Gaun dalam gaya Rusia - buat imej yang cerah!

Gaun dalam gaya Rusia - buat imej yang cerah!

Trend fesyen cenderung berubah dengan kerap, tetapi pakaian kebangsaan klasik selalu dalam trend. Pastikan untuk memberi perhatian kepada pakaian dalam gaya Rusia - buat gambar terang!

Ia adalah pakaian kebangsaan Rusia yang menarik perhatian banyak pereka fesyen terkenal dan pereka dunia. Mereka sewajarnya menggunakan motif kebangsaan Rusia dalam koleksi mereka: corak cantik, sulaman bertema dan warna ceria.

Ciri-ciri dan sejarah gaya

Sejak zaman purba, pakaian kebangsaan Rusia dicirikan oleh pelbagai lapisan. Lapisan pertama pakaian wanita adalah baju bawah lebar dengan potongan mudah. Selepas itu, wanita memakai kuku, dan hanya kemudian - pakaian itu sendiri.

Di antara ciri-ciri utama ahli-ahli gaya kaum Rusia adalah yang berikut:

 • hanya semua pakaian yang berasal dari semula jadi. Gaya Rusia dikaitkan dengan kain kapas dan linen. Tidak lama kemudian, mereka mula menambahkan sedikit sintetik ke kain, yang menjadikannya lebih mudah untuk menjaga produk;
 • gaya hiasan wanita Rusia direka dalam ketat - pakaian pendek pendek atau barang-barang yang kurang baik tidak sesuai di dalamnya. Ia dianggap kesat, dan nenek moyang dihormati kesucian, kewanitaan dan kesopanan;
 • unsur asli, seperti lukisan bunga, sulaman tangan, lengan - "tanglung", penggunaan hiasan, renda dan bordir manik untuk menghiasi pakaian;
 • warna pakaian kebangsaan adalah sedekat mungkin dengan warna semula jadi.

Pakaian moden - apa itu

Lama kelamaan, apabila fesyen telah melangkah ke hadapan, benar-benar pakaian kebangsaan Rusia telah kehilangan populariti mereka dan hanya tinggal sebagai fakta sejarah. Tetapi segala yang baru adalah lama yang lama dilupakan. Trend fesyen moden mengubah perhatian mereka kepada kostum kebangsaan kuno, dengan mahir mengekstrak dari mereka semua yang paling positif dan cantik.

Pada masa ini, pakaian Rusia moden jauh dari "nenek moyang" mereka, tetapi ciri-ciri biasa masih boleh dikesan:

 • Seperti dahulu, hanya kain semulajadi yang digunakan untuk menjahit pakaian sedemikian. Ia dibenarkan menggunakan kain campuran untuk memudahkan penjagaan pakaian. Tetapi peratusan sintetik harus sangat kecil;
 • Gaya pakaian Rusia tidak berubah sama ada - mereka masih dirizabkan. Cuts di sundresses atau belahan yang menonjol tidak dialu-alukan. Eksperimen di bahagian pereka hanya tersasar pada panjang pakaian;
 • Pakaian Rusia harus ekspresif. Sulaman, corak bercetak, tali, dan lain-lain digunakan secara meluas untuk ini. Versi perayaan pakaian lebih cerah dan kaya dalam hiasan mereka - benang emas dan perak sering digunakan untuk mereka;
 • Pakaian moden dalam gaya Rusia mengekalkan pelbagai warna mereka - warna semulajadi adalah relevan untuk mereka. Kain warna ini bersesuaian dengan kemasan produk yang terang.

Untuk dipadankan

Untuk melarang orang memakai pakaian tradisional Rusia adalah mustahil. Selain itu, pakaian ini akan menghiasi mana-mana wanita, dari mana-mana kewarganegaraan. Pakaian Rusia mungkin menyembunyikan beberapa kelemahan, jadi walaupun wanita dengan bentuk curvaceous digalakkan untuk mencuba pakaian seperti itu.

Gaya

Gaya Rusia adalah pengekalan dan kesopanan yang berbeza. Itulah apa yang kekal pada masa lalu dalam model moden pakaian kebangsaan ini. Pakaian dalam gaya Rusia boleh dipilih dengan mudah bergantung pada musim.Model musim sejuk pakaian dijahit dari fabrik semulajadi yang padat, gaya musim panas dibuat daripada nipis, dan mereka juga pelbagai dan mempunyai pilihan yang luas.

Marysia

Pakaian "Marysia" dicirikan oleh fakta bahawa ia hanya diperbuat daripada ruji. Ini adalah kain "bernafas", jadi gaya pakaian ini sangat popular, terutama semasa musim panas.

Pelbagai gaya membolehkan anda memilih pakaian yang sesuai. Dekorasi terang pakaian, variasi panjang tidak meninggalkan pilihan untuk pencinta pakaian yang hebat, dengan segera untuk memperoleh kecantikan ini.

Perkahwinan

Pada masa ini, ia dianggap sangat kreatif dan bergaya untuk berkahwin dengan pakaian yang dibuat untuk motif negara Rusia. Pada tahap tertentu, ini tidak lagi menjadi penghormatan kepada fesyen, tetapi pengiktirafan akarnya, nenek moyang, dan penghormatan terhadap tradisi. Idea pakaian kebangsaan Rusia adalah kesucian dan kesopanan. Pakaian perkahwinan moden memegang arah yang sama.

Pakaian perkahwinan Rusia adalah sangat feminin, menarik, membuka hanya sebahagian kecil dari tubuh wanita. Gaun pengantin panjang dan cukup ditutup. Perhatian khusus diberikan kepada penamat. Dia sangat kaya dan sekali lagi mempunyai watak semantik. Pakaian dihiasi dengan manik, batu permata, sutera.

Pakaian baju

Pakaian baju Rusia dengan cara moden kelihatan sangat mudah kerana pemotongan yang tidak rumit. Walau bagaimanapun, hiasan canggih dan indah pakaian ini kelihatan sangat menarik dan elegan.

Bahagian yang penting dalam pakaian ini adalah tali pinggang. Secara warna, ia mestilah selaras dengan warna pakaian utama. Panjang baju-baju dalam fesyen moden berbeza dari mini ke maxi.

Warna sebenar

Warna pakaian dalam gaya kebangsaan tidak boleh menjadi terang dan mencabar. Kain yang digunakan untuk produk ini mempunyai asal semulajadi, dan ia benar-benar tidak diingini untuk mencemari dengan pewarna. Pastel, nada lembut, yang digunakan dalam motif rakyat Rusia, digabungkan sepenuhnya dengan produk selesai yang cerah. Kerana ia menggunakan warna yang kaya: terang hijau, biru, merah, emas.

Kain

Pakaian Rusia tidak bertolak ansur dengan sintetik. Dia hanya membenarkan bahagian kecil untuk memudahkan penjagaan sesuatu. Bahan yang paling biasa untuk pakaian jahitan adalah rami, kapas dan ruji.

Flax

Pakaian flaks dikenali dan popular. Malah dalam cuaca yang paling hangat, mereka selesa dan bebas. Tidak hairanlah nenek moyang kita menggunakan bahan ini untuk pakaian Rusia. Flax adalah menyenangkan kepada badan, tidak berkuasa, tahan haus dan hypoallergenic. Semua ciri-ciri ini menunjukkan produk berkualiti tinggi yang dibuat daripadanya.

Anda boleh memakai pakaian Rusia yang diperbuat daripada kain linen bukan sahaja untuk berjalan kaki, tetapi juga untuk bercuti, pejabat, dll.

Dari ruji

Tidak seperti kain kapas atau linen, kain ruji - campuran, ia mengandungi kapas, poliester atau benang kental. Walaupun begitu, ia adalah bernafas dan sangat tipis. Gaun, dijahit dari staples, tidak berkedut dan sangat menyenangkan kepada badan pada sentuhan. Penjagaan rapi adalah sangat mudah dan tidak memerlukan banyak usaha.

Panjang

Pakaian Rusia ini mesti panjang. Krayon pakaian ini berbeza: kemeja, dengan pinggang tinggi, dengan bentuk siluet dalam bentuk huruf A, dsb. Ia dalam pakaian ini bahawa anda boleh sedikit kerudung semua kelemahan anda yang kelihatan. Pakaian panjang dalam gaya Rusia sentiasa menarik perhatian dengan keperibadian mereka dan hiasan terang. Tanpa disedari untuk kekal dalam produk semacam itu, anda tidak akan berfungsi.

Gaun moden boleh mempunyai panjang yang pendek. Ini tidak merosakkan produk sama sekali, dan memilih yang lain dari almari pakaian yang sesuai untuknya, anda akan kelihatan hebat. Adalah disyorkan untuk memakai pakaian pendek dalam kombinasi dengan ketat ketat. Ini tidak akan mewujudkan kesan keterbukaan dan seksualiti yang berlebihan dan akan mengekalkan beban semantik pakaian wanita Rusia - kesopanan.

Apa yang perlu dipakai

Kita boleh mengeluarkan beberapa tip dari pereka dan pereka mengenai soalan "Apa pakaian ini dipakai?".

 1. Dengan pakaian yang serupa kelihatan aksesori besar saiz besar.
 2. Clutch atau kot bulu tidak akan merosakkan imej keseluruhan.
 3. Pakaian monokrom boleh menjadi tempat yang berwarna-warni - baju rompi.
 4. Selendang boleh menjadi sebahagian daripada imej keseluruhan.

Bagaimana untuk mencipta imej penuh

Dengan betul mengambil gaya pakaian, disarankan untuk menyambung semua aksesori yang tersedia dengan harmoni dengannya. Anda juga perlu memikirkan rambut, solek dan memilih kasut yang betul.

Aksesori

Bilangan aksesori dalam gaya rakyat Rusia dekat dengan minimalisme. Anda boleh menambah imej dengan manik antik atau gelang yang indah.

Sekiranya beg tangan dilekatkan pada pakaian anda, maka wajarlah ia dibuat dari bahan semula jadi - burlap, jerami. Ia boleh digambarkan perhiasan yang tidak sesuai dan tidak sesuai.

Gaya rambut

Gaya kebangsaan Rusia tidak memerlukan pretentiousness. Rambut panjang boleh diikat dengan tali, menenun reben berwarna ke dalamnya, dan rambut pendek dapat dihiasi dengan bunga bunga atau bunga individu.

Kasut

Pakaian ringan dan lapang memerlukan kehadiran kasut balet atau sandal. Pada musim sejuk, imej itu boleh ditambah dengan kasut but pendek atau but buku lali, dipotong dengan bulu.

Buat

Alam semulajadi adalah prinsip utama keindahan Rusia. Oleh itu, ia adalah tepat yang perlu dilakukan: ia tidak cerah untuk dimakan dengan pemerah wiski, gincu untuk menggunakan warna semulajadi. Perhatian khusus diberikan kepada alis - mereka mesti dipelihara dengan baik dan tebal. Bulu mata memberi mereka jumlah menggunakan maskara hitam.

Imej bergaya

Imej keindahan Rusia tidak perlu disesuaikan. Ketenangan, kesopanan, kesederhanaan - ini adalah idea utama yang dibawa oleh pakaian kebangsaan Rusia.

Adalah perlu untuk menghormati kenangan nenek moyang, tidak melupakan tradisi kebangsaan. Ini juga terpakai kepada pakaian kebangsaan - orang tidak boleh mengabaikan idea asas yang telah dimasukkan ke dalamnya dari zaman dahulu lagi.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus