Makeup dalam teknologi pensil

Makeup dalam teknologi pensil

Antara artis solek terus muncul beberapa teknologi baru dan luar biasa. Salah satu barang baru yang mendapat populariti baru-baru ini adalah solek dalam teknik pensil. Make-up ini kelihatan luar biasa dan menarik, tetapi tidak semua orang tahu tentang selok-belok pelaksanaannya. Dalam artikel ini, anda akan belajar bagaimana untuk melaksanakan setiap peringkat solek dengan betul.

Apakah solek dalam teknologi pensil?

Teknik ini adalah bahawa solek mata tidak bermula dengan pemilihan dan teduhan bayang-bayang, tetapi dengan menggambar kontur mata dengan pensil. Hanya selepas garis besar yang digariskan adalah bayang-bayang berwarna yang digunakan pada kelopak mata. Anda boleh gunakan sebagai pensil hitam klasik, dan warna putih, hijau atau lain-lain. Ia semua bergantung pada jenis imej yang anda ingin buat. Teknik pensil adalah baik kerana ia membolehkan anda menekankan kelebihan penampilan dan menyembunyikan lebam, keletihan dan kekurangan lain.

Untuk melakukan solek dalam teknik ini, anda perlu menggunakan pensil yang sangat berkualiti tinggi.

Stylus tidak boleh terlalu lembut untuk itu, supaya garis-garis tidak dihirup dan tidak kuat teduh. Tetapi pada masa yang sama hujung pensel tidak boleh terlalu tajam. Sebelum bekerja dengan pensil, kirakan ia untuk memudahkan anda menggunakannya. Oleh itu, lebih mudah bagi anda untuk menarik garis yang nipis dan menarik anak panah tajam. Juga, apabila melakukan solek dalam teknik pensil, anda akan memerlukan beberapa berus sekaligus. Yang anda tidak dapat menguruskan, tetapi dua akan cukup. Salah seorang daripada mereka akan pergi ke teduhan pensil, dan yang kedua anda akan memohon bayangan.

Spesies

Terdapat beberapa pilihan untuk membuat solek dalam teknik pensil. Pilihan hak bergantung pada ciri penampilan anda, kerana dengan bantuan pola yang dipilih dengan tepat di mata anda, anda dapat membuat kelihatan lebih ekspresif, dan mata anda lebih dekat dengan kecantikan ideal anda. Versi klasik make-up dalam teknik pensil diketahui oleh semua. gelung itu. Teknik ini membolehkan anda menyerlahkan kontur mata dengan warna gelap di sekeliling tepi, menjadikannya lebih tebal, dan bahkan boneka kecil. Juga dengan bantuan teknologi pensil anda boleh membuat make-up indah dengan anak panah.

Alat apa yang digunakan?

Untuk melakukan solek yang anda perlukan, selain berus dan pensil tajam, anda memerlukan asas dan pigmen yang berkualiti.

Untuk membuat jangka masa lebih lama, permukaan kelopak mata perlu ditutup dengan concealer, dasar di bawah bayang-bayang, atau hanya serbuk.

Ia semua bergantung pada apa yang ada pada anda. Basikal yang berkualiti tinggi dan murah di bawah bayang-bayang boleh ditemui di syarikat itu. Nyx contohnya.

Sekarang mari kita berurusan dengan pigmen. Pertama sekali anda memerlukan warna cahaya yang diterapkan pada kelopak mata segera selepas pangkalannya. Ini terutama berlaku bagi mereka yang sudah mempunyai bintik-bintik pigmen di mata mereka, atau hanya urat kelihatan jelas. Ini menjadikannya menyakitkan dan penat. Dan tentu saja, untuk teknik ini, anda memerlukan pensil yang berkualiti. Pilihan sejagat - Pensil Wonder. Ia sesuai dengan kulit dan mengekalkan masa yang lama, tanpa berlari dan tanpa menyebarkannya.

Bagaimana untuk memohon?

Supaya anda mempunyai solek yang indah, anda perlu mengikuti arahan, melaksanakan langkah demi langkah semua langkah. Mari kita fahami semua selok-belok yang dibuat bergaya ini.

  • Pertama sekali, sebelum melukis mata Dengan pensel, anda perlu menyediakan bukan sahaja mata anda, tetapi juga wajah anda. Sekiranya anda mempunyai sebarang ruam, anda boleh menggunakan pembaca bukti, penyembunyian, atau hanya asas nada cahaya. Serbuk dengan muka atau penutup dengan lapisan cahaya concealer dan kelopak mata.Seperti yang telah disebutkan, ia menjadikan solek lebih stabil.
  • Apabila wajah kelihatan rapi, Anda boleh pergi ke solek mata. Letakkan lapisan nipis bayang-bayang cahaya di atas asas yang teduh pada kelopak mata. Mereka boleh menjadi kedua-dua legap dan nacreous. Tetapi pastikan bahawa semua ini tidak bersinar terlalu banyak, kerana tumpuan utama masih pada pewarna pensil, dan bayang-bayang cahaya hanya asas.
  • Pergi ke lukisan garis besar, menandakan garis cahaya di pinggir abad yang mudah alih. Ini akan membolehkan untuk menarik sempadan yang hampir tidak ketara. Anda perlu cat dengan pukulan kecil, tidak menekan sama sekali pada kulit, supaya tidak mencederakan diri sendiri. Semasa proses lukisan anda memerlukan cermin. Matanya mesti terbuka supaya mereka dapat mengawal keseluruhan proses dan, dengan membuat sebarang kesilapan, dapat membetulkannya dengan segera.
  • Peringkat seterusnya ialahanda perlu berhati-hati menarik garis dari sudut luar mata dan sambungkannya dengan asas yang telah disediakan. Seterusnya, anda perlu membawa kelopak mata bawah dengan pensil. Jadi seluruh mata akan digariskan dengan indah dengan pensil. Kemudian anda boleh melayang dengan lembut semua garis yang anda lukiskan. Ia adalah kerana tahap ini anda akan memerlukan pensil lembut, kerana terlalu keras alat tidak akan dapat teduh lembut.
  • Apabila melakukan solek ini, isi sudut luar mata dengan warna yang lebih gelap. Ini harus pukulan pensil yang baik, yang menjadi lebih cerah dari sudut mata. Di sudut paling dalam adalah menggunakan pensil cahaya. Pensil kuning putih atau terang akan sesuai untuk lukisan kawasan abad ini. Dengan helah yang mudah, anda boleh membuat pandangan secara visual lebih terbuka, yang tentu saja akan memberi manfaat kepada anda.
  • Selanjutnya, semua seperti dalam biasa make-up - jika anda mahu, anda hanya boleh menggunakan maskara untuk memanjangkan bulu mata secara visual, atau melengkapkan solek anda dengan anak panah yang hebat. Anda juga perlu mencipta untuk solek yang hebat dan merangka yang sesuai.
  • Iaitu, menarik kening anda. Jika mereka secara semula jadi anda cukup tebal, dan anda berpuas hati dengan bentuk dan warna, maka anda tidak perlu menambah apa-apa. Cukup lengkapkan borang dengan gel atau lukiskan bentuk dengan lebih jelas dengan beberapa sebatan pensil.
  • Peringkat terakhir adalah solek bibir.. Ia adalah gincu yang betul atau gloss yang membuat solek kelihatan penuh dan harmoni. Anda boleh dengan selamat melakukan tanpa gincu, jika anda berpuas hati dengan segala-galanya. Tetapi lebih berkesan imej akan kelihatan jika anda mengambil gincu yang cantik. Warna harus dipilih hanya pada ciri penampilan. Juga, jika dikehendaki, anda boleh membuat kontur bibir lebih jelas dengan pensil.

Petua artis solek

Sekarang anda sudah biasa dengan peraturan asas untuk melakukan ini make-up mudah dan akan dapat mengulang semua langkah-langkah ini sendiri. Akhirnya, ia patut dibincangkan tentang apa yang profesional berfikir tentang teknik ini, dan nasihat yang mereka berikan, mereka telah dilatih dalam semua nuansa make-up.

  • Nasihat yang paling penting yang telah disebutkan - sebelum melakukan solek anda harus sentiasa meletakkan pangkalannya. Ini akan memanjangkan rintangan make-up dan menjadikannya lebih tepu dan cerah. Jika anda tidak mempunyai asas, dan anda tidak mahu membelinya untuk satu solekan, maka anda hanya dapat sedikit membasuh muka anda dengan berus rata.
  • Satu lagi tip popular yang mana banyak profesional memberi - eksperimen. Jangan terhad kepada pensil hitam dan empat bayang asas. Menggabungkan pigmen cerah, menarik kontur dengan warna-warna yang luar biasa, dan anda akan terkejut melihat perubahan penampilan anda selepas hanya beberapa pensel pensel. Sudah tentu, anda tidak boleh menggabungkan warna yang tidak sesuai dengan anda atau kelihatan tidak serasi. Anda harus sentiasa bergantung kepada rasa dan rupa anda.

Walau bagaimanapun, terdapat warna-warna tertentu yang hampir kepada semua gadis.Jadi, sebagai contoh, mengganti warna kuning muda dengan emas, dan cahaya, hampir putih dengan perak, anda akan menambah imej kehebatan, dan jangan merosakkan solek anda. Bagi instrumen utama dalam teknik ini, ia tidak perlu menjadi hitam klasik sama ada. Anda boleh menggunakan pensil pirus atau ungu, sebagai contoh. Dan blondes akan sesuai dengan warna coklat dan coklat muda, yang lebih baik digabungkan dengan naungan kening dan rambut dan membuat imej lebih lembut.

Pilih warna yang anda benar-benar pergi, dan kemudian juga membuat yang paling mudah akan menjadikan busur anda menarik dan menarik.

Teknik pensil membolehkan anda mencipta solek terang yang sesuai untuk majlis-majlis khas atau pukulan foto. Ia tidak sukar untuk dilakukan, jadi anda tidak memerlukan bantuan artis solek profesional. Perkara utama adalah untuk berlatih sebelum melukis. Selepas anda membuat solekan ini beberapa kali, anda akan melakukan hampir segala-galanya di dalam mesin.

Untuk maklumat lanjut tentang cara membuat solek dalam teknik pensil, lihat video berikut.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus