Bagaimana untuk meningkatkan dengan bantuan solek mata?

Bagaimana untuk meningkatkan dengan bantuan solek mata?

Wanita tahu bagaimana daya tarikan. Pemandangan languid dan bibir montok memacu seks bertentangan gila. Dan beberapa orang tahu bahawa dalam beberapa kes, penampilan yang sempurna menjadi hanya mungkin dengan solek yang betul. Artis solek gembira untuk berkongsi rahsia bagaimana untuk meningkatkan dengan bantuan solek mata.

Faedah dan ciri

Mata besar yang jelas selalu dianggap salah satu kriteria kecantikan wanita. Cita-cita bentuk badan dan gaya rambut berubah, tetapi mata sentiasa terbuka kepada jiwa, dan oleh itu secara intuitif kita selalu menjangkau orang yang mempunyai mata terbuka, menguji kepercayaan bawah sedar kepadanya. Dari sudut pandangan psikologi, di sini terdapat kelebihan utama wanita bermata besar, yang mampu merasakan diri mereka dengan penampilan mereka.

Walau bagaimanapun, hari ini tidak perlu mempunyai kecantikan semulajadi yang unikuntuk dianggap sebagai gadis yang menarik. Meningkatkan penampilan anda dengan bantuan eye make-up, pengetahuan mengenakan kosmetik akan membantu menjadikannya lebih luas.

 • Faktor pertama dan paling penting Kesan yang berjaya adalah untuk memberikan kening anda bentuk yang semula jadi dan rapi. Terlalu luas, kening ceroboh, yang telah mengambil tatu berkualiti rendah, sudah ditujukan untuk gagal. Sebelum anda memulakan transformasi mata, penting untuk memberi perhatian kepada mereka. Bentuk yang kondusif kepada solek pembesaran harus semula jadi tanpa aksen yang tidak perlu. Hari ini, artis solek lebih suka memelas alis mereka dengan langsir.
 • Ciri kedua Mata kecil membuat keputusan untuk memilih warna palet monochromatic atau pelengkap yang berwarna-warni. Warna dan warna gelap yang digabungkan secara organik, terletak di zon kelopak mata yang betul, akan membuka pintu jiwa dengan kuasa baru.

Akan membantu untuk tujuan ini dan anak panah yang dipegang di pensil atau eyeliner. Tidak, ini bukan penembak arang batu yang pernah melukis keindahan perniagaan pertunjukan yang tidak formal. Kita bercakap di sini mengenai garis bulu mata yang halus dan teduhan yang teliti.

Dan, tentu saja, untuk mencapai penampilan languid, mustahil tanpa bulu mata berbulu. Notis, iaitu, berbulu dan ringan, dan tidak terpaku dengan lima lapisan bangkai. Satu maskara yang baik, silia, bergulung dengan pinset dan dua lapisan - semua yang diperlukan untuk peningkatan visual mata wanita. Kosmetik pada masa yang sama sepatutnya menjadi nada semula jadi yang sepadan dengan jenis warna anda.

Dan ciri solek ini mengandungi senarai kecil larangan kategori:

 • lukisan kontur pensil gelap kelopak mata atau eyeliner yang lebih rendah;
 • sambungan kontur atas dan bawah kelopak mata atau garis bawah bulat;
 • penggunaan Bayang-bayang adalah julat warna yang sangat gelap.

Pengetahuan tentang ciri-ciri ini akan membantu untuk memenuhi sebilangan besar pilihan untuk disiapkanWalau bagaimanapun, bagi mereka yang masih meneka dan takut membuat kesilapan, artis solek menawarkan beberapa idea segar dan menang-menang untuk perbesaran visual.

Jenis make up

Seperti apa-apa solek lain untuk mata kecil ia terbahagi kepada hari dan petang. Versi hari siang tidak berbeza dengan rusuhan warna, bagaimanapun, serta petang, ia memerlukan ketelitian dan ketepatan. Subspesies petang penuh dengan nada yang kaya dan membolehkan apa yang tidak boleh diterima dalam persediaan untuk hari bekerja di pejabat. Dan sebenarnya, dan dalam versi lain mempunyai jenisnya sendiri, yang membantu dengan mudah mencari "gaya" anda.

Jadi solek hari untuk meningkat Ia akan mudah dan cantik jika nada bayangan dibuang dalam gangsa. Warna itu sendiri perlu menjadi cahaya, hampir dipetik dengan nota nacre.Perlu dikatakan bahawa kesan berkilauan sesuai untuk mata bersaiz kecil, kerana modulasinya secara visual menambah kedalaman ke mata. Bayang-bayang cahaya dalam versi ini digunakan pada seluruh kelopak mata, sampai ke garis alis. Selanjutnya, bulu mata atas dan bawah dicat dengan teliti dengan maskara.

Dan jika jenis solekan pertama mungkin kelihatan terlalu mudah, maka peningkatan lain akan memerlukan beberapa kemahiran dan kosmetik profesional, seperti:

 • terang bayang-bayang dengan berkilau;
 • putih pensil;
 • maskara;
 • cecair eyeliner

Buat Bermula dengan bayang-bayang berkilauan pada kedua-dua kelopak mata bawah dan bahagian atas. Selanjutnya, pensil putih digunakan pada sudut dalaman dan garisan bulu mata bawah. Perhatikan bahawa kontur warna putih dan pemilihan sudut olehnya tidak boleh ditukar untuk mata yang dekat, memperluaskan ruang di antara mereka. Anak panah ditarik dari pertengahan abad, dilaksanakan dalam bentuk garis-garis yang kemas dan nipis dengan perpanjangan. Sekiranya bermula dari sudut luar, perlahan-lahan bergerak ke bahagian dalam. Semua sempadan kontur mesti diwarnai dan dicat dengan silia subur.

Satu lagi imej semula jadi bagi pemilik alis yang luas akan membantu untuk melakukan eyeliner dan maskara. Di sini kelopak mata dilindungi hanya dengan asas matte. Dari pertengahan abad yang bergerak, anak panah grafik dilukis dengan lanjutan dan ekor bermain bengkok ke atas. Anak panah tidak boleh melampaui sempadan bola mata. Bulu mata diliputi dengan maskara yang memanjang. Sekiranya tidak banyak masa yang tersisa untuk pagi make-up, anda boleh menggunakan yang universal, dan oleh itu unik membentuk untuk mata kecil. Pensil kontur putih digunakan untuk kontur yang lebih rendah dan sudut dalaman, dan bulu mata ditutup dengan dakwat di bahagian atas dan bawah. Semulajadi dan pada masa yang sama aksen imej siap.

Solek petang harus mempunyai kecerahan dan ketepuan yang lebih besar, dan oleh itu lapisan dua kelopak mata dengan bayang-bayang akan menjadi penyelesaian yang baik. Selepas memohon asas kelopak mata ditutup dengan bayang-bayang cahaya dengan berkilau. Terendak gelap diterapkan pada sudut luar dan secara kualitatif teduh untuk membentuk peralihan yang lancar. Sekali lagi anak panah itu diadakan hingga pertengahan abad, kerana manuver ini dengan sempurna mengungkapkan pandangannya, diikuti dengan maskara yang memanjang. Juga sesuai untuk malam terang "Smokey Ice". Ia harus dikatakan bahawa ia dilakukan untuk bentuk kecil yang tidak sesuai dengan resipi klasik. Di sini, tidak seperti konvensional, hanya nada berasap tanpa pukulan hitam yang digunakan. Kontur dalam mata tidak ditarik.

Untuk wajah yang besar pilihan yang bagus akan menjadi anak panah mewah pada warna-warna terang bayang-bayang. "Ekor" mereka harus melampaui sempadan bola mata, sambil kelihatan semulajadi yang mungkin. Bercakap tentang penembak, beberapa gadis menghabiskan mereka pada petang make-up dan pada kelopak mata bawah, berundur beberapa jarak dari garis bulu mata. Kesan pandangan yang luas adalah sedikit sebanyak diperhatikan, tetapi stylists profesional tidak menasihati terlalu banyak untuk terlibat dalam kaedah tersebut, kerana mata kelihatan sangat luar biasa.

Bagaimana untuk memilih kosmetik?

Apabila mata tidak diperuntukkan saiz yang ketara, kosmetik harus dipilih dengan tepat sebaik mungkin. Oleh itu, asas tonal sepadan dengan nada kulit, dan bayang-bayang itu harus selaras dengan warna iris.

Apabila mata tidak diperuntukkan saiz yang ketara, kosmetik harus dipilih dengan tepat sebaik mungkin. Oleh itu, asas tonal sepadan dengan nada kulit, dan bayang-bayang itu harus selaras dengan warna iris. Susunan yang indah harus terdiri daripada warna cahaya bayang-bayang.

 • Untuk coklat Nada persik yang sesuai dengan asas, serta warna coklat beige. Di antara nada gelap mata coklat kedua akan menemui tindak balas dalam palet warna khaki, coklat dalam, zamrud dan lumut yang disenyum.
 • Warna biru iris cantik dengan asas kelembutan halus, serta grafiti berasap dan kontras coklat.
 • Iris hijau menyelubungi lebih misterius dengan palet warna biru dan abu-abu yang terang.
 • Beige, asas biru akan menghiasi iris kelabu.

Apabila memilih bayang-bayang juga bernilai memberi perhatian kepada nada berkedip. Vanilla, warna coklat dan berpasir dengan kesan berkilau dan melimpah akan menutup seluruh kelopak mata ke kening, dan oleh itu pilihan mereka haruslah secukupnya. Pemilihan warna bayangan - Bukan satu-satunya keadaan kosmetik yang betul. Kulit kering akan kelihatan lebih rapi dengan bayang-bayang berkrim, dan berminyak seiring dengan kering dan ringan seperti gel. Bayang-bayang tidak boleh dilipat ke lipatan kelopak mata.

Dan setiap hari dan petang membuat up tidak boleh dilakukan tanpa karkas yang baik. Seperti yang disebutkan sebelumnya, teknik permohonannya memberikan mata kecil tidak lebih daripada dua lapisan, yang bermaksud bahawa kosmetik benar-benar baik. Berus getah yang memisahkan seberapa banyak yang mungkin dan tidak ada vila yang berlebihan akan menjadi pengambilalihan yang berjaya. Maskara di bulu mata untuk meningkatkan mata mesti memenuhi ciri-ciri bulu mata, kerana mereka boleh nipis dan panjang, pendek, tetapi tebal dan sebagainya. Oleh itu, untuk bulu mata panjang yang kekurangan ketebalan, lebih baik memilih maskara pukal. Ia biasanya mempunyai bulu yang jarang berlaku, dibuat dalam bentuk lingkaran. Dengan silia pendek tidak boleh dilakukan tanpa memperpanjang mascara dengan bulu jarang dan badan tipis, dengan mana ia mudah untuk cat setiap rambut. Jika silia terkenal dengan panjang dan ketebalannya, tidak disyorkan untuk membebani mereka dengan lapisan tambahan maskara, Menggunakan model dengan kesan twist.

Pensel garis besar putih juga mesti dipilih dengan teliti. Pilihan mereka hari ini sangat mengagumkan. Plastik dan kayu, mereka patut muat dengan ketat pada kontur dalaman abad ini. Stylists berhenti di jenis kayu, pada bila-bila masa mereka mudah untuk mempertajam. Cahaya dalam struktur, komposisi harus agak lembut.

Kontur akan memerlukan pensel hitam atau eyeliner cair. Eyeliner adalah cara mudah untuk membuat solek lebih tepat, tetapi anak panah lebih mudah untuk teduh dengan pensil, dan oleh itu salah satu alat harus dipilih mengikut kemahiran dan jenis solek anda sendiri. Sebagai contoh, adalah mustahil untuk dilakukan tanpa pensil hitam lembut untuk membuat smock dalam teknik Smokey Ice.

Bagaimana untuk memohon?

Tidak ada solek universal untuk mata kecil, kerana semuanya bergantung pada bentuknya.

Mereka mungkin:

 • mendalam ditanam;
 • berbentuk almond;
 • dengan gantung abad;
 • slanting;
 • berhampiran ditanam;
 • secara meluas dibezakan

Beribu-ribu selebriti mempunyai mata yang mendalam dan kelihatan dengan nada pada masa yang sama. Rias muka yang sesuai untuk mata yang mendalam akan membantu mengurangkan kawasan kening dan membuka mata. Untuk melaksanakan rancangan kami, anda perlu menggunakan tiga warna bayang-bayang - dari gelap ke cahaya, serta pensil garis besar. Bayang-bayang cahaya diterapkan pada kelopak mata keseluruhan, lebih gelap dari tengah-tengah kelopak mata yang bergerak, nada paling gelap digunakan pada sudut luar atas dan bawah. Mata gagal sebagai halus dan semulajadi yang mungkin; sesetengah artis solek menasihatkan bahawa prosedur ini dijalankan sebelum memohon bayang-bayang. Tricolor make-up untuk mata yang mendalam menyerupai teknik ombra, kerana setiap warna di sini perlu mempunyai peralihan yang lancar. Untuk tujuan ini, berus khas dengan asas lembut atau vila akan dilakukan.

Mata badam boleh dicat dengan mana-mana kaedah di atas, tetapi anda harus mengelakkan eyeliner pada kelopak mata bawah dan atas, yang mengurangkan secara visualnya. Peraturan ini juga terpakai pada mata bulat kecil. Dengan bantuan eyeliner pada kelopak mata atas, mereka diberi bentuk visual yang lebih panjang, lukisan dan bayang-bayang bayangan atau pensil kontur di sudut luar kelopak mata atas.

Walkthrough untuk mata dengan kelopak mata gantung menyiratkan lukisan buatan gelap bayang-bayang lipatan kelopak mata. Baris paling gelap dipilih untuk MikeCap nada diterapkan pada kelopak mata gantung dalam bentuk lengkung yang berbulu baik. Ini mencapai kesan mata terbuka. Eyeliner dalam kes ini digunakan dengan mata terbuka.Memimpin mata dengan kelopak mata menjulang adalah satu proses yang menarik yang jauh dari skema klasik. Permohonan di sini berlaku dalam dua langkah dari luar ke sudut dalaman. Garis nipis ditarik dengan mata terbuka pada tahap bulu mata. Baris kedua berjalan sepanjang garis lipatan tergantung. Selanjutnya sudut penyambungan dua baris dilukis. Ruang antara kontur dicat dan anak panah grafik muncul dengan cahaya yang berkembang pada kelopak mata luar.

Muka dengan mata yang miring mempunyai sudut dalaman yang tinggi. Ia melebihi tahap luaran, dan oleh itu mesti dilindungi dengan teliti dengan bayang-bayang cahaya mutiara. Ini membuka mata secara visual.

Seperti kata stylists, make-up untuk visual membesarkan mata tidak sukar. Jangan lupa tentang warna cahaya dan tepat menggariskan kelopak mata.

Artis solek ada di dalam arsenal rahsia dan helah mereka dalam mengejar mata terbuka lebar. Mereka memberi banyak perhatian bukan sahaja kepada teknik make-up, tetapi juga untuk persediaan untuknya.

 • Jadi kemudianagar mata kecil kelihatan lebih besar dan saiz mereka lebih dekat dengan yang ideal, perlu memohon kompres ais. Artis solek menggunakan patch penyejukan, bagaimanapun, sebagai profesional memberi jaminan, walaupun sekeping ais diletakkan dalam kain, dengan prosedur biasa, akan menjadikan kawasan sekitar mata lebih elastik dan menghapus semua manifestasi beg di bawah mata.
 • Hujung kedua artis-artis make-up sekali lagi menyentuh persediaan untuk make-up. Pembuangan lingkaran hitam di bawah mata adalah langkah penting dalam mendedahkan kecantikan. Dan di sini pakar bercakap mengenai keteraturan. Kosmetik untuk kelopak mata dengan kesan mengangkat dua kali sehari dan penyamaran naungan panas pada saat membuat sempurna sempurna "memutihkan" zon gelap. Rahsia para tuan adalah dalam bentuk seragam dan semula jadi concealer, yang bercampur dengan asas tonal cahaya.
 • Dalam satu suara Artis make-up, curlers, atau bulu mata bulu mata yang diketahui oleh semua orang, memuji semua orang. Mata sempit dengan bulu mata lurus menjadi lebih kecil, kerana mereka melayang bayangan di kawasan di bawah mata. Oleh itu, perm rambut yang berhati-hati, yang tidak mengambil masa seminit untuk kanak-kanak perempuan, hanya perlu untuk kedua-dua mata bulat dan berbentuk almond dan sempit.
 • Selain itu, potongan dan bentuk sempurna membetulkan maskara. Artis solek suka berus silikon yang tidak mampu membuat benjolan walaupun dengan lapisan multilayer. Walau bagaimanapun, rahsia itu berbeza di sini: bulu mata pada sudut luar mata noda tambahan. Hal ini terutama berlaku untuk bentuk bulat, oleh sebab itu, potongan itu menjadi dekat dengan bentuk badam.
 • Dengan peningkatan Mata Mike Ape tidak disyorkan oleh tuan bayang-bayang matte. Faktanya ialah mereka tidak mencerminkan cahaya, membuat pandangan lebih tua dan tertutup. Warna berkilat atau berkilau kelihatan lebih sesuai dalam kes ini.
 • Tidak dilangkau artis solekan perhatian dan pensel kontur cahaya untuk mukus. Sebagai tambahan kepada nada putih, mereka mengesyorkan untuk membeli juga warna kuning muda dan warna merah muda. Mereka akan kelihatan lebih semula jadi walaupun berhubung dengan protein jauh dari nada tulen.
 • Mereka berkata di sini dan penjagaan menyeluruh. Jadi, kening untuk seniman make-up hampir separuh daripada kejayaan. Gadis-gadis dengan penampilan Eropah dan alis berpasir seiring dengan rambut coklat muda disyorkan untuk memohon kening teduh 1-2 nada lebih gelap daripada rambut. Ini tidak akan menjejaskan alam semula jadi mikapup, tetapi akan menjadikannya kelihatan lebih ekspresif dan menonjol.
 • Artis solek pastiItu solek yang berjaya untuk mata kecil boleh dibuat di rumah. Pada masa yang sama, anda perlu menyimpan kosmetik salun yang sangat baik. Mascara tidak mempunyai hak untuk meremukkan dan meniadakan usaha penindas, yang sepatutnya mempunyai konsistensi yang lembut dan seragam. Bayang-bayang dengan penyebaran spangles kecil juga harus tetap di kawasan yang dikehendaki kelopak mata walaupun selepas memakai solek berpanjangan, dan pensil tidak perlu mempunyai keupayaan untuk meluncur dan menyumbat lipatan.

Setelah mempelajari hampir semua rahsia pakar dalam bidang make up, anda boleh mula membuat dan membuat bentuk mata yang baru, terbuka lebar untuk seluruh dunia.Tidak ada keperluan untuk kesan mata pusingan boneka besar, kerana trend beberapa musim terakhir adalah kecantikan semula jadi, yang gadis Rusia begitu terkenal.

Tonton video tentang bagaimana untuk meningkatkan mata dengan solek.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus