Cenderahati perkahwinan untuk pengantin ibu atau pengiring lelaki

Cenderahati perkahwinan untuk pengantin ibu atau pengiring lelaki

Perayaan perkahwinan merupakan salah satu momen yang paling penting dan menarik dalam kehidupan setiap keluarga. Fokusnya adalah bukan hanya pada pengantin baru, tetapi juga ibu bapa pengantin baru. Orang berkata: "Jika anda melihat ibu anda, anda akan mengenali pengantin perempuan pada masa akan datang." Ibu-ibu di majlis perkahwinan anak-anak mereka sepatutnya mempunyai rupa untuk melengkapkan ketidakcekapan pengantin baru. Dalam imej perkahwinan ibunya, sememangnya semuanya penting: make-up, gaya rambut, gaya pakaian. Semasa acara ini, ibu-ibu mempunyai perasaan yang paling kontroversi, jadi solek pada majlis perkahwinan untuk ibu adalah sangat penting - dia mesti menyembunyikan secara emosi emosi sedih, keletihan yang mungkin dan mengutamakan perasaan gembira.

Apabila bersiap untuk perkahwinan, ibu pengantin sebaiknya berbincang dengan anak perempuannya semua nuansa imejnya. Pengantin perempuan adalah heroin utama perayaan, dia akan memberitahu anda bagaimana dia melihat imej ideal ibunya. Sarjana majlis perkahwinan menganggap pilihan yang optimum dari artis solekan am oleh ibu dan anak perempuanyang, dengan mengambil kira usia dan kedudukan wanita, akan menanggung satu gaya, sambil menekankan kedekatan hubungan kekeluargaan.

Pengantin lelaki perlu membincangkan imej mereka dengan anaknya. Walaupun dia tidak dapat mencadangkan apa-apa, dia akan senang bahawa ibunya bersedia mendengar pendapatnya.

Ciri-ciri

Disebabkan oleh umur, kulit diubahsuai, memperoleh kekeringan dan penampilan yang tidak sihat, wajar untuk mempersiapkannya untuk acara yang begitu penting, memberi perhatian kepada pemakanan kulit (terutama pada musim sejuk) dan pelembab (pada musim panas). Bantuan yang baik untuk ini adalah krim berkhasiat dan topeng umur.

Dengan tangan anda sendiri, ibu-ibu tidak mungkin melakukan solek yang berkualiti untuk diri mereka sendiri: kegembiraan yang semula jadi pada masa ini tidak akan membenarkan garis-garis make-up berbaring rata dan kemas. Adalah lebih baik untuk menggunakan bantuan profesional.

Ibu-ibu solek perlu menanggung percikan emosi hari ini, apabila air mata kegembiraan dan kesedihan bersedia untuk merosakkan artis solek setiap usaha kedua.

Cadangan untuk imej ibu yang sempurna:

  • skala warna kosmetik harus dipilih sesuai dengan warna rambut, kulit, mata, pakaian; Keutamaan adalah lebih baik untuk memberikan nada klasik yang terkawal;
  • Anda harus memberi perhatian kepada ciri-ciri solek musiman: dalam cuaca panas, memohon kosmetik yang minimum, menghalang mereka daripada menyebarkan;
  • adalah perlu untuk memberi perhatian khusus kepada pilihan rangka tonal, pilihan terbaik ialah mousse tonal;
  • eyeliner dan bayang-bayang nada gelap digunakan hanya untuk sudut luar mata;
  • memohon maskara warna hitam klasik, hanya lukisan bulu mata atas;
  • Susunan mesti tahan air;
  • Adalah penting untuk tidak lupa memberi perhatian kepada kening.

Mengikut undang-undang tradisional solek klasik, penekanan adalah pada bibir atau mata. Walaubagaimanapun, solekan ibu tidak semestinya cerah, kerana pada latar belakang seperti itu pengantin perempuan dapat melihat kelabu dan tidak mencolok.

Gabungan warna kelabu dan gincu warna pastel halus dianggap menang-menang; membuat mata tanpa menggunakan bayang-bayang hanya dengan bantuan eyeliner dan maskara yang digabungkan dengan gincu merah terang; Gincu merah terang dicadangkan untuk digunakan dengan warna nada pastel-beige.

Ia tidak diingini untuk menggunakan cara hiasan mutiara dari ungu dan bunga ungu.

Apa yang perlu dicari?

Sekiranya anda masih perlu membuat solekan, anda perlu bermula dengan meratakan kulit, kerana perubahan yang berkaitan dengan usia mungkin membawa kepada penampilan pigmentasi kulit yang tidak diingini, kedutan. Sekiranya krim tinting tidak menyembunyikan bintik gelap, maka ia boleh digunakan di bawah pembetulan asas. Perkara utama bukanlah untuk melupakannya.Terutama dikaji dengan teliti kawasan berhampiran mata dan berhampiran sudut bibir. Apabila memilih asas, anda harus memilih nada hangat, kerana warna sejuk lebih menekankan kedutan. Ia perlu berhati-hati apabila mengedarkan asas di atas muka dan memohon di dalam bilik yang terang.

Apabila mata solek cukup untuk memberikan keterbukaan mata dan kejelasan. Adalah penting untuk menyembunyikan cacat: angkat sudut yang diturunkan dari mata dan kelopak mata yang tergantung, keluarkan kedut, berikan mata dengan cantik. Adalah disyorkan untuk menggunakan nada warna semulajadi dan bukannya. Adalah wajar bahawa mereka berada dalam palet warna yang sama, contohnya, dari cahaya krem ​​ke coklat gelap. Untuk meninggikan sudut-sudut mata, adalah perlu untuk menggunakan bayang-bayang gelap di sudut luar dan untuk memudar mereka ke arah kening, untuk memohon bayang-bayang cahaya di permukaan kelopak mata dalam. Untuk membuat peralihan yang lancar antara warna dengan berus padat, buat bulu pada sempadan warna. Pensil juga dikehendaki untuk teduh. Untuk melakukan ini, lukis anak panah dengan pensil, dan kemudian sikat dengan berus dengan bayang-bayang. Ini akan menjadikan mata misteri dan ekspresif. Untuk mengangkat kelopak mata secara visual, anda memerlukan pensil coklat lembut untuk melukis garis di mana harus ada lipat, dan kemudian teduh dengan pergerakan dari bahagian bawah. Ketumpatan permohonan dakwat bergantung kepada keutamaan wanita.

Pastikan anda memberi perhatian kepada kening. Jika mereka sangat cerah dan jarang, anda boleh menggunakan tatu. Ia adalah dibenarkan untuk mewarnai alis anda dalam warna hitam hanya untuk membakar brunettes. Betulkan warna coklat gelap atau kelabu hitam. Apabila mencelupkan alis dengan pensil, adalah perlu untuk memindahkan garis-garis yang kelihatan seperti rambut dari bahagian luar alis ke tepi. Kemudian berus alis kening ringan.

Apabila solek bibir harus memberi perhatian khusus kepada kontur. Pensil untuk kontur mestilah dari palet warna yang sama seperti gincu, tetapi lebih gelap dengan 1-2 nada. Lebih baik memilih warna yang hampir sama dengan alam semula jadi.

Perkara yang paling penting dalam cermin solek adalah bahawa wanita itu sendiri harus menyukainya, dia sepatutnya berasa alami. Ibu-ibu solek pengantin baru harus meremajakan dan menenangkan perayaan.

Gabungan dengan pakaian

Ia adalah sangat penting bahawa solek ini harmoni dengan gabungan pakaian. Jika gaun ibu pendek, tepat di atas lutut, maka make-up dibuat semulajadi mungkin dengan kosmetik yang paling sedikit kosmetik. Ini memberikan kesegaran dan keseronokan imej.

Dengan gaun panjang, anda boleh menambah sedikit glitter, asas tonal dan pastikan anda membuat pelapis mata dan bibir.

Pakaian retro yang elegan akan kelihatan berfaedah dengan kombinasi kulit yang halus, anak panah yang jelas dan bulu mata yang lembut.

Perkahwinan - peristiwa yang diingati seumur hidup. Untuk mempersiapkannya haruslah dengan penuh tanggungjawab. Perkara-perkara kecil dalam perayaan ini tidak berlaku. Sudah tentu, pengantin utama di pengantin itu, tetapi juga ibu bapa harus berada di atas. Ibu-ibu solek pengantin baru - salah satu komponen penting dalam acara yang berwarna-warni ini.

Baca lebih lanjut mengenai perkahwinan make-up untuk ibu pengantin perempuan, lihat yang berikut

video

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus