Solek mata tetap

Solek mata tetap

Solek kekal mata adalah nama lain untuk tatu.. Jenis solek kekal ini boleh menggantikan make-up setiap hari dan bulu mata setiap hari sekiranya tidak mustahil untuk apa-apa sebab. Dengan prosedur ini, anda boleh membuat bulu mata lebih subur, dan mata lebih besar dan lebih ekspresif. Ini adalah teknik solek yang sangat mudah, yang mempunyai ciri-ciri sendiri yang anda pasti perlu belajar sebelum prosedur ini.

Apa itu?

Cermin mata kekal adalah prosedur di mana kelopak mata ditarik dengan pigmen khas di bahagian bawah, di atas atau di salah satu daripada pilihan anda. Dalam kes ini, prosedur ini dilakukan menggunakan jarum nipis, yang tidak sama dengan yang digunakan untuk membuat tatu. Pigmen yang dipacu ke dalam kulit dipanggil kekal, jadi solek mata ini dipanggil kekal. Ia boleh digunakan kedua-dua garis di sepanjang kelopak mata dan di seluruh permukaannya. Tambahan pula, ciri prosedur ini adalah bahawa ia boleh dilakukan dengan sempurna pada usia apa pun.

Make-up ini membolehkan gadis-gadis muda menghabiskan lebih banyak masa pada make-up biasa, kerana terima kasih kepada tatu yang anda boleh melupakan prosedur piawai pewarna bulu mata dan lukisan anak panah pada kelopak mata.

Pada masa dewasa, solek ini juga kelihatan sangat mengagumkan, kerana ia dapat membantu menjadikan kelopak mata secara visual lebih muda dan benar-benar mengubah rupa anda. Dengan itu, anda boleh kembali ke kecerahan dandanan anda, dan ia akan kelihatan sangat semula jadi. Solek kekal mungkin kelihatan berbeza: Yang paling biasa ialah bentuk di mana tuan cat jurang antara silia untuk menjadikan mereka visual tebal. Satu lagi cara memohon tatu pada mata adalah untuk menarik anak panah pada kelopak mata atas atau bawah. Di samping itu, anak panah ini boleh dibayangi. Solekan kekal juga boleh mempunyai penampilan yang sangat serupa dengan bayang-bayang. Ia dapat dengan sempurna menggantikan kedua-dua maskara, pensil atau eyeliner dan juga bayang-bayang.

Adakah ia sakit?

Ramai wanita bimbang bahawa tattooing adalah prosedur yang menyakitkan.kerana pigmen disuntik dengan jarum khas. Tetapi sebenarnya, tatu - ia tidak menyakiti sama sekali. Semua sarjana sebelum menggunakannya menggunakan gel anestetik khas, yang diserap ke dalam kulit nipis kelopak mata, benar-benar melegakan sensasi yang menyakitkan. Ia tidak akan menyakiti anda sama sekali, sebaliknya, anda mungkin menjadi geli, ini adalah benar terutamanya dalam hal mengisi ruang antara ruang.

Walaupun pembekuan yang mula-mula mulai hilang semasa penggunaan solek kekal, anda akan merasakan kesemutan yang sangat sedikit, yang tidak akan menyakitkan. Dalam kes ini, anda harus memberitahu tuan bahawa anda merasakan sensasi kesemutan, dan dia akan mengulangi prosedur anestesia, memohon lagi ubat itu. Anda mungkin tidak merasakan kesakitan yang sedikit, dan pembekuan tidak lama lagi akan hilang selepas prosedur.

Sekiranya anda sangat takut dengan prosedur ini, para tuan mengesyorkan menggunakan sedatif, contohnya, valerian.

Spesies

Jenis solek kekal berbeza-beza bergantung kepada kawasan mana pigmen itu digunakan. Terdapat spesies seperti Dikuasakan oleh IPB, Foras, Forum. Sesetengah spesis juga boleh menyelamatkan anda dari kalangan gelap dan lebam di bawah mata. Jenis yang paling popular ialah slider silang. Dalam kes ini, terdapat jurang antara rambut di sepanjang kelopak mata, dan garis ini sangat jelas, ia disesuaikan dengan bentuk mata anda.Dengan cara ini anda boleh membuat kelihatan lebih jelas dan ekspresif.

Juga, lukisan silang halaman dilakukan dengan pukulan nipis yang membolehkan anda membuat kesan bulu mata yang subur, menjadikannya kelihatan lebih tebal dan mata lebih cerah.

Jenis tatu ini sangat biasa, kerana ia dianggap asas, kerana jika anda tidak mahu menjadi cantik, anda boleh membuat imej dengan solek ini, tetapi ia juga merupakan asas yang sangat baik untuk memohon jenis kosmetik biasa.

Pandangan seterusnya ialah ini adalah penciptaan anak panah. Tuan menarik garis halus di sepanjang kelopak mata atas atau bawah, yang mungkin lurus atau melengkung. Anda juga boleh memilih warna mereka, keamatannya, serta panjang dan lebar garisan. Jenis tatu ini sangat sesuai untuk sebarang bentuk mata, tetapi ia dianggap tidak sangat universal, kerana dengan anak panah ia akan menjadi sukar untuk menggunakan kosmetik lain pada kelopak mata.

Tetapi ini adalah cara yang bagus untuk mencipta anak panah hitam tipis klasik, terutama sekali ia akan membantu anda jika anda tidak dapat melukis garis di sepanjang kelopak mata supaya ia sama, walaupun dan kemas.

Jenis seterusnya solek kekal adalah Anak panah bulu ini. Dengan itu, anda boleh membuat penampilan jerebu di mata, ini adalah pilihan yang sangat indah, yang lebih cerah daripada yang di atas, ia akan menggantikan warna kelabu yang sangat popular dan universal. Oleh itu, sangat menarik untuk menyesuaikan bentuk mata, baik secara visual dan meregangkannya. Di samping itu, anda juga boleh membuat apa-apa jenis make-up, seperti "Smokey-ice", tetapi tatu yang terlalu terang ini tidak praktikal, kerana ia tidak sesuai untuk setiap kesempatan.

Jenis tatu seterusnya - Ini adalah solek kelopak mata atau solek hiasan kekal. Ia dibuat dalam pelbagai warna, reka bentuk bergantung kepada keinginan anda. Sebagai peraturan, tatu seperti ini dipilih mengikut warna mata atau mengikut jenis penampilan. Ini adalah versi yang sangat menarik dan asli, yang sesuai untuk keindahan mewah. Titik hanya negatif dari solek ini adalah bahawa ia tidak sangat serba boleh.

Apa rupanya?

Tatu mata mungkin kelihatan seperti kosmetik biasa, tetapi tidak seperti itu, ia adalah alat solek yang sangat stabil. Juga, ia mungkin kelihatan semulajadi bahawa rupa anda akan menjadi sangat cerah dan languid, tetapi orang di sekeliling anda tidak akan melihat solek pada mata, terutamanya berkaitan dengan pewarnaan antara muka. Tatu mata kelihatan sangat mengesankan, di samping itu, ia membolehkan anda menjadikan mata lebih cerah dan mengubah bentuknya. Dengan cara ini anda akan mempunyai garis yang lebih jelas di sepanjang kelopak mata atau teduhan cahayanya. Prosedur ini juga boleh menggantikan sambungan bulu mata, serta sebarang solek klasik setiap hari.

Bagaimana untuk melakukannya?

Sebagai peraturan, solek mata kekal dilakukan di salun. Penyihir pada mulanya belajar tentang kesan yang anda mahu dapatkan dari prosedur ini. Pada sesi tatu mata, anda boleh membawa kosmetik klasik dan visual menggambarkan artis solek yang anda mahu dapatkan, tuan boleh mengulangi hasil ini tanpa kesukaran.

Anda boleh memilih jenis solek kekal, warna, serta lebar dan panjang anak panah, jenis kontur.

Setelah itu pergi terus ke prosedur memohon pigmen pada kelopak mata. Pada mulanya, mereka dibasmi kuman dengan memohon antiseptik khas, dan kemudian degreased. Selepas itu, satu "pen terasa tip" khas digunakan pada kelopak mata dengan solek yang dimaksudkan, yang anda menilai dan kemudiannya meluluskan. Jika anda tidak suka reka bentuk solek tertentu, anda boleh dengan mudah mengubahnya. Selepas anda meluluskan versi yang anda suka, tuan akan meneruskan prosedur memohon tatu. Sebagai peraturan, tuan yang baik akan memberi anda kebiasaan dengan semua alat yang akan digunakannya dalam proses memohon tatu. Dia mesti mengesahkan bahawa mereka semua benar-benar bersih dan memenuhi standard kebersihan.

Kemudian prosedur anestesia berlaku: kawasan-kawasan di mana pigmen akan digunakan, tuan mengobati dengan anestetik yang akan mempunyai kesan anestetik. Dalam sesetengah kes, pakar kosmetik melakukan suntikan.

Selepas beberapa minit, prosedur ini diaktifkan, anda tidak akan merasakan sentuhan. Kemudian, menggunakan alat khas yang kelihatan seperti pemegang agak besar, pigmen cecair khas diperkenalkan ke dalam kulit kelopak mata. Prosedur ini sangat panjang, semua majikan melaksanakannya dengan teliti dan berhati-hati, supaya tidak tersilap.

Apa jarum digunakan?

Biasanya, jarum bersalut perak digunakan untuk tatu, kerana ia mempunyai kesan pembasmian. Permukaan mereka mestilah sangat licin, dan mengasahnya sangat tajam. Panjang dan ketebalan alat tersebut akan bergantung kepada keinginan dan keterampilan tuan.

Berapa banyak yang dipegang?

Solekan kekal adalah rupa solekan yang sangat tahan lama dan tahan lama.Ini benar terutama pada kelopak mata, kerana dalam kes ini, para tuan memakai pigmen yang sangat stabil yang berlangsung selama 5 tahun, dan dalam beberapa kes sehingga 10 tahun, jika anda melakukan pembuatan semula atau pembetulan. Ia bergantung kepada keinginan anda dan pada jenis pigmen yang akan digunakan oleh tuan. Itulah sebabnya anda lebih baik membuat solek kekal yang anda tidak bosan dengan reka bentuk. Cuba jangan melakukan tatu yang sangat terang dan kasar, kerana sesetengah kes akan menjadi tidak wajar, dan anda tidak akan dapat menyingkirkannya untuk masa yang lama. Cuba memberi keutamaan kepada tatu klasik, yang relevan dalam reka bentuknya bukan sahaja pada masa ini, tetapi akan relevan untuk masa yang lama. Oleh itu, anda akan menyelamatkan diri dari kerumitan lukisan solek kekal anda dengan kosmetik lain dan anda akan sentiasa kelihatan sempurna.

Perbandingan sebelum dan selepas

Tatu mata adalah satu prosedur yang boleh mengubah pandangannya dengan dramatik.. Ia menjadi lebih menusuk, mata kelihatan lebih luas, dan bulu mata lebih megah. Ini terpakai untuk prosedur pencelupan antara pad dan prosedur lukisan anak panah. Selepas tatu kelihatan seolah-olah mata dibuat, tetapi kelihatan sangat semula jadi dan kesannya lebih baik dari kosmetik biasa. Selepas solek kekal, anda boleh melupakan prosedur permohonan make-up harian untuk masa yang lama, anda hanya boleh dalam beberapa kes, sebagai contoh, buatkan make-up klasik yang cerah untuk beberapa majlis khas.

Pembetulan laser

Untuk membetulkan atau mengemas kini solek mata, anda perlu menghubungi salon, di mana doktor atau pakar kecantikan akan mengemas kini solek ini menggunakan laser khas. Di samping itu, jika anda terlebih dahulu membuat solekan tetap, anda boleh membetulkannya dan membawanya ke kesempurnaan semasa pembetulan. Dengan cara ini, anda boleh melukis garis dengan lebih jelas dan menjadikannya lebih cerah. Sebagai peraturan, pembetulan laser dilakukan sebulan selepas prosedur tatu. Paling penting, jika anda datang kira-kira dua bulan, tetapi lebih baik untuk tidak menangguhkannya, jika tidak, solek kekal anda akan hilang penampilan asalnya. Juga, anda tidak boleh menyesuaikan bentuk tatu anda, tetapi hanya untuk mengemas warna.

Untuk ini, juga perlu menghadiri prosedur pembetulan yang akan menjadikan kontur lebih ketara dan tepu.

Penjagaan selepas prosedur

Prosedur solek kekal melibatkan penjagaan mata seterusnya untuk masa yang tertentu. Pada hari pertama selepas anda melakukan solek ini, anda harus mengelap mata anda dengan kapas kapas yang digunakan oleh chlorhexidine. Ini adalah pembasmi kuman yang akan melindungi mata dan kelopak mata anda, dan juga membantu mengelakkan kerengsaan. Dalam sesetengah kes, mata berasa gatal dan membakar, sementara lebih baik menggunakan titisan pelembab, sebagai contoh, "Vizin".Tambahan pula, penampilan edema adalah mungkin, sehingga selama 2 hari lebih baik merawat bahagian mata, di mana tatu digunakan, dengan salap mata khas yang disebut "Hydrocortisone". Ia boleh dibeli di mana-mana farmasi.

Sekiranya anda tidak membengkak untuk masa yang lama, anda boleh membuat kompres atau memohon kepingan ais beku ke kelopak mata anda., dan lebih baik anda meletakkan icicle terbuat dari air suling, kerana ia adalah yang paling selamat. Jika tidak, lebih baik mengeluarkan kepingan ais dalam beg nipis dan letakkan pada kelopak mata anda. Juga, penjagaan mata selepas prosedur solek kekal menunjukkan bahawa anda tidak akan menggunakan kosmetik biasa sekurang-kurangnya seminggu selepas prosedur ini.

Di samping itu, anda tidak boleh menggosok mata anda atau membasuhnya dengan mana-mana ejen pembersihan dan juga air.

Untuk memadamnya, anda hanya boleh menggunakan larutan chlorhexidine. Ini adalah peraturan yang sangat penting yang mesti diperhatikan. Di samping itu, tidak ada rahsia lagi bahawa selepas prosedur tatu pada kelopak mata kerak tipis muncul, tetapi jangan terintimidasi: Ini adalah tindak balas perlindungan kulit yang standard, yang akan segera dilalui. Tidak boleh, anda tidak boleh merobek mata atau menggosok mata anda untuk menghilangkan kerak ini, dia sendiri boleh pergi selepas tempoh tertentu. Adalah penting bahawa ini berlaku tanpa campur tangan. Sebagai peraturan, kerak hilang selepas tiga hingga lima hari.

Juga, pada mulanya anda akan berfikir bahawa tatu kelihatan sangat terang, di samping itu, garisan akan kelihatan lebih luas daripada yang dikehendaki.

Tetapi selepas kerakangan itu hilang, ia akan berlalu dan anda akan mendapat kesan yang anda perlukan. Penjagaan mata perlu dijalankan sepanjang minggu. Selepas tempoh ini, kelopak mata akan sembuh dan anda tidak perlu sentiasa menghilangkannya.

Juga, pakar kosmetologi menunjukkan bahawa dua minggu selepas tarikh memakai solek kekal, anda tidak perlu mandi, dan juga mandi atau sauna. Selepas itu, anda boleh menjalani kehidupan yang normal tanpa perlu risau tentang tatu. Dengan penjagaan yang betul selepas dua atau tiga minggu, solek kekal anda akan mempunyai penampilan yang sama, anda boleh menikmati keindahannya.

Bagaimana untuk menghapuskan?

Pembuangan tatu adalah mungkin di salon dengan laser dan di rumah. Prosedur ini agak mahal, untuk ini anda perlu menggunakan laser khas. Dia mampu memusnahkan pigmen warna, mengembalikan kulit kelopak mata ke penampilan asalnya. Prosedur ini menyakitkan, anda mungkin merasakan sensasi terbakar semasa proses penyingkiran pigmen. Tempoh prosedur penyingkiran pigmen dengan laser adalah kira-kira 5 minit, dan anda harus mengulangnya 5 hingga 7 kali. Selepas itu, anda benar-benar menghilangkan pigmen warna.

Jenis seterusnya menyingkirkan tatu adalah pengenalan dadah khas yang dapat menyelamatkan anda dari sebarang pigmen warna. Alat sedemikian juga digunakan untuk menyingkirkan tatu. Kaedah ini menyakitkan, jadi sebelum mengeluarkan pigmen dengan ubat ini, kulit akan dibius dengan krim khusus.

Sebagai peraturan, prosedur ini lebih pendek, di samping itu, anda boleh menyingkirkan sepenuhnya tatu selepas satu atau dua sesi.

Akibatnya

Kesan yang paling biasa mata tatu ialah edema kelopak mata. Ia membayangkan bengkak dan kemerahan, yang boleh dielakkan jika dijaga dengan baik. Sebagai peraturan, edema ini tidak begitu ketara, tetapi jika anda mempunyai kulit yang terlalu sensitif di kawasan tertentu, edema dapat dilihat tidak hanya dekat. Sebagai peraturan, mereka muncul hari selepas anda membuat tatu. Anda tidak boleh risau: biasanya edema berkurangan dalam masa 2 hari.

Dalam sesetengah kes, wanita tidak menghadapi fenomena pembengkakan kelopak mata, tetapi mungkin rasa gatal dan kemerahan, serta mata kering.Tetapi sesetengah gejala ini tidak diketahui oleh sesetengah orang, semua tanda-tanda utama kesan tatu ini hilang dalam 50% wanita beberapa jam selepas prosedur ini. Ini adalah jenis solek yang benar-benar selamat dan tidak menyakitkan yang mempunyai sedikit kesan negatif.

Sesetengah wanita mengadu bahawa pada akhir prosedur solek kekal, mereka menghadapi konjunktivitis. Tetapi pakar kosmetologi menjelaskan ini dengan fakta bahawa mereka tidak menjaga mata selepas tatu. Konjungtivitis boleh menjadi akibat suntikan hanya jika anda membenarkan kotoran untuk masuk ke dalam mata anda.

Ulasan

Analisis ulasan wanita yang menjalankan prosedur solek kekal menunjukkan bahawa tatu tidak sesuai untuk semua wanita. Kanak-kanak perempuan dengan kulit yang sangat sensitif menulis bahawa mereka mengalami edema yang tidak jatuh untuk masa yang lama, dan mata mereka merah dan bengkak. Di samping itu, mereka berasa gatal dan jengkel. Sesetengah wanita menghadapi masalah seperti merasakan pasir di mata mereka, tetapi mereka mengesyorkan menyingkirkannya dengan bantuan titisan pelembab biasa.

Juga, bagi wanita, akibat negatif adalah bahawa kerak boleh muncul di depan mata kita. Seks yang saksama disyorkan untuk tidak meruntuhkannya, tetapi hanya untuk merawat krim pelembab dan berkhasiat, yang boleh digunakan dengan kapas sehingga hingga akhir penyembuhan. Di samping itu, wanita menunjukkan bahawa perlu mengikuti semua peraturan untuk penjagaan, kerana jika tidak, anda dapat mencapai kesan negatif, seperti kemerahan mata dan kerengsaan mereka.

Tetapi ramai wanita juga memuji prosedur ini, menunjukkan bahawa dengan cara ini mereka mendapat kesan ekspresi yang ekspresif, apalagi, seks yang adil menggoda bahawa solek kekal sangat tahan lama.

Ramai wanita menggunakan prosedur seperti tatu mata, membuat pembetulan tetap, dan mereka menggunakan solek kekal selama 10 tahun. Mereka sangat menyukai bahawa solekan sedemikian membolehkan mereka menyingkirkan prosedur solek mereka yang menjengkelkan setiap hari. Mereka menulis bahawa mereka menggunakan kosmetik hanya jika ada kesempatan yang serius untuk ini.

Gadis-gadis juga menulis bahawa dengan cara ini, anda boleh meringkaskan mata dan dengan itu mengubah bentuknya. Pemilik mata berbentuk almond paling kerap memilih prosedur pewarnaan kaum. Bagi sesetengah orang, solek kekal adalah asas sejagat untuk solek mata biasa, dan untuk seseorang - solekan bebas, yang mereka tidak cat dan tidak menghabiskan masa untuk memohon kosmetik biasa.

Dalam video seterusnya - semakan teknik memohon solek mata kekal "anak panah dengan teduhan."

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus