Berpakaian dengan rok tulip - semangat alam semula jadi

Berpakaian dengan rok tulip - semangat alam semula jadi

Apa elemen almari pakaian wanita yang idealnya menekankan kerapuhan siluet, tanpa menghiraukan kulitnya? Berpakaian dengan skirt-tulip - semangat alam dan mencari sebenar bagi mereka yang ingin melihat feminin.

Potongan skirt baju ini sangat luar biasa: di pinggangnya agak sempit, di pinggangnya melebar, dan lebih dekat ke ujungnya lagi. Secara visual, ia sangat mengingatkan pada putik tulip yang terbalik, dari mana nama itu datang. Walaupun gaya pakaian, atau lebih roknya, dicipta oleh Perancis lebih daripada 50 tahun yang lalu, ia masih popular dan ini adalah disebabkan oleh spesifikasi potongan.

Ciri-ciri

Ciri tersendiri pakaian - tulip berada di bahagian bawah yang luar biasa. Untuk memberikan skirt jumlah, kain di pinggang dikumpulkan dengan memasang, dibingkai dengan butiran dan elemen hiasan, lapisan tambahan kain ringan dijahit ke pinggul. Kebanyakan model, terima kasih kepada ciri-ciri potong, mempunyai hem bentuk berbentuk V. Bahagian atas pakaian boleh sama sekali berbeza, serta panjangnya.

Untuk dipadankan

Dengan penampilannya, gaun tulip memperlihatkan kemurnian musim bunga, oleh itu ia disyorkan memakainya secara eksklusif kepada gadis muda dan muda. Bagi ciri-ciri angka itu, ia akan sesuai dengan hampir semua perkara:

  1. Sekiranya gadis itu mempunyai bahu cukup lebar, skirt akan menambahkan kelantangan pada pinggul dan membuat bayangan berkadar.
  2. Gadis-gadis dengan jenis pear akan dapat membawa siluet mereka lebih dekat kepada jamur jika mereka memilih model dengan lengan volumetrik atau ruffles di leher.
  3. Gadis yang terlalu langsing akan membuat kelemahan sedikit kelebihan jika mereka memilih model pakaian dengan leher V.

Tetapi bagi siapa gaya seperti itu pasti harus dielakkan, gadis-gadis terlalu pendek. Pakaian sedemikian akan visual "memecahkan" siluet ke bahagian-bahagian dan membuat kaki pendek. Satu-satunya keselamatan dalam kes ini adalah kasut dengan tumit atau stilettos.

Ramai yang percaya bahawa gaun tulip tidak sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan kelengkungan, tetapi ini tidak sepenuhnya benar. Pertimbangkan beberapa petua.

Untuk penuh

Model ideal untuk kanak-kanak perempuan dengan bentuk yang luar biasa ialah pakaian tulip bungkus. Paling penting, pakaian seperti ini akan kelihatan dengan kasut bertumit tinggi. Adalah dinasihatkan untuk memilih salinan pakaian sedemikian dengan lengan panjang dan lengan panjang sederhana. Juga, jangan lupa tentang pemilihan tali pinggang kontras pinggang. Namun, sekiranya seorang gadis mempunyai perut yang terlalu ketara, model ini harus ditinggalkan, sebaliknya kesan "tulip" hanya akan hilang.

Trend fesyen

Gaun tulip klasik dibezakan semata-mata oleh skirtnya, tetapi pereka baru-baru ini yang bergaya telah mula melengkapi walaupun bahagian atas dengan unsur asal. Bergaya kini adalah pakaian dengan tirai, serta dengan kancing yang elegan tanpa tali.

Model

Sebagai tambahan kepada model yang paling popular sekarang dengan bau dan garis leher berbentuk V, ada contoh pakaian - tulip dengan garis leher bujur persegi panjang, bulat. Kedua-dua gaun yang mempunyai lengan panjang dan tali panjang dianggap bergaya. Terdapat juga model dengan ruffles di bahu, serta lengan sempit dan sedutan. Model dengan poket sampingan sangat popular kerana ia membolehkan anda menambah jumlah ke pinggul.

Bahan

Model musim panas pakaian tulip untuk pakaian sehari-hari dijahit dari kapas, chintz dan chiffon. Untuk menyesuaikan lebih banyak salinan memanaskan menggunakan pakaian rajutan dan bulu yang tebal. Untuk membuat penampilan yang lebih bersemangat di samping, mereka boleh menggunakan satin, beludru, sutera dan banyak lagi.

Panjang

Gadis-gadis yang sederhana dan kecil memilih baju tulip tulip panjang.Pakaian dengan skirt di bawah lutut kelihatan hebat pada perempuan tinggi. Pakaian panjang biasanya sampai ke tengah pergelangan kaki dan digunakan sebagai pakaian malam.

Warna dan cetakan

Model hitam pakaian tulip sangat sesuai untuk gaya pejabat dan pakaian malam, walaupun dalam kes kedua, ia harus dilengkapi dengan elemen hiasan dalam bentuk renda, cincin, dll. . Gaun tulip putih kelihatan begitu meriah yang sering dipakai pada majlis perkahwinan. Gaun tulip beige adalah sinonim dengan kehidupan seharian dan kesederhanaan, dan merah adalah percintaan dan kesungguhan.

Apa yang perlu dipakai

Tambahan terbaik untuk pakaian-tulip adalah aksesori. Untuk model dengan leher V, kerongsang besar dan leher pinggang adalah sempurna, dan rantaian rasuk segi empat tepat, bujur, dan bulat dengan pendants. Sabuk juga harus dipilih dengan betul. Jika anda mempunyai pinggang yang agak nipis, pilih tali pinggang yang luas, dan jika tidak - sempit. Sebagai beg, lebih baik memilih klac yang elegan atau beg tangan pada rantai.

Mengenai kasut bertumit tinggi telah dikatakan, tetapi perhatikan bahawa semakin lama pakaian itu, semakin tinggi tumit yang lebih tinggi. Untuk model panjang sederhana, lebih baik memilih kasut dengan tumit.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus