Pakaian pensil yang cantik

Pakaian pensil yang cantik

Wanita moden fesyen semakin kembali ke gaun, dan sebenarnya baru-baru ini di negara kita, pakaian yang paling popular di kalangan wanita adalah seluar atau seluar jeans. Salah satu pilihan win-win yang paling sesuai di mana-mana keadaan adalah pakaian pensil yang cantik.

Ciri-ciri

Sejak gaya itu dilahirkan dalam tempoh selepas perang, ciri yang paling penting adalah keringkasan. Gaun, dalam bentuk klasiknya, sepadan dengan angka, mempunyai garis leher yang cetek dan tanpa lengan. Panjang, biasanya ke lutut, dengan skirt lurus ke bawah.

Untuk dipadankan

Inilah kes yang berlaku kepada semua orang, perkara utama adalah untuk mengetahui apa yang perlu dicari. Kanak-kanak langsing boleh memilih apa-apa pakaian, jika angka itu sangat rapuh, lebih baik tinggal di kain dengan lebih ketat. Panjang lutut sesuai untuk wanita yang tinggi, pada wanita kecil, versi yang lebih pendek akan kelihatan lebih baik. Tuan-tuan yang berkulit curvaceous dengan mudah dapat mencari pakaian pensil mereka, kerana itu, terima kasih kepada gaya, akan membantu menyembunyikan beberapa kelemahan. Kekurangan jahitan pada tali pinggang, visual akan memanjangkan angka, dan kain padat di pinggang akan menjadikannya lebih harmonis. Payudara cantik, yang sering mempunyai anak perempuan penuh akan diberi penekanan yang mencukupi.

Model dan gaya cantik

Pakaian pensil telah lama melampaui gaya asalnya. Dan walaupun titik-titik utama tetap tidak berubah, terutamanya siluet, banyak butiran dan nuansa baru muncul.

Pelbagai jenis potongan, tidak lama lagi tidak terhad kepada bot. Ini mungkin leher V, kolar berdiri kosong atau garis leher yang mendalam. Potongan asli bentuk geometri abstrak, dengan banyak sudut tajam, telah menjadi fesyen. Bahagian atas pakaian boleh dibuat walaupun dalam gaya geng. Potong yang indah di belakang menjadikan pakaian menjadi pakaian malam.

Panjang klasik, tepat di bawah lutut dilengkapi dengan mini dan maxi. Setelah menambah rok yang lembut kepada yang biasa, dan telah menjahitnya pada paras lutut, para pereka mencipta gaya baru: pakaian duyung.

Selain pakaian biasa tanpa lengan, terdapat model musim sejuk. Mereka mempunyai lengan panjang, kolar tinggi dan kain hangat. Terdapat pendek dan lengan 3/4, lengan dengan gulungan atau cuffs. Sejumlah besar elemen tambahan boleh menghiasi pakaian pensil moden. Ini adalah overhead dan welt poket, lipatan tambahan, cuffs, kerah, butang besar dan kecil, ritsleting. Tidak ada batasan untuk imaginasi pereka.

Berpakaian dengan basky

Model ini harus diberi perhatian khusus, kerana ia muncul agak baru-baru ini, tetapi hampir segera menjadi trend. Baska adalah bau yang luas yang menyerupai miniskirt. Ia dijahit pada pakaian di pinggang. Elemen ini menjadi sangat popular dalam gaun, agak elegan, tetapi juga dalam model sehari-hari gadis yang bercita-cita tinggi, mereka tidak terabaikan. Perlu diingati bahawa Basque memberikan kelebihan pinggul, jadi sesuai dengan perempuan-perempuan yang tinggi. Adalah lebih baik bagi pemilik yang pendek untuk menolak gaya ini, kerana ia akan memotong angka yang pendek. Pinggang sempit, menghiasi Basque dan memberi mereka kelantangan dan kewanitaan yang diperlukan.

Warna popular

Pada abad ke-30 pada abad yang lalu, ketika kekurangan, pakaian pensil dilahirkan, ia telah ditahan, sering gelap, berwarna. Dengan perkembangan industri fesyen, gamut warna berkembang, tetapi sehingga baru-baru ini, pakaian pensil kekal sebagai sebahagian dari almari pakaian perniagaan dan milik eksklusif dengan gaya klasik. Ia adalah monoton dan redup.Tetapi fesyen menetapkan peraturannya sendiri, memperkenalkan semua elemen baru ke dalam klasik, mengubahnya menjadi gaya yang berbeza. Kini di catwalks anda dapat melihat bukan sahaja warna-warna cerah, tetapi juga pelbagai cetakan, termasuk beberapa warna sekaligus, misalnya, geometri atau bunga.

Hitam

Semua orang tahu gaun hitam kecil dari Chanel, ia mungkin berpakaian pensil. Ia sesuai dengan apa jua keadaan. Dan setiap wanita sepatutnya memilikinya. Tokoh dalam pakaian seperti ini akan kelihatan hebat. Anda boleh memakainya di pejabat dengan menambah blazer atau selendang leher. Pada masa yang sama, ia sesuai untuk pesta, walaupun dengan kod pakaian yang paling ketat.

Merah

Dengan pakaian ini, setiap gadis boleh membuat imejnya sendiri, dan dia pasti akan menjadi seksi. Pemilik pakaian putih kulit putih akan membantu untuk kelihatan sangat anggun, menjadi diva Hollywood, jika anda menggunakan gincu yang cerah untuk dipadankan. Tetapi pada kulit gelap akan kelihatan hebat.

Warna merah hanya sesuai untuk majlis-majlis khas. Dia cerah dan tentu saja seorang wanita yang berwarna merah akan menarik perhatian orang lain. Dalam pakaian ini, anda boleh pergi ke perayaan atau ke teater. Pada tarikh, ia juga tidak diperlukan.

Biru

Warna biru, salah satu yang paling indah, ia adalah elegan dan mendalam. Sesuai untuk majlis khas, bukan untuk setiap hari. Blue berjalan dengan sangat baik dengan hitam, anda perlu ingat ini apabila memilih aksesori.

Beige

Pakaian sedemikian sebagai lembaran yang bersih. Ia boleh disiapkan dengan banyak perkara. Pada masa yang sama dalam pilihan warna boleh hampir tiada had. Anda boleh memakai pelbagai tudung dan selendang, blazer apa-apa warna dan gaya, barang kemas kegemaran.

Di samping itu, menggabungkannya dengan pakaian ketat atau stoking badan, ia mungkin akan kelihatan lebih tinggi dan langsing.

Hijau

Di sini banyak bergantung kepada naungan. Pudar, paya rumput sesuai untuk kerja dan kehidupan seharian. Fabrik berkilat zamrud terang - ini adalah versi malam, dengan sempurna digabungkan dengan perhiasan emas.

Merah jambu

Warna kegemaran semua puteri kecil. Pakaian merah jambu akan sesuai dengan orang muda dan langsing. Warna yang sempurna untuk musim panas, ia akan menarik perhatian secara mendalam. Wanita yang lebih tua harus menolaknya. Sekurang-kurangnya dalam pakaian klasik.

Kain dan tekstur

Hasil akhir dan kesan keseluruhannya bergantung pada kain yang mana pakaian tertentu dijahit.

Satin

Pilihan malam sekali. Ia mungkin kelihatan sangat elegan dan mahal. Ia sangat penting, dalam kes ini, kualiti kain, ia mestilah sangat tinggi, jika tidak pakaian akan kelihatan bersinar murah dan tidak perlu.

Dirajut

Feminin dan pada masa yang sama mudah, siapa yang tidak bermimpi seperti itu. Dalam pakaian rajutan, anda boleh datang bekerja, dan di kafe dengan rakan-rakan selepas. Adalah penting untuk diingat bahawa pakaian rajut boleh menunjukkan kelemahan angka, jika ia nipis. Model pakaian rajutan yang tebal, sebaliknya, akan menunjukkan diri mereka sebagai kesan seret, jadi anda tidak perlu mengambilnya, walaupun angka itu jauh dari ideal.

Dicelup

Pilihan terseksi. Selalunya pakaian seperti itu dibuat lapisan berwarna daging, yang membuat perasaan ketiadaannya. Memilih pakaian seperti itu, anda perlu memberi perhatian kepada kualiti dan corak renda itu sendiri. Segala-galanya harus kelihatan mulia dan elegan, karena dengan kain seperti itu sangat mudah untuk meluncur ke dalam kekasaran.

Kain tebal bukan tebal

Ia akan membantu untuk mewujudkan siluet yang jelas tanpa kekurangan. Akan menyembunyikan kekurangan dan menekankan kelebihannya. Kain sedemikian tidak akan membenarkan memakai pakaian pada saiz kurang atau lebih. Di sini segala-galanya mesti mematuhi sepenuhnya parameter. Hanya kemudian ia akan duduk dengan sempurna dan kelihatan betul.

Panjang

Panjang pakaian adalah salah satu parameter utamanya. Ia bergantung kepada di mana ia boleh pergi, dan kepada siapa ia boleh diletakkan.

Pendek

Pakaian pendek boleh kelihatan sangat menarik, tetapi hanya pada pemilik kaki langsing. Gadis panjang penuh lebih suka panjang lagi.Dengan usia, mini juga tidak selalunya sesuai, walaupun kaki membolehkannya dipakai, anda perlu berhati-hati. Pengecualian mungkin pantai atau musim panas yang tidak mengikat.

Di bawah lutut

Ini adalah panjang klasik pakaian pensil, ia sempurna dan seperti semua orang. Dan nipis, dan penuh. Sepertinya selalu elegan dan canggih. Hanya panjang ini pada asalnya dipahami. Pakaian di bawah panjang lutut boleh diletakkan di pejabat, di mesyuarat perniagaan. Mewakili seorang wanita perniagaan, semua orang melihatnya.

Panjang ini membolehkan anda memakai pakaian dalam suasana yang lebih santai, jika gaya lebih neutral. Ia tidak menghalang pergerakan walaupun semasa berjalan atau membeli-belah.

Lama

Papan pensil panjang telah menjadi agak baru-baru ini. Terdapat beberapa gaya dalam versi ini. Sudah tentu, mereka lebih sesuai untuk keluar petang, kerana sukar untuk membayangkan pakaian seperti itu dalam suasana yang berbeza.

Apa yang perlu dipakai

Sejak versi klasik pakaian pensil, pakaian ini adalah panjang sederhana, tanpa lengan, ia harus dipakai tanpa ketat. Dalam secubit, dan di sini segala-galanya perlu ditimbang dengan teliti, anda boleh memakai pakaian ketat yang sangat nipis, hampir tidak dapat dilihat atau stoking berwarna daging. Berwarna, dan pakaian ketat yang lebih hitam tidak boleh dipakai, jika tangan terbuka.

Pakaian hangat yang diperbuat daripada pakaian rajutan tebal yang mempunyai lengan panjang boleh digabungkan dengan pakaian yang sesuai dengan warna. Jika pakaian mempunyai garis leher, anda boleh menambah selendang. Dengan kolar yang tinggi, anda boleh memakai perhiasan, jika pakaian itu tidak mempunyai unsur tambahan, perkara utama tidak perlu keterlaluan.

Pakaian pensil dan pam pada kasut stiletto adalah rupa yang sempurna. Tetapi dalam fesyen moden, memandangkan beberapa transformasi, pakaian itu sudah diterima untuk memakai sandal atau kasut gaya lain. Dalam kes ini, tumit diperlukan, dalam mana-mana, dan ia akan menjadi lebih baik jika ia nipis. Dengan pakaian musim luruh menggabungkan but buku lali, mereka tidak seharusnya bersikap kasar dan terbuka. Heel juga diperlukan.

Imej bergaya

Pakaian pensil boleh dibentangkan dalam pelbagai variasi, jadi ia mungkin untuk memilih imej supaya ia bergaya, bergaya, cantik dan individu.

Satu set cerah dan elegan boleh dibuat dengan menambah kasut klasik hitam ke pakaian merah, mantel hitam di bawah lutut dan aksesori warna yang sama: jam tangan, ikat pinggang, cermin mata hitam.

Pemandangan perniagaan yang berwarna kuning muda boleh dibayangi dengan tali coklat dan cermin mata yang lebih gelap. Stail beige dan beg separuh bulatan besar dengan bingkai keras boleh dilengkapi dengan anting-anting panjang dan cincin yang besar.

Gaun kelabu yang cantik dengan sisipan renda, dilengkapi dengan anting-anting perak yang besar dalam gaya vintaj dan klac akan mewujudkan rupa petang yang elegan. Sentuhan terakhir - sandal perak dengan tali nipis pada tumit tipis yang tinggi.

Jenama Baru 2016

Pereka fesyen, seperti sebelum ini, bersetuju bahawa panjang pakaian pensil harus berada di bawah lutut, tetapi ada pengecualian. Sebagai contoh, Carven dikeluarkan dan model pendek.

Sehingga kini, pakaian pensil harus ditutup, sebanyak mungkin, tidak mempunyai pemotongan besar. Dengan pendekatan seperti itu bersetuju Boss dan Dolce & Gabbana.

Pelbagai kolar yang menghiasi pakaian telah menjadi barang-barang bergaya yang menonjol pada rancangan rumah-rumah terkenal seperti Valentino, Christian Dior, Chanel, dan banyak lagi.

Gaya pejabat yang terkenal Louis Vuitton dan Valrntino menawarkan untuk menggabungkan dengan butiran moden.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus