Solek Profesional

Solek Profesional

Di dunia moden, mereka dipenuhi mengikut pakaian mereka, tetapi mereka dikawal oleh minda, itulah sebabnya orang cenderung kelihatan bergaya dan kemas. Wanita yang memimpin gaya hidup aktif memerlukan rupa yang sempurna: pakaian bergaya, rambut bergaya, dan solek yang sangat baik. Untuk mencapai semua ini, kanak-kanak perempuan sering berpaling kepada ahli stylists untuk mendapatkan bantuan, tetapi kami dengan selamat boleh memastikan bahawa ia tidak semestinya perlu, kerana mencipta solek profesional di rumah tidak begitu sukar. Perkara utama adalah dengan berhati-hati memeriksa wajah anda, memahami ciri-ciri individu dan menghabiskan sedikit masa untuk membuat salon make-up.

Apa itu?

Terdapat banyak jenis solek, dan dalam kebanyakan kes wanita melakukannya sendiri di rumah, kerana mana-mana wanita mahu muncul dengan cara yang terbaik sebelum orang ramai.

Walau bagaimanapun, banyak gadis tidak membayangkan kes-kes yang jenis kosmetik lebih sesuai, jadi mereka melakukan solek pada kehendak. Sudah tentu, tidak semua orang tahu bagaimana solek profesional berbeza dari biasa, dan juga tidak mengesyaki kehalusan yang ada dan nuansa ciptaannya.

Inti dari solek salun adalah untuk menekankan sisi terbaik anda dan menyembunyikan kelemahan, sementara tidak membuat imej kasar dan murah.

Untuk melakukan ini, anda perlu memilih kosmetik berkualiti yang betul, menggunakan aksesoris profesional, seperti berus dan aplikator. Ini penting apabila cuba mencipta kualiti yang tinggi, bukan solek amatur. Walau bagaimanapun, perkara utama di sini adalah keperluan untuk memberi perhatian kepada pelajaran solek dari artis solek profesional, dan juga perlu belajar tutorial dari guru industri kecantikan.

Kelebihan dan kekurangan

Ini bukan untuk mengatakan bahawa solek profesional adalah ubat penawar yang akan mengubah penampilan dan, mungkin, hidup dalam masa yang sesingkat mungkin. Walau bagaimanapun, ia adalah alat yang agak berkesan yang membantu wanita menaikkan harga diri dan persepsi terhadap penampilan mereka sendiri. Ciri utama solek jenis ini adalah keupayaan untuk menyesuaikan penampilan anda sendiri.Selain menggunakan kaedah profesional, anda boleh membuat imej yang sama, dalam satu tangan, sejagat dan di sisi lain, ia akan membantu anda membuat imej yang elegan dan menyeronokkan. Bersama dengan banyak kelebihan, jenis ini membentuk Terdapat beberapa kelemahan, yang juga penting untuk diketahui. Pertama sekali, adalah keperluan untuk membeli kosmetik profesional, yang terdiri daripada beberapa produk syarikat terkenal, seperti, contohnya, Chanel dan Dior.

Untuk membuat solekan yang sempurna, yang tidak dapat dibezakan dari salon, anda perlu menghabiskan masa tertentu dan, seperti yang mereka katakan, dapatkan secara terperinci tangan, setelah mempelajari secara terperinci semua ciri struktur wajah, serta kelebihan dan kekurangannya. Yang menghiasi dan adalah kemuncak yang perlu untuk menekankan, dan menyembunyikan kecacatan dan ketidaksempurnaan. Walau bagaimanapun, tidak mungkin untuk melakukannya buat kali pertama, jadi tahap kemahiran dan latihan tertentu diperlukan, yang tidak setiap wanita mempunyai, tetapi anda tidak perlu takut ini, kerana perkara utama dalam proses ini adalah bermain dan banyak peluang untuk eksperimen!

Bilakah ia digunakan?

Makeup menyediakan asas yang luas untuk membuat imej yang berbeza dan menukar penampilan anda. Walau bagaimanapun, perlu diketahui bahawa semata-mata mesti digabungkan dengan sebab yang diciptanya, jika tidak, ia kelihatan tidak masuk akal dan tidak sesuai, dan tidak seorang pun mengambilnya dengan serius.

Buat wujud dalam pelbagai variasi, kerana tidak ada keputusan yang tepat dalam membuat gaya. Bersihkan keadaan solek secara bersesuaian dengan empat jenis:

 • Solek hari - Ini adalah yang paling mudah dan paling lembut dan tidak bersalah. Ia mesti dilakukan apabila tiada kes khas untuk mencipta imej yang jelas, jika tidak, ia dipanggil setiap hari. Ia kelihatan hampir tidak dapat dilihat di muka, hanya topeng ketidaksempurnaan kulit dan meletakkannya pada kemunculan semula jadi dan warna yang menjadikan wajahnya segar dan segar.
 • Terdapat solek koktel, yang jauh berbeza dari hari itu dan mewujudkan perayaan perayaan bagi wanita yang beralih kepada apa-apa lihat. Ia sangat cerah dan sengit, jadi ia sempurna untuk pelbagai pihak dan perhimpunan percutian, sama ada hari jadi di kafe atau kenaikan di kelab malam. Imej sedemikian akan menjadi ekspresif dan tidak dapat diingati, kerana sering kali ia dicipta untuk acara perayaan tertentu, tetapi ia tidak menghalang individu, menekankan kemunculan dalam penampilan gadis itu.
 • Penglihatan malam adalah asas yang elegan dan halus looka. Menariknya, ia tidak hanya sesuai untuk majlis makan malam atau penerimaan penting, tetapi juga berfungsi sebagai bantuan yang sangat baik dalam membuat imej untuk pemotretan. Sering kali, imej siang dan koktail sangat pudar dan tidak mencukupi untuk menangkap gambar yang cerah dan luar biasa. Pada masa yang sama, gaya solekan malam tidak akan kelihatan menantang dan kasar, tetapi ia mewujudkan imej yang mengesankan, bergaya dan elegan dengan cara yang baik. Dalam solekan ini, tugasnya bukan sahaja untuk menjadikan wajah segar dan sihat, tetapi juga untuk melengkapkan imej asal dengan mengatur aksen luar biasa yang terang.
 • Rias wajah yang paling canggih - ini adalah apa yang dipanggil "Solek akhir"nama yang tidak datang dari hari itu, tetapi dari peluang untuk keluar dan menunjukkan diri anda dalam semua kemuliaannya. Stylists menggunakan imej sedemikian rupa dalam acara yang sangat penting, contohnya, pada majlis perkahwinan. Tujuan solekan ini adalah untuk meningkatkan latar belakang wajah, membuat nada yang sempurna, menekankan ekspresi wajah dan membuat daya tahan, kerana pengantin perempuan mungkin akan mempunyai rakaman video dan sesi foto. Sesetengah stylists membandingkan dengan solek, tetapi untuk keadilan, perlu diingat bahawa imej ini harus menekankan kecantikan semula jadi dan menekankan kelembutan, kelembutan dan kerapuhan gadis itu.

Bagaimana untuk memilih kosmetik?

Buat solek salun di rumah tidak begitu sukar sebenarnya. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu dengan betul dan serius pendekatan pilihan kosmetik. Segera, kita perhatikan bahawa dana untuk kosmetik hiasan harus banyak untuk membuat imej yang berbeza dan mempunyai potensi yang luas dalam eksperimen dengan penampilan mereka.

Pertama anda perlu membeli kosmetik profesional berkualiti tinggi, contohnya, jenama seperti MAC atau Nyx. Ini penting, kerana dalam jenis produk ini, permintaan artis solek untuk bahan mentah semula jadi dan selamat, kualiti produk dan ketahanan mereka telah diambil kira. Kriteria asas ini akan memberikan wanita peluang asas untuk membuat yang luar biasa lihatyang akan memukau orang lain dengan kecantikan dan prestasi yang sempurna.

Adalah penting untuk menyediakan peralatan senjata yang paling luas, jadi nasihat utama adalah untuk membeli kebanyakannya bukan pembungkusan kosmetik yang berasingan, tetapi juga palet bayang-bayang, pemerah pipi dan penyokong tinggi. Ia lebih bermanfaat, kerana ia memberikan lebih banyak peluang untuk mencipta imej yang sempurna.

Palet seharusnya tidak mempunyai jenis yang sama. Sudah tentu, ia mesti digabungkan dengan jenis penampilan, kerana "musim sejuk" sesuai dengan beberapa warna dan tekstur, dan bagi kejatuhan, misalnya, berbeza sekali. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa hanya perlu untuk mengekalkan warna tertentu, melupakan kewujudan orang lain.Fesyen dan rupa adalah baik kerana ia adalah permainan di mana tidak ada peraturan yang keras dan cepat khusus, setiap orang mempunyai hak untuk mencuba dan perlu menggunakan fakta ini. Itulah sebabnya ia adalah bernilai secara maksimal mengembangkan asas beg kosmetik anda.

Memilih kosmetik, dipandu oleh pantulan bagaimana palet ini atau itu akan sesuai dengan imej yang dicipta. Perhatikan tekstur dan keserasian mereka dengan jenis kulit dan data luaran. Adalah lebih baik untuk membeli beberapa alat ini yang benar-benar pergi dan menekankan kelebihan sebenar, dan bukannya membeli satu set produk yang tidak terhitung dalam palet warna yang luas dan dalam pelbagai konsistensi hanya dengan harapan bahawa sekurang-kurangnya sesuatu akan dilakukan.

Bagaimana untuk memohon?

Secara kualitatif, cantik dan profesional membuat tangan anda sendiri di rumah dalam kecekapan seorang gadis sama sekali! Untuk memutuskannya, ia tidak akan mengambil masa yang lebih banyak - suasana hati, masa, cermin dan kosmetik yang betul.

Mereka bukan sahaja menyerlahkan peraturan tertentu untuk memohon kosmetik, tetapi juga membentuk rasa yang baik yang dapat digunakan untuk membimbing penciptaan imej tertentu. Ini, seterusnya, akan membolehkan bukan sahaja menimbulkan ekspresi, tetapi juga untuk menekankan kebaikan sebenar mereka. Anda tidak perlu berusaha untuk yang ideal, yang ditentukan oleh trek merah Hollywood, kerana secara membuta tuli mengikuti gaya selebriti, anda boleh kehilangan keperibadian anda dengan mudah. Itulah sebabnya cadangan utama adalah untuk menyerlahkan ciri-ciri semula jadi wajah dan penolakan transformasi drastik dan radikal.

Menurut nasihat stylists, penciptaan solek secara tradisional dibahagikan kepada beberapa peringkat:

 • Pertama, anda perlu membuat keputusan mengenai gaya. Dengan berhati-hati kita berfikir tentang imej yang akan kita buat. Ini adalah perkara utama yang menentukan keseluruhan hasil perusahaan, serta hasilnya: sama ada solek itu akan menjadi sangat cantik atau ia akan menjadi biasa-biasa saja. Langkah ini mesti dihormati, kerana tanpa menjadi profesional, adalah mustahil untuk membuat solekan dari awal, berfikir lihat hanya dalam kursus memakai kosmetik. Pada peringkat ini, anda perlu memikirkan keserasian pelbagai alat hiasan, di antara mereka sendiri dan dengan pakaian dan jenis penampilan.
 • Ia juga penting untuk mempertimbangkan beberapa pilihan. dan tidak pernah berpasangan, kerana ia mungkin berlaku bahawa satu-satunya imej yang dicipta tidak sesuai dengan gaya umum atau akan menjadi terlalu rumit untuk pendatang baru untuk melakukan sendiri. Oleh itu, adalah perlu untuk membandingkan variasi sedia ada, yang idealnya adalah kira-kira lima keping.
 • Sebelum anda memulakan solek, analisis keadaan kulit anda, Lagipun, asas imej yang benar-benar mewah adalah wajah yang bersih dan sihat dan kulit yang rapi. Sebaiknya, ia bebas daripada kemerahan, kerengsaan dan ketidaksempurnaan yang lain, tetapi ini jarang terjadi, dan jika masih terdapat kecacatan kecil pada kulit, itu bukanlah perkara yang buruk: anda boleh menyamarkannya dengan solek. Sekiranya terdapat banyak letusan pada muka, maka untuk memulakan, lebih baik untuk menyembuhkan kulit.
 • Sebelum menggunakan kulit kosmetik mesti dibersihkan. Ini dilakukan dengan baik semasa menjalani rawatan muka secara kekal dan sebelum membuat imej. Untuk mengelakkan mengelupas, gosok kulit, melakukan pembersihan yang mendalam, dan kemudian melembapkannya dengan bantuan krim dan topeng khas.
 • Bermula untuk memakai solek dengan segera, gunakan asas. Ia bukan sahaja akan menyediakan kulit untuk pendedahan seterusnya, tetapi juga membuat salutan yang tahan lama, tetapi bernafas di atasnya, kerana yang solekan tidak akan kabur dan tidak akan digulung. Anda boleh lakukan tanpa asas sekiranya anda tidak bercadang untuk memakai solek untuk masa yang lama - iaitu, tidak lebih daripada empat jam.
 • Seterusnya anda perlu meletakkan di bawah mata dan di kawasan masalah yang dipanggil concealeryang akan menyembunyikan kedua-dua lingkaran gelap di bawah mata dan nada kulit tidak sekata.Untuk melakukan ini, gunakan alat yang berlainan warna, contohnya, concealer biru direka untuk bertindih keindahan muka, kulit hitam menyembunyikan kedutan, hijau secara visual menghilangkan ruam dan jerawat kecil, dan merah jambu akan membantu menghilangkan lebam di bawah mata dan bengkak. Sudah tentu, ini adalah pembantu segera yang bekerja dalam mod kecemasan, walaupun lebih baik untuk tidak menutup masalah, tetapi untuk melawat salon kecantikan, di mana bantuan sebenar akan diberikan.
 • Untuk mencapai liputan yang paling semulajadi dan berkesan, Lebih baik menggunakan span, yang menyerap lebihan cara, tetapi pada masa yang sama ia cat kulit dengan baik, mengetuk agen itu ke liang-liang. Ini mesti dilakukan dengan berhati-hati, untuk mengelakkan kualiti produk dan teduhan yang lemah.
 • Seterusnya - alis. Pemilik alis tebal hanya boleh menyikat mereka untuk memberi mereka bentuk dan arah yang betul, dan jika mereka menjadi nipis dan "cair", maka mereka harus diberikan perhatian khusus. Untuk melakukan ini, cat bentuk yang betul, dan catkan kawasan terang, dengan itu menjadikan warna seragam kening berwarna.
 • Solek mata adalah seni keseluruhan, oleh itu, dia harus memberi perhatian khusus. Ia bermula dengan penggunaan bayang-bayang cahaya tekstur ringan di bawah alis, yang akan menekankan bengkak yang dramatik atau kebolehan avant-gardenya. Baris ini tidak sepatutnya jelas, yang bermaksud bahawa ia harus dibayangi untuk membuat peralihan lembut dari itu ke bayang-bayang.
 • Langkah seterusnya adalah untuk melapangkan bayang-bayang.. Ia memberikan kebebasan mutlak pilihan, hanya terhad oleh imaginasi, kombinasi warna yang indah dan peristiwa di mana imej dicipta. Anda boleh memilih tekstur warna semula jadi yang halus dengan berkilau cahaya - ia akan mewujudkan imej yang gemetar dan menawan. Warna matt lebih popular sekarang dan akan disyorkan kepada pemilik kelopak mata lemak. Bayang-bayang sedemikian akan membantu menghilangkan sinar yang tidak perlu. Adalah penting untuk diingat bahawa penggunaan bayang-bayang sentiasa mengikuti prinsip kecerunan: dari yang paling ringan hingga yang paling tepu dan gelap.
 • Selepas itu memohon maskara aktif membahagi bulu mata dan membuat pergerakan zigzag.
 • Walaupun hakikat bahawa dalam rupa terdapat peraturan "sama ada mata atau bibir," anda tidak perlu fokus pada garis mulut, jika diletakkan pada alis dan mata. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa bibir tidak perlu dicat - anda hanya perlu warna nude neutral.
 • Bergantung kepada kehendak teknik kontur atau strob juga boleh digunakan. Mereka membuat kesan yang berbeza dan membolehkan anda menyesuaikan wajah, menggelapkan beberapa kawasan dan mencerahkan orang lain. Anda juga boleh mencipta kepelikan lembut atau menambah kesan tan cahaya, prinsip utama di sini adalah untuk tidak keterlaluan!

Petua artis solek

Sebelum anda mula membuat solekan profesional, berguna untuk membiasakan diri dengan tips dan rahsia stylists. Dengan bantuan mereka, lebih mudah untuk belajar bagaimana untuk melakukan make-up peringkat tinggi. Pertama sekali, anda perlu memberi perhatian kepada produk-produk yang terdapat dalam beg kosmetik. Profesional dinasihatkan untuk memberi keutamaan kepada jenama yang memberi tumpuan kepada kualiti dan ketahanan produk. Salah satu jenama ini Bobbi coklatyang mempunyai pelbagai untuk pemula dan profesional.

Berhubung dengan beberapa produk kosmetik, stylists berkongsi helah berikut:

 1. Sentiasa pilih alat tonal pada nada lebih ringan daripada nada kulit semulajadi, jika tidak, anda akan mendapat kesan masker pada muka, solek tidak semula jadi, dan perbezaan antara warna leher dan muka akan kelihatan. Ini hanya akan merosakkan imej.
 2. Kita tidak boleh melupakan sifat semula jadi, benar-benar mengubah wajah anda! Kenal pasti ciri-ciri paling penting yang boleh diselaraskan, tetapi tidak berubah! Sebagai contoh, anda boleh membuat jarak yang lebih besar di antara mata, menambah sedikit bayang-bayang yang terang di sudut dalaman, tetapi tidak terlibat dalam transformasi ciri semula jadi.
 3. Elakkan kombinasi yang menarik dan berwarna-warni.. Jangan bawa semuanya sekaligus: ia akan mengurangkan imej dan menjadikannya tidak masuk akal dan tidak enak. Adalah lebih baik menggunakan satu aksen, dan semua bahagian muka lain berfungsi dalam mod perisian.

Menjadi tertarik pada bidang kecantikan, perlu melihat dan menghadiri kelas induk, di mana prof yang lain. rahsia.

Ulasan

Secara umum, ulasan yang paling positif tentang penciptaan solek profesional, gadis-gadis mengatakan bahawa dia bekerja keajaiban, kadang-kadang mengubahnya di luar pengiktirafan. Pada pendapat mereka, tidaklah sukar untuk membuat apa-apa bentuk itu sendiri, perkara utama adalah untuk mempunyai produk berkualiti tinggi, antaranya senarai itu dikuasai oleh kosmetik hiasan Jerman, yang diwakili oleh jenama sedemikian Artdeco.

Wanita terutamanya memuji berapa banyak ia berlangsung - lebih daripada 8 jam tanpa tanda-tanda penyebaran. Dan untuk mencapai kesan ini, adalah perlu untuk memantau penggunaan secara beransur-ansur dana, jika tidak, ia akan membuat imej berat, dan wajah akan kelihatan seperti topeng. Dalam kes ini, ia tidak perlu dibincangkan tentang kualiti make-up.

Dalam video di bawah ini - panduan langkah demi langkah bagi mereka yang ingin membuat solek profesional.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus