Saman lelaki klasik

Saman lelaki klasik

Walaupun anda seorang pelukis gaya santai dan hari kerja anda berada di luar pejabat, anda memerlukan saman klasik. Dalam kehidupan setiap lelaki ada sebab untuk memakainya. Oleh itu, jika almari pakaian anda masih kurang penting seperti saman, sudah tiba masanya untuk memikirkannya.

Ciri-ciri dan faedah

Saman lelaki bukan hanya satu perkara yang berfungsi, tetapi juga fad. Sesetengah mod menangguhkan pengambilalihan kerana stereotaip. Adalah dipercayai bahawa kostum ini membosankan dan terlalu formal. Masa telah tiba untuk menyerah pada prejudis.

5 alasan untuk tidak menangguhkan pembelian selama-lamanya:

 • Pertama, untuk beberapa musim berturut-turut, pereka fesyen menegaskan bahawa guaman lelaki yang dipilih adalah item nombor satu dalam almari pakaian. Anda boleh memakainya bersama-sama dan digabungkan dengan barang-barang lain, mewujudkan set dalam gaya kasual;
 • Kedua, saman itu menjadikan lelaki lebih menarik di mata seorang wanita. Kenyataan ini disahkan oleh penyelidikan. Dan tidak menghairankan, kerana seorang lelaki kelihatan dengan berani dan pada masa yang sama bergaya. Di mata wanita, imej seorang lelaki dalam saman dikaitkan dengan kejayaan dan seksualiti;
 • Alasan ketiga adalah sikap tertentu yang dibuat oleh pakaian tersebut. Hanya cukup untuk memilikinya di dalam almari anda, dan keyakinan diri anda akan meningkat dengan ketara;
 • Alasan keempat adalah alasan yang anda ingin tampil dengan diri anda sekali lagi untuk menunjukkan sesuatu yang baru. Ia akan membuat perbezaan dalam hari kelabu anda;
 • Dan akhirnya, alasan kelima: anda tidak akan mempunyai makan malam perniagaan, perjalanan ke teater atau tarikh yang lama ditunggu-tunggu, jika pakaian cantik tersembunyi di dalam almari anda, yang hanya menunggu untuk diterbitkan.

Ciri-ciri kostum moden

Saman lelaki klasik telah lama melampaui kostum tradisional dan agak membosankan. Pelbagai pilihan penyelesaian warna dan unsur hiasan menjadi tersedia untuk lelaki. Ia menjadi sesuai untuk memakai saman walaupun untuk berjalan di taman.

Fesyen telah berubah untuk aksesori: styli memilih stoking warna dan rama-rama, hubungan terang dan tudung.

Gaya bergaya dan model

Terdapat tiga model utama saman lelaki:

 • Single-breasted paling popular dengan lelaki, disebabkan oleh fakta bahawa ia adalah universal. Ciri untuk satu barisan butang model, akan menghiasi lelaki dari saiz badan mana pun;
 • Double-breasted mempunyai rupa yang lebih bergaya terima kasih kepada zipper dua baris butang. Paling baik pada lelaki langsing dan tinggi;
 • Saman tiga keping adalah satu set yang terdiri daripada tiga perkara: seluar, jaket dan rompi. Jaket memberikan pandangan yang lebih tidak formal dan juga berfungsi untuk kemudahan. Sekiranya anda merasa panas, anda hanya dapat menanggalkan jaket anda. Terima kasih kepada pemotongan single-breasted khas untuk jaket, saman tiga keping boleh dipakai dengan apa-apa ciri dalam angka itu.

Model pakaian moden dibahagikan, pertama sekali, mengikut jenis potong jaket:

 • Dilengkapi
 • Percuma.

Model saman dengan jaket nipis:

Bahasa Inggeris

Ia boleh mempunyai kedua-dua breasted single dan double-breasted jacket. Model ini dicirikan oleh primesis dan keanggunan British. Jaket sedikit memanjang, garis bahu digariskan oleh pad bahu.

Potongan jaket dipasang, garis pinggang agak terlalu besar. Terdapat kedua-dua jaket dua breasted dan single-breasted untuk model kostum ini. Untuk jaket dua breasted, 4 atau 6 butang adalah ciri, untuk jaket tunggal - 3. Ia dibenarkan untuk meninggalkan butang bawah unbuttoned.

Seluar mempunyai potongan percuma, tanpa pintu belakang. Bagi pihak British, dianggap biasa untuk menjaga tangan anda dalam poket, yang disediakan oleh slot.

Terdapat juga saman tiga keping dalam gaya bahasa Inggeris yang ketat, dengan rupa tradisional.

Itali

Salah satu model yang paling menarik. Gaya Itali klasik harus disesuaikan dengan jelas pada angka itu. Secara umum, pakaian sedemikian dibuat untuk memerintahkan. Untuk gaya Itali dicirikan oleh perhatian khusus kepada perincian, yang tidak melangkaui subjek almari pakaian lelaki ini.

Pilihan panjang, elemen hiasan, kain - semuanya menyesuaikan diri dengan keanehan tokoh pemilik. Keutamaan diberikan kepada potongan jaket tunggal.

Seluar mungkin mempunyai lurus yang lurus, tetapi mod memilih model yang merosot.

Perancis

Model ini merupakan contoh gaya Perancis dan rasa halus. Jaket, selalunya bersenandung tunggal, mempunyai panjang yang sedikit dipendekkan dan siluet mengetuk ke bawah. Bentuknya lembut, sedikit bulat. Orang Perancis lebih kerap memilih seluar panjang menyempitkan.

Bilangan bahagian adalah lebih rendah dari bahasa Itali, tetapi unsur-unsur hiasan yang ada memberikan pemiliknya bergaya bergaya Paris yang benar.

Model dengan jaket lurus lurus:

Rusia

Kemunculan saman itu dibentangkan pada zaman Soviet. Sekarang dia tidak mempunyai populariti masa lalu, tetapi lelaki yang cacat, serta ahli politik matang, muncul di depan umum dalam model kostum Rusia.

Ciri ciri adalah keselesaan. Jaket potong percuma dengan dua slot dan seluar longgar dengan pinggang tinggi. Contoh yang jelas bagaimana fesyen dan gaya dikorbankan untuk keselesaan dan fleksibiliti.

Amerika

Penduduk Amerika Syarikat menghargai kesederhanaan dan keselesaan yang lebih tinggi daripada gaya halus. Itulah sebabnya pakaian klasik Amerika mempunyai pemotongan longgar. Ia akan menjadi rahmat bagi lelaki pendek dan gemuk.

Jaket dibenarkan dua payudara atau payudara tunggal, tanpa pad bahu. Pemotongan jaket boleh sangat lurus atau sedikit dipasang. Dalam garis pinggang, ia sempit, kerana penduduk negara sering memakai baju di bawah jaket.

Seluar mempunyai kelebihan longgar, mungkin meruncing sedikit ke bawah.

Jerman

Kepraktisan penduduk Jerman dicerminkan dalam keunikan pakaian lelaki. Mereka lebih suka memotong bebas yang menyerupai Amerika. Ciri tersendiri saman berkualiti adalah kain yang dibuat menggunakan teknologi khas. Jika anda menyimpan saman yang dilipat untuk masa yang lama, dan kemudian meluruskannya, anda akan melihat bahawa kain akan sepenuhnya mengambil bentuk asalnya. Ia tidak meremajakan - ia dibuat untuk memakai mudah.

Model pakaian moden

Kostum klasik dalam pengertian tradisional, secara beransur-ansur memberikan cara yang lebih tidak formal dan bergaya. Di dunia hari ini, kebanyakan acara tidak lagi memerlukan kepatuhan terhadap kod pakaian, seperti yang berlaku sebelum ini. Mod moden memilih model yang lebih cerah untuk pakaian dan penampilan setiap hari. Terdapat dua model popular utama:

Fesyen

Tafsiran moden klasik, dicirikan oleh penggunaan bahan dan warna yang bergaya. Croy telah menyerap yang terbaik dari klasik dan trend terkini. Model sedemikian tidak tetap, kerana fesyen berubah dengan cepat. Masalah ini dapat diselesaikan dengan memilih potongan yang lebih klasik yang diperbuat daripada bahan monochromatic yang lebih tradisional dengan warna cerah. Adalah sesuai untuk melihat acara fesyen, pesta mesra, di teater.

Kasual

Lelaki sering ingin menambah pakaian almari pakaian setiap hari, tidak memilih klasik. Model baru direka untuk membantu mereka dalam hal ini. Malah, ia adalah simbiosis gaya klasik dan setiap hari. Suit mempunyai rupa dan gaya yang lebih demokratik, boleh dibuat dari fabrik yang berbeza. Penyelesaian warna adalah berbeza, tetapi agak konservatif. Ideal sebagai bentuk kerja, anda akan selesa, dan penampilan akan menyesuaikan diri dengan gelombang buruh.

Warna

Ingat peraturan bahawa warna cahaya sesuai untuk musim panas, yang gelap adalah sesuai pada bila-bila masa, tetapi mereka kelihatan lebih harmoni pada musim gugur dan musim sejuk. Warna berikut digunakan dalam kostum klasik tradisional:

 • Hitam Warna ringkas dan ringkas yang sesuai dengan semua orang. Berkaitan dengan kuasa dan menekankan rasa gaya. Adalah penting untuk tidak keterlaluan: cair imej suram dengan baju putih dan aksesori.
 • Putih Pilih warna putih, berdasarkan jenis penampilan anda. Ingat bahawa warna penuh. Cecair ensemble terang dengan aksesori yang cerah.
 • Kelabu Warna sejagat laconic dalam perniagaan bermaksud ketajaman perusahaan dan perniagaan. Untuk menumpukan perhatian kepada anda, gunakan terperinci kontras yang terang dalam imej, seperti dasi biru.
 • Warna kuning muda - penggantian kelabu musim panas. Ia adalah universal dan tidak memerlukan aksesori tambahan. Penyelidik dalam warna ini mempunyai dirinya sendiri dan memberi inspirasi kepada keyakinan.
 • Biru - warna pemimpin, menekankan kuasa. Untuk kelihatan kurang formal, tambahkan sepasang aksesori yang berbeza.
 • Coklat. Warna ini bukan untuk semua orang, ia agak rumit. Warna yang lebih terang akan sesuai dengan lelaki muda. Warna coklat yang tersumbat akan memberikan kepantasan kepada imej.

Inovasi reka bentuk yang bergaya menawarkan untuk memperluaskan julat warna:

 • Warna merah memancarkan keyakinan dan kekuatan. Untuk membisukan warna, pilih aksesori ringkas atau pakai jaket merah dengan seluar hitam.
 • Hijau Dalam fesyen, semua warna dari neon ke botol. Apabila memilih warna, pertimbangkan umur dan rupa anda.
 • Merah jambu Lupakan jaket merah jambu berwarna satin dari tahun 90an. Dalam fuchsia terang fesyen. Warna ini boleh memilih lelaki yang sangat yakin. Mencairkan pakaian terang dengan baju dan kasut neutral, warna cahaya paling sesuai untuk ini.
 • Bordeaux dan semua warna dari beberapa musim tidak kehilangan kaitan. Warna kelihatan mulia dan dapat menghiasi seorang lelaki dari mana-mana umur. Tambah aksesori yang cerah untuk melengkapkan imej.

Dalam kedua-dua model klasik dan bergaya, kombinasi jaket dan seluar warna yang berbeza dibenarkan. Trend fesyen terkini menawarkan pelbagai pakaian dengan pelbagai cetakan: dari jalur lebar pada seluar ke cetakan haiwan pada jaket.

Bahan

Secara tradisinya, kain untuk saman lelaki adalah bulu. Bulu nipis yang anda pilih, semakin mahal pakaian anda kelihatan. Wain nipis lebih mudah dipakai dan lebih mahal daripada tebal. Sering kali anda dapat mencari campuran bulu dengan sutera atau kasmir (tidak lebih dari 10% dalam komposisi), untuk menjadikan kain lembut.

Gaun musim sejuk juga dijahit dari tweed, flanel dan lain-lain jenis kain bulu.

Untuk kostum musim panas, ia dibenarkan untuk menggunakan kain kapas tebal di mana ia selesa untuk membawa haba.

Pereka menawarkan sut modern, diperbuat daripada sutera, baldu, pakaian rajut dan linen. Tekstur kain ini menjadikan kostum lebih elegan dan menarik.

Bagaimana untuk memilih

Apabila memilih saman, adalah penting untuk mempertimbangkan beberapa peraturan umum:

 • Pastikan lengan lengan menonjol beberapa sentimeter dari lengan jaketnya. Adalah penting bahawa ia tidak terlalu pendek atau panjang.
 • Jaket panjang hendaklah menutupi punggung.
 • Jaket harus duduk di atas gambar tanpa lipatan, tidak diberikan potongan.
 • Apabila memasangkan jaket, perhatikan bahawa butang bawah tidak biasa ke atas butang.
 • Slot belakangnya tidak seharusnya diperbuat.
 • Seluar standard tidak boleh lebih lebar daripada ¾ panjang kasut.
 • Panjang seluar klasik harus membolehkan mereka berkumpul di lipat kasut.

Pertimbangkan beberapa peraturan khas untuk memilih guaman untuk pemilik angka yang tidak standard:

 • Lelaki lemak harus memilih pemotongan pakaian Amerika atau Jerman. Kostum Itali yang sesuai, sesuai untuk apa-apa jenis angka.
 • Lelaki yang pendek harus menolak jaket panjang dan seluar panjang yang longgar.
 • Orang muda harus memberi perhatian kepada seluar yang meruncing dan dipasang jaket. Beggy pakaian menambah beberapa tahun.
 • Pada lelaki yang tinggi dengan angka yang baik, pakaian Inggeris dan Perancis akan kelihatan sangat berfaedah.

Apa yang perlu dipakai

Kostum klasik boleh digabungkan dengan pelbagai aksesori. Pilih kedua-dua warna dan warna klasik.

Memilih baju

Sekiranya anda ingin mencipta imej yang ketat, pilihlah kemeja putih yang monokromatik. Kemeja merah jambu, warna biru atau krim akan membantu memulihkan imej yang ketat. Anda akan dapat membuat duet yang benar-benar bergaya, memakai baju yang berbeza.

Tali atau rama-rama?

Aksesori yang lebih tradisional adalah tali leher. Ia boleh menjadi monophonic dan warna.

Tali dasi akan menambah bergaya dan memulihkan kostum, aksesori ini lebih sesuai untuk lelaki muda. Untuk memakai setiap hari, anda boleh memilih versi ringan dengan jalur anjal.

Untuk membuat penampilan yang canggih untuk petang itu, gunakan selendang sebagai mod yang paling liar.

Perhatikan bahawa aksesori leher sepatutnya berada dalam skema warna yang sama dengan maklumat yang lain.

Apa kasut sepatutnya

Pilih warna kasut klasik yang bijak:

 • Kasut klasik
 • Oxfords,
 • Brogues,
 • Butang Chelsea.

Berapa banyak

Saman berkualiti tidak boleh murah. Banyak bergantung pada jenama yang dipilih. Secara purata, harga bermula dengan beberapa puluhan ribu rubel. Semakin baik bahan dan model yang lebih eksklusif, semakin tinggi harga.

Perintah yang paling mahal adalah menjahit di studio, tetapi kualiti prestasi akan lebih tinggi.

Berita jenama

Setiap musim, rumah fesyen terkemuka yang menawarkan pakaian dalam segmen harga yang berbeza akan menentukan trend fesyen musim depan. Kami menjemput anda untuk membiasakan diri dengan trend fesyen utama dari jenama segmen premium dan mewah.

Daripada jenama mewah:

 • Ami, Giorgio Armani dan Boglioli menawarkan untuk bermain dengan corak, jenama lain - Missoni menawarkan untuk memilih sel yang besar dalam pelbagai warna.
 • Tawaran Etro dan Valentino untuk memilih baju dan saman dalam warna yang sama dan dengan corak yang sama.
 • Muzik Frere menawarkan untuk membawa pakaian kelas mewah kepada gaya kasual.

Daripada jenama premium:

Pembuat pakaian premium menyokong permulaan dunia fesyen.

 • Gant mencadangkan untuk menggabungkan pemotongan klasik dengan warna-warna dan garis-garis terang, corak-corak kotak-kotak.
 • Jenama Lexmer menawarkan untuk menggabungkan sut ringkas ringkas dengan aksesori yang cerah.

Imej bergaya

Contoh set yang membuktikan bahawa klasik tidak membosankan, tetapi bergaya dan moden.

Pilih pakaian dari kain tekstur lembut yang luar biasa dan menggabungkan mereka dengan turtleneck dan bukan baju. Pereka menawarkan untuk berjalan seperti ini sepanjang musim sejuk.

Gabungkan baju biru yang mendalam dengan mantel unta yang berbeza dan kasut loafers yang sepadan.

Ulangi gaya dandies jalan: pilih seluar dan jaket dalam warna yang berbeza, semasa memilih mantel agar sesuai dengan seluar.

Pakaian adalah komponen penting gaya lelaki, jadi pendekatan pilihannya secara bertanggungjawab agar berada dalam trend setiap hari.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus