Solek untuk prom di bawah pakaian biru

Solek untuk prom di bawah pakaian biru

Pesta pengijazahan adalah salah satu peristiwa yang paling mengesankan dalam kehidupan setiap gadis. Pada hari ini, semua wanita cantik bersinar dalam pelbagai pakaian, mereka membuat gaya rambut mewah dan, tentu saja, make-up. Ramai kanak-kanak perempuan memilih pakaian biru dengan warna yang berbeza, kerana ia benar-benar menarik banyak perhatian, tetapi apa solek untuk memilih warna pakaian ini dan bagaimana untuk tidak keterlaluan? Ini dan nuansa lain akan dibincangkan dalam artikel ini.

Ciri-ciri Rias

Warna biru sangat mulia. Dan jika kelihatannya anda mudah untuk memilih solek untuk pakaian warna itu - anda salah, kerana terdapat banyak ciri. Tetapi untuk permulaan, saya ingin mengatakan bahawa untuk hari yang istimewa seperti pesta tamat pengajian, anda harus menggunakan perkhidmatan profesional solek profesional, kerana ia secara terang-terangan akan membawa semua idea anda menjadi kenyataan dan membantu anda membuat solek yang paling sempurna dan lengkap.

Sesetengah gadis memutuskan untuk membuat solek mereka sendiri di rumah, kerana mereka sangat yakin dengan diri mereka sendiri. Ini bukan untuk mengatakan bahawa ini adalah buruk, jika anda berlatih, maka mengapa tidak. Untuk mencipta solek yang sempurna, para pakar mengesyorkan memberi perhatian kepada warna biru pakaian dan, tentu saja, jenis warna gadis (rambut, mata dan warna kulit).

Make-up

Semua kanak-kanak perempuan berbeza, dan solek yang sama untuk semua, tentu saja, bukan keputusan yang paling rasional. Untuk membuat solekan yang sesuai dengan pakaian, kami mengesyorkan memberi perhatian kepada ciri-ciri individu setiap kecantikan dan mengambilnya apabila membuat makeup.

 • Jenis warna musim panas. Selalunya gadis-gadis seperti ini mempunyai kulit pucat atau cahaya kulit yang aristocratically, rambut coklat, biru, kelabu-biru atau coklat. Wanita-wanita ini yang terbaik menumpukan semua perhatian pada mata. Saya ingin ambil perhatian bahawa warna biru sesuai untuk kanak-kanak perempuan jenis ini, jadi pilihan dengan pakaian itu jelas - anda tidak akan menyesalinya. Mewujudkan make up di bawah pakaian biru, cobalah untuk membuat nada wajah yang sempurna (dengan perendakan porselin atau hiasan mutiara). Pilihan yang baik adalah menggunakan penonjolan dengan cahaya semulajadi, yang dapat menekankan tulang pipi, hidung dan bibir. Tetapi jangan keterlaluan dengan perhiasannya. Bayang mata harus digunakan dalam warna yang sejuk. Biru, kelabu, perak, coklat kelabu atau susu coklat. Jika anda menggunakan beberapa warna, kemudian buat peralihan yang lancar di antara mereka, anda boleh memberi tumpuan menggunakan pigmen emas atau perak. Bulu mata bulu boleh dicat mengikut budi bicara anda. Tetapi kening mesti dihiasi dengan sempurna.
 • Jenis warna musim luruh, atau sebaliknya, wanita dengan keriting merah atau cokelat dan kulit yang saksama harus memilih palet sejuk warna di bawah pakaian biru. Powder dan blush boleh dipilih dalam warna-warna hangat dan berwarna beige, terutamanya bronzer dengan kilauan halus pada kulit yang disamak akan kelihatan sangat mewah. Beige, pasir, ungu dan hijau adalah variasi besar bayang-bayang. Penambahan bagus akan menjadi gincu merah jambu pucat atau gloss. Anda juga boleh menyisipkan rasuk silia buatan atau cat mereka dengan baik. Untuk mata kelabu dan kelabu-biru penyelesaian yang hebat boleh menjadi naungan abu-abu atau biru lembut dengan warna-warna hitam kaya yang berkilauan dan bulu mata.
 • Jenis warna musim sejuk, yang termasuk wanita berkulit putih dengan rambut hitam dan brunettes, gabungan warna hitam dan putih yang sempurna. Mereka boleh digabungkan dengan baik. Bayang-bayang boleh digunakan putih, kelabu, biru, perak dan perhiasan. Bayang-bayang boleh menjadi warna dan tekstur yang berbeza, tetapi jangan menjadi nada yang sama seperti pakaian biru anda.Jika anda memilih warna biru gelap pakaian, warna ungu atau warna ungu lain yang sempurna untuknya. Penekanan pada mereka boleh diletakkan di sudut-sudut mata dengan pigmen perak. Gincu, anda boleh memilih warna merah jambu pucat, ia akan kelihatan versi matte yang hebat. Jika anda ingin melengkapkan gaun biru dengan bayangan bayangan neutral dan pucat, maka buatlah kontras pada bibir dengan merah jambu atau merah terang.
 • Terdapat juga jenis warna musim bungaapabila seorang wanita mempunyai mata dan rambut yang ringan dan nada kulit panas yang terencat. Wanita sedemikian sempurna untuk sebarang warna biru, ini berlaku untuk pakaian, dan perhiasan, dan langsung make-up. Yayasan itu mungkin berada di bawah naungan beige, ia adalah wajar untuk memilih tekstur cair ringan untuk make-up paling alami. Pilihan yang sangat baik dan luar biasa ialah menggunakan maskara kelabu bukan standard, rhinestones dapat terpaku pada bulu mata.

Seniman solek dan tip stylists

Untuk meningkatkan mata secara visual, anda boleh menarik kelopak mata dalam dengan pensil tahan karat putih. Bagi gadis-gadis dengan rambut ringan atau gelap dan kulit pucat, lebih baik memilih warna pakaian dan perhiasan kaya dengan batu biru mulia.

Gadis berambut perang yang lebih baik memilih warna yang halus biru atau biru muda.

Sila ambil perhatian bahawa warna pakaian dan bayang-bayang itu tidak sepadan. Sekiranya anda mahukan sesuatu yang monokromatik, maka anak panah biru atau yang dua kali akan kelihatan sangat berfaedah: hitam dan biru atau biru dan putih.

Warna biru itu sendiri sangat terang dan dominan, jadi solek itu tidak boleh menjadi lebih cerah daripada pakaian anda, ia harus melengkapkannya.

Selain pakaian dan solekan, jangan lupa tentang gaya rambut, yang juga harus berjaya digabungkan dengan imej. Ramai kanak-kanak perempuan memilih baju biru bukan pakaian, yang juga boleh ditambah dengan solekan di atas. Gelung dengan sisipan perak dan batu biru akan sangat berguna, atau rambut kecil pada rambut untuk menyesuaikan nada.

Buat tangan anda sendiri

Jika anda membuat keputusan untuk membuat solek anda sendiri untuk acara yang serius, maka kami cadangkan memberi perhatian kepada aliran kerja berikut:

 • Sebagai permulaan, stok pada mampan, produk kalis air dan profesional, kerana solek akhir perlu sempurna.
 • Untuk seminggu atau kurang, lawati kecantikan dan melakukan pembersihan muka.
 • Pada wajah yang sebelum dibersihkan memohon krim pelembab dan berkhasiat.
 • Seterusnya, pengedaran pangkalan dengan muka. solek atau buku asas. Lingkaran gelap boleh diperbetulkan dengan bantuan concealer.
 • Terapkan asas dengan berus atau span. Gabungan maksimum ke nada itu sempurna-lancar.
 • Sorot tulang pipi anda dengan kemerah-merahan atau bronzer redup. Penceramah wajah menambah penapis.
 • Fikirkan dengan teliti tentang solek mataIa tidak diingini untuk mencampur lebih daripada tiga warna. Untuk pakaian biru anda, pastinya, anda boleh menambah sedikit aksen dengan bantuan bayang-bayang biru, yang paling penting, jangan keterlaluan dan jangan lupa bahawa mata tidak boleh bergabung dengan pakaian.
 • Mata juga boleh ditambah panah hitam yang anggun.
 • Gincu perlu memilih berdasarkan solek mata, jika mereka dibuat sangat terang, maka memberi keutamaan kepada warna gincu halus atau, sebaliknya, jika mata tidak begitu menonjol, tumpukan pada bibir. Jangan lupa kontur bibir dengan pensil.
 • Bulu mata bulu boleh dicat mengikut budi bicara anda., pilihan ideal akan menjadi berbulu dengan kelengkungan curvaceous. Ia juga akan kelihatan pilihan yang baik dan disisipkan, tetapi mereka mesti sesuai dengan saiz mata dan hirisan mereka.
 • Kening sempurna bentuk yang jelas juga akan menetapkan nada untuk solek keseluruhan.

Selain solek, jangan lupa tentang pemilihan barang kemas untuk pakaian biru anda, gadis dengan nada kulit yang hangat adalah gelang emas yang sempurna dengan batu biru atau pilihan bersalut emas. Wanita dengan pilihan saman kulit pucat dalam emas putih dan perak, contohnya, dengan memasukkan zirkoni kubik biru.Warna biru suka bersinar, jadi semburan boleh disembur pada bahagian badan yang terkena atau serbuk bersinar dengan berkilau.

Cara membuat tamat pengajian di bawah pakaian biru, lihat video berikut.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus