Pakaian pejabat - kita ada sesuatu untuk dipaparkan!

Pakaian pejabat - kita ada sesuatu untuk dipaparkan!

Ciri gaya

Bagi ramai wanita, gaya perniagaan telah menjadi sebahagian daripada kehidupan mereka. Tidak mustahil untuk dilakukan tanpa gaya perniagaan dalam pakaian di bidang seperti perbankan dan kewangan, undang-undang, agensi kerajaan, syarikat besar, dan perniagaan. Di sesetengah syarikat, terdapat peraturan dan norma-norma tertentu tentang pakaian-pakaian, di mana mereka berpakaian warna korporat, di mana pakaian lebih longgar, dan para pekerja berhak memilih pakaian mereka sendiri.

Tetapi jika anda sentiasa berkomunikasi dengan pelanggan, menghabiskan sebahagian besar hari kerja anda dalam rundingan perniagaan, maka anda tidak boleh melakukannya tanpa mematuhi kod pakaian perniagaan.

Lagipun, hasil aktiviti anda bergantung padanya, anda adalah wajah syarikat dan anda mesti memberi inspirasi kepada pelanggan dan rakan sekerja anda dengan yakin, berjaya dan membuat kesan yang anda perlukan.

Apabila membincangkan gaya perniagaan untuk wanita, pakaian pejabat tidak dapat dielakkan, kerana terima kasih kepada pelbagai jawatan pejabat yang wanita bisnis mengurus kelihatan serius, ketat, ringkas, tetapi pada saat yang sama elegan, elegan dan feminin.

Keanehan model perniagaan gaun, di samping kelembapan, juga boleh dipanggil minimalism. Untuk menyelesaikan pakaian di mana anda akan pergi bekerja, ruffles, embel-embel, perhiasan, busur, lengan lengan tidak boleh digunakan. Juga, jangan pakai pakaian ke kantor dengan garis leher yang lebih mendedahkan, celah tinggi, belakang atau bahu.

Pencinta dekorasi boleh memilih, contohnya, pakaian warna gelap dengan trim putih di sekitar kerah atau manset. Sekiranya anda memerhatikan kesederhanaan, anda boleh memilih pakaian dengan ruffle kecil atau kostum sutera, sutera, renda yang akan menyerlahkan kewanitaan anda. Flounces boleh diletakkan tidak hanya pada kolar atau pada manset, tetapi juga dalam reka bentuk pakaian itu sendiri. Flounces boleh terletak di belakang pakaian, di bahagian bawah pakaian, boleh meniru basque, dan pada masa yang sama mereka tidak akan kelihatan seperti sesuatu dari gaya perniagaan.

Etika pejabat juga tidak melarang penggunaan elemen berlipat-lipat di dalam pakaian - contohnya, skirt berlipat atau beralun. Pleating kelihatan sangat baik pada pakaian krep cina dan sutera.

Pakaian macam apa untuk bekerja di pejabat

Pakaian siluet tepat sesuai untuk kerja pejabat.

Bagi wanita gemuk dari gaya perniagaan yang paling sesuai dengan kes midi panjang.

Berpakaian baju, terima kasih kepada tali pada butang, dengan sempurna menyembunyikan perut dan pinggul penuh.

Sekiranya anda perlu menyembunyikan ketegangan pinggul yang berlebihan, menekankan garis leher, contohnya, memilih pakaian dengan ruffles rendah pada leher. Jika anda ingin menyembunyikan payudara yang hebat - pilih pakaian dengan skirt yang dibasahi. Lengan raglan dan lengan satu keping akan membantu menyembunyikan lengan penuh dan melicinkan garis bahu. Jika anda ingin menekankan pinggang - pilih pakaian yang menyerupai saman perniagaan dari blaus dan skirt.

Wanita lemak harus menasihatkan supaya tidak memilih pakaian dengan corak yang besar. Pakaian monophonik yang memperlihatkan bayangan anda akan menjadi pilihan yang lebih baik.

Untuk wanita hamil

Gaya hidup moden mencadangkan bahawa walaupun dalam kedudukan ibu-ibu masa depan banyak terus pergi ke pejabat, ada juga sehingga kelahiran. Kini pengeluar pakaian untuk wanita mengandung menghasilkan banyak model pakaian.Dengan pemilihan pakaian yang betul, anda boleh menyembunyikan kedudukan anda selama mungkin, dan kelihatan bergaya, elegan dan perniagaan, walaupun pada masa yang akan datang.

Sudah tentu, untuk pejabat untuk kanak-kanak perempuan hamil pada masa-masa yang akan datang, baju-baju yang sangat bergaya akan sesuai, apalagi mereka tidak akan menahan gerakan ini, dan wanita hamil akan kelihatan selesa di dalamnya. Juga beri perhatian kepada pakaian dengan pinggang lurus pinggang tinggi. Dalam gaun tersebut, penekanan dipindahkan ke garis leher, supaya perut tidak begitu ketara.

Selain pakaian pejabat, wanita hamil boleh memakai pakaian dan pakaian wanita untuk wanita hamil. Mereka dibuat dalam warna perniagaan klasik atau pastel, dari kain tebal semulajadi. Bergantung pada masa tahun di bawah pakaian, anda boleh memakai baju, blaus, turtleneck.

Gaya bergaya dan model

Pakaian-pakaian - trend berpakaian baru dalam fesyen pejabat. Tidak seperti sundresses musim panas klasik, pakaian pejabat sundress dijahit dari bahan yang tidak memudar dengan penambahan viscose atau bulu. Daripada tali di kantor sundress ada korset penuh tanpa lengan. Bentuk silinder pejabat dipasang, lebih ketat dan ketat. Di bawah pakaian pejabat, anda boleh memakai turtlenecks, baju, blaus, blus, bergantung pada musim. Ia boleh dibezakan dengan siluet pakaian pejabat, sundresses, sebagai pakaian sundress, sundress pada tali nipis, tunik sundress.

Pakaian musim panas untuk pejabat termasuk semua gaya pakaian yang sama seperti pada musim-musim lain, tetapi model musim panas diperbuat daripada kain ringan. Pakaian dalam bentuk kes, baju-baju yang diperbuat daripada bahan ringan akan sesuai dengan sempurna.

Pakaian sarung adalah model pakaian yang paling umum. Panjang klasik - midi, ke lutut atau sedikit di bawah. Potongan pada pakaian sarung bisa sangat berbeza: bulat, bujur, berbentuk V, "bot", tetapi sebaiknya cetek. Dalam fesyen dan pelbagai kerongsang untuk pakaian-pakaian, bahkan flounces dan jabot yang pada kesederhanaan umum imej akan menjadi perhiasan halus pakaian pejabat anda.

Pakaian baju kelihatan seperti baju, dengan kolar lelaki, sering dipakai dengan tali pinggang atau tali pinggang untuk menekankan pinggang. Pakaian semacam itu perlu dipakai untuk semua butang. Garis butang membentuk menegak, berkat siluet apa pun akan kelihatan lebih langsing. Oleh itu, baju-baju disyorkan untuk wanita apa-apa binaan.

Berpakaian dengan bau yang sempurna untuk gaya pejabat. Ia membawa angka yang lebih dekat kepada ideal banyak wanita - angka "jam", menyembunyikan berat badan berlebihan pada perut, tetapi pada masa yang sama ia kelihatan terhenti dan ketat. Satu-satunya perkara - banyak pakaian dengan bau mempunyai garis leher berbentuk V yang mendalam, yang tidak sesuai untuk pejabat. Oleh itu, untuk bekerja, jangan memilih gaun dengan garis leher seperti itu.

Warna sebenar

Pakaian pejabat tidak boleh terlalu berwarna-warni dan terang, memberi keutamaan kepada warna-warna klasik yang ketat, pada musim panas - pastel. Buang mana-mana bunga musim panas yang menjerit, sama ada lobak merah, hijau muda, oren terang, ungu, merah jambu panas, dan sebagainya. Warna-warna ini tidak sesuai untuk kes-kes yang serius, anda boleh menimbulkan penolakan dan ketidakpercayaan di kalangan pelanggan dan rakan sekerja anda dan menunjukkan kesat dan ketidakupayaan anda.

Daripada cetakan, anda boleh memakai pakaian dalam sangkar, dalam kacang saiz sederhana, dalam jalur, serta pelbagai cetakan dengan bentuk geometri yang berbeza.

Hitam adalah warna perniagaan klasik, jadi pakaian pejabat hitam akan sentiasa relevan dan tidak pernah keluar dari gaya. Untuk tidak melihat pakaian hitam terlalu gelap - cairkan imej anda dengan pelbagai aksesori.

Warna biru memberikan keyakinan dan ketenangan fikiran, keamanan. Warna biru cenderung memberi inspirasi kepada keyakinan. Oleh kerana ciri-ciri psikologi seperti itu, warna biru sempurna untuk gaya pejabat, dan memungut pakaian pejabat warna ini, anda akan kelihatan cukup cerah dan benar-benar membosankan, tetapi pada masa yang sama perniagaannya tegas.

Pakaian hitam dan putih sangat bagus untuk pejabat. Kami mengaitkan gabungan hitam-putih dari masa kanak-kanak dengan aktiviti mental, dengan sekolah, dan di pejabat kedua-dua warna perniagaan klasik ini akan sesuai dalam kebanyakan kombinasi mereka, sama ada cetakan geometrik, jalur atau sel.

Kelabu adalah satu lagi warna perniagaan klasik. Untuk kehidupan perniagaan muat semua warna kelabu, dari kelabu muda hingga warna gelap. Kelabu berjalan lancar dengan banyak warna, anda boleh menggunakannya sebagai asas, dan memilih sesuatu yang lebih cerah sebagai kasut atau dompet.

Gaun putih gaya pejabat yang ketat merupakan pilihan lain yang bagus untuk gaya perniagaan. Gaun putih akan sesuai dengan sebarang aksesori dan warna, yang paling penting, jangan lupa tentang gaya pejabat, supaya pakaian tidak kelihatan terlalu panas dan remeh.

Merah adalah warna keberanian dan tenaga yang terang. Ia akan sesuai untuk menggabungkannya dengan aksesori hitam. Setelah mendapati harmoni dalam imej umum, anda boleh pergi ke pejabat dengan pakaian merah yang ketat. Ia akan menarik perhatian orang lain, dan akan kelihatan cerah dan kuat pada masa yang sama.

Kain

Keutamaan dalam memilih bahan adalah lebih baik untuk memberikan semula jadi daripada kain sintetik. Kain lutut terbang seperti sutera, sifon tidak sesuai untuk pejabat. Untuk musim panas, flaks dan kapas akan sesuai sebagai bahan untuk pakaian perniagaan. Tetapi ada nuansa tentang kapas - ia tidak cukup sesuai untuk pakaian perniagaan dalam bentuk tulen, tetapi dengan penambahan lycra, sutera, bulu, atau dengan viskose dan serat sintetik - ini adalah penyelesaian yang hebat. Untuk musim sejuk bahan padat seperti jersey, angora.

Bahan semacam itu seperti seluar jeans, telah lama sesuai dengan kehidupan seharian kita dan telah menjadi klasik yang tidak diragukan lagi. Gaya perniagaan untuk pakaian denim tidak terkecuali, dan anda boleh memakai pakaian ini di pejabat. Yang paling biasa dan biasa ialah pakaian baju denim. Mereka boleh dipakai dengan atau tanpa tali pinggang pinggang. Gaun denim dari siluet lurus juga sesuai untuk pejabat, terutama model dengan kolar berdiri.

Pakaian rajutan sesuai untuk jawatan semasa musim sejuk. Tetapi masih terdapat beberapa pengecualian: contohnya, viscose atau pakaian rajut sutera untuk pakaian pejabat tidak akan berfungsi, kerana ia akan terlalu ketat untuk angka anda, dan ini tidak dapat diterima untuk pejabat. Adalah lebih baik untuk memilih pakaian bersatu berdasarkan wol domba, serat kasmir, kerana mereka sempurna memelihara bentuknya.

Panjang

Panjang yang betul untuk pakaian pejabat akan menjadi panjang midi atau hanya di bawah lutut.

Dengan pakaian yang panjang, ia sepatutnya lebih kemas, kerana pakaian di lantai lebih sesuai untuk majlis-majlis khas, dan bukan untuk kerja harian di pejabat.

Gaun yang pendek juga jarang digunakan untuk pejabat, kerana mereka memberi gambaran yang ringan, dan bahkan kekasaran. Panjang yang boleh diterima - di atas lutut tidak lebih daripada sepuluh sentimeter.

Apa yang perlu dipakai

Kerana anda sedang menuju ke pejabat, juga memberikan kecerahan dan aksesori dan kasut yang berlebihan. Untuk gaya perniagaan, keseluruhan imej harus direka bentuk dalam skema warna yang sama, atau ia harus dibina berbeza.

Anda boleh memakai jaket, kardigan atau jaket untuk pakaian perniagaan anda. Apabila memilih bahagian atas pakaian perniagaan, jangan lupa bahawa dalam gaya perniagaan tidak perlu terlalu banyak menggariskan angka itu, jadi elakkan model terlalu tipis. Anda boleh memilih jaket, jaket atau kardigan dalam warna yang sama seperti pakaian, atau dengan memilih kombinasi yang berbeza: jaket hitam dan pakaian kelabu, pakaian hitam dan jaket putih, dan kombinasi lain yang serupa.

Unsur wajib di pejabat pada bila-bila masa sepanjang tahun adalah pakaian ketat atau stoking. Jangan lupa walaupun cuaca panas!

Bagaimana untuk mencipta imej penuh

Aksesori

Jam pergelangan tangan klasik sebagai aksesori perniagaan sesuai untuk pakaian pejabat. Perhiasan emas juga akan kelihatan baik. Tetapi dalam mana-mana, bukan perhiasan - ia tidak sesuai dengan gaya perniagaan.

Perkara utama dalam kod berpakaian pejabat - untuk memerhatikan kesederhanaan dan tidak keterlaluan. Anda boleh menjadi elegan, tetapi jangan lupa tentang kesopanan dan kekangan. Oleh itu, memakai longgokan barang kemas tidak berbaloi; tolak diri anda, contohnya, dengan anting-anting, gelang atau jam nipis, dan cincin. Anda juga boleh menghadkan diri anda kepada bros yang cantik, menghiasi gaun monophonya yang sederhana, dan dengan itu menambahkan semangat yang diperlukan kepadanya.

Pada musim panas, tambahkan kacamata hitam bergaya kepada aksesori yang melengkapkan gaya perniagaan anda. Pada bila-bila masa sepanjang tahun, anda boleh mencairkan imej anda dengan pelbagai aksesori seperti selendang, syal dan tali pinggang.

Sebagai beg tangan, anda boleh memilih kedua-dua model klasik warna klasik dan beg tangan yang terang, semuanya bergantung kepada cara anda mahu membuat imej anda. Ini mungkin tidak menjadi posmen standard yang menarik bersama dengan yang lain, atau klac lakuer merah terang, contohnya.

Kasut

Pilihan yang ideal untuk pejabat untuk kasut pakaian perniagaan akan menjadi kasut bertumit kecil. Sesetengah model kasut stiletto juga sesuai, terutamanya jika kasut itu sendiri dibezakan dengan keterukan. Tetapi platform adalah lebih baik untuk tidak memakai pejabat. Jangan lupa tentang peraturan kontras, jika anda mahu memakai kasut cerah di pejabat, angkat pakaian paling ringkas dan sederhana, sebaiknya monophonic dan membosankan. Dan yang paling mungkin peraturan yang paling penting untuk kod berpakaian pejabat - kasut harus selalu ditutup, anda tidak perlu memakai sandal.

Buat

Ucapan perniagaan harus berhati-hati, praktikal, semulajadi yang mungkin. Cobalah untuk mengamati keabsahan dan jangan menyimpang dari warna alami alis, bulu mata, rambut, kulit.

Gunakan teknik mengukir untuk membuat make-up yang lebih semula jadi, jangan buat wajah anda kelihatan warna seragam. Gunakan dua nada cara tonal (cahaya dan warna gelap), atau gunakan bantuan bronzer.

Merasakan untuk kehidupan perniagaan mengambil lembut, paling semula jadi, contohnya, teduh persik.

Jangan gunakan gincu berkilat atau lip gloss, berhenti di gincu matte. Pilih warna neutral atau berry.

Untuk solek mata, anda boleh mendapatkan hanya dengan eyeliner dan maskara warna hitam atau coklat. Sekiranya anda tidak dapat berbuat tanpa bayang-bayang, pilihlah bayang-bayang seperti bayang-bayang seperti cahaya matahari, atau warna sampanye, atau bayang-bayang, atau taip. Ia tidak perlu dimasukkan ke dalam bayang-bayang pejabat dengan nacre, terhad kepada legap. Dan mengenai maskara - pilih maskara klasik untuk pejabat, tanpa "jumlah super" dan sebagainya.

Gaya rambut

Pilihan yang paling umum untuk gaya rambut perniagaan adalah sekumpulan ringkas dan sederhana. Pemilik potongan rambut pendek di pejabat cara yang paling mudah - hanya gaya yang betul. Keindahan berambut panjang, selain daripada rasuk, boleh mengesyorkan pelbagai tenunan laconic, atau ekor biasa.

Imej bergaya

Pakaian seragam kelabu terang klasik dengan lengan pendek, tetapi garis leher asal tidak diperlukan.

Gaun hijau yang gelap dengan skirt midi yang longgar dihiasi dengan ringkas kulit - tali pinggang kulit berwarna hitam dan kulit kerah, baju lengan, dan bahu.

Pakaian baju kelabu gelap dalam kes ini dipakai tanpa tali pinggang. Kepada dia adalah aksesori sepatu berwarna lembut, pam, beg beberapa nada lebih gelap, dan gelang yang sama teduh.

Gaun sarung biru tentera laut tidak kelihatan terlalu ketat, kerana ia dipangkas pada tali pinggang dengan flounces, dan tali pinggang pakaian itu berwarna merah jambu pucat.

Warna terang masih mempunyai hak untuk wujud dalam kehidupan pejabat, walaupun dalam aksesori. Kasut mahkamah kuning terang dan anting-anting kuning sangat sesuai dengan pakaian sarung kelabu yang seolah-olah biasa. Pakaian itu sendiri asal kerana tali kuning dari baju di sebelah kanan.

Gaun turtleneck bermata panjang dengan warna lembut dan lembut yang berkilat dengan ketat hitam ketat, kasut hitam dan tali hitam yang lebar.

Musim luruh musim luruh dan musim luruh musim panas 2016 2016

Dari inovasi gaya perniagaan musim ini, adalah mungkin untuk membezakan yang dikhaskan, tetapi pada masa yang sama pakaian yang sangat bergaya dari Badgley Mischka, yang terdiri daripada tweed atas dan skirt yang dibakar hitam.

Boss membuat pakaian lurus dengan cetakan perniagaan "kaki angsa" yang terikat pada tali pinggang.

Jason Wu menyampaikan gaun perniagaan serba serbi hitam dengan kolar berdiri dan skirt berlipat, serta pakaian lurus warna biru mewah.

Stylist Hollywood yang terkenal Rachel Zoe dalam barisan pakaiannya menyampaikan pakaian kelabu perniagaan dalam sel kecil dengan skirt yang dibasahi. Sempurna untuk musim sejuk.

Pemilihan selebriti

Selebriti juga kadang-kadang lebih suka berpakaian dalam gaya perniagaan. Sebagai contoh, model Miranda Kerr memilih warna susu kes-kes klasik dengan leher V. Imej itu kelihatan lengkap terima kasih kepada tali pinggang coklat, kasut beige di kaki, dan beg tangan pirus berwarna terang di tangan, yang, walaupun warna cerahnya kelihatan sangat sesuai dan ketat.

Victoria Beckham yang ketat sering lebih suka gaya perniagaan laconic yang ketat dan pakaian sarung. Bukan untuk apa-apa jua koleksi koleksi pakaian Victoria Beckham begitu banyak variasi pakaian perniagaan yang berbeza. Sebagai contoh, pakaian sarung dibuat sebagai saman perniagaan dari rok pensil dan berkotak atau dalam bentuk cetakan kaki rusa baju dengan kolar kecil.

Nicole Kidman serius, dan lebih suka gaya perniagaan dalam kehidupan seharian. Sebagai contoh, pakaian lurus warna kelabu klasik di bawah panjang lutut, yang Nicole menggabungkan dengan mahir dengan bot hitam klasik dan beg hitam dan coklat.

Eva Longoria adalah satu lagi contoh yang baik dalam penerapan gaya perniagaan yang mahir. Sarung pakaian klasik yang ketat dengan lengan panjang dalam warna kuning muda yang hangat, tiada aksesori kecuali cermin mata hitam, dan pam hitam.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus