali, anda perlu memegang satu garisan dengan serbuk cahaya atau dengan penyetar di tengahnya. Kami bingkai garis cahaya dengan pangkalan gelap, dengan hati-hati melekatkan serbuk cahaya dalam kontur, sehingga hujung. Perkara utama ialah menarik garis gelap mendatar dari sayap hidung, meninggalkan hujung cerah, yang akan mengurangkan panjang hidung. Selepas perlahan-lahan teduh dan sekali lagi berjalan serbuk cahaya di tengah, dengan baik menonjol hidung kemas.

Mudah untuk membuat dan dengan hidung bengkok. Selepas memohon ejen toning yang membetulkan kulit wajah, nada serbuk atau bronzer gelap harus diterapkan pada bonggol kecil. Ia akan menyembunyikan penyelewengan, yang akan memberikan bentuk yang lebih lembut. Dan pada sayap hidung dan hujung yang anda perlukan untuk meletakkan asas cahaya, yang akan memberi penekanan dengan baik semua kelebihan. Shtikh akhir selalu berbulu. Cucian elegan bersedia untuk pergi!

Pembentangan membantu walaupun menetapkan hidung cederatanpa perlu campur tangan pembedahan yang menyakitkan. Untuk melakukan ini, anda perlu memegang garis cahaya lancar di pusat berbanding dengan menegak seluruh muka. Untuk pendekatan yang lebih jelas, anda perlu melampirkan pen atau penguasa dengan tepat lurus. Bahagian cembung (trauma, kelengkungan) menggelapkan solek. Secara visual akan terdapat pengurangan dalam septum. Seperti biasa dengan teliti dan perlahan-lahan. Teknik yang sama akan membantu penyesuaian bahagian individu, contohnya sayap atau partisi terlalu luas.

Walau bagaimanapun, anda tidak perlu mencerahkan terlalu banyak, atau anda mungkin berakhir dengan "rumput" yang sempit atau sayur-sayuran yang tidak seimbang di wajah anda.

Satu lagi perkara penting ialah menggunakan palet yang sama seperti pada bahagian lain muka. Jika tidak, hidung mungkin menjadi tempat paling cerah dalam semua solek.

Bagaimana untuk memilih kosmetik?

Simpanan - bukan kualiti yang anda mahu memohon kepada kosmetik. Pertama sekali, dana mestilah berkualiti tinggi dan, dengan cara itu, tidak semestinya mahal. Apabila menggunakan alat tonal di hadapan kontur, adalah penting bahawa ia tidak berkelip, tetapi matte. Untuk kontur anda memerlukan 3 alat - untuk pangkalan, untuk suar dan kontur. Perkara utama adalah bahawa warna sesuai dengan jenis kulit, anda tidak perlu memilih warna paling terang atau paling gelap, akan melampau. Ia cukup untuk mempunyai 1-2 nada lebih ringan / lebih gelap daripada pilihan yang sesuai, dengan mana anda boleh dengan mudah menyembunyikan hidung atau sayap yang luas.

Artis solek dinasihatkan untuk mengelakkan warna merah dan oren, anda boleh merosakkan keseluruhan imej yang bijak.

Anda boleh bereksperimen dengan asas-asas, memilih serbuk, nada atau penyerlah. Mereka berbeza dalam tekstur dan kaedah permohonan. Untuk solek arca adalah lebih baik untuk memilih pangkalan kering. Ia lebih mudah di muka, mudah untuk bekerja dengannya dan membetulkan sempadan. Untuk yayasan itu, anda boleh menggunakan nada berkrim, yang akan memfasilitasi aplikasi dan melicinkan kulit.

Untuk solek hari Adalah lebih baik untuk memilih cahaya, serbuk cahaya, yang sempurna "menjadikan" hidung nipis. Peninggi tidak seharusnya terlalu berkilauan, dengan "mutiara" yang terang dan besar. Juga, artis solek dinasihatkan untuk menggunakan penyapu yang mampu "membuang" kawasan masalah. Teksturnya lebih padat daripada serbuk, jadi anda perlu menyerlahkan merit wajah anda dengan teliti. Adalah lebih baik untuk menggunakan warna sedikit lebih ringan daripada nada kulit asas, yang akan memberi kos semulajadi dan tinggi.

Artis solek memberi nasihat untuk mengelakkan warna kelabu dan terlalu terang.. Bronzer digunakan untuk memendekkan panjang, atau sebaliknya, secara visual memanjangkan.Ia adalah perlu untuk mengelakkan zarah oren yang tidak perlu, dan pergi ke coklat yang mulia, menggunakan warna yang lebih sejuk. Anda boleh bereksperimen dengan warna, palet, tekstur, yang paling penting, tidak pada petang perdana. Dan lebih baik untuk memeriksa semua alat di tempat yang berasingan, supaya tidak merosakkan solek tersebut.

Terdapat banyak jenama dalam pasaran kosmetik dengan kualiti yang baik. Sebagai contoh, MAC dan Hills menawarkan pelbagai jenis kosmetik - dari palet untuk kosmetik individu. Jenama Divage, Bell atau Vivienne Sabo dapat menawarkan pilihan bajet, walaupun tidak kehilangan kualiti. Secara umum, anda boleh memilih untuk setiap selera dan dompet.

Peraturan kontur asas adalah bulu.. Oleh itu, berus akan menjadi bahagian penting dari solekan. Adalah lebih baik untuk memilih mereka daripada serat semulajadi, yang akan perlahan-lahan dan perlahan-lahan melicinkan semua "benjolan" dalam make-up. Tetapi sesuai sebagai berus profesional, dan serat sintetik.

Untuk mengelakkan hidung, anda hanya memerlukan beberapa berus: dengan memotong serong, berus bulat, untuk memohon penyikat dan silau, dan berus nipis untuk menandakan sempadan dan menggabungkannya.

Rahsia artis solek

Untuk mengetengahkan hidung, seniman make-up dinasihatkan untuk memberi tumpuan kepada bahagian lain muka.: mata yang cerah (anda boleh membuat cantik pada bulu mata yang subur, garis eyeliner yang cantik, bayang-bayang terang), kening yang sempurna (yang paling penting, jangan keterlaluan dengan bentuk), dan pemilik tulang pipi yang tinggi dan bangsawan dapat memanfaatkan kelebihan ini. Dan jika anda benar-benar tidak mahu apa-apa yang terang, anda boleh bereksperimen dengan solek bibir (sekali lagi, bibir merah klasik pergi ke mana-mana gadis, dan teduh kanan akan membuat solek yang relevan dalam apa jua keadaan).

Rambut dengan poni akan membantu menyelaraskan hidung dengan penjahat, dengan mengagumkan bentuk wajah atau bibir dengan menguntungkan. Sekali lagi, perkara itu dalam aksen yang boleh diletakkan di muka, menambah kecerdasan dan ekspresi.

Keadaan dengan hidung yang luas dapat terbuka sedapat mungkin. Ucapan semula jadi dan cahaya akan melengkapkan imej ini. Tidak perlu cuba meletakkan bintik gelap (bayang-bayang, bronzer), ia hanya akan memburukkan keadaan. Warna lembut dan lembut akan melicinkan semua garis dan menjadikannya lebih feminin dan lebih menyenangkan.

Shades hendaklah digunakan berdasarkan jenis kulit.: untuk jenis kulit ringan, lebih baik memohon warna sekerap mungkin, hampir putih; untuk kanak-kanak perempuan yang jenis kulitnya sesuai untuk tan cahaya atau naungan seperti cahaya jeli yang menyoroti cahaya terang, tetapi untuk keindahan berkulit gelap anda boleh memilih warna gelap dengan selamat.

Dan perkara yang paling penting bahawa semua artis make-up tidak bercakap adalah berbulu garis. Semua sempadan pada hidung harus lancar, perlahan-lahan bergerak ke dalam satu sama lain. Kemudian solek akan menjadi maksimal semula jadi dan segar.

Kita perlu ingat tentang petua asas dan semuanya akan berubah. Amalan kecil, kesabaran dan kekuatan akan memberikan kelancaran wajah yang sempurna, dan semua kelemahan akan disembunyikan.

Pelajaran video: bagaimana membuat pembetulan hidung.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus