Jenis solek

Jenis solek

Kosmetik - inilah yang membantu semua gadis untuk kekal cantik dan hebat. Dengan bantuan kosmetik yang dipilih dengan baik, anda sentiasa dapat melihat dengan baik. Make-up membantu menyembunyikan kecacatan dan memungkinkan untuk mengubah beberapa ciri penampilan mereka. Dalam artikel ini, anda akan mempelajari jenis solek yang wujud dan cara menggunakan kosmetik dengan betul agar kelihatan baik.

Spesies

Strobing

Jenis solek ini mula-mula digunakan oleh artis solek. Untuk masa yang lama, ia terus digunakan hanya sebagai solek podium. Strobing mengubah rupa muka dan menarik pandangan penonton. Di satu pihak, solekan itu seolah-olah tidak mencolok dan semula jadi, tetapi sebaliknya, ia menjadikan ciri-ciri wajah cantik dan ekspresif mungkin.

Rahsia solek eksklusif ini cepat tersebar di kalangan artis solekan. Begitu banyak selebriti mula menggunakan teknik strobing untuk menyesuaikan ciri-ciri wajah. Ucapan ini sangat seksi dan berkesan.

Makeup dalam gaya ini membolehkan anda mendapat kesan yang sihat dan berseri pada sifat kulit. Untuk melaksanakannya, anda akan memerlukan berus lembut dan penapis berkualiti tinggi. Anda secara amnya tidak perlu banyak latihan. Amalkan sedikit, dan anda boleh dengan mudah membuat solek hebat dengan gaya strobing.

Dengan bantuan penyapu anda boleh memilih zon yang diperlukan yang akan kelihatan baik. Radiance pada kulit memberi tumpuan kepada bahagian muka ini. Kawasan lain dari produk ini akan berjaya disembunyikan. Sangat gembira dengan hakikat bahawa penciptaan solek tersebut dibelanjakan agak sedikit masa. Dan masih anda boleh dicat sedemikian rupa pada waktu petang, dan pada waktu petang tanpa mengira keadaan.

Walaupun jika anda kelihatan bahawa ini membuat kelihatan kasar, ini tidak sama sekali. Malah, semuanya kelihatan agak semula jadi, jika dilakukan dengan betul dan mengikut arahan.

Siang hari

Salah satu hari yang paling popular. Ia adalah yang paling neutral dan tidak dapat dilihat. Cawangan pembuatan ini adalah perniagaan (atau pejabat), bogel dan klasik. Gaya ini dicirikan oleh penggunaan warna neutral cahaya. Soal harian juga sering dipanggil "solek tanpa solek," kerana ia sepatutnya menjadi tidak mencolok mungkin. Solek hari direka untuk tidak menarik perhatian kepada imej anda, tetapi untuk menyembunyikan beberapa kelemahan.

Dengan bantuan solek yang baik, anda akan kelihatan seolah-olah penampilan anda semula jadi dan cantik.

Untuk kesesuaian sedemikian, yayasan ringan adalah memadai yang sesuai dengan nada untuk kulit anda, palet bayangan bayang-bayang dan maskara. Dengan bantuan produk asas ini, anda boleh membuat solekan yang sempurna, yang pada waktu malam dapat berubah menjadi sesuatu yang lebih ketara dan hebat.

Petang

Dalam kes khas, anda boleh menyerlahkan ciri penampilan mereka dan menggunakan beberapa warna yang terang. Tetapi masih terlalu bersemangat juga tidak disyorkan. Secara umum, solek malam boleh digambarkan sebagai cerah dan menarik. Ia digunakan apabila anda mahu kelihatan lebih cantik.

Peraturan utama pembuatan sedemikian ialah memilih warna yang anda mahukan, dan pada masa yang sama jangan takut untuk bereksperimen. Anda boleh membuat imej anda lebih cerah daripada biasa. Perkara utama ialah segala-galanya harus kelihatan harmonis dan digabungkan dengan satu sama lain. Ia juga penting bahawa solek sesuai dengan tema acara tersebut.

Perhatian khusus harus dibayar juga kepada pencahayaan, terutamanya jika anda bercadang untuk mengambil gambar pada acara ini. Sekiranya pencahayaan adalah tiruan, maka anda harus memilih teduh sedikit lebih gelap daripada warna kulit anda.Di siang hari, anda perlu menggunakan naungan paling semulajadi yang kelihatan paling baik pada kulit.

"Mata Smokey"

Jenis solek ini membolehkan anda memberi tumpuan kepada mata. Oleh itu, mereka memberikan pandangan seksualiti. Jenis solek ini boleh dibuat dalam pelbagai warna. Jangan terhad kepada warna gelap klasik. Ia semua bergantung kepada jenis warna anda.

Ciri utama dari solekan ini adalah garis halus dan warna bulu yang berubah dari cahaya menjadi lebih gelap. Kesan senyuman sempurna untuk solek malam.

"Tumbler"

Tumblr-makeup melibatkan penggunaan warna-warna cerah, berkilau dan butiran yang luar biasa. Gaya ini amat popular pada awal dekad ini. Tetapi sekarang gadis-gadis gembira untuk melukiskan mata mereka dengan warna-warna pastel dan gam rhinestones pada kulit. Ucapan ini, kerana ia mungkin kelihatan, mempunyai banyak persamaan dengan pembuatan seni pop.

Etnik

Kelihatan menarik dan solek dalam gaya etnik. Ramai yang kini mempunyai minat pada masa lalu. Percubaan gadis dengan stylistics yang berbeza dan sentiasa menambah sesuatu yang baru kepada busur klasik mereka. Sebagai contoh, sekarang dalam trend corak yang menakjubkan dalam gaya kaum India, yang menghiasi muka bukan anak panah grafik klasik. Make-up sedemikian akan sesuai dengan pakaian gaya yang cerah dan berwarna-warni.

Mengangkat

Make-up dengan kesan mengangkat mempunyai banyak persamaan dengan teknik strobing. Jenis ini kini lebih sering digunakan oleh wanita dewasa untuk menyembunyikan cacat yang muncul pada kulit dengan usia. Ucapan ini juga sering dirujuk sebagai anti-penuaan. Untuk melakukan ini, teknik ini menggunakan bayang-bayang matte bronzer, penyokong tinggi dan mudah.

Dengan set asas ini, anda boleh meremajakan diri anda selama beberapa tahun.

Perkahwinan

Perkahwinan adalah acara istimewa. Pada hari ini, mana-mana gadis mahu kelihatan hebat dan menarik. Solekkan pernikahan, serta malam, dapat menjadi lebih terang dan lebih ekspresif dari biasanya. Tetapi pada masa yang sama, ia sepatutnya sesuai dengan anda. Untuk acara sedemikian, sebagai peraturan, mereka menggunakan warna cahaya, warna ibu-mutiara dan cahaya kilat. Mereka akan menjadi yang terbaik digabungkan dengan pakaian putih yang subur.

Tetapi masih anda tidak boleh membabi buta mengikuti peraturan dan memilih solek standard yang sesuai dengan semua tanpa pengecualian. Berfokus pada merit mereka, anda boleh mendapatkan solek sempurna dan menjadi benar-benar salah satu pengantin yang paling cantik.

Retro

Jika anda membuat busur dalam gaya retro, maka anda akan menyukai solek bergaya yang sama. Aksen jelas adalah tipikal untuk soalnya. Ia boleh menjadi anak panah yang jelas, bayang-bayang mata berwarna yang luar biasa atau bibir merah yang indah.

Gincu yang indah adalah cara paling mudah untuk memberi tumpuan kepada ciri-ciri menarik penampilan anda. Lebih cantik penampilan anda sendiri, yang lebih menarik harus menjadi solek. Begitu juga dengan mata. Anda tidak boleh dihadkan kepada pelapis hitam klasik. Anda boleh mengeksekusi anak panah berwarna biru atau ungu, contohnya. Ia akan kelihatan sangat menarik.

Solek retro yang popular boleh dilakukan dengan meniru gaya Twiggy. Jika anda suka gadis nipis ini dengan gaya khas dan unik, maka anda boleh mengulanginya. Untuk kelihatan seperti burung yang terkenal, anda perlu membuat nada kulit anda walaupun dan sedikit mencerahkannya. Bulu mata perlu ditekankan dengan beberapa pergerakan berus maskara. Fokus terang untuk dilakukan di bibir.

Dalam gaya "Vamp"

Make-up dalam gaya "Vamp" adalah gabungan warna-warna cerah dan garis-garis yang jelas. Ia kelihatan menarik dan luar biasa dan sesuai untuk hampir semua jenis orang. Berbeza dengan solek bogel sekarang yang popular, ini melibatkan penggunaan warna-warna terang dan aksen yang jelas. "Gelung" gelap di mata, dihiasi dengan berus, kelihatan dramatik dan sesuai untuk malam.

Kelebihan utama solek ini ialah dalam bentuk ini, anda boleh tampil walaupun pada pihak yang paling mewah.

Make-up sedemikian akan digabungkan sepenuhnya dengan pakaian malam terbuka atau celana seksi seksi.

Dalam gaya "Chicago"

Untuk membuat sayap pihak yang dibuat dengan gaya "Chicago" adalah sempurna. Bibir Scarlet, anak panah yang cantik dan berkilau pada kulit - inilah yang menjadikan solek dalam gaya ini. Ia lebih berkesan daripada solek klasik Perancis atau Eropah dan reka bentuk warna dan teduhannya yang jelas tidak sesuai untuk kegunaan seharian.

Ciri-ciri dan faedah

Jenis solek yang berbeza mempunyai kelebihan yang berbeza. Tetapi terdapat beberapa sorotan. Oleh itu, apa-apa solekan pilihan yang betul membolehkan anda membuat penampilan anda lebih hampir dengan ideal. Anda boleh membuat mata lebih besar, dan melihat terbuka, angkat kelopak mata yang diturunkan atau membuat gusi berisi dan hidung panjang. Menggabungkan warna dan teknik yang betul, dan anda akan sentiasa kelihatan hebat.

Kekurangan apa-apa kecacatan boleh dikaitkan dengan fakta bahawa jika anda melakukan sesuatu yang salah atau jika anda menggunakan kosmetik yang berkualiti rendah, ini hanya akan memperburuk keadaan.

Bagaimana untuk memilih kosmetik?

Kosmetik berkualiti tinggi boleh dibentangkan dalam mana-mana segmen harga. Jangan fikir kosmetik yang lebih murah sentiasa buruk. Terdapat jenama berpatutan yang membolehkan anda membuat diri anda cantik walaupun kepada mereka yang tidak mempunyai banyak wang. Mari lihat lebih dekat cara memilih produk yang sesuai dengan anda.

Nada

Untuk memulakan penerangan terperinci adalah perlu dengan asas solek - nada. Terdapat pelbagai jenis sumber tonal yang boleh digunakan oleh gadis dengan kedua-dua kulit berminyak dan kering. Jika anda mempunyai epidermis kering, kemudian beli produk dengan kesan pelembab. Tetapi artis solek sangat mengesyorkan krim matting kepada pemilik kulit berminyak. Dengan mereka, anda boleh melupakan keperluan untuk terus membasahi kulit.

Sekiranya asas terletak pada kulit dengan teruk, terus bergerak ke bawah atau tidak melekat di muka, maka anda memerlukan asas yang baik untuk nada. Ia patut dipetik dengan prinsip yang sama. Oleh itu, jika anda mempunyai kulit yang terlalu kering atau kering secara semula jadi, pilihlah produk mudah dengan kesan pelembap yang sedikit. Bagi kanak-kanak perempuan dengan kulit berminyak, asas padat sesuai, yang memberikan kesan matte cahaya.

Ia juga sangat mungkin untuk membetulkan apa-apa kekurangan dalam penampilan anda. Tetapi untuk ini, sebagai peraturan, nada mudah tidak cukup. Ia adalah perlu untuk memakai jerawat dan ruam sedikit concealer. Begitu juga dengan bulatan di bawah mata, yang muncul dari keletihan atau kurang tidur.

Concealer harus memilih nada kulit atau sedikit lebih ringan, supaya semuanya kelihatan semula jadi.

Blush dan penyapu

Blush harus dipilih bergantung pada jenis warna. Yang memanjangkan kulit anda, yang lebih cerah perlu dan memerah. Biarkan dan tukar sahaja nada-nada yang sesuai dengan anda. Bagi penyapu, ia harus cerah dan tidak begitu berkilat.

Berkilau kecil kelihatan pada kulit adalah semulajadi, mewujudkan kesan cahaya semulajadi kulit yang sihat.

Shadows

Shadows - ini adalah produk yang bertanggungjawab untuk keindahan mata anda. Betapa naungan yang dipilih bergantung pada betapa terang dan berkesan mata anda. Stylists mengesyorkan untuk mengambil bayang-bayang matte untuk mencipta imej setiap hari. Bayang-bayang dengan berkilau adalah yang terbaik untuk majlis-majlis khas.

Apabila memilih palet warna, pertimbangkan ciri-ciri jenis warna anda. Setiap beg kosmetik tidak boleh memohon teduhan paling ringan, yang digabungkan dengan warna lain. Selalunya ia adalah krim atau champagne klasik. Ia digunakan untuk seluruh kelopak mata mudah alih dan bahkan sedikit di bawah dahi.

Bayang-bayang yang sedikit lebih gelap dalam make-up klasik diagihkan pada bahagian tengah abad ini. Ia kelihatan sangat baik. Dalam kes ini, anda tidak perlu menambah pensel solek.Anda boleh menonjolkan garis pertumbuhan bulu mata dengan bayang-bayang, melicinkan mereka.

Dalam lipatan abad ini digunakan nada sejuk. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai jenis warna yang hangat, anda tidak boleh membabi buta mengikuti fesyen. Anda boleh memilih nada yang sesuai dengan anda. Sudut luar mata adalah bahagian yang biasanya dikaburkan. Anda boleh memilih warna paling gelap dari empat, walaupun dalam klasik make-up.

Gincu atau gloss

Dalam membuat setiap hari anda boleh menggunakan kedua-dua gincu dan gloss. Keutamaan biasanya diberikan kepada warna yang lebih ringan. Gincu bibir yang cantik pada bibir kelihatan semula jadi dan membolehkan anda menekankan kebaikan penampilan anda.

Gincu bogel kini dalam trend. Untuk memilih warna yang sempurna, artis make-up mengesyorkan melihat bahagian dalam bibir mereka dan mengambil naungan nada yang lebih gelap.

Bagaimana untuk memohon?

Walaupun pilihan kosmetik yang sesuai dan berkualiti tinggi sangat penting, teknologi pelaksanaan memainkan peranan yang sama pentingnya. Anda perlu memohon kosmetik dengan betul supaya solekan kelihatan seperti itu dibuat oleh artis solek profesional. Mari kita lihat teknik menerapkan pelbagai produk kosmetik dalam gaya yang berbeza, bermula dari asas dan berakhir dengan gaya emo.

Siang hari

Jika anda suka cahaya make-up, yang hampir tidak dapat dilihat di muka, maka anda perlu menguasai teknik melakukan solek hari asas. Pilih bayang cahaya semula jadi yang kelihatan seolah-olah rama-rama yang hebat menyentuh kelopak mata dengan sayapnya. Adalah wajar bahawa dalam gaya ini anda memilih bayang-bayang itu adalah matte. Untuk pakaian sehari-hari, pilihan ini paling sesuai.

Pada waktu siang, warna yang paling popular masih nada telinga seperti kuning air, gading, champagne atau warna coklat muda. Gunakan satu atau dua nada asas, menggabungkannya di antara mereka sendiri dan juga teduhan. Dalam make-up klasik, maskara coklat yang cantik akan sesuai. Ini terutama berlaku untuk kanak-kanak perempuan dengan jenis warna cahaya dan gandum atau rambut berambut perang.

Dalam sedemikian rupa adalah sangat penting untuk membuat kening cantik. Mereka mesti mempunyai bentuk semula jadi dan warna semulajadi. Jika anda secara semulajadi mempunyai kening yang terang, maka ia patut mengambil pensil atau teduh untuk dipadankan, dan tidak menggelapkannya, mengikuti trend.

Jika anda mahu, anda juga boleh melukiskan garis pertumbuhan silia dengan pensil coklat atau kelabu. Warna-warna ini digunakan dalam solek bogel lebih kerap daripada yang lain. Bagi lipstik, mereka tidak boleh terlalu ketara dan terang.

Ia adalah mungkin untuk mengehadkan lipstik kebersihan atau gloss cahaya tanpa glitter besar.

Petang

Teknik mengaplikasikan solek malam lebih mudah. Anda boleh menggunakan warna yang lebih ketara, berkilau dan penyerlah. Pada waktu petang, hampir semua aksen dibenarkan.

Dalam solek mata, anda boleh memilih hampir semua versi warna dan kombinasi warna. Memandang peralihan yang mengagumkan dari pelbagai warna. Contohnya, lebih gelap dalam cahaya atau sejuk dalam keadaan hangat. Tetapi di sini adalah perlu untuk mengawal sempadan. Ini adalah salah satu peraturan utama yang tidak boleh dilupakan. Untuk yang lain, tidak ada peraturan tambahan dan sekatan.

Solek petang juga gincu yang cerah. Bibir harus bengkak dan seksi. Jangan ragu untuk bereksperimen dengan lipstik yang anda suka. Jangan bergantung pada apa-apa sekatan, dengan alasan bahawa gincu burgundy adalah pilihan hanya untuk musim gugur.

"Mata Smokey"

Kini solek sangat popular dengan gaya mata berasap. Make-up sedemikian sesuai untuk hampir semua orang. Untuk melakukan solekan dalam teknik ini, anda memerlukan eyeliner klasik, bayang-bayang yang cantik dan arial. Ini adalah pensel tebal yang tebal, yang sangat mudah teduh dan tidak meninggalkan tanda yang jelas.

Tahap pertama melakukan solek ini - kontur. Dengan bantuan garis yang jelas anda boleh mengubah bentuk wajah dan menjadikannya lebih cantik. Untuk tujuan ini, gunakanlah kawin.Dengan pensil ini, anda boleh melukis dengan selamat, tanpa rasa takut untuk membuat apa-apa kesilapan. Hakikatnya adalah bahawa pada bila-bila masa anda dapat menghalang segala-galanya, menyembunyikan segala macam penyelewengan. Untuk bulu produk harus menggunakan berus khas.

Sebaik sahaja anda telah memohon asas, anda boleh meneruskan penggunaan bayang-bayang. Ia digunakan dengan serta-merta dalam beberapa lapisan. Di samping itu, anda perlu menggabungkan dengan satu sama lain cahaya dan gelap warna. Mereka perlu dipenuhi dengan baik supaya tidak ada sempadan. Jerebu yang indah di mata akan membuat wajah anda misteri dan seksi.

Oleh kerana mata dalam solekan itu sangat terang, anda perlu mengelakkan aksen terang tambahan pada bibir. Jika tidak, ia akan kelihatan kasar, terutamanya jika anda memilih gincu merah jambu yang kelihatan terlalu menantang. Stylists mengesyorkan memilih gincu matte neutral. Bahawa ia kelihatan lebih baik di bibir.

Rahsia artis solek

Sekiranya anda ingin membuat solek anda sendiri, maka anda akan mendapat bantuan tip yang memberi gaya profesional.

Pertama sekali, anda perlu menyesuaikan semua trend fesyen dan ciri-ciri setiap gaya khusus untuk diri mereka sendiri. Anda harus sentiasa mempertimbangkan kelemahan dan kelebihan anda sendiri dan membetulkannya dengan kosmetik. Penjelas mudah akan cukup untuk membuat hidung anda kurang ketara, dan dengan bantuan bronzer anda akan membuat kontur wajah anda jelas dan cantik. Sorot tulang pipi, menekankan dagu, dan wajah akan menjadi seperti yang anda perlukan, tetapi tanpa sebarang operasi dan penyokong gigi.

Juga ingat bahawa solek adalah cara yang baik untuk mencari semula diri anda. Jika anda telah lama ingin mengubah sesuatu dalam diri anda, penggunaan kosmetik adalah cara yang paling mudah. Solekan cat air ringan atau make-up kompleks dalam gaya romantis boleh membawakan anda dalam cahaya yang berbeza.

Dengan bantuan kombinasi warna yang dipilih dengan betul, anda boleh merasa seperti hippie atau ratu bola.

Satu lagi tip penting ialah menggunakan produk yang anda ada. Anda tidak perlu mempunyai beg kosmetik lengkap produk berjenama. Sesetengah alat boleh digunakan untuk beberapa tujuan sekaligus. Sebagai contoh, dengan bantuan lipstik atau lip gloss, anda boleh memberi penampilan anda cahaya semulajadi, menggunakannya sebagai pemerah pipi. Gantikan peninggi boleh teduh cahaya bayang-bayang di palet. Ini boleh menjadi bayang-bayang mutiara yang bersinar yang sesuai untuk anda.

Tidak perlu ketagih dengan solek. Jika anda takut untuk pergi ke luar tanpa make up - ubah sesuatu yang berkaitan dengan diri anda, dan bukan dalam produk kosmetik yang anda gunakan. Make-up untuk anda sepatutnya menjadi alat ekspresi, bukan cara untuk mengubah diri anda.

Pilih jenis solekan dan kombinasi warna yang sesuai untuk anda, dan jangan membuat pilihan yang memihak kepada trend yang anda tidak pergi.

Belajar untuk membuat solek cahaya siang dengan Maybelline. Mengenai ini - video.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus