Solek di bawah pakaian biru

Solek di bawah pakaian biru

Ramai yang percaya bahawa warna biru memainkan peranan khas dalam kehidupan manusia. Blue adalah salah satu tempat penghormatan dalam almari pakaian wanita yang rawan cinta, ketenangan dan mistik. Dalam kes ini, daya tarikan wanita meningkat dengan ketara jika pakaian biru dan solek menegaskan keharmonian alamiah imejnya.

Mempunyai gabungan warna

Pakar ambil perhatian bahawa agak sukar untuk menggunakan kombinasi kombinasi warna biru dan solek yang sesuai. Ini adalah kerana warna biru itu sendiri: ia berbeza dengan kerumitan struktur warna dan fleksibiliti warna.

Cadangan stylists mengenai pilihan make-up tertentu di bawah pakaian biru biasanya mengambil kira kemungkinan interaksi dua faktor - ciri-ciri ciri penampilan wanita dan nada pakaian. Berfokus pada ini, para profesional mengenal pasti beberapa jenis warna penampilan wanita, pertimbangan spesifiknya yang menjadi dasar dari solek yang berjaya. Jenis warna ini termasuk:

 • "Musim panas";
 • "Autumn";
 • "Musim sejuk";
 • "Spring".

Wanita berkulit putih bermata putih atau bermata biru dengan rambut coklat secara tradisinya dianggap sebagai jenis warna "musim panas". Untuk wanita jenis warna ini, biru ternyata sangat berfaedah: ia memberikan misteri mata misteri yang hebat dan menekankan kesegaran kulit.

Wanita jenis warna ini disarankan untuk memberi penekanan kepada mata dengan terang. Pembesaran spektakuler di bawah pakaian biru juga memerlukan ketepatan dalam memilih pelbagai kosmetik hiasan. Alat tonal untuk wajah harus mempunyai warna perak atau porselin dan mencipta skema warna yang seragam dengan bayang-bayang yang berasap.

Jenis warna "musim luruh" adalah kontroversi. Ia adalah ciri wanita yang mempunyai rambut coklat atau merah, tetapi mempunyai kulit berwarna putih. Penampilan seperti ini memerlukan memilih solek yang sejuk, yang juga tidak asing dengan ketidakkonsistenan.

Ia dicapai dengan hakikat bahawa warna asas yang hangat, pewarna dan serbuk (dari terracotta menjadi merah coklat) menjadi berbeza dengan warna-warna lembut bayang-bayang itu. Mereka boleh menjadi hijau muda, kelabu pucat atau cahaya kuning. Sentuhan akhir dalam imej yang dibuat berdasarkan permainan nada yang kontras dapat membuat gincu merah jambu pucat.

Jenis warna "musim sejuk" adalah ciri-ciri brunettes berambut cantik dengan mata terang. Penampilan yang berbeza semulajadi mereka harus ditekankan dengan tiada solekan yang mengagumkan, yang berdasarkan warna yang sangat kontras - putih dan hitam.

Penampilan terang brunettes putih mendapat aksen tambahan kerana bermain warna biru dan perak, yang dicapai dengan bantuan kombinasi yang mahir dari warna pakaian dengan aksesoris perhiasan perak dan nada solek sejuk.

Gaun biru dan bayang-bayang tidak harus bergabung: perlu untuk mengalahkan warna asas biru secara berbeza. Warna biru lembut dan kelabu, kelabu dan juga warna violet akan kelihatan hebat.

Stylists percaya bahawa wanita dengan jenis warna "musim bunga" mempunyai pilihan terkaya ketika membuat imej baru. Wanita biasa "musim semi" adalah "hangat" blondes dengan mata terang, yang pergi semua warna biru. Pada masa yang sama, dipercayai bahawa blondes "musim bunga" yang paling menakjubkan kelihatan dalam pakaian biru atau biru muda.

Blondes "warna" jenis warna Adalah disyorkan untuk memberi keutamaan kepada warna kuning telinga asas. Kesan penghalusan khas boleh didapati melalui penggunaan asas gading.

Kelebihan wanita jenis warna ini adalah keupayaan untuk menggunakan pelbagai jenis bayang-bayang: warna biru, pucat lilac dan bayang-bayang berwarna hijau muda kelihatan baik dengan pakaian biru. Kesejukan imej yang dicipta dengan cara ini boleh dibayangi dengan gincu coklat atau krim terang.

Pilihan untuk brunettes

Pakaian biru gelap dianggap sebagai pakaian kegemaran banyak brunettes. Tandas petang seperti ini, berpakaian ke lantai - kelihatan sangat mengagumkan.

Gaun biru petang memerlukan perhatian yang teliti untuk membuatnya: sangat penting untuk memastikan yang paling walaupun naungan wajah. Untuk mengelakkan pucat kulit yang tidak sihat, yang sering diprovokasi oleh biru yang mendalam, pangkalan untuk membuatnya perlu memilih warna yang kaya.

Pakaian biru dianggap sebagai win-win untuk si rambut coklat, kerana ia kelihatan mewah pada kulit gelap. Untuk menyatukan kesan ini, stylists menasihati dalam pelbagai cara untuk menekankan kelaziman nada gelap dalam imej.

Tugas ini agak mudah diselesaikan bukan hanya dengan cara asas yang gelap, tetapi juga dengan menggunakan merah jambu merah, serta menggariskan mata dengan panah hitam. Anda boleh menggantikan warna hitam hitam atau coklat, dan gincu untuk memilih warna merah.

Idea untuk berambut perang

Ada pendapat bahawa biru itu sempurna untuk blondes. Blondes dalam warna biru tidak dapat dinafikan, tetapi kesan ini boleh dicapai jika:

 • nada wajah pucat yang betul;
 • dalam pilihan warna cara kosmetik hiasan untuk memberi keutamaan kepada nuansa hangat, warna emas-merah jambu;
 • Jangan menonjolkan pakaian biru-biru dengan mengulangi warna biru dalam pelbagai aksesori;
 • Meningkatkan kesan kemerahan atau pakaian biru yang menonjol dengan solek semula jadi rendah.

Ia juga harus diingat bahawa pilihan pakaian biru-biru untuk pakaian sehari-hari membayangkan penolakan nada tepu. Penyederhanaan warna pakaian harus disokong oleh solek, yang sama-sama dihalang dalam warna warna.

Contoh untuk berkulit coklat

Kelebihan gaun biru untuk rambut berambut cokelat adalah disebabkan oleh fakta bahawa ekspresi mata coklat, khas untuk wanita jenis ini, ditekankan kebanyakannya oleh warna biru dalamnya. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, pemilihan kosmetik untuk solek perlu dilakukan berdasarkan warna kulit wanita.

Dalam praktiknya, ini bermakna wanita berambut cokelat perlu mengambil kosmetik (bayang-bayang, pensil, dan lain-lain), lebih suka pistachio shades.

Wanita berambut cokelat berkulit cerah boleh membuat imej yang tidak dapat ditahan, dengan mahir menggunakan permainan warna tembaga.

Kedua-dua wanita berambut coklat yang terang dan gelap boleh membuat solek benar-benar sempurna, jika anda betul menekankan daya tarikan mata. Untuk melakukan ini, perlu menekankan keterbukaan mata, dengan memaksakan bayang-bayang yang sesuai di sudut mata, dan juga menjadikan bulu mata lebih tebal.

Pilihan untuk rambut merah

Rambut dengan kilauan kemerah-merahan atau kemerahan emas kelihatan hebat dalam sebuah ensemble dengan pakaian warna biru lembut. Secara umum, solekan perlu mempunyai julat sejuk: dari ungu ke pelbagai warna hijau.

Dengan rambut merah, solek kelihatan lengkap dan harmonis dengan baik dengan pakaian biru hanya jika peremajaan digunakan pada pipi. Blush dalam keadaan tidak sepatutnya kelihatan seperti tempat asing yang berasingan: mereka perlu diwarnai sangat berhati-hati, tanpa meninggalkan jejak.

Apabila memilih pemerah pipi, anda mesti bergantung pada teduhan pakaian biru. Warna biru muda atau biru pakaian berpeluang sempurna dengan warna merah yang dimiliki oleh palet semulajadi.

Apakah make up yang sesuai dengan pakaian biru gelap?

Pemilihan solekan yang sesuai untuk teduhan warna biru yang dipilih memerlukan pengetahuan khusus dan kemahiran tertentu. Sebagai contoh, pakaian biru gelap anda perlu memilih warna gelap dan keemasan bayangan tambahan yang tidak akan bergabung dengan warna pakaian utama. Keseluruhan imej harus menjadi satu warna keseluruhan - dengan aksen yang diletakkan dengan betul.

Untuk mengelakkan kesuraman, warna pakaian seimbang dengan solek cerah. Untuk mencapai kesan ini, stylists mengesyorkan penggunaan warna-warna yang berbeza, sambil mengelakkan kesan-kesan mencolok yang tidak diingini, dan bermain pada halftone warna yang cukup tepu.

Walau bagaimanapun, adalah perlu untuk menggunakan warna mutiara dari teduhan cahaya - untuk menyerlahkan sudut dalam mata, yang akan memberi gambaran yang jelas. Kesan pakaian biru tebal boleh dipertingkatkan dengan bayang-bayang mata coklat, emas dan ungu.

Bibir tidak boleh dicat dengan sangat terang. Walau bagaimanapun, apabila memilih warna nada pucat, pakaian biru gelap memerlukan aksen tambahan dalam bentuk gincu yang terang: ia boleh mempunyai warna dari raspberry masak hingga fuchsia.

Di bawah biru dan putih

Mewujudkan solekan yang sesuai untuk pakaian biru-putih, anda harus bergantung pada peraturan umum warna dan keserasian tonal. Ia terletak pada hakikat bahawa perlu memastikan keharmonian warna pakaian dan solek yang paling tinggi: warna sejuk dan hangat tidak boleh dicampur.

Berdasarkan peraturan ini, di bawah pakaian biru-putih, anda perlu memilih bahan semula jadi yang rendah, paling berkesan menggunakan daya tarikan warna rambut, mata dan kulit. Walau bagaimanapun, warna pakaian yang tenang tidak boleh menyebabkan sebarang persatuan dengan pudar, jadi solekan perlu dilakukan dalam warna-warna yang hangat, semulajadi.

Di bawah hitam dan biru

Di bawah pakaian hitam dan biru disarankan untuk melakukan solek, yang mempunyai kesan yang menyegarkan - keupayaan untuk menarik perhatian bukan sahaja pada pakaian, tetapi juga kepada pemiliknya. Ini boleh dicapai jika anda membuat elemen menyegarkan yang cerah dalam solek - sama ada dengan memilih gincu, atau dengan menggunakan bayang mata dan eyeliner. Sekiranya terdapat warna hitam dalam pakaian, anda harus memperkayakan sifat khas untuk warna biru tepu yang berbeza dengan lipstik merah atau merah. Ini akan memberikan imej kedalaman dan kesungguhan yang misterius.

Di bawah biru terang

Warna ini lebih sesuai untuk wanita berambut merah. Ini berpunca dari fakta bahawa menindik biru mampu mengimbangi rambut merah yang sangat menarik.

Untuk mencipta imej yang harmoni, kombinasi yang berbeza dari warna merah terang dan berapi-api merah perlu diimbangi dengan tompok warna tambahan - sebagai contoh, gunakan warna merah terang, kaya untuk membantu mengimbangi warna asas yang berbeza.

Untuk biru-hijau

Pakaian biru-hijau - pilihan yang sempurna untuk berambut coklat, terutama jika dia adalah pemilik mata hijau. Dalam kes ini, ketidakadilan yang tidak dapat dilepaskan dari mata hijau dan teduh pakaian akan membantu menekankan kecantikan berdasarkan permainan warna: gabungan mata hijau dan pakaian biru-hijau ditekankan dengan warna yang berbeza dari bayang-bayang.

Sekiranya anda memberi tumpuan kepada corak warna ini, anda boleh menyatakan bahawa solek untuk pakaian biru-hijau sesuai dengan menggunakan palet ungu, yang memastikan peralihan yang lancar dari tiga warna: pink pucat, ungu dan kelabu gelap.

Untuk pakaian biru-hijau, palet yang lebih gelap dari solekan itu boleh diterima. Prasyarat untuk berjaya dalam kes ini akan mematuhi gabungan semulajadi nada kulit dengan solek mata.

Panduan Permohonan Langkah demi Langkah

Make-up dalam ensemble dengan ini atau naungan pakaian biru mempunyai beberapa ciri. Sebelum memohon, anda perlu menjelaskan dengan jelas tiga mata:

 • dengan betul (dengan mengambil kira warna mata, rambut dan kulit) untuk menilai naungan pakaian;
 • pilih sejenis solek tertentu sesuai untuk keadaan - sebagai contoh, siang atau petang;
 • untuk memadankan teduhan pakaian biru dengan palet warna alam semulajadi penampilan dan keperluan jenis solek yang dipilih.

Pakaian gelap gelap warna gelap memerlukan solek, dibuat dalam palet gelap dengan warna emas. Tundukan bayang-bayang dan pakaian tidak sepatutnya sama, anda harus memastikan bermain nada dan semiton.

Teduhan halus pakaian biru sempurna menggabungkan dengan make-up yang bijak, dibuat dalam pelbagai warna yang lembut. Nada gincu yang cantik dan tidak menggembirakan memberikan sentuhan daya tarikan yang menyeluruh. Di bawah pakaian biru sebagai aksen universal untuk mata disyorkan untuk menggunakan naungan cahaya mutiara.

Untuk gadis-gadis yang merasa sukar untuk menggunakan eyeliner, pilihan terbaik mungkin solek yang tidak mempunyai garis yang jelas. Solek ini memerlukan pemilihan bayang-bayang yang sesuai, maskara dan pensil.

Sentuhan terakhir - gaya rambut

Makeup di bawah pakaian biru akan sangat berjaya hanya jika anda memilih gaya rambut yang betul, yang sepatutnya menjadi bahagian yang harmoni dan perlu dari imej lengkap. Untuk mencapai kesan yang diingini, anda harus mempertimbangkan beberapa faktor: ciri-ciri penampilan anda, umur, keadaan keadaan yang anda cipta imej ini, corak keserasian pakaian biru yang dipilih dengan nada kulit semula jadi dan solek, keupayaan rambut untuk menekankan daya tarikan anda.

Dalam almari pakaian seorang wanita, biru secara tradisinya adalah antara yang paling dicari. Atas sebab ini, setiap wanita harus akrab dengan peraturan memakai solek, sesuai untuk warna yang berbeza dari warna ini, dan menggunakannya, dengan mengambil kira keunikan penampilan mereka.

Cara membuat solekan dalam nada biru melihat dalam video berikut.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus