Gaun pengantin dengan korset

Gaun pengantin dengan korset

Tidak kira bagaimana fesyen berubah, tidak kira bagaimana arahan gaya dan reka bentuk berubah, korset masih kekal sebagai elemen asas pakaian perkahwinan. Walaupun tidak mustahil untuk tidak memperhatikan bahawa beberapa gaun pengantin hari ini dijahit tanpa itu. Namun, tidak ada rumah fesyen tunggal yang pernah mempersembahkan koleksi gaun tanpa model tanpa korset.

Couturiers bergaya dan pereka, dan sememangnya separuh betina bersyukur kepada pencipta korset, kerana ia membolehkan wanita untuk membetulkan angka yang tidak sesuai, menekankan payudara dan pinggangnya, dan juga memberikan rahmat dan kewanitaan. Jika pada kurun ke-18 korset dengan skirt pada cincin boleh dilihat di mana-mana, maka di dunia moden seperti pakaian lebih dikaitkan dengan pakaian perkahwinan.

Pakaian perkahwinan dengan korset sentiasa kelihatan elegan, lembut dan bergaya. Dalam pakaian seperti itu, setiap pengantin perempuan terasa seperti seorang puteri Disney, sama seperti dalam kisah dongeng yang dia impikan sejak kecil. Pakaian putih yang indah dan seorang pangeran pada kuda putih, tentunya, model lama yang ada dalam mimpi gadis. Walaupun kuda putih hari ini digantikan oleh Mercedes putih, pakaian putih yang subur dengan korset bersulam masih tetap relevan.

Ciri-ciri utama

  1. Menegangkan pinggang;
  2. Menyembunyikan dan menyesuaikan jumlah pinggul dan kaki;
  3. Membolehkan anda meningkatkan saiz payudara;
  4. Memberi sikap yang lancar dan sempurna;
  5. Lacing membolehkan anda mengubah saiz dan kelantangan;
  6. Memberi imej kewanitaan.

Hari ini, terdapat tiga variasi gaun pengantin dengan korset:

  1. Model sepotong (korset dan skirt dijahit bersama);
  2. Dengan korset dan skirt (dua bahagian ada berasingan dari satu sama lain);
  3. Dengan korset yang memanjang (korset seperti ini hanya mempunyai fungsi hiasan).

Model pakaian perkahwinan dengan korset

Curvy

Ini adalah pakaian pengantin tradisional, yang paling sering dipilih di Rusia. Pakaian ini boleh menjadi ballroom berbentuk A dan klasik. Dalam kes ini, pakaian berbentuk A mempunyai kelantangan kerana beberapa lapisan skirt, petticoats yang dipanggil untuk jumlah, dan bola yang paling sering di gelang. Dalam kes ini, pakaian ini boleh memilih pelbagai korset: dengan korset telus, dengan renda, dengan rhinestones, dengan jubah, dll. Korset dalam model pakaian seperti itu boleh mempunyai lacing di belakang, dan dua di kedua-dua sisi, dan juga boleh di kedua-dua cangkuk, dan pada kilat.

Mermaid

Gaya pakaian perkahwinan "Mermaid" sangat popular di Barat. Dia dipilih oleh selebriti selebriti, tokoh diraja, dan gadis biasa, mengikuti trend fesyen. Walau bagaimanapun, dengan pakaian seperti ini anda perlu berhati-hati, kerana seperti pakaian lain, ia akan menekankan semua kelebihan dan kekurangan (jika ada) angka anda. Perlu ada kontur "dada pinggang-pinggul" yang jelas. Oleh itu, memilih model sedemikian, janganlah menjadi kekacauan, kerana setiap gadis ingin melihat perkahwinannya sendiri yang paling menarik dan menarik. Sekiranya anda memenuhi parameter tambah / tolak 90/60/90, maka jangan ragu untuk memilih pakaian ini dan anda tidak akan kalah.

Dengan korset yang rendah

Pakaian dengan korset yang diturunkan telah lama menjadi popular di kalangan pengantin wanita di Rusia dan di seluruh dunia. Pakaian seperti pakaian "Mermaid" akan mengikat angka anda, mengulang semua lengkung dan benjolan terima kasih kepada korset. Ia sangat seksi, begitu banyak seks yang lemah memilih pilihan mereka. Model ini hampir tidak dapat dipenuhi dengan korset telus kerana hakikat bahawa korset di sini memanjang dan menutup pinggul.Walau bagaimanapun, ini tidak menjejaskan kekayaan pilihan, kerana korset memanjang boleh didapati dalam pelbagai gaya dan dengan hiasan yang berbeza: dengan hiasan, renda, sulaman, manik kaca dan juga batu Swarovski.

Pendek

Ia tidak boleh dikatakan bahawa model pakaian perkahwinan seperti ini popular di negara kita, tetapi ia mempunyai hak untuk wujud, jika hanya kerana beberapa wanita muda lebih suka model pakaian seperti itu. Memandangkan trend semasa "menjadi tidak seperti orang lain", pakaian seperti ini boleh menjadi pilihan anda. Pemandangan perkahwinan anda dengan selamat boleh berubah menjadi gaya retro - skirt, korset yang indah, tali pinggang.

Pemilihan korset

Anda mesti berhati-hati ketika memilih korset. Sekiranya pengantin perempuan dalam hidupnya tidak pernah memakai korset, maka dia perlu ingat bahawa dia mengubah kedudukannya, menjadikannya lebih anggun dan anggun. Apabila memilih korset, anda perlu mengambil tepat saiz anda, tidak mengira hakikat bahawa anda kehilangan berat badan. Dan jika anda sudah meminta tugas untuk menurunkan berat badan untuk perkahwinan, lebih baik untuk menurunkan berat badan terlebih dahulu, dan kemudian beli sendiri korset.

Bagaimana untuk menanggalkan korset

Meningkatkan persoalan bagaimana untuk merapatkan korset, saya segera mengingati adegan di mana pengasuh mengikat korset muda Scarlett O'Hara (filem "Gone With the Wind"), atau pada masa yang sama dalam filem "Titanic" (di mana ibu Rosa membantu mengetatkan tali pada korset). Jadi, bagaimana anda masih perlu memakai korset dengan betul?

Perlu diingati bahawa percubaan untuk mengetatkan benang seketika mungkin dapat berubah menjadi mimpi buruk yang lengkap untuk pengantin perempuan, karena dia harus menghabiskan malam atau bahkan sehari dalam pakaian ini. Pada hari perkahwinan terdapat banyak momen yang boleh menyebabkan pelbagai emosi, sehingga sentimen. Oleh itu, jika pada saat mengetatkan korset, pengantin perempuan tetap berdiri dan menarik napas dalam-dalam, maka selama pernikahan, dia mungkin khawatir. Dan ini bermakna dia akan mengalami pernafasan yang cepat, yang, dengan korset yang sangat ketat, akan memberikan ketidakselesaan yang luar biasa kepada pengantin perempuan. Ia adalah untuk tujuan ini, pakar menasihatkan untuk menyebarkan korset sebelum perkahwinan sekurang-kurangnya 3-4 hari, supaya pengantin perempuan dapat memahami pada jumlah yang dia paling selesa dan baik.

Kedua, ketatkan renda pada korset bermula di bahagian atas. Setelah memperoleh salib pertama lacing dengan simpulan, posisi dada tetap. Kemudian turun di bawah, anda perlu mengetatkan kawasan pinggang dan hanya membuat busur di pusingan terakhir.

Jika dengan lacing di belakang segala sesuatu lebih kurang sukar, maka dengan lacing di sisi anda memerlukan kemahiran tertentu. Kerumitan lacing ini adalah bahawa ia mesti diperketatkan sama rata supaya siluet pakaian itu adalah sama dan tidak condong.

Jenama

Berdasarkan tren terkini dalam dunia fesyen, model pakaian perkahwinan dengan korset mendapat momentum. Jadi, pada minggu terakhir fesyen di Milan, di Paris dan di New York, model sedemikian didapati dalam koleksi Tony Ward, Jean Paul Gaultier, Carolina Harrera dan Oscar de la Renta. Penggubal undang-undang dalam dunia fesyen perkahwinan tidak terkecuali - Vera Wang, Elie Saab dan Zuhair Murad. By the way, yang kedua menggunakan korset dalam setiap pakaian kedua, menghias mereka dengan setiap hiasan yang mungkin dan memilih warna yang paling berbeza - dari putih klasik hingga emas kaya. Ini tidak menghairankan, kerana dengan pakaian korset terlihat lebih berfaedah, memberikan angka rahmat dan kecanggihan luar biasa. Menggariskan siluet, korset langsing dan menunjukkan angka dalam sudut yang terbaik.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus