Saman di tadika

Saman di tadika

Kanak-kanak dari usia yang sangat muda mempunyai kesenian, kerana setiap peranan mereka hidup bersama dengan watak-watak, mereka menjadi satu dengan watak mereka. Mungkin itu sebabnya tadika gembira untuk membentangkan tugasan baru dan mengatur matinees dan karnival, membangunkan anak-anak dan menonton penerbangan mewah mereka.

Ciri-ciri dan Tujuan

Oleh itu, anda harus mula menyediakan pakaian untuk kanak-kanak di tadika terlebih dahulu, kerana setiap kanak-kanak ingin merasa unik dan berbeza dari yang lain.

Perlu diingat bahawa permainan peranan merupakan aktiviti yang sangat berguna untuk seorang kanak-kanak. Kanak-kanak dalam permainan ini bukan sahaja mengembangkan imaginasinya, tetapi juga belajar untuk berkomunikasi, berada di dalam masyarakat, dan jika permainan disediakan dengan sempurna, ia juga belajar mengira dan menulis. Sudah tentu, lebih menyeronokkan untuk bermain dalam pakaian yang menarik, kerana mereka adalah sama seperti pada orang dewasa atau dalam watak-watak dari kartun kegemaran.

Saman untuk kanak-kanak mungkin hanya terdiri daripada pakaian, dan mungkin termasuk barang-barang tertentu, sebagai contoh, beg pakaian doktor.

Varieti

Semua kanak-kanak memuja permainan di mana mereka menjelmakan semula menjadi orang dewasa atau menjadi penduduk dunia haiwan. Malangnya, ibu bapa sering tidak memberi perhatian yang cukup terhadap permainan tersebut, dan anak-anak bermain di dalam taman kanak-kanak, dalam pakaian yang dibeli pada kesempatan ini. Pakar psikologi dan pakar sangat mengesyorkan mengingati faedah aktiviti tersebut dan membeli beberapa kostum yang berbeza untuk bayi anda, di mana ia boleh berkembang sentiasa dan di mana-mana.

Peranan dan peranan plot

Permainan-peranan bermain-main mencipta satu set besar. Ini boleh dikaitkan, dan adegan tentang kedai, perpustakaan, pendandan rambut, sekolah, perisikan tentera, polis, dll.

Sudah tentu, pakaian untuk setiap watak dari tempat kejadian harus istimewa dan sangat mudah difahami. Jadi, pakaian sekolah untuk kanak-kanak harus sama dengan pakaian seragam sekolah yang sebenar, tetapi pada masa yang sama menjadi terkenal untuk keseronokan. Jadi, seluar klasik sesuai dengan suspender comel. Jangan lupa tentang buku asas sekolah, yang merupakan sifat mutlak imej sekolah.

Kanak-kanak yang lebih tua secara aktif bermain pegawai perisikan tentera. Untuk mencipta imej sedemikian, anda memerlukan topi, baju penyamaran dan senjata.

Kostum-kostum yang biasa digunakan, yang tidak membawa apa-apa plot, termasuk pakaian haiwan comel. Bunnies, chanterelles, tupai, beruang dan serigala boleh menjadi atribut harmonis dari mana-mana matinee.

Pendandan rambut

Kedai gunting adalah tempat di mana setiap kanak-kanak terpaksa pergi. Potongan rambut sendiri atau peranan pemerhati mempesona bayi dan menyebabkan kekaguman, kerana begitu banyak objek menarik berada di tangan yang mampu profesional.

Kostum pendandan rambut termasuk tanjung untuk pendandan rambut dan tanjung, iaitu kain untuk pelanggan yang akan dipotong. Bahan untuk saman ini adalah poliester atau bahan lancar yang lain. Banyak poket di tanjung akan menyediakan kanak-kanak dengan kemudahan, di sana anda boleh melipat gunting, sikat dan cermin, kerana tuan yang sebenar sentiasa ada.

Perincian menarik dalam beberapa model kostum adalah tempat untuk lencana. Saman peribadi profesional - bukan apa impian tuan muda itu?

Pakaian musim panas, musim bunga, musim luruh dan musim sejuk

Tadika sedang berusaha membangunkan anak secara menyeluruh. Musim - topik yang kerap untuk matinees.

Memilih saman musim panas, perhatikan kain ringan, sebagai contoh, chiffon.A sundress dalam potong percuma dan bunga bunga akan menjadi pilihan yang baik. Tudung pakaian, tentu saja, mesti sepadan dengan warna musim panas. Oleh itu, pilihan yang betul akan menjadi hijau, merah dan sedikit kuning.

Tetapi dalam saman warna kuning musim luruh digunakan untuk maksimum. Sundresses dan gaun, bersulam dengan oren dan daun merah, kelihatan lebih harmonis dan tepat dengan wreaths daun yang besar dengan buah rowan.

Saman musim sejuk adalah salah satu yang paling dikenali. Nada putih dan biru digabungkan dengan sempurna di kot dan pakaian dengan bulu bulu. Jangan lupa tentang corak yang sejuk, yang menutupi cahaya dengan pakaian dan topi.

Sebaliknya, musim bunga sering keliru dengan musim panas. Dan benda itu semuanya berwarna hijau, ada di kedua-dua belah pihak. Pilihan yang betul akan menjadi pakaian sundal cahaya kain surgawi, ditutup dengan corak bunga yang tidak mengganggu. Gambar keseluruhannya harus mewujudkan kesan bunga pertama terhadap latar belakang musim sejuk yang keluar.

Daripada profesion

Seorang kanak-kanak dari tadika harus mengetahui maklumat minimum tentang profesion, mungkin, maka persoalan siapa yang bekerja dengan ibu bapa tidak akan menyebabkan penolakan. Di samping itu, memahami makna profesion menjadi asas untuk menghormati pelbagai pekerjaan.

Sebagai contoh, profesion yang paling terkenal untuk bayi adalah kedudukan penjual. Gaun untuk kedudukan ini termasuk topi apron dan medan kain halus dan tidak lentur. Berhati-hati dan sifat-sifat yang diperlukan profesion. Kalkulator, markah dan skala - ini adalah pakar muda yang tidak boleh lakukan tanpa.

Dengan cara yang menarik akan menjadi pramugari kostum dan stewart. Renda dan topi biru atau merah akan menjadi representasi yang tepat dari penampilan mereka.

Anak lelaki akan menyukai kostum polis. Cape dan tongkat - mudah dan boleh dikenali dengan semua.

Colds

Mereka menawarkan untuk mencuba diri di tadika dan dalam imej tidak terlalu menyenangkan. Selesema biasa adalah peranan menarik yang menyebabkan sakit kepala pada ibu bapa. Apa yang hendak dipakai seorang kanak-kanak? Ia harus dikatakan bahawa terdapat banyak pilihan.

Oleh itu, sinonim yang diambil sebagai asas, boleh menjadi kikimora. Kostumnya termasuk pakaian berwarna hijau dan rawa yang tidak berbentuk dan rambut yang tidak enak.

Satu lagi cara yang lebih mudah difahami untuk kanak-kanak adalah selesema biasa, memakai baju tidur dengan termometer besar di bawah ketiak dan dengan selendang diikat di lehernya. Gaya rambut yang sempurna di sini juga akan berlebihan, tetapi topi tidur buatan sendiri sesuai dengan sempurna.

Teater

Satu lagi cara untuk membina imaginasi dalam kanak-kanak dan mewujudkan konsep-konsep yang baik dan jahat adalah untuk memberitahu kisah dongeng. Tetapi bukan hanya untuk memberitahu, dan menawarkan untuk menjadi watak utamanya.

Kisah dongeng Rusia yang terkenal tentang Kolobok, Masha dan beruang, Ryaba Chicken sering menjadi asas produksi. Kisah dongeng tidak cukup tanpa Hood Riding Red, Kucing dalam Boots dan Queen Snow.

Perlu diingat bahawa elemen utama di sini adalah tudung. Sampul volumetrik kuning dengan wajah yang ceria akan memaparkan imej bun, topi dengan paruh dan mata dalam pewarna pockmarked merujuk kepada ayam dan sebagainya. Hanya akan mengambil pakaian untuk dipadankan.

Heroes produksi kanak-kanak semakin makhluk. Sangat mudah untuk membeli pakaian mereka di kedai, tetapi ia masih merupakan perkara yang paling indah apabila imej dicipta oleh diri anda di bawah bimbingan anak yang dikasihi.

Masak

Masak - imej peranan plot yang popular. Kanak-kanak itu mengenali profesion ini, kerana setiap hari di taman kanak-kanak ia melihat seorang tukang masak yang baik, yang terlibat dalam memasak bubur yang lazat dan jeli.

Komposisi kostum termasuk jaket masak, topi, panci oven, sudu dan sudu. Jangan lupa tentang lencana koki ini.

India

Ufuk kanak-kanak sentiasa berkembang. Dan kini tiba masanya apabila tiba masanya untuk belajar tentang orang-orang di dunia. Kostum India akan memberi anak kepada penjelmaan semula jadi yang terang.

Oleh itu, kostum India dalam versi untuk lelaki dan perempuan perlu memasukkan baju sehingga lutut, dilengkapi dengan pinggir. Seluar ditambah pada saman lelaki itu, dan perban di atas pinggang untuk saman gadis itu.

Perhiasan bulu dua warna yang berbeza, contohnya, biru atau merah, akan sesuai dengan imej.

Dari bahan buangan

Dan kanak-kanak harus sedar tentang ekologi dan betapa pentingnya memeliharanya. Sesuai untuk matinees dari bahan sisa boleh menjadi pengajaran yang jelas dan menarik untuk bayi.

Kostum yang paling popular dari kategori ini adalah model dari beg plastik. Jatuh Koshchey Immortal terbuat dari kantong sampah yang besar, dan garland kecil, ruffles dan bunga pada gaun fashionistas diciptakan.

Pilihan yang menarik dan tidak biasa akan menjadi pakaian dari bahagian cawan pakai buang. Memasukkan mereka pada bingkai volumetrik hem hem.

Saman yang paling berpatutan adalah model pembungkus gula-gula. Wreaths megah pada rambut dan manik dibuat dengan lipatan mudah bungkus gula-gula dengan akordion dan seterusnya menyeret mereka pada benang.

Surat khabar lama adalah satu lagi cara cepat untuk membuat model untuk matinee. Stapler, tape scotch dan sebilangan besar akhbar adalah semua yang diperlukan untuk saman sampah.

Persaingan kostum di tadika - idea

Dalam pertandingan tadika pakaian terbaik diadakan secara kerap, dan tidak ada had untuk imaginasi ibu bapa. Walau bagaimanapun, sesetengah ibu dan ayah, sebaliknya, meneka. Kami menawarkan beberapa idea asal.

Pilihan ceria akan menjadi guaman Chung-Chang. Penduduk negara-negara panas ini akan menjadi sorotan terang parti Krismas. Untuk saman, skirt tutu pendek dan topi dipasang hitam dengan pakaian ketat hitam cukup. Untuk muka dan tangan sesuai solek kanak-kanak atau stoking nilon. Walau bagaimanapun, dalam mengejar cara yang tepat, ingat kemudahan anak anda.

Apabila berfikir tentang sesuatu idea, minta nasihat anak anda. Mungkin dia mahu berada dalam peranan watak kartun. Yang paling mudah dan semua yang dicintai akan menjadi watak Masha. Sapu tangan merah, sundress Rusia dan sejenis bayi yang berpuas hati akan membawa kemenangan.

Matinee untuk Tahun Baru adalah mustahil tanpa pokok Krismas yang elegan. Jadi kenapa tidak jadi anak perempuan anda dalam peranan ini? Kokoshnik dalam bentuk pokok Krismas dan gaun panjang satin, dihiasi dengan manik-manik, bola-bola Natal dan garland akan membawa kegembiraan kepada wanita muda yang bergaya.

Satu lagi idea kostum adalah penghuni hutan. Tidak, kami tidak bercakap tentang pakaian popular. Ingat orang yang kostumnya jarang berlaku di matinees. Sebagai contoh, landak berkilat dengan bakul epal dan cendawan akan kelihatan sangat asli. Duri boleh dibuat secara berasingan daripada kertas menggunakan papier-mâché dan ditutup dengan cat hitam.

Apabila membuat atau membeli kostum, jangan takut untuk menjadi lucu dan lucu, kerana ia adalah imej kreatif yang kekal dalam ingatan dan menjadikan anak bintang bintang mana-mana matinee.

Kostum aslinya untuk matinee

Pemandangan musim gugur yang comel akan mewujudkan pakaian oren yang dihiasi dengan bunga kering. Sayap-sayap daun akan mencipta rupa nyamuk hutan musim luruh.

Kostum musim sejuk yang diperbuat daripada pakaian dengan memotong bulu, dilengkapi dengan corak dalam bentuk salji salji dan topi bulu, akan menghiasi sebarang pesta Krismas.

Kucing yang berani dan tangkas dalam kasut - imej untuk seorang lelaki. Hat merah dan kasut dalam nada adalah sifat yang diperlukan dari pakaian.

Kostum pokok Krismas yang diperbuat daripada pakaian dengan ruffles dan tudung kepala dengan tudung hijau akan memaparkan rupa Tahun Baru.

Kartun moden juga penuh dengan aksara berwarna-warni. Shrek yang lucu dan berbahagia dengan rakan-rakannya akan hidup dalam saman hijau dengan tanduk.

Kostum kucing lembut dan lembut putih, yang terdiri daripada tudung dalam bentuk muncung dan skirt mewah, akan menghiasi matinee dalam mana-mana subjek.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus