Pembelajaran Mekap untuk Pemula

Pembelajaran Mekap untuk Pemula

Tidak setiap gadis mampu membayar perkhidmatan artis solek peribadi dan memohon kepadanya setiap hari. Kebanyakan wanita cuba menyelesaikan persoalan yang sama dengan sendiri dan memakai solek sendiri. Makeup untuk pemula adalah tidak rumit yang berbeza dan tersedia untuk setiap gadis yang ingin kelihatan menarik.

Apa itu?

Make-up adalah seni perubahan dan bentuk pembetulan bersama dengan kulit. Tindakan dilakukan oleh produk kosmetik hiasan. Make-up memungkinkan untuk menghapuskan kecacatan kecil, membolehkan anda kelihatan lebih muda, menyerlahkan kelebihan setiap wanita dan menunjukkan kualiti individu. Psikologi wanita adalah untuk menyokong dan menekankan kecantikan semula jadinya. Ini adalah kerana hakikat bahawa setiap wanita yang berpakaian baik mendapat keyakinan.

Oleh prestasi solek dibahagikan kepada dua jenis:

 • Sukar. Matlamat utama adalah pelarasan borang;
 • Tidak rumit. Jenis solek ini dilakukan di muka, yang mempunyai bentuk yang betul bersama dengan perkadaran yang sempurna. Ia menekankan ekspresi dan sifat individu.

Apabila bekerja dengan solek, anda harus mengikut urutan dan beberapa peraturan yang anda boleh membuat apa-apa solek, walaupun di rumah.

Faedah dan ciri

Dalam mengaplikasikan solek mempunyai kelebihan dan ciri tersendiri yang setiap gadis harus mengenali. Kelebihannya termasuk perkara-perkara berikut:

 • Dengan solek Anda boleh menyembunyikan apa-apa ketidaksempurnaan dalam penampilan anda, serta menyerlahkan maruah. Setelah menguasai asas-asas seni ini, anda akan selalu merasa tak tertahankan dan menarik;
 • Menggunakan nasihat artis solek, anda boleh melihat berbeza setiap hari. Penggunaan kosmetik dekoratif memungkinkan untuk bereksperimen dengan imej, memilih yang paling menarik;
 • Menggunakan solekanda berhenti menggigit kuku anda, gosok mata anda dan menggigit bibir anda;
 • Make-up memberikan keyakinan sorotan dari orang ramai. Setiap gadis tahu bahawa ia sudah cukup untuk membasahkan hidungnya pada waktu pagi untuk merasa terhangat sepanjang hari;
 • Persediaan make-up moden mempunyai sifat yang berguna. Dengan bantuan mereka, anda boleh menjaga kulit anda, melindunginya dari kesan negatif persekitaran luaran.

Ramai wakil-wakil laporan lelaki yang disebabkan oleh make-up, seorang wanita memperoleh semangat. Memohon kosmetik adalah prosedur pilihan, tetapi tanpa itu, imej menjadi "segar".

Setiap gadis harus memutuskan sama ada menggunakan kosmetik. Anda boleh memilih kesempurnaan penuh atau menguasai pelajaran visual.

Teknik aplikasi

Solek sempurna boleh membuat setiap gadis di rumah. Untuk menciptanya, anda harus menggunakan arahan yang diterangkan dalam artikel ini. Make-up dilakukan secara berturut-turut dan tanpa tergesa-gesa.

Arahan langkah demi langkah untuk menggunakan solek:

 • Dalam langkah pertama Anda perlu memilih nada yang betul. Pilih tonalka yang betul mesti digabungkan dengan warna kulit semulajadi. Ia perlu diedarkan secara merata, mengelakkan kesan dan noda. Memohon produk ke muka dengan span;
 • Ingatlah itu yang memohon nada di bahagian membawa kepada rolling. Kulit anda akan kelihatan tidak semulajadi dalam sebarang cahaya, berbeza dari kulit pada lehernya. Ciri-ciri ini mencadangkan bahawa asas tonal digunakan secara salah dan teduh yang berbeza harus dipilih;
 • Sekiranya anda tidak boleh memilih pilihan yang tepatBagi pemula, ada alternatif hebat dalam bentuk primer matte. Ia dapat menyembunyikan liang-liang yang diperbesar dan memberikan derma dengan rapi, melicinkan permukaannya;
 • Peringkat seterusnya adalah pembetulan alis. Prosedur ini boleh dilakukan dengan mudah oleh diri sendiri, setelah mempelajari peraturan untuk memberikan kening yang diinginkan. Anda tidak boleh membuat garis tepu, ia hanya akan membawa kepada kemerosotan keseluruhan solek. Panjangkan alis anda ke ideal dengan sedikit bayang-bayang dan teduhan yang kompeten;
 • Bayang-bayang ditarik pada berus dan terletak di kawasan alis. Ia perlu disikat, mengekalkan pertumbuhan rambut. Gunakan untuk tujuan ini berus khas;
 • Ucapan cantik bergantung sepenuhnya kepada bayang-bayang. Komponen kosmetik ini sangat ketara, dan, berdasarkan warna yang dipilih, anda boleh membuat geeky imej anda atau semula jadi. Sebelum anda menggunakan bayang-bayang, anda perlu meletakkan pangkalan. Kemudian teduh cahaya diterapkan pada kelopak mata keseluruhan dan teduh dengan berus;
 • Kini anda harus membawa mata anda dengan bantuan bayang-bayang yang gelap. Anda boleh memohon palet hitam atau lebih ringan untuk berus jenis serong, menggunakannya untuk umur mudah alih. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan pensil dengan menggambar anak panah dan meredupkan naungan dengan bantuan bulu;
 • Langkah seterusnya adalah untuk pewarna bulu mata. Prosedur ini harus dilakukan dari pusat kelopak mata, mengedarkan maskara dari akar ke ujung;
 • Langkah terakhir ialah menggunakan gloss atau gincu. Tidak ada kesulitan dalam hal ini, jadi setiap pendatang baru akan menghadapi tugas itu. Jika anda mahu, anda boleh menggunakan kontur bibir, yang serupa dengan naungan semula jadi.

Dengan tindakan ini, anda secara beransur-ansur boleh membuat solek berkualiti tinggi. Teknik ini boleh digunakan untuk selfies, untuk kerja, berjalan dengan rakan-rakan dan acara lain.

Bagaimana untuk memilih kosmetik?

Sekiranya anda memutuskan untuk mengatasi masalah solekan secara berasingan, anda perlu memilih kosmetik yang betul. Langkah ini merujuk kepada acara yang bertanggungjawab, yang menentukan kualiti keseluruhan solek secara menyeluruh.

Dasar tonal

Alat tonal harus dipilih berdasarkan jenis kulit anda. Perlu diingatkan bahawa anda hanya memerlukan asas kanser jika anda mempunyai masalah kulit dan perlu menyembunyikan kecacatannya. Untuk dermis, yang tidak memerlukan pelekat khusus, pengawal atau pembetulkan yang biasa akan dilakukan. Jika di wajah anda tidak ada tapak merah jambu atau tidak seragam yang kuat, hanya boleh menggunakan serbuk. Ia akan mengeringkan kemerahan dan mengembalikan kulit ke keadaan biasa.

Untuk jenis kulit biasa atau gabungan, anda perlu memilih asas dengan sifat pelembab. Untuk dermis berminyak tonalka sesuai dari siri BB. Ini adalah siri matting di mana terdapat sedikit kesan pelembap.

Untuk kening

Siri kening kosmetik harus dipilih dengan penuh tanggungjawabkerana solek ini memerlukan perhatian dan kemahiran khusus dalam memohon. Untuk belajar bagaimana untuk melukis kening, anda memerlukan banyak masa bersama-sama dengan kelas tuan daripada tuan.

Pemula harus memilih palet dua warna: coklat dan kecoklatan kelabu. Di samping itu, anda mungkin memerlukan warna putih. Tidak mustahil untuk membayangkan kening pengisi tanpa berus berkualiti. Anda boleh membeli satu set beberapa berus atau membuat pembelian secara berasingan.

Pilih produk yang cukup lembut dengan tidur semulajadi.

Shadows

Untuk memastikan bayang-bayang lebih baik, anda perlu memperoleh pangkalan asas untuk tiadax Oleh kerana komponen ini, bayang-bayang kelihatan lebih tepu, cerah, tidak terdedah kepada penumpahan dan rolling.

Apabila anda mula memilih bayang-bayang, buatlah ujian di kedai. Pastikan bahawa kosmetik mempunyai pigmen yang baik dan mudah dipindahkan ke jari-jari.Bayang-bayang yang berkualiti tinggi harus memancarkan warna yang kaya.

Sekiranya bayang-bayang tidak dicetak dengan teruk pada jari, semak jenama yang lain. Berdasarkan warna, aktiviti, dan suasana mata anda, anda harus memilih palet warna. Palet dengan bayang-bayang hitam sangat popular, skala coklat untuk solek semula jadi, warna biru untuk pesta belia.

Bayang-bayang dengan sifat-sifat serupa mudah untuk digunakan dan bulu. Mereka menyediakan peralihan warna yang lancar. Melakukan solek dengan bayang-bayang sedemikian akan mempunyai tahap ketahanan yang tinggi dalam jangka masa panjang.

Pensil mata

Pilih pensil dengan ketahanan yang tinggi.dan Jika anda tidak mempunyai kewangan yang berlebihan, anda boleh membuat pilihan dari barisan anggaran. Pensil tersebut sepatutnya mempunyai warna yang terang dan kaya, tekstur berkrim, yang mudah diwarnakan.

Maskara

Artis solek mengesyorkan pemula untuk membeli maskara daripada jenama terkenal.. Ia adalah kualiti yang baik dan dapat bertahan walaupun peristiwa terpanjang. Alat sedemikian tidak terdedah kepada penggiliran, tidak mengapungkan dan tidak merosakkan imej rintangan yang buruk.

Gincu

Apabila memilih gincu atau gloss perlu mengambilkira ciri-ciri seperti ketahanan, pelembab, bau yang menyenangkan. Kosmetik warna perlu digabungkan dengan imej anda, tanpa menjadikannya terlalu menyedihkan atau, sebaliknya, pucat.

Mempunyai satu set kosmetik ini di dalam senjata anda, anda boleh membuat solekan dari awal dan memikirkan imej anda untuk sebarang kesempatan.

Tips Profesional

Pelajaran artis solek untuk pemula adalah berdasarkan fakta bahawa pemula dapat menguasai kemahiran asas, mempelajari tujuan setiap jenis kosmetik. Bahagian ini mengandungi teori yang membolehkan anda mencipta solek berkualiti tinggi dengan tangan anda sendiri.

Tahap permulaan selalu selesai dalam bekerja dengan wajah. Anda perlu belajar bagaimana untuk bekerja dengannya. Malah untuk teko tidak sukar untuk memulakan lukisan. Anda perlu membeli asas nada yang sesuai untuk jenis kulit anda, primer, serbuk warna cahaya.

Ia adalah perlu untuk mengikuti prosedur dan menggunakan kerangka tonal dengan berus khas atau span. Pergerakan dijalankan dari pusat ke pinggir. Jika anda bekerja di rumah, gunakan primer untuk kawasan mata, meliputi kelopak mata dan serbuk anda.

Sculpting muka tertutup dalam gelap atau meringankan beberapa kawasan muka. Jika anda mula membuat solek profesional, langkah demi langkah prosedur ini kelihatan seperti ini: zon tulang pipi, pipi, bawah mata, belakang hidung, pusat dahi, pusat dagu, hidung. Kulit di atas bibir atas harus mempunyai klarifikasi 2 warna. Zon seperti sudut rahang, sayap hidung, garisan dahi sepanjang pertumbuhan rambut, kawasan kuil dan tulang pipi tidak dikaburkan.

Untuk mempelajari asas pembetulan chiaroscuro, anda harus mengkaji lokasi dengan jelas dengan penjelasan.

Dengan bantuan blush anda boleh menyegarkan nada muka. Jika anda menguasai kursus ini, anda boleh menekankan dengan betul ciri-ciri wajah dengan menggunakan solekan. Solek berkualiti tinggi akan membantu memberikan wajah anda bentuk simetris. Artis solek mengesyorkan menggunakan petua berikut:

 • Keringkan jenis kering digunakan dengan berus berbulu. Zarah-zarah tambahan dielakkan dengan mengetuk telapak tangan anda;
 • Latihan pukulan pendek dan lembut;
 • untuk "menarik" muka yang luas perlu dipakai pelembap secara menegak. Shading tidak diperlukan. Simpan garis dari pusat murid ke lubang kecil;
 • Untuk "mengetatkan" pipi kendur, anda perlu mengenakan pemerah pipi sedikit di atas paras cheekbones;
 • Melembutkan sudut syaitan membantu bronzer, digunakan dalam gerakan pekeliling di tengah pipi;
 • Baiklah sembunyikan kepenuhan muka permohonan yang berwibawa berminyak di bawah tulang zygomatic. Ia harus memimpin berus secara menyerong - dari fossa ke kuil-kuil;
 • Untuk wajah sempit perlu digunakan secara mendatar pada tahap cheekbones.

Untuk membuat solek berkualiti tinggi, anda perlu belajar cara membuat solek mata. Untuk setiap bentuk mempunyai teknik tersendiri.

Jika anda adalah pemilik mata sempit, artis solek mengesyorkan menggunakan tip berikut:

 • Lukis anak panah. Mereka harus terletak di bawah bahagian ketiga sudut dalam. Kembangkan garis kontur, yang terletak di pertengahan abad, melengkapkan bentuknya. Pastikan anak panah bawah tidak bersambung dengan bahagian atas. Apabila anda mempelajari kursus solek untuk pemula, gunakan bayang-bayang gelap hanya pada sudut luar dan dalam kelopak mata. Tengah-tengah harus ringan. Kaedah ini akan membolehkan anda mencipta dengan betul;
 • Untuk mata bulat Anda perlu menarik anak panah panjang yang akan menonjol di luar bahagian luar kelopak mata dengan 2/3. Pelapik harus bermula dari garis mata. Bendar garis atas pelapis bersama dengan bahagian bawah. Kedua-dua garis tidak mesti bersilang;
 • Untuk mata yang dekat Ia perlu dikeringkan hanya pada sudut luar. Warna cahaya Matt boleh digunakan untuk zon dalaman;
 • Untuk gadis-gadis itu yang mempunyai jarak yang luas antara mata, anda perlu memohon pigmen gelap di sudut dalam, dan bahagian luar perlu dikeringkan. Anda tidak boleh melukis kontur di luar sempadan kelopak mata bahagian atas;
 • Sekiranya anda mempunyai mata yang kecil, Ciptaan ini menggunakan bayang-bayang cahaya di seluruh permukaan kelopak mata. Jangan lupa untuk bekerja pada lipatan dengan pigmen yang lebih gelap. Arung Podbrovnuyu menyerlahkan nada putih.

Memohon gincu tidak sukar. Buat bibir boleh setiap perempuan. Jika anda perlukan, pembetulan kontur dibuat dengan pensel. Buat pilihan yang bercampur warna dengan gincu atau bibir. Ia tidak sepatutnya ketara. Kontur juga sedikit berbayang.

Kosmetik perlu digunakan dari pusat ke tepi. Lakukan prosedur dengan berus khas. Selepas gincu telah digunakan, anda perlu menggunakan tisu untuk mengeluarkan kelebihan.

Dengan menggunakan gloss telus di atas gincu, anda boleh menjadikan bibir kelihatan lebih terang.

Idea

Setiap gadis boleh belajar membuat solekan untuk pemula. Anda hanya perlu menentukan jenis dermis, serta bentuk muka. Setelah mempelajari nasihat artis make-up, anda boleh mula menavigasi dan menyadari bagaimana kombinasi warna antara satu sama lain dibuat.

 • Make up sangat popular dalam gaya "Smokey ice", pengenaan yang tidak sukar walaupun untuk pemula. Sebelum anda memulakan, anda perlu mengukur nada kulit, memohon sedikit serbuk pada kelopak mata.
 • Mulakan buat yang anda perlukan dengan anak panah. Ia digunakan menggunakan pensil kosmetik. Jika anda mahu, anda boleh menggunakan berus jenis rata, atau melontarkan kontur mata dengan bantuan bayang-bayang. Perlu diingat bahawa teknik ini menghapuskan penggunaan pelapik cecair, kerana anda perlu mendapatkan kontur yang jelas dan ketat.
 • Seterusnya, tingkatkan sudut sudut luar.menuju ke kawasan kuil. Berikan garisan ketebalan yang lebih tebal berbanding sudut dalam. Kontur harus diwarnakan dengan hati-hati. Kontur tipis ditarik pada kelopak mata yang lebih rendah, yang juga harus dibayangi.
 • Beli bayang-bayang, warna yang hampir satu sama lain dan membentuk peralihan yang lancar. Pilih palet warna supaya kelihatan harmoni dengan pensil. Pigmen bayang-bayang yang lebih gelap perlu diletakkan pada kelopak mata yang bergerak, menggunakan beberapa lapisan untuk menghasilkan kesan ketebalan yang mencukupi. Menjalankan aplikasi, bermula dari sudut luar, bergerak ke bahagian dalaman. Anda boleh membuat jalan dengan bantuan bayang-bayang, dan di kawasan soket mata untuk menyerlahkan arka.
 • Sapukan bayang-bayang ke kelopak mata yang lebih rendah di sudut luar. Pergerakan itu harus dijalankan ke arah sudut, mengurangkan keamatan warna. Pigmen cahaya diterapkan dari lipatan lama ke arah kening.Semua peralihan dengan sempadan mesti dibayangi.

"Mata Smoky" membayangkan kegunaan berat maskara pada kelopak mata atas dan bawah. Perhatian khusus harus dibayar kepada sudut luar.

Teknik solek yang dijelaskan tidak dianggap satu-satunya. Pilihan ini lebih popular, tetapi untuk menguasai kehalalannya, anda harus mencuba teknik yang berbeza dari solek tersebut. Sebagai contoh, naungan utama digantikan dengan garis pensil tebal. Ia dibayangi pada kelopak mata atas. Manipulasi ini boleh dilakukan dengan jari-jari. Shadows juga diagihkan oleh jari.

Sesetengah artis solekan pada mulanya menggunakan naungan perantaraan di tengah-tengah kelopak mata bahagian atas. Kemudian nada hitam digunakan di sepanjang garis lash dan di bawah lipatan dengan sudut luar mata. Semua baris dipermainkan dengan teliti.

 • Untuk pemula akan menjadi idea yang sesuai dengan solek semula jadi. Teknik ini juga merangkumi nada wajah, menekankan kecantikan dan kesegaran kulit. Untuk imej ini, anda perlu menggunakan sejumlah kecil concealer, kerangka warna dan serbuk warna semula jadi, serta warna bayang-bayang semulajadi.
 • Warna coklat muda ditapis di bawah alis., dan nada cahaya digunakan sebagai pangkalan di bawah bayang-bayang. Tepi bayang-bayang itu harus dibayangi. Warna gelap terletak di pinggir luar kelopak mata dan dipaparkan di sempadan kelopak mata yang bergerak.
 • Jika anda membuat keputusan untuk melakukan solek semula jadi, Anda memerlukan pensil dalam warna coklat, kelabu atau hijau. Menggunakan anak panah itu perlu menyerlahkan kelopak mata atas di dasar bulu mata. Cilia perlu noda tanpa benjolan. Sapukan maskara kepada bulu mata atas dan bawah.
 • Apabila memilih gincu Beri keutamaan kepada warna semulajadi untuk menyerlahkan keindahan bibir semulajadi anda.

Trend fesyen

Trend dunia fesyen tahun ini untuk kanak-kanak perempuan adalah demokratik, kerana mereka menggabungkan pelbagai jenis make-up yang popular yang dipenuhi di puncak puncak fesyen. Tahun ini, fesyen membawa tontonan visual perubahan zaman dan generasi.

Pereka moden yang tahu seni solekan, memberikan kebebasan lengkap dalam pilihan dan mengesyorkan menggunakan pelbagai teknik yang membentuk bahagian klasik kosmetologi. Artis solek mengesyorkan agar tidak takut untuk berani dalam idea-idea kreatif dan menggunakan arah yang berbeza dari make up yang bergaya.

Nombor asas ciri utama solek termasuk:

 • Kesihatan dan kulit yang rapiserta cahaya yang sedikit;
 • Mendekati nada semula jadi dalam make up pada teknik Nyud;
 • Monokrom solek;
 • Teknologi popular "Mata Smoky" dengan bayang-bayang hitam;
 • Penggunaan anak panah bersama-sama dengan eyeliner bulat untuk mencipta kesan kucing mata;
 • Solek grafikyang dianggap komponen utama imej malam;
 • Teknik Makeup Festive dalam gaya logam.

Mempelajari tren fesyen dunia kosmetologi, anda sentiasa boleh menjadi terkini dan kelihatan sejuk dan menarik.

Video ini akan mengajar anda untuk membuat solek kecantikan yang mudah dan berkesan.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus