Berpakaian dalam gaya "The Great Gatsby" - kemewahan 20-an

Gatsby Dress Great - kemewahan 20-an

Fesyen sentiasa menjaga dengan masa. Apabila citarasa awam berubah, trend fesyen menjadi momentum dan reinkarnasi, sehingga mempengaruhi gaya asas dunia. Sebagai contoh fesyen abad ke-20, sangat berbeza dari siluet sebenar abad ke-21. Model pakaian dipermudahkan, menjadi lebih selesa dan serba boleh, tetapi pada setiap halaman buku fesyen terdapat cerita, cita gaya sendiri dan siluet unik.

Ingatlah 20-an abad yang lalu. Masa filem jazz dan senyap. Perubahan dramatik sedemikian, pada masa itu, fesyen dunia belum lagi mengalami. Sekarang di dalam almari pakaian gadis, pakaian dan rok yang berbulu dengan banyak ruches dan frills kelihatan lebih jarang, lebih kerap - seluar dan pakaian. Warna-warna cerah dan cetakan kehilangan kaitannya dengan kemunculan masa pasca perang.

Bahagian yang indah dari lantai lebih suka pakaian yang praktikal dan praktikal, tidak menggerakkan pergerakan. Korset dan ikat pinggang yang terikat badan telah tenggelam dalam kelalaian. Gaun yang mudah, potong percuma seperti "kes" memasuki fesyen. Potongan mendalam yang menarik menarik mata, dan nada yang tenang, nada tenang "menarik" siluet wanita sejati - ini adalah bagaimana gaya art deco mewah yang baru dilahirkan.

Pakaian kali ini mempersonakan kesederhanaan, bangsawan dan keanggunan. Novel kultus "The Great Gatsby" selama bertahun-tahun mengekalkan siluet yang tidak dapat dijadikan pakaian seorang wanita. Berikut adalah elemen ciri-cirinya:

 • Mahkota model adalah percuma, tidak dipasang (segi empat tepat);
 • Panjang pakaian mencapai lutut. Pakaian itu sendiri boleh menjadi pendek panjang, secara visual meningkatkan pelbagai hiasannya, kerana pakaian itu boleh berakhir sedikit di bawah lutut;
 • Di belakang atau dada - belahan dalam;
 • Pakaian ini dicirikan oleh ketiadaan lengan, dan jika lengan masih ada, maka ini adalah sayap lengan yang tidak menimbang gambar;
 • Corak dijahit pada pakaian dengan manik-manik atau rhinestones;
 • Hem itu dilipat atau dibingkai.

Pereka bentuk fesyen terkenal abad ke-20 seperti Paul Poiret, Coco Chanel dan Jean Patou mencipta sejarah gaya dunia dengan tangan mereka sendiri, memerhatikan kanun-kanun yang ketat dari 20-an bergaya dalam pakaian dan menunjukkan, bagaimanapun, di seluruh gaya baru dunia yang bergaya pakaian. Pinggang gaun gaya apa pun masih tetap bersahaja; hanya elemen seperti panjang, tali, variasi hiasan, lokasi dan bentuk décolleté dapat berubah. Ini busur mahal, cantik, benar-benar feminin masih tidak meninggalkan sesiapa yang tidak peduli.

Dalam gaun era Great Gatsby, seorang gadis dari jenis yang sama sekali berbeza akan kelihatan hebat, tetapi gaun pemotongan itu benar-benar sesuai dengan gadis-gadis kurus dari jenis yang lucu - "lajur langsing" atau "segi empat tepat".

Gaya segi empat tepat membantu menyembunyikan banyak kelemahan: "menghilangkan" perut, memberikan kepekaan kepada angka itu. Bagi gadis yang ingin menyembunyikan atau menambah jumlah visual pada payudara, pilihan pakaian dengan boa atau boa ditawarkan. Tepi pinggang, sering digunakan dalam pakaian yang sesuai, jadi dengan cara itu, anda boleh menyembunyikan jumlah pinggang yang tidak diingini.

Gaun pada tali spageti atau dengan lengan sayap meninggalkan tangan wanita terbuka. Kadang-kadang gadis memakai sarung tangan panjang yang lebih tinggi daripada siku untuk memadankan pakaian. Imej itu sekular, bangsawan, dan pada masa yang sama, angka wanita kelihatan kemas, kecil. Panjang pakaian setiap tahun menurun. Pada awal 20-an, wanita fesyen muncul pada pihak-pihak dalam gaun yang mencapai pergelangan kaki, maka panjangnya menutup lutut mereka sedikit, dan pada tahun 1927 ia hampir tidak mencapai garis lutut.

Pembebasan wanita, yang pada masa itu menjadi demam untuk separuh indah seks, mengubah ideal imej imej seorang gadis.Tidak menghairankan bahawa wanita meminjam pakaian lelaki, menguasai profesion yang "sukar untuk mengikat" dan memakai potongan rambut pendek.

Ia adalah gaya rambut dan menggambarkan imej era "Great Gatsby." Rambut itu diletakkan dalam gelombang kecil. Kadang-kadang gadis membuat keriting kemas di kuil-kuil. Topi besar yang besar kini menjadi perkara masa lalu - mereka digantikan oleh kepala elegan yang bertatahkan dengan manik-manik kaca, bulu dan kain satin, serta cloch felt, berbentuk loceng. Mereka adalah keperibadian minimalis dan kerangka gaya.

Sutera, sifon, beludru dan renda berfungsi sebagai bahan untuk bawang mahal, tetapi pada tahun 20-an pakaian rajut abad yang lalu juga datang ke fesyen. Warna dan warna kain itu tenang, pastel. Aksesori pada kain seperti nada neutral kelihatan sangat berfaedah. Mutiara panjang mutiara, simbol masa itu, tidak dilupakan oleh mana-mana fesyen yang dipakai.

Beg di tangan kanak-kanak perempuan berkhidmat sebagai subjek hiasan dan bukannya sesuatu dengan tugas fungsinya yang asal. Sebuah klac kecil, beg tangan atau beg tangan juga dilengkapi dengan rhinestones dan batu untuk memadankan gaya pakaian.

Kasut masa itu sangat selesa, kerana ia bertujuan untuk malam tarian. Tumit kasut elegan selalu kecil dan mantap. Popular pada masa itu, dan yang dipanggil kasut - kasut bertali tinggi.

Make-up dalam gaya "Gatsby" adalah mata yang ditonjolkan dengan terang, nada kulit sempurna wajah (lebih disukai - pucat) dan bibir yang menggarisbawahi. Kening gadis-gadis itu melengkung. Blush jarang digunakan. Bentuk mata bulat itu dianggap popular pada masa itu, dan sebahagian dari kelopak mata yang lebih dekat ke hidungnya ternyata terkelupas. The shade of lipstick dipilih gelap, dengan kesan matte.

Mewujudkan siluet era Great Gatsby tidak begitu sukar, ia cukup untuk melihat unsur-unsur asas imej. Minimalism dan keanggunan adalah kriteria utama untuk diikuti.

 • Sekiranya anda tidak memakai potongan rambut pendek, kumpulkan rambut dalam bungkus yang ketat dan isi rambut dengan lakuer. Anda juga boleh menyembunyikan rambut di bawah jejaring khas;
 • Burung kepala dengan kerongsang besar dan bulu sempurna digabungkan dengan pakaian gaya permulaan abad ke-20; headbands anggun; tudung sutera, diikat di kepala; topi cloche;
 • Untuk selera anda, pilih pakaian boa, boa bulu atau jubah ringan;
 • Jangan takut untuk mengabaikannya dengan aksesori - gaya 20-an mahal dan bangsawan;
 • Apabila memakai solek jangan merasa kasihan untuk maskara dan pelindung mata untuk menyerlahkan mata. Jangan lupa buat lukisan "panah";
 • Kasut pada tumit kecil dengan hidung bulat sesuai sempurna ke dalam imej.

Imej untuk pengantin perempuan di perkahwinan juga akan memenuhi kriteria asas bayang tahun 20-an:

 • Pakaian - diregangkan dalam bentuk silinder;
 • Warna - sebagai tambahan kepada putih, pengantin perempuan boleh memilih warna merah jambu, berkrim atau pucat merah jambu;
 • Lengan sayap sempurna melengkapkan imej yang terang dan sejuk;
 • Garis leher yang dalam di belakang, yang dibingkai dengan rhinestones atau mutiara, akan kelihatan hebat;
 • Hiaskan gaya rambut yang terikat dengan hiasan putih atau krim dengan bros yang elegan;
 • Lengkapkan dengan sarung tangan renda panjang;
 • Tali kasut putih boleh dilekatkan dengan batu. Dan tumit kecil yang mantap adalah perkara kecil yang baik untuk pengantin perempuan, bukan?

Jangan takut untuk merasakan semangat "20an maut" ini dalam diri anda dengan mencuba pakaian mewah dalam gaya "The Great Gatsby". Siapa tahu, mungkin anda adalah Daisy yang sama?

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus