Makeup dengan anak panah

Makeup dengan anak panah

Dikatakan bahawa mata adalah tingkap kepada jiwa. Mungkin ini menjelaskan mengapa seks yang adil memberi tumpuan kepada solek mata. Sebaliknya, wanita sering termotivasi oleh keinginan mudah untuk kelihatan cantik dan menonjolkan mata mereka, menjadikannya lebih ekspresif. Untuk tujuan ini, pelbagai teknik dan alat digunakan, dan salah satu pilihan yang paling popular untuk membetulkan bentuk mata adalah solek dengan anak panah.

Apakah solek dengan anak panah?

Terdapat banyak versi berbeza dari make-up ini, tetapi gaya Mesir yang dipanggil telah dianggap sebagai pilihan klasik untuk masa yang lama. Solek ini sangat popular, ia membenarkan sejarahnya yang panjang.

Jenis make-up ini memberikan peluang yang mencukupi untuk eksperimen, kerana tidak ada template tunggal yang menunjukkan bagaimana solek ini kelihatan seperti. Biasanya, kanak-kanak perempuan dipandu oleh imaginasi dan idea mereka sendiri, yang kemudiannya menjadi mata mereka - sama seperti solek untuk setiap hari, atau sebagai petang.

Pertama anda perlu memahami jenis anak panah dan bagaimana mereka berbeza antara satu sama lain. Jadi:

  • Anak panah nipis Mereka adalah cara yang baik untuk menyerlahkan mata anda tanpa melakukan solek yang cerah. Ia akan menjadi mudah untuk imej setiap hari, kerana mewujudkan anak panah yang tidak kelihatan tidak mengambil banyak masa. Prosedur ini tidak memerlukan tahap kemahiran yang tinggi.
  • Anak panah berganda sesuai untuk kanak-kanak perempuan yang bosan dengan solekan yang cukup sederhana dan tidak mengganggu. Itulah sebabnya anda boleh membuat satu anak panah, dan kemudian - fokus aktif pada kelopak mata bawah.
  • Panah buluMungkin salah satu helah paling serba boleh. Ia sesuai untuk rupa setiap hari dengan nada halus, tekstur tanpa berat dan garis halus. Ia akan menjadi penyelesaian yang sempurna untuk malam itu. Ia cukup untuk menukar skema warna, menambah berkilau - dan di sini adalah imej yang mewah siap!

Ciri-ciri dan faedah

Dalam situasi yang berbeza, pilihan yang berbeza diperlukan - contohnya, kadang-kadang anda memerlukan solek lembut yang akan kelihatan semula jadi dan membuat imej lebih "ringan". Dalam kes sedemikian, anak panah adalah sangat penting untuk membantu mewujudkan rupa yang cantik, feminin dan halus. Sebaliknya, solekan ini agak mudah untuk diubah menjadi maut dan menggoda, menggunakan kombinasi anak panah dengan gincu merah. Dia akan bertindak sebagai aksen dalam make-up ini, yang akan menambah semangat untuk melihat gadis itu.

Dalam kedua-dua contoh ini seseorang dapat dengan mudah melihat bahawa anak panah adalah teknik yang sangat serba boleh di wajah. Ia boleh digunakan untuk pelbagai majlis dan peristiwa yang berlaku dalam kehidupan. Ini adalah kerana anak panah ini tidak akan keluar dari fesyen dan akan sentiasa popular.

Selain itu, terdapat sejumlah besar variasi anak panah yang berbeza, yang sudah disebabkan oleh trend tertentu musim ini. Anak panah baru-baru ini dengan bulu, yang terkenal dengan kepelbagaian mereka. Mereka digabungkan sepenuhnya dengan make-up cerah dan sesuai dengan imej yang lembut. Ucapan universal dan terkenal dengan dua anak panah. Walau bagaimanapun, merancang untuk mencuba, adalah perlu untuk mengetahui jenis solekan ini sesuai dengan ciri luaran individu. Ini mesti diingat semasa memilih warna liner dan pensil.

Anak panah berwarna adalah musim yang melanda.Terutamanya popular tidak hanya berwarna-warni, tetapi juga varian yang cemerlang - mereka akan membuat kesan yang berbeza pada mata, mereka akan dapat membetulkan bentuk mereka.

Ramai kanak-kanak perempuan, memilih warna eyeliner, dipandu oleh pertimbangan warna kegemaran mereka, tetapi kedudukan ini salah, kerana ia sering membawa kepada penciptaan imej yang tidak masuk akal. Palet kosmetik mesti digabungkan dengan data luaran.

Versi klasik ini make-up adalah anak panah hitam, yang mendapat popularitas di pertengahan abad yang lalu. Ini disebabkan populariti keindahan Hollywood seperti Marilyn Monroe dan Audrey Hepburnyang semua pandangan mereka menunjukkan imej yang mewah, di mana aksen utama telah dikalahkan.

Anak panah hitam sesuai untuk semua orang, kerana ia adalah warna yang sangat universal yang menggabungkan dengan mana-mana jenis penampilan dan dengan cara apapun. Satu-satunya tolak yang boleh didapati dalam solek ini ialah pengurangan mata visual yang mungkin. Mata yang lebih kecil, semakin nipis anak panah. Atas sebab ini, kanak-kanak perempuan beralih kepada pelapis mata berwarna - mereka bukan sahaja menyegarkan solek itu, tetapi juga membesarkan mata dengan visual, menjadikan kesan wajah terbuka.

Ini terutama berlaku bagi wanita yang mempunyai mata sempit. Pilihan ini adalah peluang yang baik untuk membetulkannya.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk mengetahui bahawa anda perlu memilih palet pensil yang akan sepadan dengan warna iris.

Adapun "berkilau" adalah perlu diperhatikan bahawa mereka dapat memberikan ekspresi kepada rupa. Liner emas dan perak yang popular. Mereka akan bermain menarik dalam cahaya matahari dan cahaya malam. Oleh kerana intensiti warna itu tidak disyorkan untuk menggunakannya dalam kombinasi dengan bayang-bayang terang - apabila melakukan solek untuk setiap hari.

Jenis make up

Seperti yang dinyatakan di atas, teknik penembak sangat pelbagai, untuk belajar tidak begitu mudah. Bagaimanapun, untuk mewujudkan imej yang benar-benar indah, perlu memahami pilihan-pilihan rupa wajah.

Sejak seni memimpin mata tersebar di seluruh dunia dari Timur, maka untuk permulaan, ia patut dipertimbangkan apa yang dipanggil solek oriental. Adalah diketahui bahawa ciri khas utama rantau Asia Timur adalah ketat dalam akhlak, yang tercermin dalam semua bidang kehidupan, termasuk penampilan seorang gadis.

Ia adalah kerana ini wanita mencipta make up sehari-hari yang membosankan dengan bantuan anak panah hitam, yang sempurna memanjangkan mata, menjadikan mereka berbentuk badam (seperti yang dikatakan oleh beberapa, "kucing").

Bentuk panah yang dipanggil klasik berasal pada giliran tahun 50an dan 60an abad yang lalu. Dalam versi ini wanita gagal kelopak mata, tidak begitu banyak untuk menyesuaikan bentuk mata. Mereka melakukan ini untuk memberi mereka empati dan penekanan pada bidang ini. Sejak itu, imej-imej ini sering digunakan oleh dewa di atas permaidani merah, pelbagai acara petang. Hari ini, stylists melakukan teknik ini dengan cahaya, bayang-bayang cahaya, kerana ini menghasilkan kontras tambahan dan memberi dinamisme rupa.

Sesetengah gadis suka membuat penampilan yang mengejutkan, dan untuk ini mereka menarik anak panah yang tebal - mengikut contoh yang pernah popular Rumah wain Amy. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk memahami bahawa pelakon mempunyai imej pentas yang tidak digunakan dengan kerap dalam kehidupan seharian. Ini adalah kesilapan utama yang dibuat oleh wanita: keputusan sedemikian tidak sesuai untuk solek hari, kerana mereka terlalu cerah untuk melihat setiap hari.

Selain itu, anak panah ini secara mutlak tidak boleh digunakan sebagai solek untuk abad yang akan datang, kerana mereka akan membuat ekspresi wajah letih, dan rupa - membosankan dan berat. Oleh kerana intensiti eyeliner, mata akan kelihatan kecil.

Dalam kes ini, anda perlu beralih kepada solek mata cahaya, yang akan dibentangkan, sebagai contoh, bayang-bayang bogel dan anak panah hitam, kelabu atau coklat yang terbaik. Kombinasi bayang-bayang palet semulajadi dan eyeliner yang tidak begitu menarik adalah penyelesaian yang agak mudah untuk membuat kesederhanaan yang mudah, halus dan halus untuk setiap hari.

Kosmetik berwarna-warni dan metallized akan sesuai untuk petang malam. Pemandangan yang dibingkai oleh sinaran emas atau perak akan memukau orang-orang di sekitar anda dengan keindahannya. Gadis itu akan dianggap sangat berani, kerana walaupun hari ini, tidak setiap wanita akan membuat keputusan untuk membuat penampilan seperti itu.

Kami boleh mengesyorkan peralihan yang lancar dari klasik ke avant-garde sebagai versi pertengahan dengan anak panah berwarna. Jeruk dan lembayung tidak banyak digunakan dalam kehidupan sehari-hari, kerana mereka memerlukan pendekatan profesional dan pemahaman spesifik produk. Tetapi wain berwarna hijau gelap, indigo atau tepu akan menyediakan semua gadis dengan peluang yang mencukupi untuk eksperimen.

Peraturan utama untuk membuat penampilan adalah penyederhanaan. Setuju, ia kelihatan tidak masuk akal apabila seorang wanita perniagaan datang bekerja dengan solek malam, jadi anda perlu dibimbing bukan sahaja oleh imaginasi anda. Ia harus dihadkan kepada konteks sosial dan aktiviti yang dilakukan atau ini dilakukan.

Apa yang hendak dilukis?

Hari ini, pasaran kecantikan dipenuhi dengan pelbagai produk kosmetik, oleh itu, untuk membuat "makeout" make-up, mereka menggunakan bukan sahaja pensil, tetapi juga banyak cara lain.

Sangat popular eyeliner cecair dengan berus. Kosmetik sedemikian akan menjadi pilihan ideal untuk gadis-gadis yang sudah terlatih dan yakin dapat menarik anak panah. Apabila menggunakan alat ini, perlu mengambil kira konsistensi cair produk dan tidak melampauinya dengan jumlah eyeliner pada berus, jika tidak, anda akan mendapat anak panah tebal yang jauh dari semua orang. Pelapik yang berlebihan akan dicetak pada kelopak mata atas - ia hanya akan merosakkan imej.

Para liner ini boleh didapati dalam pelbagai warna, termasuk palet yang dimeterai.

Penanda mata Ia mempunyai beberapa kelebihan berbanding dengan cecair konvensional. Oleh kerana bentuknya, ia terletak dengan selesa di tangan, dan kedudukan penanda secara langsung mempengaruhi bentuk anak panah dan arah mereka. Masalah lebihan dana pada berus tidak hadir di sini, kerana apabila menggunakan jenis eyeliner ini, kosmetik selalu digunakan secara merata dan ekonomi. Masalahnya dengan produk ini hanya ia cukup kering, jadi tidak ada cara untuk membetulkan ralat yang dihasilkan. Alat ini harus digunakan dengan teliti.

Pensil adalah cara tradisional untuk mencipta solek tersebut. Anak panah sedemikian akan membantu untuk membetulkan bentuk mata dengan tidak sengaja. Anda tidak boleh takut akan kesilapan, kerana pensil itu mudah dipadam. Bagi mereka yang baru mula belajar penembak, produk yang paling sesuai akan menjadi pensil lembut - atau alat berasaskan serbuk, yang akan menghasilkan garis yang tidak jelas. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa dengan segala kemudahan penggunaan tolak pensel ialah hakikat bahawa salutan sedemikian boleh meretas atau pudar.

Shadows menarik kerana mereka membolehkan anda membuat solekan lembut - sebagai contoh, anak panah bulu, asas yang sering menjadi bayang-bayang yang sama. Pilihan ini amat sesuai untuk imej harian, di mana tidak ada garis yang jelas, tetapi ada cahaya.

Eyeliner dengan tekstur gel atau krim digunakan terutamanya oleh artis solek profesional, kerana kosmetik semacam itu memerlukan tahap kemahiran yang tinggi dan pengalaman yang mencukupi dengan alat rumit. Anak-anak panah yang ditarik dengan cara ini sesuai dengan sempurna - tidak juga mereka kering sebaik sahaja digunakan, jadi ada peluang untuk membetulkan beberapa kekurangan dan ketidaktepatan.Lebih-lebih lagi, gel dan krim berterusan.

Adalah penting untuk mempunyai aksesori khas untuk memohon produk ini - berus serong rata.

Adalah penting untuk memahami bahawa pilihan kosmetik bergantung kepada apa kesan yang anda ingin capai. Sekiranya matlamatnya adalah untuk membuat solekan bergaya dengan sedikit sentuhan vintaj, anda perlu menggunakan eyeliner cecair - mungkin menggunakan zarah perhiasan dan peralihan. Sebaliknya, jika anda membuat solek lembut, anda harus beralih kepada bayang-bayang, pensel atau pelbagai pigmen. Anak panah semacam itu sama-sama menguntungkan untuk melihat imej siang hari, dalam bentuk "solois" solek, dan pada waktu petang.

Perkara utama adalah bahawa tekstur digabungkan antara satu sama lain dan sesuai untuk satu peristiwa tertentu.

Aplikasi langkah demi langkah dan teknik yang digunakan

Setelah berurusan dengan jenis solek dan alat yang diperlukan, ia patut dibicarakan tentang bagaimana membuat solekan. Dari kali pertama, anak panah jauh dari yang diperoleh oleh semua orang, jadi anda tidak boleh kecewa jika tiba-tiba anda mengalami kesilapan. Mereka tidak dapat dielakkan, dan mereka hanya boleh ditetapkan oleh pengamal biasa. Untuk mengelakkan kebanyakan masalah biasa, anda harus memahami pelajaran di mana proses membuat solek mata diterangkan secara berperingkat.

Sebelum menggunakan eyeliner perlu melakukan nada muka. Untuk melakukan kawasan masalah concealer ini. Ia perlu untuk mengeluarkan nada muka dengan alat nada. Adalah perlu untuk menyediakan kelopak mata. Untuk melakukan ini, mereka perlu degreased dan meletakkan mereka losyen khas, di mana tidak ada alkohol, dan selepas itu - primer.

Jika anda bercadang untuk menggunakan bayang-bayang, anda tidak perlu "bermain" dengan warna. Adalah lebih baik menggunakan naungan telanjang - mungkin dengan cahaya berkilau. Ini akan mewujudkan imej semula jadi, yang amat penting untuk solek musim panas. Sebaliknya, jika anda membuat solek mata yang menarik, maka anda harus melihat konsistensi padat dengan palet gelap: biru, hijau, coklat.

Anak panah Henna sangat cantik, tetapi bahan ini agak sukar untuk digunakan, jadi ia tidak digunakan dengan kerap. Anda boleh bermain di kontras dan membuat solek dengan anak panah putih atau berkilat yang kelihatan avant-garde dan revolusioner. Tutup mata anda dan lukis dengan teliti. Jika ternyata tidak sekata, ia boleh diperbetulkan. Untuk mengelakkan kesilapan, anda boleh menggunakan stensil khas yang membolehkan anda menarik anak panah yang sempurna. Adalah lebih baik untuk menarik garis-garis nipis, kerana ia akan lebih mudah untuk menambah beberapa sebatan daripada untuk mengalihkan kesilapan.

Cuba untuk menarik anak panah sedekat mungkin ke garis lash. Untuk melakukan ini, anda boleh menarik kelopak mata yang sedikit. Cat bulu mata dengan maskara, tetapi elakkan kesan "kaki laba-laba". Ia mengurangkan kos imej. Penembak kelihatan sangat mengagumkan dengan panjang (contohnya, palsu) bulu mata. Ingatlah bahawa butiran individu penampilan harus digabungkan dengan satu sama lain, jadi sepadan dengan gincu pada bentuk, warna dan jenis anak panah. Win-win adalah menggunakan warna merah jambu berdebu seperti lapisan di bibir.

Untuk mengetahui cara membuat solek sempurna, ketahui lebih banyak arahan video langkah demi langkah dan amalan lebih banyak lagi.

Siapa yang sesuai?

Terdapat banyak idea mengenai pelaksanaan anak panah dalam membuat. Jadi siapa yang peduli apa:

  • Untuk mata badam anak panah apa-apa ketebalan, panjang dan bengkok adalah sesuai. Perkara utama - jangan terlibat dalam eksperimen, kerana bentuk mata ini sempurna. Tidak perlu membetulkan sesuatu, tetapi anda boleh merosakkan segala-galanya. Oleh itu, untuk seorang gadis dengan jenis mata ini, lebih baik menggunakan pilihan anak panah diuji: ganda, bulu dan klasik.
  • Mata pusingan pembetulan dalam bentuk pemanjangan mereka adalah perlu, oleh itu wanita menggunakan eyeliner cecair, menggambar anak panah yang panjang. Teknik ini melibatkan mengeluarkan anak panah di luar mata.
  • Asia Anda perlu melukis garis lebar di sepanjang garis lash. Ia dapat melihat mata secara visual, tetapi penting untuk tidak membuat mata menjadi berat.
  • Gadis-gadis yang mempunyai mata yang mendalamPerlu diingati bahawa garis panah tidak terlalu keras dan tebal. Gunakan tekstur lembut dan gariskan kelopak mata bawah dengan pensil putih. Ini akan menjadikan "mudah" kelihatan.
  • Dengan mata menonjol perlu menyembunyikan jumlah yang berlebihan. Untuk melakukan ini, gunakan coklat atau kelabu yang tidak terlalu tepu (pilih pensel). Ini akan menyembunyikan bengkak di bawah mata.
  • Menonjolkan kelopak mata secara visual Anda boleh, memimpin garis panah ke kuil - tetapi tidak begitu banyak, supaya tidak mendapat kesan yang berat.
  • Kes yang paling sukar dalam solek mata - kelopak mata yang tergantung, ia tidak membenarkan sepenuhnya membuka kunci potensi solek dan membuat anda enggan menggunakan anak panah. Walaupun mereka sudah selesai, semuanya akan bertindih kelopak mata atas, yang tergantung di bahagian yang bergerak. Dalam kes ini, adalah perlu untuk menghadkan bayang-bayang dan maskara. Walaupun dengan alat yang tidak rumit ini, anda boleh membuat solek mewah.

Bentuk mata bukan satu-satunya kriteria yang mana jenis anak panah harus dipilih. Satu perkara penting ialah jenis warna - misalnya, brunettes dan wanita coklat sesuai untuk hampir semua warna eyeliner, tetapi untuk blondes pilihan hanya terhad kepada cahaya dan kelabu warna yang tidak akan berbeza dengan penampilan.

Anak panah - salah satu jenis solek yang paling popular yang boleh mengubah seorang gadis, menjadikannya kelihatan "terbuka" dan ekspresif. Untuk mencapai kesan yang betul, anda perlu melatih banyak. Setiap kali make-up mata akan menjadi lebih baik dan lebih baik, dan imej akan mewah, tetapi pada masa yang sama halus.

Anak-anak panah akan membantu untuk menekankan ekspresi mata besar dan visual membesarkan mata kecil. Dalam video ini, mengumpulkan 6 pilihan untuk penembak yang berbeza.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus