Berpakaian dengan gaya "Provence": apa itu?

Berpakaian gaya Provence: apa itu?

Malah wanita yang paling penting dan bercita-cita tinggi kadang-kadang mahu menjadi orang yang rapuh, lemah dan romantis. Berpakaian dalam gaya "Provence", yang diilhami oleh wilayah Perancis, akan mengubah wanita mana-mana menjadi penari yang lembut dan cantik.

Ciri gaya

Perbezaan utama antara pakaian, yang dibuat dalam gaya Provence - kemudahan dan kesederhanaan potongan disebabkan oleh fabrik asli dan gaya semula jadi.

Jenis ini mempunyai beberapa persamaan dengan arahan seperti boho, negara, gadis mori Jepun dan hippie. Tetapi terima kasih kepada warna ciri, bahan, hiasan dan gaya, dia mengekalkan identiti uniknya, mudah dikenali dalam garis pakaian romantis.

Untuk dipadankan

Gaya Provence akan sesuai dengan gadis-gadis yang bosan dengan kesibukan bandar, imej yang kompleks dan pretentiousness. Bagi mereka yang suka sifat, kesederhanaan dan keselesaan. Ini adalah sifat feminin dan romantis yang lebih suka keselesaan dan keselesaan dalam pakaian untuk sebarang keadaan.

Gadis semacam itu tidak akan berasa tidak masuk akal dan tidak selesa dalam skirt dengan ruffles dan cetakan bunga. Dia pernah menjadi elegan dan menawan setiap hari.

Terlepas dari umur dan tubuh membina, seorang wanita akan dapat memilih pakaian Provence yang sempurna untuk dirinya sendiri, berkat banyak pilihan untuk gaya dan warna.

Gaya

Klasikgaya yang dipasang dengan skirt lebar atau pelbagai lapisan. Panjangnya berbeza dari lutut ke lantai. Dalam hal lapisan, gaun itu tidak simetris.

Ciri khas yang lain - pinggang tinggi pada pakaian. Pilihan ini dengan indah menekankan angka dalam imej romantik. Sabuk model itu ditekankan oleh jalur elastik atau pemasangan, yang mana skirt itu mengalir dengan berkesan ke atas paha.

Pakaian atas - kebanyakannya terbuka pada tali atau dengan lengan pendek. The bodice dihiasi dengan hiasan hiasan renda dan bordil. Di rok terdapat bordil, lapisan dan hiasan bahan yang berbeza pada tekstur.

Rok pendek di depan dan belakang panjang memberikan kesan kereta api yang hebat. Teknik ini dilengkapi dengan kehadiran kehamilan.

Warna sebenar

Garis warna untuk gaya Provence, sebagai peraturan, nada mute matte, kebanyakannya cahaya. Seolah-olah kain telah dibakar sedikit dan berdebu. Kepentingan yang penting adalah warna alami.

Gaya ini tidak memihak kepada warna yang terang-terang. Sekiranya ia digunakan, maka sebagai lapisan, sebagai contoh, ditutup dengan tulen kuning atau tulen.

Warna yang paling popular adalah warna putih dan warna semulajadi adalah susu, warna kapas dan rami, dan kelabu muda. Untuk memahami apa warna yang betul-betul sesuai, rujuk kepada sifat - ini adalah lavender halus, herba, warna biru langit, yang diilhamkan oleh kawasan kampung.

Tekstur kain

Suasana semulajadi dan ketenangan semula jadi dicipta, berkat tekstur lembut, ringan dan mengalir kain. Ini adalah pakaian rajut, bulu, kapas, linen, viscose, chiffon dan jersi.

Kain kebanyakannya semula jadi, oleh itu sesetengah lebam dan kecerobohan tekstur adalah ciri-ciri gaya ini.

Tempat yang istimewa diduduki oleh model pakaian rajutan dan pakaian renda. Renda berfungsi untuk kemasan yang elegan, dan untuk mewujudkan skirt berbilang berlapis. Dalam satu perkara, mungkin terdapat beberapa tekstur kain.

Apa yang perlu dipakai

Pakaian ini tidak memerlukan aksesori tambahan. Ia menarik dalam kesederhanaannya.

Anda boleh memakai selendang ringan atau selendang yang selesa pada bahu dan lengan kosong. Beg lembut dan tidak berbentuk akan menekankan keagungan dan kesederhanaan imej.

Dari kasut, anda perlu memilih kasut lembut, ringan, kasut dan kasut dengan tumit kecil atau tapak rata. Lacing bertekstur adalah dialu-alukan.

Barang kemas tidak boleh menawan. Pilihan buatan tangan asal atau "antik" yang digemaskan akan paling sesuai.

Model Perkahwinan

Pakaian perkahwinan dalam gaya Provence memenuhi semua keperluan kawasan ini - kesederhanaan, kemudahan, keanggunan dan percintaan. Tidak ada korset padu, luka luka dan skirt crinoline.

Gaya klasik pakaian ini adalah garis leher terbuka yang mewah, tetapi tidak dalam, kostum yang dipasang dan skirt yang dibasahi yang terbuat dari kain ringan. Dalam kes ini, pakaian mungkin panjang midi atau maxi.

Kain yang mengalir dan renda renda adalah ciri utama pakaian perkahwinan yang terbukti. Keretapi dan skirt berbilang berlapis akan menambah daya tarikan istimewa kepada rupa.

Imej bergaya

  1. Pakaian flowy ke lantai dengan bahu yang diturunkan dan cetakan bunga kecil - pilihan yang sempurna untuk malam romantis. Dengan pemasangan badan yang cantik, model ini akan menekankan angka langsing dan menyembunyikan kecacatan kecil siluet. Satu tali pinggang tenunan yang berwarna bulu lembut akan menambah sumber tambahan. Tangan dan bahu boleh ditutup dengan selendang merah jambu, menambah kesan berlapis.

Gaun yang asli dengan bukaan terbuka di dada dan poket tampalan besar. Seluruh imej dipenuhi dengan kemudahan dan kecerobohan akibat warna lembut dan kain semula jadi. Tudung kudis berwarna kuning dan satu beg pakaian rajutan sesuai harmoni.

Nampak baik dan santai setiap hari. Gaun yang sederhana dengan warna paya yang disenyapkan dengan lengan tiga suku dipangkas dengan selimut putih dan kolar baju terbuka. Dilengkapi dan mengalir ombak pada pinggul ke lutut, ia adalah elegan dan feminin. Butang coklat Laconic pada tapak rata berkesan melengkapkan imej.

Pakaian yang nipis dan lapang dengan garis bahu yang rendah menyentuh angka itu, memfokuskan pada pinggang yang langsing dan kerapuhan siluet. Warna cahaya pada pakaian membuat wajah romantis untuk berkencan dan bertemu dengan rakan-rakan. Imej itu tidak lengkap tanpa sandal kelabu bergaya, dipotong dengan tali.

Pakaian asal pada tali dan dengan skirt terbuka akan menjadi hiasan sebenar setiap petang. Warna putih akan menjadi warna kulit yang terencang dengan indah, dan siluet ketat akan secara mendalam menekankan angka langsing. Kain hangat kelabu yang diperbuat daripada kain lembut akan menjadikannya kelihatan lebih selesa dan lembut. Aksesori dalam bentuk set gelang, pendants dan tali pinggang tekstil yang nipis di pinggang akan berguna.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus