Beg bahu gadis

Beg bahu gadis

Beg remaja di atas bahu

Mengumpulkan anak mereka ke sekolah, ibu bapa yang prihatin pada mulanya berfikir tentang memperoleh portfolio berkualiti. Beg di bahu untuk kanak-kanak perempuan dan kanak-kanak lelaki baru-baru ini menjadi lebih disukai daripada satchel klasik, dan terdapat penjelasan yang logik untuk ini.

Hakikatnya beg seperti itu kelihatan lebih serius, mereka biasanya dipilih oleh pelajar sekolah menengah, dan semua orang tahu bahawa kanak-kanak selalu cenderung kelihatan lebih dewasa.

Tetapi hasrat kanak-kanak sangat sering menentang pendapat ibu bapa mereka, kerana ada penghakiman bahawa beg di atas bahu boleh menyebabkan kemudaratan serius terhadap postur yang tidak berubah.

Selepas membaca artikel itu, anda boleh memilih beg sekolah yang akan menyelamatkan kesihatan anda dan anak anda akan menyukainya.

Ciri-ciri

Beg untuk pelajar sekolah moden senang dengan pelbagai warna, bentuk dan tekstur. Pengilang menarik pengguna kecil dengan warna terang dan imej watak kartun.

Remaja tidak boleh melepasi beg itu, dihiasi dengan cetakan asal, rhinestones dan unsur aksesori. Tetapi ketakutan terhadap ibu bapa tentang bahaya tas di atas bahu, namun mempunyai asas.

Menurut para ahli, berat tas yang aman bagi seorang kanak-kanak berusia 8 hingga 12 tahun tidak boleh melebihi satu setengah kilogram. Tetapi amalan menunjukkan bahawa walaupun penggred pertama kini tertakluk kepada penampilan fizikal yang luar biasa, dan jika kita meletakkan beg sekolah pada semua buku teks dan buku nota yang diperlukan, berat yang selamat akan banyak dilebihi.

Di samping itu, tekanan pada bahu dari tali beg di bawah berat badan akan menjejaskan kesihatan keseluruhan kanak-kanak. Akan ada sakit kepala, kelesuan, stoop dan scoliosis.

Untuk mengelakkan akibat negatif, lebih baik memilih tas sekolah ortopedik untuk kanak-kanak sekolah rendah. Mereka membantu untuk mengagihkan sama rata beg di kedua bahu dan mengurangkan beban di belakang.

Tetapi bagaimana jika kanak-kanak berdegil menegaskan membeli beg di atas bahunya?

Semua kebaikan dan keburukan

Perkara pertama yang perlu diingati adalah bahawa anda tidak membeli beg untuk anak anda tanpa persetujuannya, kerana dia hanya dapat membahayakan dan bahkan enggan pergi ke sekolah.

Perkara terbaik yang perlu dilakukan dalam kes ini ialah membawa hujah-hujah yang meyakinkan kepada kanak-kanak, bercakap tentang bahaya beg sedemikian untuk kesihatannya dan cuba berkompromi. Katakanlah bahawa anda boleh membeli portfolio warna seperti itu, yang dia pilih, dan mungkin anda masih dapat meyakinkan anak anda untuk tidak membeli apa yang dia inginkan.

Sekiranya kanak-kanak itu secara mutlak enggan membeli sebuah beg, anda boleh mencari alternatif yang lebih kurang diterima olehnya.

Beli beg di atas bahu anda dengan tali yang cukup lebar. Lebarnya tidak boleh kurang dari lima sentimeter, dan panjang - sepenuhnya sesuai dengan ketinggian anak.

Adalah penting bahawa beg itu tidak longgar apabila berjalan.

Ransel lembut dengan tali bahu lebar boleh menjadi alternatif lain. Kanak-kanak memilih beg seperti itu jauh lebih rela, walaupun mereka tidak mempunyai semua kelebihan model ortopedik.

Dengan cara ini, anda boleh membeli dua model beg sekaligus, salah satu daripadanya akan berada di atas bahu, dan kedua - pada tali. Sekiranya kanak-kanak itu akan memakai mereka ke sekolah secara bergantian, anda akan dapat mengekalkan kesihatannya.

Fesyen trend beg sekolah

Sejak remaja, kanak-kanak sudah boleh membeli beg di bahu mereka. Pada musim akademik 2016 - 2017, terdapat kecintaan khas untuk gaya klasik.

Gadis paling kerap memilih beg segi empat dengan tali panjang dan cetakan asli dalam bentuk rivet, sulaman atau corak. Beg bentuk yang memanjang sama-sama popular kerana mereka lebih luas.

Panjang tali pada beg sentiasa laras, yang sangat mudah digunakan.

Shades remaja perempuan sering memilih neutral.Asid adalah lebih seperti orang-orang yang mahu menonjol dari orang ramai. Beg yang dibuat daripada kulit tulen jarang dipilih.

Bahan-bahan sintetik yang berkualiti tinggi kelihatan lebih moden, dan dari sudut pandangan praktikal, adalah lebih bermanfaat untuk memilihnya.

Beg buatan sendiri untuk kanak-kanak perempuan akan sentiasa berada dalam trend, kerana mereka adalah yang paling asli. Mereka boleh diperbuat daripada kain dan dihiasi dengan pelbagai aplikasi.

Anak lelaki remaja lebih suka gaya sukan. Shades dipilih kebanyakannya gelap - dari coklat, biru tua atau kelabu menjadi hitam radikal.

Selalunya beg untuk kanak-kanak lelaki dihiasi dengan pelbagai inskripsi dan lencana, serta lukisan asal.

Gambaran keseluruhan model fesyen

Secara berasingan, saya ingin menulis mengenai dua syarikat terkenal yang mengambil kira pengeluaran beg bukan sahaja trend fesyen, tetapi juga kesihatan kanak-kanak dari semua peringkat umur:

  1. Hama - syarikat menghasilkan ransel ortopedik yang bergaya dengan tali bahu lebar. Beg seperti ini direka untuk kanak-kanak sehingga 12 tahun. Syarikat menghasilkan dan ultra-ringan dan lapang produk untuk remaja.
  2. Herlitz - ransel ortopedik syarikat ini mudah dibersihkan dan mempunyai pelbagai warna terang. Beg untuk remaja diperbuat daripada bahan berkualiti dan mempunyai banyak ruang.

Memandangkan perkara di atas, kita boleh menyebut model beg yang pasti akan merayu kepada kanak-kanak dan memenuhi keperluan ibu bapa.

Untuk perempuan

Sekiranya kanak-kanak perempuan berumur 6-8 tahun atau 9-12 tahun, sangat disyorkan untuk memilih seorang lelaki mengikut kategori umur. Yang paling popular di kalangan gadis adalah model ransel berikut:

  1. HamaStepByStepSunnyFlowers adalah model oren terang dengan cetakan bunga. Ortopedik belakang, tali laras, banyak poket dalaman dan luaran adalah kelebihan utama model.
  2. HerlitzMotionPlusStars adalah model pink-ungu dengan tanda bintang. Ciri utamanya adalah mengawal belakang, jadi walaupun kanak-kanak itu berkembang dengan pesat, anda tidak boleh bimbang tentang membeli beg baru.

Ingatlah bahawa pada ransel yang baik, selalu ada maklumat tentang berapa lama ia dimaksudkan.

Untuk lelaki

Serta gadis-gadis, lelaki, adalah wajar untuk memilih beg galas mengikut umur. Model popular adalah:

  1. HerlitzFlexiPlusMotorbike - satu beg yang bergaya berwarna kelabu gelap dari bahan penahan air dan cetakan dalam bentuk motosikal.
  2. HamaStepByStepTractor - satchel asli warna hitam dan biru dengan gambar traktor kanak-kanak dan kunci logam.

Semua jenis ransel mempunyai backrest ortopedik yang mengurangkan, yang boleh "disesuaikan" mengikut ketinggian kanak-kanak.

Untuk remaja

Bagi remaja, beg di atas bahu bahan yang berkualiti tinggi dan tahan lama akan sesuai:

  1. HerlitzBebag - SmileyWorldLimitedEdition - model kelabu gelap beg dengan cetakan solar yang asli sangat popular di kalangan remaja. Ia diperbuat daripada poliester dan mempunyai ruang dalaman yang lapang.
  2. HamaAhaCrop adalah model beg putih dengan cetakan abstrak yang asal. Beg ini diperbuat daripada polytex dan hebat untuk membawa bekalan sekolah, serta alat yang sangat besar, seperti komputer riba.

Ingat bahawa beg sekolah untuk remaja harus dipilih tidak kurang berhati-hati daripada untuk anak-anak yang lebih muda.

Bagaimana untuk memilih

Titik penting untuk memberi perhatian kepada dalam proses memilih beg di atas bahu adalah saiznya. Dia tidak boleh digantung di bawah pinggang seorang remaja ketika memakainya, jika tidak, ia akan menyebabkan pelanggaran postur. Satu beg yang terlalu besar dan besar dalam bentuk juga akan hilang.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus