Pakaian kecil dari Coco Chanel 2019

Pakaian kecil dari Coco Chanel 2019

Chanel - seorang wanita yang mencipta era keseluruhan, adalah keperibadian kewanitaan, kecanggihan. Apabila mereka bercakap mengenai fesyen wanita, mereka pasti ingat pereka hebat ini. Ia adalah wanita yang membolehkan wanita menunjukkan keindahan mereka yang sebenar, menunjukkan diri mereka dalam segala kemuliaan mereka, untuk menjadi yakin dan sangat feminin.

Sejarah dan Rahsia Chanel

Kisah mencipta gaun hitam kecil dari Koko agak sedih. Ia adalah berkabung yang menyebabkan kemunculan pakaian almari ini, yang kemudiannya menjadi karya sebenar dalam dunia fesyen, yang masih digelar.

Pada tahun 1962, lelaki tercinta, Chanel meninggal dunia dalam kemalangan kereta, yang memecah kebahagiaan wanita. Koko tidak mempunyai hak untuk berdukacita, jadi dia datang dengan pakaian hitam kecil yang dibuat dari krep cina untuk keluar dalam pakaian berkabung.

Disebabkan sisipan menegak, pakaian kelihatan seolah-olah petang, tetapi pemotongan mudah dibuat setiap hari, seolah-olah agak mudah. Selepas Chanel muncul di muka surat majalah Vogue, di mana dia difoto dalam pakaian ini, dalam pakaian ini, gadis-gadis dari semua lapisan melihat sendiri karya sebenar. Pakaian ini kelihatan sangat cantik, tetapi ia tidak mempunyai unsur khas. Ini adalah genius Chanel, yang berjaya mencipta sejarah dari apa-apa.

Sehingga hari ini, pakaian pendek dari Coco adalah sebahagian daripada almari pakaian jutaan wanita. Ya, pakaian telah mengalami beberapa perubahan, tetapi intipati tetap sama.

Ramai yang cuba memahami apa yang rahsia pakaian ini. Dan, sesungguhnya, ia tidak ada di sana, kerana segala-galanya ternyata menjadi asas. Pakaian itu hanya menekankan keindahan wanita itu - ia menekankan keperibadian, angka, nada kulit, senyuman. Tugas pakaian itu bukan untuk membuat seorang wanita cantik, tetapi untuk menunjukkan kepada orang-orang di sekelilingnya betapa menariknya dia.

Ciri-ciri

Terdapat beberapa ciri utama yang memungkinkan untuk membuat sejarah daripada satu pakaian kecil.

 1. Pakaian itu mudah, di mana tumpuan utama bukan pada pakaian, tetapi pada pemiliknya.
 2. Gaya ini sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan angka cantik. Memakai pakaian dari Chanel, terdapat penekanan yang terang pada selekoh, beberapa kelemahan tersembunyi, semua kelebihan datang ke hadapan.
 3. Saiz pakaian membolehkan anda menutup secara harfiah segala-galanya yang dianggap kekasaran pada masa itu. Pada masa yang sama, pakaian itu kelihatan sebagai perkara yang paling penting - kecantikan semula jadi dan kewanitaan.
 4. Ciri pakaian - pelbagai. Kanak-kanak perempuan yang berbeza kelihatan berbeza di dalamnya. Meletakkannya, anda tidak bergabung dengan orang ramai, walaupun orang lain berpakaian dalam pakaian yang sama.
 5. Kain yang mahal. Mereka adalah orang yang dalam banyak segi mewujudkan kesan harga yang tinggi, menekankan penghalusan rasa, menunjukkan nota aristokrasi.

Untuk dipadankan

Keistimewaan gaun dari Chanel ialah hampir semua wanita boleh memakainya. Sama ada anda sangat langsing, atau mempunyai bentuk yang luar biasa. Ini tidak mengakhiri peluang anda untuk membeli pakaian yang menarik dari Coco legenda dan menunjukkan kecantikan anda.

 • Jika anda mempunyai bentuk yang luar biasa, model dengan bahagian bawah yang terbakar adalah ideal untuk anda;
 • Pemilik angka langsing lebih mudah, kerana penyelesaian terbaik mereka - pakaian sarung.

Gaya bergaya dan model

 • Lama Mewujudkan imej ringkas dan ketat. Pada masa yang sama, siluet tetap klasik - kes atau siluet A-. Untuk menambah keanggunan pada pakaian, lengan dan kereta api telus sering digunakan di sini;
 • A-siluet. Keanehannya adalah gaya ini, dilengkapi dengan sisipan renda, dengan sempurna menekankan kewanitaan, kerapuhan dan kelembutan;
 • Dengan kerah putih. Sangat pelik pada pandangan pertama, gabungan yang ternyata menjadi karya, imej yang keras, bergaya dengan peringatan kesungguhan;
 • Perkahwinan Pada mulanya, Koko mencipta koleksi gaya perkahwinan yang mempunyai reka bentuk yang berbeza - kes, dipasang, pendek, panjang. Unsur tambahan wajib adalah hiasan dan aksesori, yang membolehkan anda menekankan keperibadian dan eksklusivitas imej anda. Imej perkahwinan semasa menjadi lebih berani, tetapi mereka telah mengekalkan penghalusan gaya asal dan nota penyelesaian Chanel klasik;
 • Koktel Biarkan almari pakaian anda menjadi pakaian Chanel yang ringkas dan bijaksana, dilengkapi dengan jumlah minimum hiasan. Tetapi ia akan membolehkan anda membuat anda hiasan sebenar di pesta koktail. Anda tidak akan disedari, yakinlah;
 • Klasik. Gaun kecil yang asli mempunyai lurus lurus dan eksekusi hitam. Tetapi kepelbagaiannya, keupayaan untuk menyesuaikan diri dengan jenis tertentu, temperamen gadis yang dibenarkan memberikan fleksibiliti kepada gaya;
 • Boucle. Fabrik asli dalam seksyen yang memberikan imej yang tiada tandingan, menekankan kecantikan dan daya tarikan anda.

Warna sebenar

Selain gaun hitam klasik, untuk pakaian Chanel, anda boleh memilih walaupun warna yang paling berani dan luar biasa. Yang paling relevan boleh dipanggil:

 • Hitam;
 • Merah jambu;
 • Putih;
 • Merah;
 • Biru;
 • Gading;
 • Burgundy;
 • Peachy.

Kain

Pakaian gaya denim Chanel adalah trend sebenar musim ini. Tweed adalah sangat hangat, menyenangkan kepada bahan sentuhan. Ia adalah pereka abadi yang mencipta pakaian jahitan dari bahan ini. Ia lembut, mudah diproses, mengekalkan bentuknya dengan baik, menghangatkan dengan sempurna dan memberikan keselesaan yang tinggi.

 • Sekiranya anda seorang gadis dengan sosok kecil dan langsing, pilihlah tweed tebal;
 • Bagi kanak-kanak perempuan yang mempunyai bentuk curvaceous, lebih baik menggunakan tweed ringan agar tidak menimbulkan rasa tidak selesa dan kelihatan sebaik mungkin.

Sebagai tambahan kepada model tweed, anda perlu melihat yang lain, bahan yang kurang relevan:

 • Pakaian rajut;
 • Guipure;
 • Corak rajutan;
 • Krep klasik chine.

Apa yang perlu dipakai

Sejak ketika memilih pakaian dalam gaya Chanel, tumpuan utama adalah pada kewanitaan anda, daya tarikan semula jadi, anda tidak boleh menambah pakaian terang dan aksesori kepadanya. Anda boleh mengganggu keseimbangan imej yang dibuat.

Sekiranya sebelum ini disyorkan untuk memakai kasut sahaja dan sepasang perhiasan indah di bawah pakaian ini, kini sekatan telah ditarik seperti itu. Fesyen moden membolehkan anda mencairkan pakaian dengan penyelesaian yang paling luar biasa, kadang-kadang tidak standard:

 • Topi bergaya;
 • Boots dengan kasut tumit tinggi;
 • Kasut platform;
 • Sarung tangan;
 • Cape nakal;
 • Jaket Tweed, dan lain-lain

Gaya rambut

Bagaimana untuk mencipta imej penuh

Penyokong pakaian bergaya dari Coco perlu memahami bahawa anda boleh mencapai potensi anda hanya jika anda membuat imej yang betul. Peraturannya tidak terlalu rumit, jadi anda boleh dengan mudah membina busur yang hebat.

Aksesori

Lebihan perhiasan, aksesori tidak boleh. Anda boleh dengan mudah melakukan 1-2 perhiasan yang akan mengeluarkan kos yang tinggi, menekankan kepantasan imej. Malah perhiasan, yang kelihatan seperti barang kemas mahal, dibenarkan. Jangan lupa minyak wangi. Ini adalah dari segi rasa bahawa lelaki membentuk kesan pertama wanita. Tidak perlu membeli minyak wangi dari Chanel. Adalah penting untuk mencari aroma anda dan mengeluarkannya dengan betul. Lebih banyak minyak wangi di badan akan mengatakan bahawa anda tidak tahu bagaimana menggunakan minyak wangi.

Kasut

Jika kita kembali beberapa dekad lalu, kesimpulannya akan menjadi tidak jelas - pam. Tetapi ini bukan satu-satunya penyelesaian, kerana di dalam bot ia bermasalah untuk mencipta pandangan kasual. Kini pereka mencadangkan memakai tumit tinggi, kasut tinggi, kasut platform, baji, kasut lelaki atau bahkan terkenal di seluruh negara terima kasih kepada satu lagu.

Buat

Chanel sentiasa berjuang untuk kecantikan wanita semula jadi, semulajadi. Kerana dia tidak mahu menyembunyikan segala-galanya di belakang gaun, perhiasan dan solek cerah. Terutama apabila ia datang kepada pakaian legenda beliau. Adalah sesuai untuk memberi tumpuan kepada mana-mana bahagian muka apabila membentuk solek. Jika anda menekankan mata, gincu harus memilih yang lembut, tidak dapat dilihat dengan jelas. Jika forte anda adalah spons, maka tolak fokus pada mata. Gunakan sedikit solek untuk mengekalkan rayuan semulajadi. Hanya dengan cara ini anda akan melihat dengan lebih baik dalam pakaian.

Gaya rambut

Tiada sekatan di sini, jadi jangan ragu untuk bereksperimen dengan rambut anda. Tetapi sekali lagi, jangan lupa tentang semula jadi. Hanya gaya rambut yang cantik, rambut panjang berbulu, gaya rambut pendek yang kemas akan kelihatan sangat bagus.

Koleksi tahun ini

Mempelajari koleksi tahun semasa, kami boleh membuat beberapa kesimpulan penting:

 • Namun, pakaian bergaya Chanel mencabar masyarakat, menentang fesyen massa;
 • Sangat penting untuk dapat memakai pakaian dari pereka yang abadi;
 • Lagerfeld tetap setia kepada Coco, jadi dia tidak berani melanggar tradisi yang lama, dengan setia memelihara keaslian pakaian yang dicipta oleh Chanel yang tak tertandingi;
 • Satu-satunya perubahan ialah panjangnya. Dia menjadi sedikit lebih kecil, yang membolehkan gadis-gadis membuka kakinya yang cantik;
 • Koleksi baru adalah gaya pelbagai lapisan, agak diubahsuai. Ini bertujuan untuk memastikan bahawa lebih ramai gadis mampu membuat pakaian seperti itu. Sebelum ini, mereka dilarang kesenangan ini, kerana gaya yang ada tidak sesuai dengan angka mereka;
 • Warna hitam kekal di kepala, tetapi warna palet warna yang sangat luar biasa ditambah kepadanya.

Pemilihan selebriti

Antara gadis yang tidak dapat membayangkan almari pakaian mereka tanpa pakaian dalam gaya Chanel, terdapat suri rumah biasa, akauntan, pembantu rumah, pekerja pejabat, selebriti. Koko akan gembira melihat bahawa gaunnya menjadi milik rakyat, bukan hanya elit masyarakat.

Di antara selebriti yang melihat pakaian bergaya Chanel yang pendek, anda akan dapati:

 • Blake Lively;
 • Diana Kruger;
 • Emma Roberts;
 • Emma Stone;
 • Demi Moore;
 • Mind Thurman dan banyak lagi.
Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus