Saman dua kali untuk lelaki dan wanita

Saman dua kali untuk lelaki dan wanita

Kadar kehidupan moden menjadikan kami memilih pakaian yang fungsional dan selesa. Ia tidak selalu mungkin untuk menukar pakaian dalam selang waktu antara kerja dan bertemu dengan kawan atau pihak. Oleh itu, saman untuk lelaki dan wanita telah lama melampaui gaya pejabat, yang membuat kita melihat dengan lebih dekat dengan perincian penting almari pakaian itu. Mari kita bincangkan saman ganda yang semakin popular.

Apa itu

Untuk permulaan, mari kita tentukan apa yang sut dua kali ganda. Ciri membezakannya ialah kehadiran dua baris butang pada jaket atau set rompi. Juga di belakang jaket dari bawah harus ada celah kecil - slot. Ini direka untuk memastikan bahawa jaket tidak memegang pergerakan apabila dipakai. Bahagian bawah boleh dibentangkan kedua-dua seluar, dan skirt jika ia adalah mengenai pilihan wanita.

Ciri-ciri dan faedah

Berbeza dengan jaket single breasted klasik, versi double-breasted lebih tidak formal dan santai.

Kelebihan saman berganda:

 • Penampilan yang lebih tidak formal, kerana saman itu akan lebih sesuai untuk melihat pelbagai acara;
 • Jaket gaya yang lebih moden dan muda membolehkan anda memilih set dengan seluar dan skirt gaya yang berbeza;
 • Potong jaket tidak hanya menekankan angka taut, tetapi juga membolehkan anda merasa di dalam pakaian sedemikian kurang dikekang. Untuk pakaian ini adalah kelebihan yang ketara.

Trend fesyen

Sekeping pakaian yang begitu penting, seperti saman, dalam fesyen wanita dan lelaki tidak dicemari oleh pereka dan pengilang. Setiap musim mengubah gaya fesyen dan warna, manakala pakaian itu sendiri untuk masa yang lama tidak keluar dari fesyen.

Untuk lelaki

Pereka menawarkan lelaki pelbagai warna. Pilihan gaya sut untuk lelaki tidak berbeza. Kami mempersembahkan kepada anda trend terkini dalam bidang pakaian lelaki.

Gaya

Pada musim baru, pilihan gaya tidak lengkap dengan kepelbagaian. Lelaki dijemput untuk memilih hanya memotong seluar untuk kit mereka. Apabila memilih jaket, anda boleh memilih bilangan butang: mereka boleh menjadi 2.4 atau 6. Anda juga perlu memutuskan sama ada jaket anda akan dipasang atau lurus.

Tetapi pilihan seluar mengkompensasi pelbagai jenis gaya bahagian atas saman itu.

Pilih seluar panjang yang kurus, klasik lurus atau sengaja. Pereka fesyen yang mantap bersedia menawarkan untuk memilih culottes untuk jaket. Dipendekkan dan panjang - terdapat variasi panjang dan potong untuk setiap.

Warna

Mengenai banyak warna untuk lelaki, pereka jelas tidak pelit. Anda boleh memilih warna cerah atau cetakan yang tidak biasa. Ia semua bergantung pada pilihan anda. Warna yang paling bergaya pada musim baru:

 • Warna hitam, kelabu dan kuning berwarna klasik. Lebih sesuai untuk saman perniagaan, tetapi dengan gabungan yang tepat, anda boleh mencipta rupa harian yang terang.
 • Biru dan hijau yang mendalam adalah kegemaran musim untuk saman lelaki. Sesuai di pejabat dan di pihak.

Jangan biarkan pakaian tanpa perhatian yang diperbuat daripada kain bercetak:

 • Berjalin. Agar tidak melihat motley terlalu, pilih satu butiran saman dengan corak sedemikian. Ini mungkin jaket atau seluar. Warna ini akan membantu anda menyesuaikan bentuk secara visual. Untuk majlis rasmi, pilih saman dengan jalur yang cetek, hampir tidak kelihatan.
 • Flora dan fauna. Bunga dan burung menghiasi pelbagai ciptaan tuan fesyen. Corak yang sama mendapat pakaian lelaki. Hati-hati: cetakan tidak seharusnya terlalu kecil atau cerah.Perlu diingat bahawa kit sedemikian lebih sesuai untuk lelaki muda.
 • Cage Pereka kecil klasik atau besar - semua jenis corak sedemikian adalah sesuai untuk saman lelaki pada musim baru.

Bagi wanita

Sejak saman berganda yang dipinjam dari lelaki yang menetap di almari pakaian wanita, pereka dari musim ke musim telah memanjakannya dengan pelbagai gaya dan warna.

Gaya

Di musim baru, jenama fesyen bersedia menawarkan pilihan antara jaket dan jaket.

Jaket dua wanita boleh menjadi feminin - dipendekkan dan dipasang, dan boleh menyerupai lelaki, lurus dan memanjang.

Peraturan yang sama berlaku pada rompi. Tetapi lebih kerap anda dapat mencari jaket memanjang dalam gaya lelaki.

Bahagian bawah boleh diwakili oleh skirt atau seluar.

Wanita ditawarkan rok pensil yang ketat atau rok A-line yang remeh.

Potongan celana ditawarkan sempit, sempit, langsung, terbakar atau luas.

Untuk beberapa musim berturut-turut dalam gaya fesyen pajam. Set double-breasted, yang kelihatan seperti piyama, adalah trend terkini di kalangan model wanita.

Warna

Pereka wanita menawarkan warna-warna cerah monokromatik, atau ciri corak penyamaran lelaki klasik. Kombinasi bahagian atas dan bawah warna yang berbeza dalam satu set dialu-alukan. Warna-warna yang paling popular musim baru:

 • Warna hitam, putih dan kelabu yang klasik.
 • Warna dalam biru, hijau, wain, aubergine.
 • Warna terang: fuchsia, lemon, ungu, karang.
 • Warna feminin lembut: serbuk, pic, susu.
 • Angka memilih tradisional untuk almari pakaian lelaki: sel kecil, jalur.

Bagaimana untuk memilih

Model ini tidak sesuai untuk semua orang kerana ciri-ciri potongan. Baris ganda butang menonjolkan semua perhatian pada perut, oleh sebab itu, pemilik jaket itu harus memiliki angka yang sesuai.

Gaya pakaian secara visual membuat pertumbuhan lebih pendek, jadi lelaki yang rendah harus dibuang dari itu. Wanita boleh mengimbangi kekurangan pertumbuhan dengan bantuan kasut dengan tumit.

Apabila memilih, anda harus memberi tumpuan kepada dua parameter penting: warna dan saiz.

 • Memilih warna guaman, pastikan ia sepadan dengan jenis penampilan dan aksesori anda.
 • Ia juga lebih baik untuk memilih julat warna, berdasarkan masa tahun dan destinasi pakaian yang dipilih. Untuk musim bunga dan musim panas, pilih warna terang dan terang, untuk musim sejuk, warna yang lebih gelap, dalam lebih sesuai.
 • Perlu diingat bahawa pejabat itu akan kelihatan lebih sesuai dengan corak tradisional dan warna yang terkawal, dan pada semua pihak akan menghargai warna cerah, gaya cetak dan gaya yang luar biasa.
 • Pilih model saiz yang bersesuaian. Beri perhatian kepada yang patut: lengan tidak sepatutnya pendek untuk anda, serta panjang kaki, semua butang harus mudah diikat, di mana sahaja mereka harus dikumpulkan.

Apa yang perlu dipakai

Sederhana berdandan dengan baik dengan pelbagai elemen pakaian dan kasut.

 • Kedua-dua lelaki dan wanita harus memakainya dengan model mantel klasik. Wanita boleh menggabungkannya dengan bulu bulu.
 • Wakil kedua-dua jantina boleh mengambil pelbagai kasut uniseks untuk disesuaikan: kasut chelsea, loafers, brogues, oxfords.
 • Kostum tidak formal boleh digabungkan dengan kasut kasual, seperti kasut dan slip kasut.
 • Wanita boleh melengkapkan imej kasut, kasut, but buku lali dengan tumit atau kasut balet.
 • Adalah sesuai untuk memakai baju dengan kemeja atau baju klasik, dan dengan turtlenecks dan baju sejuk.
 • Untuk acara-acara yang serius, lelaki perlu melengkapkan imej dengan tali leher atau tali leher, selendang wanita.

Beragam, sesuai untuk kedua-dua jantina, praktikal dan selesa - semuanya mengenai sut dua kali ganda. Jika almari pakaian anda masih tidak ada, sudah tiba masanya untuk pergi membeli-belah.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus