Polo lelaki - pakaian bergaya dan praktikal

Polo lelaki - pakaian bergaya dan praktikal

Polo adalah pilihan yang sempurna untuk pakaian lelaki pada musim musim bunga musim panas, produk ini telah menyerap kualiti kemeja-t dan baju. Pembentangan kemeja polo kepada dunia, seperti yang dikatakan sebelum ini, dimiliki oleh pemain tenis terkenal Perancis dan pencipta jenama Lacoste - Rene Lacoste.

Diyakini bahawa pada tahun 1933 dia mempunyai idea untuk menggabungkan baju dan baju T-shirt ke dalam produk yang sama sekali baru untuk memberikan keselesaan dalam sukan dan, lebih-lebih lagi, penampilan yang baik bagi lelaki. Walau bagaimanapun, seperti yang ternyata kemudian, baju polo muncul lebih awal daripada Rene Lacoste sendiri dilahirkan. Produk ini telah menggantikan baju klasik, yang diputuskan untuk bermain polo dan golf.

Pada mulanya, baju polo kebanyakannya putih, tetapi hari ini anda boleh mencari produk ini dalam pelbagai warna dan dengan pelbagai cetakan. Pelbagai baju polo hari ini termasuk model dengan lengan panjang.

Ciri-ciri

Ciri khas utama pakaian polo lelaki dari kemeja biasa adalah kehadiran kerah dan lengan khusus lengan produk. Satu lagi perincian penting ialah bahan yang dibuat oleh polo. Oleh kerana baju ini direka bentuk untuk tempoh yang hangat, pilihan terbaik untuk produk ini adalah bahan semulajadi. Ia mungkin kapas atau linen, tetapi bahan sintetik boleh ditambah, tetapi tidak dalam kuantiti yang banyak. Ini sangat meningkatkan rintangan haus produk.

Tetapi, jika anda mengingati kemeja polo asal klasik, maka ia dibuat daripada bahan seperti kapas-padang. Kain ini lebih padat daripada kapas biasa, tetapi ia bernafas dan kelihatan sangat menarik. Peke adalah kain kapas dengan tenunan yang tidak mencolok, membentuk corak dalam bentuk rombus. Ia adalah bahan utama yang menjadikan polo, jenama terkenal dunia untuk lelaki (Marc O'Polo, Lacoste, Polo Ralph Lauren) membuat polo terutamanya dari bahan ini.

Ciri-ciri utama polo:

  1. Kolar putaran.
  2. Kehadiran 2-3 butang.
  3. Corak ketat.
  4. Berputar pada kerah dan manset.

Bagaimana untuk memilih

Pada mulanya, pergi membeli-belah, anda perlu berhati-hati mempertimbangkan: dengan apa dan di mana anda bercadang untuk memakai produk. Untuk penampilan di pejabat adalah lebih baik untuk memilih model klasik, kebanyakannya monokrom. Jika polo dibeli untuk sukan, mesyuarat tidak formal atau hanya berjalan di taman - maka anda tidak boleh mengehadkan pilihan anda dan mempertimbangkan model yang anda suka.

Kriteria yang sangat penting dalam pemilihan baju polo adalah saiz produk. Produk yang dipilih dengan tidak seimbang boleh memusnahkan keseluruhan rupa, menjadikan baju bergaya menjadi sesuatu yang tidak masuk akal. Oleh itu, memilih polo, patut diingat bahawa yang paling optimum akan menjadi baju itu, yang tidak terlalu ketat pada tubuh, tetapi tidak digantung. Ringkasnya, produk yang sedikit dipasang adalah pilihan yang tepat.

Produk ini berbeza dari syarikat dengan kehadiran butang mutiara, bukannya plastik biasa. Butiran kecil ini sangat penting, kerana ia membanggakan keanggunan dan kos tinggi produk.

Sudah tentu, kriteria utama apabila memilih polo adalah lipit licin tanpa benang menonjol! Sebelum anda membeli model kegemaran anda harus diperiksa untuk kehadiran "kejutan yang tidak menyenangkan ini". Perlu diberi perhatian pada butang butang, mereka mestilah licin dan diproses dengan kemas.

Memilih polo jangan lupa tentang panjang produk. Selepas mencuba baju, anda perlu memberi perhatian kepada fakta bahawa panjang produk tidak kurang daripada satu sentimeter dari poket seluar.Ini adalah perkara yang sangat penting, kerana ramai lelaki memakai polo untuk dilepaskan dan diselipkan ke seluar. Panjang ini dianggap paling optimum dan sesuai untuk dipakai universal.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus