Beg bahu lelaki adalah trend musim ini!

Beg bahu lelaki adalah trend musim ini!

Pada masa kini, hampir semua beg lelaki dilengkapi dengan tali bahu, yang memenuhi kemudahan dan kaitan dengan kaedah kaus kaki. Beg bahu lelaki adalah trend musim ini! Mereka mungkin berbeza dalam bentuk dan saiz, gaya dan tujuan. Menurut parameter ini, anda boleh menavigasi dengan memilih model yang sesuai. Setiap daripada mereka mempunyai namanya sendiri.

Apa nama itu

Dengan namanya, beg bahu lelaki boleh dikelaskan seperti berikut:

 1. beg bimbit
 2. beg tote
 3. diplomat (kes)
 4. beg tablet (beg lapangan),
 5. folder beg,
 6. utusan segera (beg pos),
 7. ransel
 8. dompet,
 9. portlet,
 10. beg perjalanan (beg sukan, duffel),
 11. penutup beg
 12. beg taktikal.

Beg terbesar dan paling luas dilengkapi dengan tali bahu - ini beg beg bimbit dan tote. Beg bimbit adalah versi klasik beg yang biasa untuk lelaki. Ia mempunyai bentuk dan pemegang segi empat tepat. Kedua komponen ini tidak berubah sepanjang kewujudan aksesori ini.

Pilihan yang lebih luas adalah beg tote. Ia mungkin digabungkan dengan saman perniagaan kerana penggunaan bahagian yang minimum. Beg ini boleh segi empat tepat, persegi atau trapezoid.

Berbeza dengan portfolio, komputer riba mempunyai paparan yang lebih panjang dan dua pemegang. Ia ditutup dengan butang, zip atau mempunyai bahagian atas terbuka. Butiran ini mengingatkan tujuan awalnya sebagai beg membeli-belah. Sekarang laptop adalah pilihan yang hebat untuk perjalanan perniagaan.

Diplomat - Ia adalah beg kertas berbentuk segi empat tepat yang boleh ditutup dengan injap. Selalunya pemegang kecil digunakan untuk membawa diplomat, tetapi terdapat model dengan tali bahu.

Beg tablet kurang luas daripada portfolio. Beg ini mempunyai bentuk menegak. Ia boleh ditutup dengan flap besar atau zip. Tablet beg boleh memegang kertas A4 atau mempunyai saiz yang lebih padat. Digunakan untuk gaya kasual.

Folder beg digunakan untuk membawa kertas kerja. Model ini mempunyai pemegang dan tali bahu.

Postage sumka pelbagai bentuk dengan poket atau flap, mempunyai tali yang luas dan kadang-kadang pemegangnya.

Backpack , selalunya segi empat tepat, dipakai di belakang punggungnya. Ia dilengkapi dengan tali laras, pemegang, ditutup dengan injap atau zip.

Purse - Beg kecil kecil dengan bahagian bawah, stabil dan beberapa petak. Mempunyai bentuk tegar dan zip atau injap.

PortPled - ia adalah beg perjalanan - penutup untuk pengangkutan pakaian luar, katil, saman.

Beg perjalanan - beg besar bentuk segi empat tepat untuk perjalanan. Dilengkapi dengan pemegang, tali bahu dan poket di bahagian depan. Beg itu dipakai di atas bahu atau di belakang dan ditutup dengan zip.

Membawa kes - Beg kompak terutamanya untuk peralatan audio dan video. Ia boleh digunakan sebagai ganti dompet, setelah meletakkan dokumen dan perkara penting.

Beg taktikal - Ini adalah beg untuk senjata dan peralatan. Mengikut jenis lampiran, terdapat beberapa jenis beg: pinggul, di atas bahu dan pinggang.

Daripada pelbagai model, sedikit yang paling banyak permintaan.

Model popular

Antara model lelaki paling popular ialah: tablet, dompet, ransel, beg bimbit, beg taktikal dan beg gaya tentera.

Beg - tablet

Ramai orang keliru percaya bahawa beg tablet berasal dari era teknologi tinggi dan pengedaran alat yang luas. Nama lain untuk beg ini adalah beg medan. Ia mendedahkan sisi sejarah permohonannya.

Beg lapangan yang digunakan di pelbagai negara, akar kembali beberapa abad dalam sejarah. Oleh itu, hanya ada anggapan tentang kejadiannya.Salah seorang daripada mereka merujuk kepada fakta bahawa beg lapangan adalah versi moden beg hussar.

Di negara kita, beg lapangan telah digunakan semasa perang Rusia-Jepun. Kemudian, dia dilengkapi dengan perintah pasukan tentera USSR. Bilangan beg medan yang dihasilkan disimpan secara rahsia supaya tidak memberikan saiz kakitangan Tentera Darat.

Selepas perang, tablet bag dimasukkan dalam seragam tentera. Kemudian, dia memasuki penggunaan awam.

Bag - Handy

Prototaip dompet itu adalah dompet. Tetapi tidak seperti dia, dompet itu muncul agak baru-baru ini. Keperluan pertama untuk penciptaannya jatuh pada tahun 1970-an. Seluar ketat menjadi fesyen dan menjadi sukar untuk membawa dompet di dalam poket anda. Satu versi dompet yang diperbesar dengan tali pergelangan tangan kecil datang untuk menyelamatkan. Sepuluh tahun kemudian, beg tangan ini keluar dari fesyen, tetapi masih mengekalkan kewujudannya.

Di negara kita, beg tangan itu muncul pada awal tahun 90-an. Dia adalah sebahagian daripada gaya perniagaan lelaki. Lama kelamaan, model dengan tali bahu tersebar. Pada masa ini, dompet itu lebih merupakan versi kasual dari beg lelaki untuk pelbagai barangan kecil, tidak sesuai dengan gaya pakaian perniagaan.

Bag - Backpack

Kesamaan pertama aksesori popular ini mempunyai beberapa ribu tahun. Ia diperbuat daripada bahan bekas. Asas adalah kulit dan kayu hazel diikat dengan papan larch.

Dalam bentuk sekarang, ransel itu bermula dari pek tentera. Pada awal abad yang lalu ia dibuat dengan menjahit tarpaulin. Di pertengahan abad ransel pelancong telah dibangunkan untuk atlet. Kemunculan fabrik sintetik dan sukan fesyen memberi dorongan kepada peningkatan pesat ransel.

Kini aksesori ini sangat diperlukan untuk atlet, ia digunakan dalam kehidupan seharian, untuk aktiviti perjalanan dan luar.

Bag - Briefcase

Pada mulanya, portfolio itu berasal dari Perancis dan bertujuan untuk membawa kertas kerja. Ia adalah aksesori pegawai, kerani bank, peguam. Beg segi empat tanpa pemegang adalah lebih seperti folder. Kemudian, apabila portfolio mula mendapat populariti, ia ditambah dengan pen.

Pada beg bimbit moden terdapat tali di bahunya. Tetapi ia tidak boleh diberikan dalam semua model. Tujuan utama portfolio kekal tidak berubah. Pertama sekali - ini adalah beg perniagaan untuk dokumen dan kertas. Ia mempunyai bahagian bawah yang stabil, beberapa petak dan bahagian yang dilipat.

Portfolio klasik mempunyai bentuk ringkas yang ringkas. Dia menekankan gaya perniagaan, melengkapkan dan menghiasi imej. Walau bagaimanapun, kini portfolio menjadi lebih berubah-ubah. Untuk gaya bandar dalam portfolio moden yang sesuai dengan sudut bulat.

Selebriti tempatan dan asing sering menunjukkan cara mereka menggunakan portfolio. Ada yang membawanya ke pesta atau persembahan, yang lain - dalam perjalanan. Portfolio - aksesori yang tidak dapat dilupakan dalam filem-filem, dan kadang-kadang dia memainkan peranan utama dalam persembahan.

Taktikal

Reka bentuk beg melibatkan kehadiran modul pelekap yang berlainan. Beg sesuai untuk tentera dan pemburu, nelayan dan pelancong. Mereka diperbuat daripada bahan yang berkualiti supaya mereka menahan keadaan lapangan yang keras dan melindungi kandungan dari pengaruh luaran.

Butiran beg ini difikirkan dengan teliti, meningkatkan kecekapan praktikalnya. Untuk melakukan ini, pengeluar cuba menggunakan sistem universal pengikat dan menyediakan akses cepat kepada sesuatu. Selalunya untuk mengeluarkan beg taktikal yang digunakan nilon.

Tentera

Beg gaya tentera digunakan oleh kedua-dua tentera dan pemburu dan nelayan. Gaya tentera untuk lelaki digambarkan dengan keberanian dan kehormatan. Jenis beg utama dalam gaya ini adalah beg galas, beg bidang dan taktikal. Mereka digunakan untuk membawa peralatan, senjata, peluru, makanan, dan lain-lain.

Model umumnya mempunyai banyak petak, poket untuk meletakkan barang-barang kecil.Tali pinggang boleh laras untuk sebarang ketinggian dan jenis badan. Kualiti bahan beg tersebut mesti memenuhi keperluan yang lebih ketat: rintangan haus, rintangan air.

Lelaki apabila memilih beg selalu memberi perhatian kepada kualiti produk. Bagi setiap jenis beg sendiri, bahan-bahan yang paling sesuai.

Bahan

Bahan-bahan utama untuk pembuatan beg adalah bahan semulajadi dan buatan kulit, suede, semula jadi dan sintetik. Beg berikut sering dijumpai dalam pelbagai:

Kanvas

Kain kanvas boleh menjadi semula jadi dan sintetik.

Kain semula jadi mengandungi kapas dan jut atau kapas dan flaks. Kain kanvas semulajadi adalah bersifat hygroscopic dan tahan lama, tetapi hanya apabila kering. Apabila berinteraksi dengan air, ia rots, duduk dan kehilangan kekuatan. Di samping itu, bahan ini bersifat jangka pendek.

Kain sintetik, berbanding dengan kanvas semula jadi, mempunyai beberapa kelebihan:

 • hayat perkhidmatan yang panjang
 • kekuatan
 • kelancaran
 • rintangan kepada membusuk,
 • pemeliharaan bentuk dan saiz.

Kesamaan dengan kanvas mempunyai fabrik berikut.

Tarpaulin

Tarpaulin diperbuat daripada benang semulajadi atau sintetik. Komposisi tarpaul semulajadi adalah kapas, rami dan jute. Bergantung kepada sifat-sifat yang diperlukan, fabrik itu diregregasikan untuk melindungi kebakaran atau air.

Kelebihan terpal:

 • keramahan alam sekitar
 • kekuatan
 • memakai rintangan
 • rintangan air atau rintangan kebakaran.

Beg sukan terbuat dari kain terpal. Tetapi mereka hanya boleh digunakan semasa perjalanan. Dalam kehidupan seharian, mereka kelihatan tidak munasabah.

Poliester

Salah satu bahan sintetik yang paling biasa. Kelebihannya ialah: ·

 • ringan ·
 • keanjalan
 • memakai rintangan
 • rintangan kelembapan
 • praktikal,
 • kekuatan
 • harga rendah
 • kering dengan cepat
 • tidak hilang apabila dibasuh.

Kelemahan poliester adalah: mudah terbakar dan kehilangan warna dari masa ke masa.

Kulit

Kelebihan kulit termasuk:

 • hygroscopicity yang sangat baik
 • ketahanan
 • kekuatan
 • keplastikan
 • memakai rintangan
 • ringan

Di samping itu, kulit asli sentiasa relevan, berprestij dan tidak menyebabkan banyak masalah.

Warna

Warna beg lelaki yang paling popular sentiasa berwarna hitam, coklat dan biru. Trend fesyen baru telah menambahkan warna terang kepada koleksi lelaki: merah, merah, kuning.

Pilihan warna beg bergantung kepada gaya pakaian. Hanya beg warna klasik yang bijak sesuai untuk gaya perniagaan. Untuk sukan dan pakaian kasual, beg boleh dipilih dalam pelbagai warna.

Khaki

Satu warna lelaki khaki digunakan semasa aktiviti luar. Dalam hal ini, pengeluar menggunakan warna ini dalam beg perjalanan dan beg galas.

Putih

Bersama-sama dengan warna-warna terang, putih tidak keluar dari fesyen. Ia juga ada di dalam beg lelaki. Sebagai peraturan, ini adalah beg sukan yang diperbuat daripada bahan sintetik.

Coklat

Menjadi klasik yang ketat, coklat terdapat dalam koleksi pereka terkenal dalam pelbagai jenis beg. Dalam kes ini, pengeluar menggesa supaya tidak terhad kepada cara membosankan, tetapi untuk mencuba warna.

Warna beg itu harus echo warna pakaian. Ia boleh menjadi baju, baju atau tali leher. Untuk membuat penampilan yang baru, lebih baik menggunakan tiga warna: primer, sekunder dan kontras.

Ia hanya kekal dengan betul memadankan warna. Kepadatan warna coklat: zaitun, hijau, emas, krim, gading, putih, kelabu, merah jambu, ungu, kuning dan biru.

Biru

Biru, seperti coklat, digunakan secara aktif untuk membuat beg. Menggunakan warna biru, anda boleh membuat kombinasi yang harmoni dengan warna oren pucat dan ungu, pic dan warna krim cahaya.

Warna biru terang boleh digabungkan dengan warna merah, hijau, merah jambu, kuning, perak dan kelabu yang sama.

Dimensi

Untuk kegunaan harian, lelaki biasanya memerlukan beg saiz kecil atau kecil, jika anda mahu meletakkan perkara-perkara kecil sahaja.Semua beg boleh dibahagikan kepada dua kategori ini.

Little one

Bilangan beg kecil untuk kegunaan harian termasuk:

 1. beg - tablet;
 2. beretset;
 3. beg sampul.

Kecil

Kategori ini termasuk beg yang memegang bukan sahaja perkara kecil, tetapi juga dokumen dan kertas:

 • portfolio;
 • tout;
 • kes;
 • folder beg;
 • utusan segera;
 • ransel.

Perlu diperhatikan bahawa beg dalam koleksi terkini agak berkurangan, terutamanya ini telah membezakan beg tote. Model baru totes hanya dapat dikenali melalui borang.

Bagaimana untuk memilih

Perkara utama yang perlu anda tentukan apabila memilih beg adalah saiznya. Bahan beg itu dipilih di bawah pakaian. Beg kulit sesuai untuk mereka yang menggunakan aksesori kulit yang lain. Untuk gaya kasual atau sukan, anda boleh membeli beg kain.

Jenis beg juga dipilih berdasarkan apa yang dipakai lelaki itu. Untuk saman perniagaan perlu memilih beg bimbit kulit. Untuk gaya kasual - tablet atau messenger bag.

Apabila membeli beg, adalah penting untuk memeriksa dengan teliti. Beg ini perlu mempunyai pelekap yang mudah, jabatan yang terletak secara fungsional, jahitan berkualiti tinggi tanpa benang menonjol.

Cara memakai

Beg dengan tali bahu boleh dipakai pada satu bahu atau di atas bahu. Pengecualian ialah beg bimbit dengan tali pinggang. Dengan pakaian dalam perniagaan, gaya, lebih baik untuk membawa beg bimbit oleh pemegang, supaya tidak memberi pinjaman kepada imej kecuaian.

Berapa banyak

Harga beg berbeza-beza bergantung kepada bahan dan pengilang.

 • Beg saiz sederhana dari 1500 hingga 48000 rubel.
 • Harga portfolio berada dalam lingkungan 14,500 - 55,000 rubel.
 • Tas kulit boleh dibeli dengan harga antara 6,500 hingga 13,000 rubel.
 • Ransel mempunyai pelbagai harga yang sangat luas: dari 2,000 hingga 53,000 ruble.

Model jenama

Beg jenama terkenal adalah berkualiti tinggi dan keselesaan meningkat. Antaranya ialah:

Adidas

Menghasilkan beg dalam gaya sporty. Dalam rangkaian koleksi terkini:

 • Beg galas;
 • Beg sukan;
 • Beg beg;
 • Beg mini;
 • Beg-penganjur;
 • Beg untuk kehidupan seharian;
 • Beg untuk aksesori;
 • Beg raket tenis;
 • Beg pembeli.

Setiap beg sukan Adidas mempunyai petak lapang utama dan petak untuk kasut atau komputer riba dan penganjur. Di samping itu, beg dilengkapi dengan poket untuk barang berharga dan tali laras lembut.

Sesetengah beg mengandungi dinding sampingan untuk penyimpanan sementara bentuk basah. Beg galas juga dilengkapi dengan poket untuk komputer riba, penganjur dan pelbagai perkara. Terdapat model ransel yang menarik dengan pemegang tambahan di bahagian depan produk. Pemegang membolehkan anda membawa beg seperti beg gim.

Beg adidas diperbuat daripada kulit buatan, poliuretana, nilon atau poliester. Semua produk mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang dan kemudahan penggunaan.

Nike

Pelbagai barangan sukan syarikat ini, termasuk beg. Mereka boleh dibahagikan kepada jenis utama:

 • Beg galas;
 • Beg sukan;
 • Beg tenis;
 • Beg kasut.

Beg galas dan beg Nike mempunyai ruang luas yang standard, poket komputer riba dan barangan kecil. Ransel dilengkapi dengan pemasangan skateboard. Untuk pengeluaran Nike menggunakan kulit sintetik, poliester, nilon, poliuretana.

Armani

Jenama Armani menghasilkan beg tangan dan beg galas dari kain teknikal dan kulit eko. Asas pengumpulan adalah:

 • Beg galas;
 • Beg bimbit;
 • Beg pada tali panjang,
 • Beg Rasul;
 • Pemegang kad perniagaan.

Ransel ransel, mudah dan lipat, mempunyai warna yang bijak dan reka bentuk sama rata.

Calvin klein

Dalam pelbagai jenis Calvin Klein, anda boleh menemui beg bersaiz sederhana dan ransel. Koleksi ini diperbuat daripada poliuretana dan poliester dalam warna hitam.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus