Beg Chanel pada rantaian - pengenalan rasa yang baik

Beg Chanel pada rantaian - pengenalan rasa yang baik

"Rasa buruk mempunyai had, hanya rasa yang baik yang tidak berkesudahan," kata wanita legendaris gaya yang sempurna, Coco Chanel, yang pada satu masa menjadi ramai wanita hanya mentor dalam fesyen dunia misterius, kewanitaan dan kecantikan.

Beg Chanel pada rantaian - ciri-ciri rasa yang baik! Ramai orang berfikir begitu hari ini, dan selepas semua Chanel terkenal bekerja lebih daripada 50 tahun yang lalu.

Dia tidak mengalu-alukan banyaknya rhinestones dan berkilau, sama ada dalam pakaian atau aksesori, dia tidak dapat menahan warna yang menjerit. Oleh itu, ia mestilah bijak, ringkas, tetapi tepu dengan daya tarikan sebenar dari Soso, yang popular di kalangan wanita muda dari semua peringkat umur.

Sejarah beg

Chanel mencipta beg pertama beliau pada tahun 1955 untuk dirinya sendiri. Pada masa itu, dia telah turun dalam sejarah sebagai orang yang tidak takut untuk bereksperimen dengan imejnya sendiri dan cuba menyampaikan wawasannya kepada orang ramai dengan membuat sesuatu yang unik pada masa itu. Ciptaan pertamanya adalah pengkritik yang membingungkan, kerana mereka adalah revolusioner dengan cara mereka sendiri. Tetapi separuh perempuan manusia mengagumi mereka dengan kekaguman yang tulus.

Beg tangan wanita, yang mana Koko pertama kali datang dengan idea memasang rantai panjang, dibuat dengan kata-kata: "Saya bosan memakai reticulums di tangan saya, dan selain itu, saya selalu kehilangannya." Wanita muda segera menghargai kerja Koko, kerana sekarang mereka dapat membebaskan tangan mereka dari bagasi yang tidak praktikal.

Beg dari Coco dinamakan Chanel 2.55, sejak ia diwujudkan pada bulan Februari.

Ia adalah hitam, kecil, dalam bentuk segi empat, dengan kepak, pengikat dan dibezakan dengan tekstur bersisik. Rantaian panjang yang direka untuk membawa beg pada bahu, tetapi ia boleh dibawa ke tangan.

Hari ini, perniagaan bergaya Coco yang terkenal terus memimpin Karl Lagerfeld. Dia mengangkat beg Chanel ke status kultus dan mengeluarkannya dalam jumlah yang terhad. Mengenai format mereka, boleh dikatakan bahawa mereka berbeza sedikit daripada model asal.

Beg kecil di rantai

Kemuncak beg Chanel masih lagi padat dan rantaian panjang. Satu-satunya perbezaan adalah tali, yang kini diperbuat daripada logam emas atau perak dan memaparkan bentuk jenama jenama. Sebagai tambahan kepada fungsi langsungnya, gelang itu memainkan peranan hiasan dan dalam beberapa model boleh dihiasi dengan sejumlah kecil batu.

Beg Chanel diperbuat daripada kulit tulen atau tweed, yang mana jaket dan skirt dibuat. Terdapat model bulu asli. Dengan cara ini, pilihan kedua dan ketiga dilucutkan dari garis klasik. Mereka lebih kerap disukai oleh wanita dewasa, tetapi kulit tulen tekstur selimut lebih sesuai dengan keinginan anak-anak muda.

Di dalam beg asal terdapat satu petak besar, dua poket kecil dan satu sangat kecil - untuk gincu.

Dengan cara ini, logo korporat syarikat di dalam poket di dalamnya merupakan satu lagi kemuncak dari Chanel ini. Sudah tentu, model asal beg Coco sangat mahal dan sangat kerap, kanak-kanak perempuan perlu puas dengan palsu yang berkualiti tinggi.

Sekiranya wanita muda itu benar-benar berhasrat untuk membeli palsu, ia boleh difahami. Tetapi bagaimana dengan mereka yang ingin membeli yang asal dan tidak mahu jatuh ke dalam perangkap pengeluar yang tidak bertanggungjawab?

Bagaimana membezakan asalnya

Apabila membeli beg tulen dari Chanel, anda harus memberi perhatian kepada ciri-ciri barang tersebut:

  1. Bahan - dalam pengeluaran beg asli, hanya menggunakan kulit semulajadi dan fabrik kualiti elit. Ia boleh menjadi bulu, kulit haiwan eksotik, dan juga bijirin, kulit kambing, betis atau marin. Untuk sentuhan, bahan itu harus lancar, tetapi tidak terlalu lembut. Sebagai kain untuk menjahit boleh menggunakan kanvas, denim atau bahan jacquard, tweed, bulu.
  2. Garis - mereka mestilah berterusan walaupun pada lipit dan bergabung menjadi satu, membentuk corak selimut di sekitar perimeter beg itu. Jahitan rimba atau persegi mesti saiz yang sama dan agak sengit.
  3. Cap Dagangan - ia boleh disulam, serta diperbuat daripada perak perak, getah, emas atau kura-kura. Sila ambil perhatian bahawa dalam logo asal, bahagian atas kiri C sentiasa ditutup dengan bahagian atas kanan, tetapi tidak sebaliknya.
  4. Label terletak di bahagian dalam injap di bawah tanda "Chanel". Syarat mandatori - prasasti "Made in France" atau "Made in Italy". Adalah penting bahawa warna logo adalah sama dengan warna dengan tulisan pada label.
  5. Rantai - mesti sepenuhnya bertepatan dengan warna dan gaya dengan unsur-unsur aksesori lain. Biasanya, ia saling berkaitan dengan sekeping bahan yang sama dari mana beg itu dibuat.
  6. Nombor siri diberikan kepada setiap beg Chanel asal. Kini, ini adalah nombor lapan digit, yang ditunjukkan pada pelekat dan menyembunyikan dalam beg. Nombor ini mesti sepenuhnya bersamaan dengan nombor pada kad, yang juga dilampirkan pada produk.

Dan yang paling penting - kosnya. Beg Chanel asal tidak boleh dinilai pada beberapa ratus dolar.

Harga dan di mana hendak beli

Model paling ringkas beg Chanel tulen bernilai sekurang-kurangnya satu setengah ribu euro, dan harga yang lebih halus naik kepada beberapa puluhan ribu. Teknologi moden menjadikannya mudah untuk membeli beg yang dikehendaki, kerana Chanel mempunyai laman web rasmi sendiri www.chanel.com. Dengan log masuk, anda akan dapat memilih bahasa yang sesuai untuk anda dan mencari alamat kedai yang menyediakan produk tulen dari rumah fesyen. Dengan cara ini, syarikat itu mempunyai rangkaian kedai yang cukup luas di seluruh dunia, jadi mencari yang betul tidak akan sukar.

Apa yang perlu dipakai

Beg Chanel sentiasa serba boleh, jadi mereka boleh melengkapkan pelbagai imej. Beg klasik 2.55 akan digabungkan dengan gaya pakaian yang sama. Chanel Boy sempurna melengkapkan imej jalan dan sukan. Chanel WOC boleh dengan mudah digabungkan dengan pakaian malam atau sundress. Chanel 31 rue cambon adalah model ideal untuk kegunaan seharian. Begitu juga, ransel Chanel akan menjadi sahabat yang hebat untuk seluar jeans, baju kaos dan lain-lain perkara praktikal.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus