Solek petang

Solek petang

Menggunakan kosmetik dengan betul dan di tempat adalah perkara yang agak rumit. Ia adalah perlu untuk memilih semua elemen dan warna dengan betul supaya mereka digabungkan dengan satu sama lain dan sesuai dengan kesempatan itu. Solek petang agak berbeza dari setiap hari. Dia menganggap warna terang, kontras, kombinasi menarik. Selalunya agak sukar untuk memilih gaya untuk acara dan mengambil kira semua ciri seseorang, begitu banyak wanita memilih untuk bergantung kepada pengalaman profesional. Tetapi dengan amalan yang cukup dan keinginan untuk melakukan make up malam di bawah kuasa mana-mana gadis. Hanya ikuti beberapa peraturan yang mudah.

Apakah cuti malam?

Pembesaran untuk pergi awam dan biasa setiap hari sangat berbeza. Acara atau petang khas biasanya menentu imej seorang wanita: gaya rambut atau gaya harus dilakukan, pakaian harus dipilih dengan betul. Anda perlu memilih kasut, aksesori dan, tentu saja, melakukan solek pada waktu petang khas.

Untuk membuat persembahan khas dengan indah dan betul, pastikan anda bersedia. Untuk melakukan ini, anda boleh melihat foto dalam majalah fesyen dan Internet, pilih pilihan yang sesuai untuk anda. Adalah dinasihatkan untuk mencari kelas induk penciptaannya, dan lebih baik - video dengan contoh memohon semua kosmetik. Secara semulajadi, semua ini perlu jika anda tidak mempunyai pengalaman yang mencukupi dalam perkara sedemikian.

Seorang gadis yang akan membuat imej malam itu sendiri, memerlukan rasa kecantikan. Anda tidak boleh melakukan tanpa rasa perkadaran, ia sangat mudah untuk terbawa-bawa dalam proses dan membebankan wajah anda dengan warna yang terang. Ia perlu memilih warna yang betul supaya mereka digabungkan dengan satu sama lain, serta selaras dengan warna kulit, rambut dan mata, pakaian dan aksesori.

Perkara utama dalam isu ini - cuba versi solek baru, cuba pada diri sendiri. Jangan lupa bahawa imej model yang anda suka dicipta oleh stylists profesional dan artis solek. Telah diambil kira semua parameter wajahnya, jenis warna dan nada kulit, rambut.

Jangan lupa yang berikut: apa yang sesuai dengan satu orang mungkin tidak sesuai dengan yang lain. Pilihan ideal adalah untuk mencuba beberapa hari sebelum acara yang dimaksudkan. Oleh itu, anda boleh memastikan bahawa pilihan yang dipilih sesuai dengan anda, dan jika perlu - membetulkan beberapa bahagian yang kelihatannya tidak berjaya.

Ciri-ciri dan faedah

Apabila mencipta penampilan petang, anda perlu mengambil kira beberapa ciri solek untuk majlis-majlis khas.

Pertama, untuk perayaan itu hanya perlu digunakan kosmetik yang berkualiti tinggi dan terbukti. Hal ini terutama berlaku pada pangkalan, kerana ia bergantung pada berapa lama semua cara lain akan diadakan, dan bagaimana mereka akan berkelakuan dalam keadaan istimewa (misalnya, jika anda mulai menangis dari kebahagiaan di perkahwinan, jika ada panas yang kuat atau hujan lebat pada tanggal) . Alat terbukti harus disebabkan oleh fakta bahawa tidak ada yang ingin tiba-tiba mencari bintik-bintik alergi pada wajah yang kurus sebelum keluar. Itulah sebabnya pilihan produk kosmetik perlu dilakukan terlebih dahulu, agar tidak masuk ke dalam situasi yang tidak menyenangkan.

Gadis belajar muka dan badan mereka, belajar bagaimana untuk membentangkan merit mereka dan menyembunyikan kekurangan. Ini juga berlaku untuk seni solek. Dengan bantuan pelbagai cara, anda boleh menarik perhatian pada ciri-ciri penampilan yang menyenangkan, dan tidak berjaya terutamanya dapat disembunyikan atau menyamar.

Solek mata yang dipilih dengan betul boleh menjadikan mereka lebih besar, lebih ekspresif, memberi mereka bentuk yang betul, malah meningkatkan teduhan dan daya tarikan keseluruhan muka. Dengan bantuan alat khas, jika perlu, anda boleh membetulkan bentuk bibir, tulang pipi, hidung dan kontur muka. Sekarang terdapat banyak produk di pasaran kosmetik untuk membetulkan wajah dan membuat apa-apa kesan yang diingini.

Dalam imej setiap hari, paling sering penekanan diletakkan pada mata, yang menjadikannya lebih ekspresif dan menarik. Bibir sering digunakan warna bogel gincu untuk menekankan kewanitaan dan semula jadi.

Pada waktu petang, anda boleh bereksperimen secara bebas dengan warna dan kontras. Walau bagaimanapun, masih perlu mengikuti peraturan yang terkenal: memilih untuk menekankan bibir atau mata. Memilih satu atau satu lagi pilihan, anda boleh membuat bahagian muka yang lebih jelas dan menarik. Ini tidak bermakna bahawa bahagian lain akan dilakukan tanpa solek, keseluruhan imej harus harmoni. Ringkasnya, unsur-unsur ini akan kurang menonjol dan menangkap mata.

Artis solek mengenal pasti beberapa peraturan asas untuk membuat imej khas:

Untuk hasilnya kelihatan paling estetik dan menarik, perlu menyediakan wajah sebelum memohon produk kosmetik. Peraturan ini terpakai kepada semua jenis solek. Permukaan muka mesti dibersihkan dengan sempurna dari lapisan kosmetik dan kelenjar kulit sebelumnya.

Kulit perlu licin, cuba buat permukaan sempurna. Untuk mencapai matlamat ini, gunakan alat khas untuk membersihkan dan mengelupas. Perhatikan fakta bahawa mereka mesti bertindak dengan berkesan, tetapi pada masa yang sama - perlahan-lahan. Lagipun, adalah perlu untuk menghapuskan kerosakan pada epidermis dan pelbagai kerengsaan, tindak balas negatif.

Selepas pembersihan dan penyediaan kulit adalah untuk memulakan penggunaan produk-produk tonal. Toning kulit tidak boleh ditinggalkan, walaupun epidermis hampir sempurna. Ini akan membantu walaupun nada merentas muka dan menyembunyikan kekurangan terkecil, menjadikan permukaannya lancar dan cantik.

Terutamanya anda perlu memikirkan toning mereka yang mempunyai dermis yang terdedah kepada lemak. Perkara utama adalah dengan betul memilih teduhan cara tonal, ia mesti sepadan dengan warna semulajadi penutup kulit. Sapukan dengan berus khas atau span, dengan teliti. Tidak sekali-kali tidak dapat dilihat sempadan nada. Ini akan memberi wajah kelihatan ceroboh dan kasar. Serbuk digunakan pada muka untuk menggabungkan asas dan memerangi gloss berlebihan. Serbuk boleh telus, dengan cahaya (bersamaan dengan warna kulit) naungan atau berkilau yang tidak mengganggu.

Kita tidak boleh melupakan kening. Cermin mata tidak diragui sangat penting untuk mewujudkan imej yang lengkap. Walau bagaimanapun, ia tidak akan kelihatan lengkap tanpa kening berbentuk yang betul. Tidak kira betapa baiknya mereka melihat bentuk semula jadi mereka, mereka masih perlu disikat, mengeluarkan rambut tambahan, diperbetulkan dan tetap dengan gincu atau gel. Sekiranya perlu, anda boleh mengecat rambut dengan cat khas atau resort menggunakan pensel khas, bayangan mata atau gel untuk kening.

Ingat bahawa warna rambut tidak boleh berbeza dari bayangan rambut di atas kepala dengan lebih daripada dua warna.

Jenis make up

Rias wajah untuk keluar malam boleh berbeza-beza dalam suasana hati dan prestasi. Terdapat pilihan berikut:

 • Klasik. Pilihan ini adalah universal dan sesuai untuk teater kebudayaan atau perdana filem, serta untuk malam romantis.
 • Kelab. Spesies ini adalah yang paling berani, berbeza dan terang. Penggunaan kosmetik dan bunga di dalamnya perlu direka bentuk untuk keadaan cahaya yang kurang baik. Mungkin sesuai untuk digunakan di pihak, di kelab, di mesyuarat tema.
 • Pekerja. Kadang-kadang bersama rakan-rakan kita bukan sahaja bekerja, tetapi juga bersenang-senang.Parti tempat kerja memerlukan sejenis solekan khas yang akan menjadi lebih berani dan ekspresif daripada setiap hari, tetapi tidak akan melampaui etika korporat.
 • Khas. Pandangan ini digunakan untuk membuat imej yang benar-benar istimewa - sebagai contoh, untuk perkahwinan atau perayaan penting yang sama.

Anda boleh memilih susunan yang lembut dan mudah untuk mereka yang tidak suka kecerahan. Ia kelihatan seperti klasik, tetapi pada masa yang sama pilihan ini lebih "lapang". Ia tidak semestinya menggunakan warna gelap, anda tidak perlu menyusun anak panah dan membuat garis besar yang jelas. Adalah sesuai untuk menggunakan serbuk berkilauan, shimmers, bayang-bayang berkilauan dan glitter, lipstik warna kaya dalam imej sedemikian. Pilihan ini juga boleh dibuat secara bebas.

Dengan itu, anda boleh mencipta imej malam musim panas yang tidak mengganggu, sesuai untuk blondes dan brunettes.

Make-up untuk majlis khas perlu dipilih dengan betul untuk warna mata semula jadi. Dalam kes ini, ia akan kelihatan sesuai, ia akan memberi penekanan kepada keindahan alam semula jadi gadis itu. Kami boleh menyerlahkan cadangan berikut:

 • Mata hijau cantik boleh memilih warna untuk riadah malam dari pelbagai yang agak luas. Mereka juga sesuai dengan kontras dan warna terang - jadi anda boleh membuat imej anda tidak dapat dilupakan dan seksi. Perkara utama - jangan ulangi warna-warna bayang-bayang bayangan iris. Jika ia menjadi kelabu, lebih baik untuk mengelakkan kelebihan bayang-bayang kelabu. Untuk mata hijau, cahaya make up sesuai, tidak dibebani oleh anak panah terlalu besar atau berganda. Oleh kerana mata pelindung mata akan menjadi sempit dan membosankan.

Wanita bermata hijau tidak disyorkan untuk menggunakan warna warna mawar atau pic. Anda boleh memilih lebih banyak warna tepu merah dan ungu. Biru dan hijau, juga harus digunakan dengan berhati-hati, mereka mungkin tidak begitu menguntungkan untuk bergabung dengan iris.

Gagasan untuk membuat solek petang untuk mata hijau dapat dikumpulkan dari foto-foto bintang dengan warna iris: Angelina Jolie, Fergie, Mila Kunis, Catherine Middleton.

 • Gadis bermata coklat mampu untuk menggunakan dalam bayang-bayang hampir semua warna. Mungkin anda harus mengelakkan hanya merah jambu dan merah. Mereka boleh membuat mata anda letih dan lesu, rupa akan berhenti menjadi segar. Biasanya, gamma yang lebih gelap digunakan untuk membentuk warna iris ini, dengan pengecualian kes-kes tersebut apabila anda perlu memperluas bahagian mata secara visual.

Sempurna untuk coklat mata solek coklat. Gadis-gadis seumpama itu sepadan dengan teknik dan hampir keseluruhan warna. Perkara utama adalah untuk menggabungkan semua warna yang digunakan dengan rambut, pakaian dan kulit.

Apabila memilih, anda boleh memberi tumpuan kepada imej yang dicipta oleh selebriti, menyesuaikannya untuk diri mereka sendiri dan jalan keluar tertentu. Wanita terkenal seperti Audrey Hepburn, Jessica Alba, Natalie Portman, Megan Fox, Monica Bellucci mempunyai iris coklat.

 • Mata kelabu mungkin kelihatan dengan bayang-bayang yang dipilih dengan baik. Bergantung pada iris, perlu memilih warna make up. Sekiranya warna kelabu bertukar biru, maka bayangan bayang-bayang itu harus sama, tetapi tidak bertepatan dengan iris, tetapi agak cerah dan kaya. Warna-warna Violet, merah jambu dan emas juga baik untuk mata kelabu.

Langit kehijauan iris kelabu akan menyokong tembaga atau warna emas, mereka akan memberikannya kehangatan dan kedalaman.

Warna pearlescent juga akan menjadi penyelesaian yang baik untuk gadis-gadis bermata kelabu. Mereka menekankan dan memberi penekanan kepada mata.

Satu contoh solek untuk wanita kelabu bermata dapat dilihat dalam output bintang: Adriana Lima, Natalia Vodyanova, Amanda Seyfried.

Penting apabila memilih warna adalah warna keriting:

 • Blondes adalah lebih baik untuk tidak menggunakan warna berlebihan yang cerah dan gelap.Bayang-bayang boleh menjadi terang dengan nacre, dan mata dapat diwarnakan, misalnya, coklat dengan berkilau emas. Eyeliner juga boleh memilih nada coklat, supaya ia tidak sangat kontras dengan kulit dan warna rambut. Tetapi gincu boleh memilih nada yang berbeza warna merah jambu, merah jambu atau cerah. Warna terang bibir akan menjadikan imej itu dapat diingati dan segera.
 • Brunettes hanya pilih palet untuk diri sendiri, kerana sebarang nada akan menonjolkan penampilan mereka secara terang-terangan. Shadmer bayang-bayang sangat sesuai dengan mata mereka, sementara anda boleh menggunakan hanya satu teduh atau membuat limpahan bayang-bayang biasa. Anda boleh mencuba dengan anak panah. Warna boleh menjadi hitam biasa dan tidak biasa - ungu atau hijau. Untuk gadis-gadis berambut gelap, gincu dalam warna sejuk merah akan dilakukan.
 • Berambut perang peralihan sempurna bayang-bayang dari nada merah jambu cahaya dengan ibu mutiara ke ungu dan grafit hitam di sudut. Perak juga akan kelihatan baik dalam solek mata berambut coklat. Gincu atau gloss boleh menjadi nada yang menarik, mengingatkan Bordeaux atau wortel.

Bagaimana untuk memilih kosmetik?

Kosmetik untuk petang petang harus dipilih, memberi tumpuan kepada banyak faktor. Ia perlu mengambil kira jenis warna penampilan anda, warna mata, rambut, kulit, pakaian dan aksesori.

Perkara utama - kosmetik untuk majlis khas juga harus istimewa. Kepada dia membuat lebih banyak permintaan dari hari ke hari. Ia sepatutnya sangat berterusan dan berkualiti tinggi, tidak melancarkan dan tidak mengubah penampilannya semasa keseluruhan acara. Untuk membuat imej yang serius, anda boleh menggunakan alat profesional. Mereka akan memenuhi fungsi mereka secara tepat dan akan bertahan lama. Selalunya lebih baik menggunakan produk kalis air, terutamanya apabila anda membuat mata anda. Anda boleh memilih sendiri kosmetik dan barang-barang biasa, tetapi dalam apa jua keadaan mereka mestilah berkualiti tinggi dan terbukti.

Untuk memilih produk kosmetik khusus untuk diri sendiri, lebih baik untuk mencari dalam talian atau di majalah untuk contoh membuat pilihan solek yang sesuai dengan anda. Sering kali, Internet dapat mencari pelajaran yang lengkap, bukan hanya mewakili semua alat yang diperlukan, tetapi juga mengajar cara menggunakannya dengan betul.

Apabila memilih bayang-bayang, eyeliner dan maskara, pastikan untuk mempertimbangkan warna semulajadi iris. Sesetengah warna boleh memberi penekanan dan menjadikannya lebih ekspresif. Dan yang lain akan membuat pudar, membuat penampilan mata sempit, dan rupa - pudar dan tidak menarik.

Betul pilih asas untuk solek. Daripada kualitinya bergantung pada bagaimana imej akan berlangsung sepanjang acara tersebut. Pastikan untuk memilih asas nada yang sesuai untuk nada kulit. Sekiranya perlu, kunjungilah palet untuk patung muka. Ini akan membantu menyembunyikan kekurangan borang dan membetulkan kelemahan, serta menekankan dan mengetengahkan kelebihannya.

Jangan lupa kening. Ia adalah perlu bukan sahaja untuk menjadikan bentuknya sempurna dan sesuai dengan bentuk muka, tetapi juga untuk warna jika perlu. Jika anda pergi ke pesta, anda boleh menetapkannya dalam warna yang lebih cerah dan tepu daripada pada siang hari. Jika tidak, mereka mungkin tersesat (berbanding reka bentuk mata dan bibir yang kaya).

Blush akan menekankan tulang pipi dan memberikan imej kesegaran dan kesempurnaan. Anda perlu memilih warna mereka di bawah kunci utama keseluruhan solekan. Sekiranya anda menggunakan nuansa warna sejuk (biru, kelabu atau ungu), dan gincu adalah warna mawar, ceri atau raspberi, anda harus memberi perhatian kepada warna merah jambu sejuk. Jika nada asas hangat, anda boleh memilih nada bata atau pic. Mereka akan digabungkan dengan warna gamma coklat dan emas, dengan gincu berwarna karang, batu bata, serta krem ​​dan emas.

Gincu atau gloss adalah lebih baik untuk dipilih bergantung pada warna asas solek, pakaian dan rambut. Untuk "sejuk" brunettes patut warna gincu ceri, merah gelap atau wain berwarna.Blondes boleh menggunakan nada merah jambu dan nude yang lembut, atau cerah dan cerah.

Bagaimana untuk memohon?

Oleh kerana kosmetik berkualiti tinggi yang dihasilkan hari ini dan ketersediaan produk profesional, mana-mana wanita boleh membuat petang yang cantik untuk dirinya sendiri di rumah.

Untuk melakukan semuanya dengan betul dan tepat, pastikan untuk berlatih. Dan ini relevan bukan sahaja buat kali pertama, tetapi juga untuk setiap imej baru. Anda boleh mencari pilihan untuk membuat satu imej atau lain dalam talian. Pada laman web hosting dan pelbagai laman web terdapat banyak arahan yang menjelaskan cara langkah demi langkah melakukan semua langkah untuk membuat imej yang sempurna.

Perlu dipertimbangkan peraturan asas yang perlu dipertimbangkan ketika membuat petang make up. Mula-mula anda perlu menyediakan muka dan mencipta asas untuk memohon kosmetik:

 • Kulit mesti dibersihkan terlebih dahulu. Anda boleh melakukan ini dengan bantuan losyen, gel atau buih yang sesuai. Sekiranya perlu, anda boleh menggunakan scrub lembut atau mengelupas untuk memaksimumkan kulit dan menjadikannya sempurna licin dan bersih.
 • Pada epidermis yang dibersihkan perlu memohon asas untuk solek. Sebelum itu, anda boleh menggunakan penjaga (jika perlu). Berhati-hati memastikan bahawa mereka digabungkan dengan satu sama lain dan tidak bercanggah.
 • Yayasan ini akan membantu untuk membetulkannya mungkin ketidaksempurnaan dermis dan juga nada. Adalah lebih baik memohon dengan berus khas atau span, dengan gerakan memandu yang lembut. Jangan lupa mengenai teduhan yang berhati-hati, sempadan nada tidak boleh dilihat. Untuk memar di bawah mata atau diuraikan jerawat dan keradangan, gunakan concealer. Jadi wajah akan sempurna.
 • Serbuk boleh diaplikasikan di atas, dan kemudian memerah. Semua produk digunakan dengan berus lembut yang besar.
 • Solek khas khas membolehkan penggunaan tonal khas, memberikan kulit cahaya lembut. Anda juga boleh menggunakan kincir dan penonjolan - perkara utama ialah anda memerlukan ukuran dalam segala-galanya.

Tahap reka bentuk mata, mungkin yang paling sukar dalam keseluruhan penciptaan imej. Ia memerlukan ketepatan dan beberapa kemahiran, yang boleh diperolehi hanya dengan pengalaman. Ia melibatkan pemilihan warna bayang-bayang, eyeliner dan maskara yang betul, pilihan jenis yang sesuai untuk saiz dan bentuk mata. Semua warna yang dipilih perlu digabungkan dengan satu sama lain, serta sesuai dengan warna iris dan pakaian. Anda boleh mencari banyak pilihan untuk membuat solek mata untuk petang keluar langkah demi langkah.

Pertama anda perlu menarik kening. Tanpa ini, walaupun wajah yang sempurna dibuat kelihatan ceroboh. Pertimbangkan garis panduan berikut:

 • Barisan alis untuk menjadi sempurna, rambut berlebihan perlu dikeluarkan dengan pinset.
 • Alisnya terlalu ringan jika perlu Anda boleh warna dengan pensil atau bayang-bayang khas. Warna alisnya sepadan dengan nada kepala rambut, perbezaan satu atau dua nada yang dibenarkan.
 • Pastikan untuk menyikat rambut dan membetulkannya dengan gel. Jadi mereka akan terus berubah sepanjang hari. Gel akan membantu memberikan rambut rupa yang rapi dan cahaya yang sihat.

Untuk warna mata yang berbeza, anda perlu menggunakan warna yang sesuai di muka bumi.

 • Mata kelabu warna yang sesuai kelabu, biru, merah jambu. Tetapi nada-nada merah dapat memberi mereka gambaran air mata dan lelah. Anda boleh menggunakan eyeliner dan anak panah lukisan, jadi kelihatan akan lebih ekspresif. Bagaimanapun, versi ultrablack boleh mengurangkan saiz mata secara visual.
 • Gadis bermata coklat coklat, coklat, warna emas dan warna merah jambu bayang-bayang akan mendekati. Tetapi skala biru tidak akan kelihatan sangat baik. Biru dan warna biru-hijau boleh membuat wajah kelihatan ceroboh. Violet dan nada kelabu gelap juga boleh menjadi sangat menarik dalam kombinasi dengan mata coklat, terutamanya dalam variasi mata berasap.Ini iris warna yang sesuai dengan eyeliner hitam dan maskara.
 • Mata hijau mempunyai rayuan khas, tetapi anda perlu berhati-hati memilih bayangan bayang-bayang itu. Saman Violet dan Lilac dengan mana-mana warna rambut bermata hijau. Palet emas, pic dan gangsa juga akan kelihatan sangat sesuai. Dengan pilihan ini, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada pelapik dan bangkai coklat. Warna hijau bayang-bayang akan kelihatan baik dengan pemilihan yang betul.

Cara membuat petang membuat paparan sendiri dalam video seterusnya.

Rahsia artis solek

Untuk membuat imej petang rumah anda perlu bersabar. Imej mestilah cuba - untuk memperjelas dan membetulkan nuansa. Setiap wanita mampu melakukan solekan yang sangat baik dengan tangannya sendiri, jika dia mengambil kira beberapa saranan profesional dan gambaran kerja mereka:

 • Untuk mengulangi solek profesional, adalah penting untuk memilih asas tonal yang betul. Ia perlu dipilih dengan teliti di bawah nada kulit semula jadi. Alat ini mestilah berkualiti tinggi, tidak menyumbat liang-liang, tidak melancarkan dan menahan kesan faktor luaran. Pigmen ungu cahaya dalam nada adalah memerangi penampilan yang lelah dan keseronokan, dan hijau - dengan letusan merah. Untuk pembetulan ketidaksempurnaan kulit (jerawat, jerawat, keradangan, bulatan gelap di bawah mata), penyamak digunakan, yang sepatutnya digunakan di hadapan alat-alat tonal. Nada diterapkan dalam pergerakan lembut dan bergerak. Pakar menasihati penggunaan span basah - untuk permohonan yang paling walaupun dan kurang kesan topeng.
 • Memilih nada alat tonal, memberi tumpuan kepada tempat acara tersebut. Sekiranya ruangan itu gelap (contohnya makan malam lilin atau pesta kelab), anda harus memilih alat untuk nada lebih cerah daripada biasa. Dalam cahaya terang, kilat atau lampu, anda boleh menggunakan nada yang lebih gelap.
 • Kontur merangkumi trend fesyen utama. Ia membolehkan anda memberi wajah anda bentuk sempurna, untuk menyembunyikan kekurangannya. Bentuk oval wajah dianggap ideal. Ia perlu dengan bantuan nada gelap untuk membuat bahagian-bahagian yang menonjol di luar batas-batas ideal, kurang ketara.
 • Meletakkan serbuk di atas nada akan membetulkan soleknya membuat bulu kulit dan keluarkan bersinar berminyak. Perhatian khusus perlu dibayar kepada zon T, biasanya mengalami rembesan sebum yang berlebihan. Sapukan serbuk kepada berus lembut yang lebar menggunakan sedikit dana. Versi rapuh akan memakai lapisan yang lebih nipis. Profesional menasihati menggunakan serbuk sedikit lebih ringan, dengan refleksi emas.
 • Pastikan untuk menyempurnakan alis dan membaikinya. Bayang-bayang mata perlu digunakan di atas pangkal untuk solek atau cara dan serbuk tonal. Pada imej petang, adalah dibenarkan menggunakan semua variasi bayang-bayang: berkedip, ibu-mutiara, warna cerah.
 • Ia sepatutnya menggunakan eyeliner untuk membuat imej khas. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi cecair atau pepejal. Anda boleh mencuba dengan warna yang berbeza. Untuk make-up cerah anda boleh menggunakan warna neon.
 • Mascara digunakan pada akhir, Proses ini perlu dilakukan dengan berhati-hati. Untuk menambah kelantangan tambahan, serbuk ringan bulu mata anda sebelum memohon maskara. Adalah disyorkan untuk memohon struktur dengan pergerakan perlahan dan tepat. Untuk mencapai kesan yang diingini, anda boleh menggunakan maskara khas untuk mencipta kesan bulu mata palsu. Anda juga boleh memohon beberapa lapisan produk - untuk ekspresi khas dan warna terang.
 • Di sudut mata atau pada keseluruhan talian lash anda boleh menggunakan opsyen overhed.
 • Gincu dipilih bergantung kepada imej keseluruhan. Penekanan mesti diletakkan pada mata atau bibir. Dengan solek mata yang terang, anda boleh menggunakan gincu atau perhiasannya. Dengan fokus pada bibir, gincu yang cerah dan menarik digunakan. Untuk warna yang lebih tepu, ia boleh digunakan dalam dua lapisan.
 • Blush membuat wajah lebih segar, dan solek - selesai.Gunakannya mengikut nada umum wajah, serta kulit dan rambut.

Kesilapan biasa

Wanita dan wanita membuat kesilapan yang menjadikan imej itu kasar atau licik. Untuk membuat solek yang sangat bergaya, pertimbangkan kesilapan yang paling biasa:

 • Tidak perlu mengambil bayang-bayang hanya di bawah pakaian. Ini membosankan dan salah, pertama sekali mereka mesti sepadan dengan jenis muka dan warna.
 • Terlalu ketat dan berat tidak berbentuk fesyen, walaupun untuk petang itu adat untuk membuat imej mudah.
 • Sempadan ketat dalam penglihatan mata dibenarkan hanya apabila membuat anak panah, selebihnya perlu diwarnakan.
 • Jangan gunakan Sejumlah besar bayang-bayang mutiara (terutama tepu dengan berkilau), sedikit tekstur satin di pertengahan abad cukup.
 • Aksen dalam imej - atau mata, atau bibir, tetapi tidak semua bersama.
 • Blush seharusnya digunakan sederhana, dan kening tidak boleh terlalu menonjol.

Tips artis solek pada teknik menerapkan solek malam, lihat video di bawah.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus