Solek petang untuk mata coklat

Solek petang untuk mata coklat

Make-up untuk bercuti harus istimewa. Pada waktu petang, imej seorang gadis bermata cokelat dicipta jauh lebih terang daripada siang hari. Semua cat yang digunakan mestilah rintangan yang berbeza, kerana mungkin acara petang dapat bertahan sepanjang malam, dan masalah seperti penyebaran mascara tidak diperlukan oleh sesiapa sahaja.

Artis solek profesional suka bekerja dengan mata coklat, menjelaskan bahawa warna ini menguntungkan untuk bereksperimen dengan mana-mana julat warna dalam wajah. Satu-satunya keadaan dalam eksperimen seperti itu tidak boleh ditanggung oleh kecerahan warna, yang mutlak tidak diperlukan oleh wanita bermata cokelat, yang sudah ekspresif dari alam.

Nuansa dan peraturan untuk membuat solekan

Warna coklat boleh mempunyai pelbagai warna dan bergantung pada itu adalah perlu untuk memilih juga nada bayang-bayang:

 • kepada mata hazel - nada plum dan merah jambu;
 • kare-green - khaki dan zamrud;
 • kepada coklat kekuningan - warna ungu dan ungu;
 • Beige gelap pergi ke warna kuning muda, ungu, merah jambu dan biru.

Pertama anda perlu menyediakan muka dengan betul. Ia semua bermula dengan membersihkan dan memohon krim matte - dengan itu mengeluarkan kesan kulit berkilat (berkilat). Dalam cara tertentu perlu dirawat dan kulit di sekeliling mata.

Apa-apa kecacatan boleh disembunyikan melalui penggunaan pembetulan. Dengan cara ini, adalah mungkin untuk menutup kedua-dua kedutan, walaupun melegakan, dan bersembunyi di bawah lingkaran mata. Make-up akan bertahan lebih lama jika yayasan diterapkan pada kelopak mata, contohnya, concealer matte.

Apabila kulit di wajah licin dan bersih, sudah tiba masanya untuk memohon bayangan mata. Adalah jelas bahawa warna warna mata untuk mata coklat anda berhenti pada adalah perkara yang penting, dan imej akhir petang akan sebahagian besarnya bergantung kepadanya. make-up. Ia tidak begitu mudah untuk memilih bayang-bayang yang betul dalam kes ini, kerana perlu ada banyak perkara yang diambil kira - apa warna mata coklat, warna rambut seorang gadis, apa warna kulitnya:

 • jika seorang gadis mempunyai mata coklat, dan keriting dari tempat cahaya, artis make-up mengesyorkan memberi keutamaan kepada warna kuning muda, merah jambu gelap, hijau dan pasir;
 • darkie bermata coklat Warna zaitun coklat adalah yang terbaik;
 • wanita bermata cokelat yang berkulit terang anda perlu menggunakan nada kehijauan dan biru;
 • gadis bermata cokelat dengan rambut gelap hitam, coklat, merah jambu pucat, coklat dan nada keperakan yang terbaik digunakan sebagai bayang-bayang, walaupun fuchsia juga sesuai dengan warna;
 • mata gelap sentiasa menghiasi warna ungu, kuning dan biru;
 • warna tan nada ungu dan ungu yang ditekankan;
 • coklat terang Kelihatan baik dengan warna merah jambu dan plum;
 • untuk hijau dan coklat warna zamrud dan khaki akan harmoni;
 • mata coklat Ia akan menjadi lebih ekspresif dengan warna coklat, emas dan perak, dan dengan warna ungu dan biru ia akan menjadi lebih menarik dan terang.

Apa nada akan menjadi maskara juga sangat penting. Pilihan klasik apabila pilihan jatuh pada maskara hitam - ia sesuai untuk brunettes, tetapi seorang gadis cantik dengan mata coklat akan mempunyai lebih banyak maskara coklat untuk menghadapi. Sekiranya wanita bermata cokelat menggunakan maskara biru untuk membuat solekan, wajahnya akan memperoleh kecerahan khas. Walau apa pun, jangan lupa bahawa maskara untuk petang harus menjadi kelembapan-bukti, jika tidak, anda perlu membetulkan solek anda setiap sekarang dan kemudian.

Jangan lupa tentang reka bentuk kening. Seorang gadis bermata cokelat akan kelihatan lebih menarik dan rapi jika sedikit diperbetulkan. Untuk petang petang membuat mereka dalam warna yang lebih gelap daripada yang anda lakukan dalam kehidupan seharian.Untuk ini, bayang-bayang gelap yang digunakan untuk rambut menjadi berguna, dan mereka boleh diperkuat dengan fiksatif.

Ia adalah yang terbaik untuk mengambil pensel podtochenny dan memegang mereka sebatan ke arah pertumbuhan rambut. Anda harus bermula dari pusat alis dan bergerak ke pinggir luarnya. Kesimpulannya, pukulan perlu diwarnakan. Anda juga boleh menggunakan bayang-bayang. Langit semulajadi boleh dicapai jika anda mencampur nada yang berbeza.

Tidak ada penampilan mata coklat tanpa eyeliner menggoda. Tangan kucing dan wajah Oriental yang menggemari seolah-olah dicipta khusus untuk keindahan bermata coklat.

Bersenjata dengan semua pengetahuan ini, anda boleh pergi terus ke solek itu. Berikut adalah beberapa idea dengan arahan langkah demi langkah di mana gadis bermata cokelat boleh membuat petang make-up mereka:

Motif Arab

Jenis solek ini sentiasa warna dan kecerahan tepu. Pertama, nada wajah selari dengan asas-asas, sesuai untuk jenis warna. Kemudian gunakan pemerah pipi pada tulang pipi, mengingatkan pada nada suntan musim panas yang segar. Keanehan solek ini juga dalam kening panjang, tidak seperti biasa. Bayang-bayang harus menggunakan pearlescent, walaupun anda boleh bereksperimen dengan matte. Ia akan kelihatan komposisi hebat dua atau tiga warna terang.

Mengenai bayang-bayang kontras dalam make-up

Solek dengan bayang-bayang warna gadis yang berbeza adalah kecanduan tidak kira apa warna mata mereka. Bagi yang bermata coklat, pilihan terbaik akan menjadi warna biru dan ungu di dalam bayang-bayang, kerana mereka akan dapat menekankan daya tarikan mereka, dengan fokus kepada ekspresi mata coklat. Sekiranya seorang gadis tidak suka bereksperimen dengan berani, dia boleh memilih warna yang sedikit disenyapkan - cahaya biru atau ungu. Tetapi untuk petang make-up, pilihan terbaik akan menjadi warna indigo dan ungu yang kaya.

Petang make-up, berdasarkan warna pirus, hijau dan biru, juga dapat menghias gadis-gadis dengan mata coklat, dan ini mudah dijelaskan, kerana semua orang memahami bahawa langit biru yang terang, turquoise hijau lembut dan sayuran musim bunga tidak dapat digabungkan dengan warna coklat penutup bumi. Warna sedemikian bersifat harmoni, yang bermaksud mereka akan berguna untuk solek yang harmoni pada pesta.

"Logam" warna

Make-up dengan gangsa, emas, nada keluli, merah jambu dan perak juga sesuai untuk gadis riak malam dengan mata coklat. Paling hangat dalam kes ini akan menjadi warna emas.

Arrow menunjuk

Dalam kerja-kerja penampilan mata coklat sebelum artis make-up ada peluang besar untuk berfikir secara kreatif dan menyedari idea-idea yang dikandung. Ini adalah kes apabila anak panah datang sangat berguna - mereka akan membuat gadis kelihatan lebih jelas dan menekankan bentuk matanya. Anak panah dipengaruhi oleh pensil atau pelapis cecair. Untuk petang malam, kombinasi yang berjaya akan menjadi satu make-up dengan eyeliner plum dan warna warna merah jambu-violet.

Membuat wajah yang berasap

Ucapan ini juga sangat harmoni dengan warna mata hazel. Ciri ini make-up - jika tiada garis yang jelas. Dasar yang paling optimal untuknya adalah warna cahaya pada kelopak mata atas. Lukisan di sepanjang akar silia akan menekankan bentuk kelopak mata di bahagian bawah dan atas, tetapi sempadan harus ditarik hitam dengan berus. Tepi bayang-bayang itu sendiri tidak boleh dilihat - mereka juga perlu teduh.

Adalah lebih baik menggunakan bayang-bayang violet kelabu atau gelap untuk ini. Idea asas adalah untuk membuat peralihan dari tempat teduh ke tempat teduh yang lancar. Bayang-bayang nada cahaya ditapis di bawah alis - ini memberikan kesan alis yang dibangkitkan dan kelihatan lebih terbuka. Seperti itu make-up memerlukan peruntukan bulu mata, jadi mascara pada mereka perlu digunakan dalam dua atau tiga lapisan.

Mata smokeh langkah demi langkah

Seperti wajah berasap akan menghiasi seorang gadis dari mana-mana umur. Untuk pelaksanaannya, anda boleh menggunakan skema bertahap mewujudkan solek dengan nada hitam dan ungu yang akan menghiasi mana-mana gadis bermata cokelat:

 1. Wajah dibersihkan dan asas nada digunakan di atasnya.
 2. Jadikan bayang-bayang hitam tebal pada kelopak mata atas (mudah alih)strukturnya harus berkrim. Struktur ini mudah dinaungi, dan oleh itu membuat make-up tiada kesukaran. Di samping itu, penggunaan bayang-bayang itu menghilangkan keperluan untuk menggunakan pensil, kerana kontur tersebut akan digariskan oleh bayang-bayang itu sendiri. Garis itu perlu menebal dekat tepi kelopak mata.
 3. Seterusnya, ambil bulu lembut dan bayangan bayangan sepanjang kelopak mata yang bergerak.supaya warna secara beransur-ansur hilang.
 4. Warna yang sama digunakan untuk meringkaskan kelopak mata yang lebih rendah. Di sini anda akan memerlukan berus nipis. Di sini garis penampal sedikit ke hidung.
 5. Sapukan lapisan bayangan plum-ungu di atas bayang-bayang hitam., mereka harus diwarnakan di atas kelopak mata sepanjang kelopak mata.
 6. Di bawah alis dan di sudut mata, kita menggunakan warna ungu muda. Ini akan memberikan kesegaran kepada mata anda, dan mata anda akan menjadi lebih terbuka.
 7. InAmbil berus yang bersih dan lembut dan bayangkan bayang-bayang.
 8. Menggunakan maskara hitam perlahan-lahan cat bulu mata. Pertama, gunakan satu lapisan, kemudian kedua (dan pada silia bawah dan atas).
 9. Tahap akhir dari solekan itu - memohon pemerah pipi pada tulang pipi dan pilihan gincu. Ia harus menjadi teduh yang tenang, kerana penekanan pada solek ini ditujukan kepada mata ekspresif.

Untuk melakukan riasan sedemikian, tidak perlu pergi ke salon ke artis solek profesional, semuanya boleh dilakukan di rumah sendiri. Puncak di sini adalah pemilihan warna bayang yang betul. Mereka sepadan dengan nada teduh rambut, iris mata, dan pakaian gadis itu.

Jadi, mata berasap dengan nada emas akan paling sesuai dengan pakaian bermata biru seorang gadis bermata cokelat.

Betulkan kelopak mata gantung

Masalah seperti itu biasanya muncul dengan usia, apabila kulit mula kehilangan keanjalannya. Walaupun ia juga berlaku bahawa seorang gadis muda mempunyai masalah yang sama. Ini mungkin berlaku dengan kekurangan tidur yang kerap, jarang berlaku di udara segar, terlalu sibuk dan jadual terlalu sibuk.

Dari abad yang akan datang, seluruh wajah kelihatan letih dan gadis itu nampaknya lebih tua daripada dia sebenarnya. Tetapi dalam kes ini, anda boleh membantu, dan untuk ini, artis solek mempunyai rahsia mereka sendiri:

 1. Untuk membuat kesilapan dalam kes ini, anda perlu menggunakan hanya warna matte.Oleh itu, adalah mungkin untuk mengelakkan fakta bahawa orang lain akan memperhatikan kelopak mata gantung itu.
 2. Ia tidak perlu melepaskan kelipan di bawah alis - ia akan sangat sesuai. Ia juga penting untuk memohon teduhan cahaya di sudut di dalam mata.
 3. Untuk membuat gaya dalam warna "mata berasap" jangan terlalu berat dan tertelan.
 4. Menggilap lipat abad, teruskan garis luar kontursupaya ia dilihat secara visual.
 5. Dengan anak panah ke petang kecantikan gadis bermata cokelat dengan kelopak mata yang akan datang perlu berhati-hati. Adalah lebih baik untuk tidak menggunakan eyeliner, tetapi pensil dan akhir anak panah mesti diangkat ke atas.
 6. Jika kelihatan harmonis, seorang wanita dengan kelopak mata tergantung boleh menggunakan kelabu atau coklat dan bukan pensil hitam. - dalam sesetengah kes, teknik ini menyegarkan dan meremajakan.
 7. Sekiranya anda perlu mengalihkan perhatian dari abad yang akan datang, tumpuan kepada silia, dengan berhati-hati melukis mereka sepanjang keseluruhan, memberi perhatian khusus kepada sudut luar.

Kesimpulannya, beberapa lagi petua daripada gadis-gadis bermata coklat dari artis solek:

 1. Sekiranya anda akan menghadiri beberapa majlis petang, amalkan solek anda terlebih dahulu - jadi anda secara literal "mengisi tangan anda" dan pada hari yang tepat dengan mudah menghadapi penciptaan imej yang sempurna.
 2. Solek petang sentiasa lebih baik jika ia ditambah dengan perhiasannya.
 3. Sekiranya mata anda terletak berdekatan dengan hidung, maka di dalam make-up, cuba tumpukan perhatian pada tepi mata, anda tidak boleh cat atas kelopak mata sepenuhnya.Di pinggir luar kelopak mata, bayang-bayang digunakan terang dan gelap, dan dekat dengan hidung - warna cahaya.
 4. Dengan masalah bertentangan dengan mata terlalu luas, kelopak mata itu diisi sepenuhnya, dan peralihan dalam warna - bertentangan dengan kes pertama.
 5. Jangan takut untuk bereksperimen. Jika anda menyukai imej anda, ini tidak bermakna anda perlu berhenti pada ini, kerana ia adalah mungkin bahawa dengan melakukan percubaan anda dapat mencapai hasil yang lebih baik.
 6. Mewujudkan imej, jangan lupa tentang kesesuaian naungan dengan nada kulit, dengan pakaian, dengan gincu. Perkara utama untuk solek mata adalah untuk menekankan bentuknya, panjang silia dan garis alis cantik.
 7. Jangan berusaha untuk taraf. Jika anda mengambil kecantikan bermata coklat dari majalah berkilat sebagai model, anda tidak boleh mencapai keserupaan 100%, hanya gunakan beberapa teknik dari imej, tetapi buat imej anda sendiri.
 8. Perhatikan lampu, kerana imej yang sama kelihatan berbeza di bawah pencahayaan yang berlainan.
 9. Gunakan hanya produk kosmetik yang berkualiti tinggi.jika tidak, anda boleh mendapatkan masalah kulit bukan solek yang cantik.

Video berikut adalah petang petang yang cerah untuk mata coklat.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus