Kostum Krismas untuk kanak-kanak dan orang dewasa

Kostum Krismas untuk kanak-kanak dan orang dewasa

Tahun Baru adalah masa keajaiban. Pada masa ini, semua orang mahu bercuti, memenuhi keinginan, kesan baru, perubahan dalam kehidupan. Kanak-kanak sedang menunggu untuk percutian ini dengan tidak sabar - mereka suka berpakaian pokok Krismas, menari di sekitarnya, cahaya lampu berwarna-warni dan berpakaian dalam kostum Krismas. Orang dewasa pada masa ini juga boleh menjadi sebahagian daripada watak-watak dongeng untuk menggembirakan anak-anak mereka dan menjadikan hidup lebih cerah untuk seketika.

Varieti pakaian untuk kanak-kanak dan orang dewasa

Terdapat pelbagai jenis kostum Krismas yang berbeza. Ini semua jenis watak-watak dongeng, watak kartun, komik, filem, wira super, haiwan. Kostum satu watak mungkin berbeza bergantung pada visi pereka, dan mudah untuk memahami siapa ia.

Santa Claus

Kostum kakek sangat popular di kalangan kostum untuk orang dewasa. Setiap ibu bapa boleh berpakaian seperti Santa Claus dan mengucapkan tahniah kepada anak-anak mereka pada Tahun Baru, menyerahkan hadiah kepada mereka. Tetamu itu akan dialu-alukan kepada semua lelaki.

Untuk menjadi seperti Santa Claus, anda perlu cuba. Kakek yang memakai kot kulit lembu atau bulu yang panjang dalam warna merah, putih atau biru, kombinasi warna mungkin juga. Di kepala ada topi dan janggut putih panjang yang menyembunyikan wajah supaya tidak ada yang menebak bahwa Santa Claus tidak nyata. Di tangan boleh menjadi staf yang panjang dan atribut utama - beg besar dengan hadiah.

Snow Maiden

Kakek Santa Claus adalah Snow Maiden yang langsing dan muda, berpakaian mantel bulu pendek, berpakaian, dalam kasut tinggi dan dengan jari panjang. Di kepala ada topi atau kokoshnik. Biasanya saman itu berwarna biru atau putih, tetapi dalam versi barat, saman itu berwarna merah.

Snowman

Di tadika di matinee, anda boleh berpakaian seorang lelaki dengan seorang lelaki salji. Saman sedemikian agak mudah dibuat. Hidung lobak boleh dibuat dari kertas, melipat dan melampirkan jalur getah. Di kepala - topi dalam bentuk ember, juga mudah melekatkannya keluar dari kadbod. Badan salju dibuat dari kain putih - anda boleh memakai turtleneck, baju atau sweater putih, dan lebih dari selimut berbentuk bujur yang dijahit, dengan slot untuk kepala dan tangan. Di bawahnya ia boleh ditarik dengan tali pinggang atau jalur elastik. Hoodie panjang adalah lebih baik dilakukan untuk lutut, supaya tidak menghalang pergerakan kanak-kanak. Di tengah-tengah pakaian kami menjahit butang besar. Di bawah bahagian bawah, anda boleh memakai seluar pendek pendek, di atas kaki - kaus kaki putih. Sebagai alternatif, anda boleh membuat kostum salji dari seluar putih yang lebar, juga menyambung dengan bahagian atas putih.

Herringbone

Pakaian ini sesuai untuk kanak-kanak perempuan. Baginya anda memerlukan pakaian hijau, yang boleh jadi biasa. Anda boleh menghiasnya dengan manik-manik, manik-manik, jilbab, butang cantik dan berkilat, kerongsang, secara umum, semua yang anda boleh menghiasi pokok Krismas yang sebenar. Perkara utama adalah meletakkan semua ini pada pakaian secara organik. Di bawah pakaian, anda boleh memakai pakaian ketat coklat dengan corak yang akan menjadi seperti batang pokok Krismas kami. Di kepala untuk membuat potongan rambut, dan, jika panjang rambut memungkinkan, menenun pita merah bukannya bintang pada pokok Krismas.

Lelaki besi

Peminat filem "Iron Man" untuk mencipta imej wira, anda memerlukan topeng muka dan seluar merah dengan jaket. Pada jaket di tengah dada, anda boleh menjahit bulatan kain yang cerah dan terang. Topeng perlu dibuat saiz muka keseluruhan, dengan potongan mata, mulut dan hidung, kemudian cat di dalamnya dengan kuning dan merah di tepi.

Cock

Simbol tahun yang akan datang adalah ayam jantan. Kostumnya sangat popular pada tahun ini. Burung ini dicirikan oleh bulu berwarna cerah dan nada sejuk.Kostum boleh dibuat dari pelbagai warna yang berbeza. Di lengan baju, jahit tompok ini agar kelihatan seperti bulu. Anda boleh mengambil warna yang berbeza - hijau, kuning, merah, oren. Di kepala, perlu menjahit topi dengan kerang merah. Untuk melakukan ini, anda boleh mengambil topi tipis, memotong sikat dari kain merah, isi dengan bulu kapas dan, jahitan butiran, pasangkannya ke bahagian atas topi. Kostum sudah siap.

Santa Claus

Datuk ini berjalan dalam saman merah dengan manset putih. Anda boleh menggunakan seluar merah, jaket, jaket. Edging adalah lebih baik untuk membuat bulu putih buatan, atau menggunakan kain putih. Kami menjahit kain di sekeliling tepi seluar, jaket. Membuat janggut. Ia mungkin tidak selagi Santa Claus. Di kepala anda memerlukan topi merah dengan pompon putih. Anda boleh memakai kasut hitam atau kasut tinggi pada kakimu, ikat pinggang lebar dan ambil beg besar dengan hadiah.

Spiderman

Menjadi pahlawan super adalah mimpi ramai lelaki. Untuk mewujudkannya, anda boleh membuat kostum spiderman. Untuk melakukan ini, anda memerlukan seluar pendek sempit atau bingkap biru, lutut merah atau seluar ketat merah, jika anda mempunyai but, akan lebih baik. Di bahagian atas saman anda akan memerlukan turtleneck merah atau jaket yang ketat. Ia perlu dihiasi di bawah web. Untuk melakukan ini, menjahit jaket dengan benang hitam secara mendatar dan menegak. Di tengah membuat sulaman daripada labah-labah. Ia boleh dipotong daripada kain lain atau membeli pelekat. Tentukan rupa topeng. Dia boleh menutup kepala anaknya atau hanya di muka. Ia juga perlu menghias web. Anda boleh membuat pemasukan mata bahan yang berbeza - contohnya putih, untuk kesan gelas super.

Parsley

Watak yang sangat cerah dan joker utama. Untuk membuat pasu pasli akan memerlukan seluar terang berwarna merah atau hijau. Anda boleh membuat patch pada mereka. Item merah cerah atau, lebih baik lagi, baju dengan kacang polong, akan menjadi hebat di atas. Tudung itu mestilah berwarna dua. Di hujung topi menjahit pompon putih. Anda boleh meletakkan solekan pada muka anda - membuat pipi merah dan menarik freckles lucu.

Ant Manusia

Jika anak anda adalah peminat komik dan filem mengenai Ant-Man, maka silakan pakaian tahun baru tentang watak ini. Anda boleh membuat pakaian ini dari pakaian atau baju dan seluar hitam dan merah. Di jaket, anda perlu memakai cetakan dengan kesan perisai dengan bantuan kain atau sulaman yang lain. Adalah lebih baik untuk membuat topeng keluar dari kadbod dengan mencari lakaran di Internet dan mencetaknya pada pencetak. Hiaskan pakaian dengan tali pinggang yang akan menyembunyikan peralihan dari atas ke bawah.

Lelaki primitif

Ia lucu untuk berpakaian dalam pakaian lelaki primitif. Imej mudah dibuat dengan bulu yang berbeza. Ia adalah perlu untuk membungkus dirinya dalam kulit, membuat kemeja tunic, dan ikat pinggang. Anda boleh memakai sandal, menyumbat dengan nipis tunggal atau tanpa alas kaki. Anda boleh membeli kasut lucu yang menyerupai cakar haiwan. Di kepala anda perlu membuat tumpukan rambut dan mengikat ikat kepala bandana dalam warna harimau. Ambil satu tulang besar yang diperbuat daripada busa getah atau kertas di tangan anda.

Kostum yang paling popular untuk Tahun Baru

Berapa ramai yang tidak akan muncul imej baru pada percutian yang indah ini, tetapi setiap tahun berjuta-juta kanak-kanak dan orang dewasa berpakaian watak Tahun Baru kegemaran mereka. Ini termasuk Santa Claus, Snow Maiden, salji salju, kelinci, serigala, beruang, pangeran, Little Red Riding Hood dan banyak lagi.

Sejak zaman kanak-kanak, ramai kanak-kanak lelaki masih mempunyai imej dalam saman bunny, yang dijahit ibunya. Pakaian baju putih, seluar pendek putih dengan ekor kecil di bahagian belakang, stoking putih. Di kepala telinga panjang, terbuat dari kadbod atau terbuat dari kain dengan wayar yang dimasukkan.

Bagaimana untuk memilih

Apabila membeli kostum Tahun Baru siap pakai, pastikan untuk memastikan saiz yang anda pilih adalah betul. Adalah lebih baik untuk mencuba perkara sebelum membeli. Kemudian mengkaji komposisi bahan, butir-butir kostum itu sendiri - sama ada mereka kuat, sama ada kain itu berkedut, seberapa baik ia sesuai apabila sesuai.Tidak boleh ada bau yang tidak menyenangkan dari butiran saman itu, kain itu tidak boleh meninggalkan kesan cat pada kulit.

Semak kehadiran lapisan dalam saman itu. Ia sepatutnya menyenangkan untuk disentuh. Mencuba pakaian, bergerak di dalamnya dan pastikan ia selesa dan mudah. Pilih watak anda dengan ciri watak anda dan imej yang sesuai dengan persamaan luaran. Anda tidak boleh cuba menjadi sama sekali tidak seperti pahlawan, kerana persamaan diperoleh dengan lebih tepat dengan keharmonian batin dengan imej anda.

Bagaimana untuk melengkapkan imej

Untuk membuat imej yang lengkap, gunakan aksesori tambahan dan aksesori tambahan yang boleh anda lakukan sendiri. Cuba berlatih melakukan gerakan atau meniru suara watak anda. Semua ini akan membolehkan anda membiasakan diri dengan peranan dan benar-benar bersenang-senang.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus