Mempunyai beg untuk bagasi tangan di dalam pesawat

Mempunyai beg untuk bagasi tangan di dalam pesawat

Semasa melakukan perjalanan dengan kapal terbang, persoalan semulajadi timbul mengenai bagasi, kuantiti, kemungkinan untuk mengambilnya atau menyerahkannya untuk penempatan di petak bagasi. Beberapa perkara yang anda perlukan atau mahu dibawa ke salon. Oleh itu, sebelum berlepas anda pasti mengetahui segala-galanya mengenai bagasi tangan.

Ciri-ciri

Beg tangan mempunyai ciri-ciri sendiri, yang ditentukan oleh tindakan perundangan yang berkaitan. Dan pesawat itu sendiri direka supaya tidak setiap beg atau beg anda boleh membawa bersama anda ke salon.
Apabila memilih beg atau beg pakaian sebagai beg tangan, berikan perhatian khusus kepada ciri, keperluannya. Ciri-ciri penting yang mesti diketahui oleh penumpang ialah:

  • Dimensi;
  • Barang-barang yang dilarang.

Jika kita bercakap tentang saiz, terdapat beberapa nuansa bergantung kepada kelas mana yang kamu terbang.

Penumpang Kelas Kelas Pertama dan Perniagaan Ia dibenarkan mengambil dua helai barang dengan saya ke salon: beg bimbit dan beg kecil tambahan, atau beg untuk pakaian. Saiz portfolio tidak boleh melebihi 45 x 35 x 20 cm; Saiz beg tidak boleh melebihi 55 x 38 x 20 cm; ketebalan beg untuk pakaian tidak boleh melebihi 20 cm apabila dilipat. Berat setiap tempat tidak boleh melebihi 7 kg.

Kelas ekonomi Di sini anda dibenarkan mengambil hanya satu item. Bagi beg tangan, terdapat had saiz yang sama, seperti bagi penumpang kelas perniagaan - 55 oleh 38 oleh 20 sentimeter. Berat bagasi - tidak melebihi 7 kilogram. Walaupun di beberapa negara dan syarikat penerbangan terdapat sekatan hingga 5 kilogram. Adalah disyorkan untuk berunding terlebih dahulu.

Barang-barang yang dilarang

  1. Semua jenis senjata. Jelas sekali, seseorang yang waras tidak akan berfikir untuk mengambil pisau, senapang atau sesuatu seperti itu bersamanya. Tetapi apa yang berlaku. Pengecualian mungkin objek peninggalan, tetapi hanya jika terdapat permit yang relevan, cek. Tetapi di sini, kemungkinan besar, mereka akan meminta untuk menyerahkannya kepada bagasi biasa.
  2. Bahan narkotik. Mana-mana jenis ubat adalah dilarang. Oleh itu, jangan cuba membawa cenderahati untuk rakan-rakan dari Belanda yang sama.

3. Cecair. Terdapat beberapa nuansa. Pesawat ini dilarang cecair dalam botol kaca. Tuntutan terhadap botol plastik dan perkhidmatan keselamatan tidak akan.

4. Elektronik. Di sesetengah negara, komputer riba tidak boleh dibawa masuk ke salon, tablet tidak boleh. Tetapi dalam kebanyakan kes, peraturan lebih lembut. Satu-satunya kaveat - anda akan diminta untuk tidak menggunakan alat-alat, supaya tidak mengganggu operasi elektronik pesawat.

5. Semasa perjalanan dengan kanak-kanak kecil membuat konsesi dari segi bilangan perkara. Selain meletakkan tangan, anda akan dibenarkan mengambil buaian atau benda lain yang diperlukan oleh bayi. Tetapi jangan ambil botol pemakanan kaca dengan anda, kerana mereka dilarang. Beli plastik yang lebih selamat.

6. Ubat-ubatan. Adalah penting untuk meneruskan ciri-ciri setiap negara. Semua negeri mempunyai batasannya. Seseorang yang keras, seseorang lebih lembut. Semak senarai yang tersedia untuk pengangkutan ubat sebelum anda pergi ke lapangan terbang. Anda mungkin tidak mempunyai masalah dengan polis kerana sirap batuk atau pil anda dari kepala anda.

7. Bahan kimia isi rumah. Jangan masukkan ke kabin semua jenis agen, serbuk, gel. Semburan rambut dan apa-apa bahan kimia yang mudah dicakar juga dilarang.

8. Pisau cukur Pengecualian adalah mesin keselamatan mekanik dan produk pakai buang di mana bilah ditutup.

Beg tangan itu adalah beg carry-on

Persoalan yang menarik minat ramai wanita. Lagipun, apabila menaiki kapal terbang, penting bagi kanak-kanak perempuan untuk mempunyai sisir, gincu dan aksesori lain yang sama.

Terdapat sebilangan kecil syarikat, dan kebanyakannya adalah perusahaan bajet, di mana beg tangan diklasifikasikan sebagai bagasi tangan individu.

Bagi kebanyakan syarikat, terdapat peraturan bahawa beg tangan, beg tangan, diplomatik dan lain-lain perkara itu adalah sebahagian daripada beg tangan. Oleh itu, anda boleh membawa tas tangan dengan anda ke salon jika memenuhi batasan tertentu.


Semua bagasi kabin di dalam kabin mesti mempunyai saiz sedemikian yang sesuai di bawah tempat duduk di hadapan penumpang atau di salah satu petak bagasi di atas kepala penumpang. Ia dilarang untuk meletakkan bagasi tangan di bawah kaki penumpang, di lorong atau di hadapan pintu kecemasan.

Jangan takut untuk menggunakan satu helah. Sekiranya berat bagasi melebihi 7 kg, beberapa perkara boleh diperluaskan dalam poket. Jadi berat tambahan tidak akan diambil kira, dan oleh itu, tidak perlu membayar lebih banyak atau menyerahkan item dalam bagasi.

Berapa beg yang boleh anda bawa di dalam bagasi anda

Adalah penting untuk memahami bahawa satu beg tidak sama dengan satu helai tangan. Untuk meletakkannya secara terang-terangan, jika kedua-dua beg anda memenuhi had saiz satu bungkusan bagasi, anda boleh membawanya bersama anda.
Oleh itu, bagasi tangan tidak menganggap bilangan item, tetapi dimensi mereka.

Bergantung pada kelas, di bawah bagasi dibawa memperuntukkan bilangan tempat duduk yang sesuai:

  • Kelas perniagaan - 2 tempat duduk;
  • Kelas pertama - 2 tempat;
  • Kelas ekonomi - 1 tempat.
Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus