Makeup Mata Hijau Mata

Makeup Mata Hijau Mata

Gadis-gadis dengan mata hijau sangat mudah untuk memilih sendiri solek sempurna. Mereka sesuai untuk banyak warna bayang-bayang. Jadi, anda boleh bereksperimen dengan kombinasi warna, mewujudkan imej yang benar-benar tidak dapat dilupakan. Perkara utama adalah mengambil kira peraturan dan cadangan tertentu. Pengijazahan adalah sebab yang sempurna untuk solek cerah, ia akan membolehkan anda menonjol dari orang ramai. Dalam artikel ini, anda akan belajar cara membuat solek dengan betul untuk prom hijau dan bagaimana memilih warna yang sepadan dengan jenis penampilan anda.

Warna apa yang tidak boleh digunakan?

Mata hijau dianggap agak serba boleh dari segi memilih warna yang dikehendaki, tetapi masih terdapat warna yang boleh merosakkan imej. Artis solek hanya menyusun tiga nada kepada kategori yang dilarang - ia berwarna biru, merah dan perak. Perak dan biru secara visual mengurangkan mata, dan merah membuat mata kelihatan menyakitkan (dan juga air mata).

Peraturan asas

Solekan petang untuk prom harus sempurna, dipikirkan sepenuhnya. Jangan takut untuk menarik perhatian dan menonjol, kerana hari ini akan menjadi tidak dapat dilupakan untuk anda. Jadi ini adalah masa untuk mencuba diri anda dalam imej baru, menguji gabungan bayang-bayang baru atau memilih gincu yang tidak biasa untuk anda.

Terbaik untuk kanak-kanak perempuan dengan mata hijau adalah solek cahaya yang sesuai dengan bayang-bayang ungu, pic atau gangsa. Semua warna warna utama ini kelihatan hijau di mata hanya ajaib.

Pilihan win-win sepenuhnya adalah penggunaan bayang-bayang berasap, bulu merentasi permukaan abad. Untuk membuat solek tersebut, anda boleh menggunakan kedua-dua warna cokelat hitam dan coklat biasa, dan ungu gelap, zamrud hijau atau mana-mana yang lain.

Eyeliner yang cantik yang sesuai dengan jenis warna dan kosmetik yang anda gunakan dalam solekan anda akan melengkapkan solek mata anda. Anda boleh menggunakan pelapis hitam klasik, memaparkan anak panah grafik yang menakjubkan, atau pilih warna yang lebih halus - contohnya coklat. Selir mata pilihan ini lebih sesuai untuk kanak-kanak perempuan berambut cantik. Begitu juga dengan eyeliner kelabu (dalam mana-mana naungan yang anda suka).

Cara lain untuk menjadikan solek anda lebih luar biasa adalah dengan menekankan hujung bulu mata anda dengan maskara berwarna. Tidak ada yang rumit mengenainya. Hanya cat bulu mata dengan satu lapisan maskara hitam, kemudian perlahan-lahan memindahkan petua di atas tip dengan cara berwarna. Maskara berwarna ungu atau hijau sesuai untuk tujuan ini. Ia tidak akan menjadi sangat ketara, tetapi akan segera memberikan daya tarikan istimewa.

Anda boleh cuba menggunakan bayang mata tembaga. Mereka digabungkan dengan pensil atau pelapis berwarna abu-abu atau coklat dan sesuai untuk kanak-kanak perempuan jenis warna "cahaya". Warna tembaga sempurna digabungkan dengan mata hijau, jadi anda pasti akan kelihatan baik dengan solek tersebut. Satu-satunya pengecualian ialah kanak-kanak perempuan dengan jenis warna "gelap" (misalnya, brunettes atau wanita dengan alis yang besar dan lebar).

Tahap akhir dari riasan malam ini adalah penggunaan warna lipstik yang betul. Anda boleh memilih nada yang sesuai dengan imej pilihan anda. Artis solek biasanya menasihatkan wanita muda bermata hijau untuk memohon gincu merah, teracotta atau gincu. Mereka adalah yang paling sesuai untuk keindahan warna hijau bermata.

Bagaimana untuk memilih solekan untuk jenis warna anda?

Semua petua di atas cukup umum. Kini tiba masanya untuk membuat proses memilih palet warna lebih individu. Perlu dipertimbangkan bagaimana memilih warna dan warna yang sesuai bukan sahaja untuk mata hijau tepu, tetapi juga untuk warna kulit dan warna rambut.

Warna untuk brunettes

Gadis muda berambut gelap pada prom anda dengan selamat boleh memilih warna dengan warna metalik. Mereka pasti sesuai dengan anda. Di sini anda boleh bereksperimen dengan perak di hadapan anda, perkara utama adalah untuk dapat mengalahkannya dengan betul. Warna-warna ini amat sesuai untuk pemilik mata berwarna hijau gelap. Adalah mungkin untuk menambah imej sedemikian dengan warna merah muda. Sentuh hujung berus ke "epal" supaya solek tidak berubah terlalu kasar.

Si rambut coklat dengan mata hijau warna mereka boleh dibezakan dan dibuat lebih mendalam dengan bantuan bayang-bayang gelap. Satu-satunya naungan yang pasti bernilai menolak adalah tembaga gelap. Bagi gincu, yang dipilih di bawah solek itu, ia harus kaya dan cukup terang. Adalah lebih baik untuk mengekalkan warna wain atau warna ceri. Walau bagaimanapun, jika anda sedang mencari sesuatu yang lebih tenang yang akan sesuai dengan pakaian halus yang indah untuk malam - memohon gincu bogel.

Berambut perang

Rambut coklat yang cantik dengan mata hijau anda boleh mencuba dengan banyak warna. Anda boleh menggabungkan warna pensil, bayang-bayang dan mascaras yang berbeza. Perkara utama adalah bahawa mereka semua sesuai dengan baik dan sesuai dengan warna hijau semulajadi anda, menjadikannya lebih menarik dan cantik.

Gadis-gadis dengan rambut coklat muda Anda boleh menggunakan maskara coklat dan warna coklat bayang-bayang. Jika rambut anda lebih gelap, hampir hitam, maka bulu mata anda harus dicat dengan maskara hitam klasik. Jika tidak, bulu mata anda akan kelihatan pudar, dan rupa anda - tanpa ekspresi (walaupun warna hijau yang kaya).

Gadis-gadis dengan rambut coklat Ambar dan warna zamrud bayangan juga sempurna. Untuk memastikan mata anda kelihatan letih dan bercahaya, gunakan warna yang paling sengit. Gadis-gadis dengan keindahan semulajadi itu boleh melakukan solek pada prom dengan menggunakan bayangan ruby. Mereka akan membuat kelihatan lebih menarik, dan warna mata - tepu.

Bagaimana untuk memakai blondes?

Blondes dengan mata hijau - Ini adalah jenis warna yang lebih jarang berlaku. Jenis yang paling indah, seperti yang dipercayai ramai - adalah seorang gadis dengan warna rambut gandum dan mata zaitun yang cantik. Sekiranya ini jenis anda, maka anda boleh menggunakan pensil warna kelabu atau ashy dengan selamat. Bagi pemerah pipi atau bronzer, mereka pasti tidak boleh terlalu menonjol pada kulit anda. Pilih nada yang kelihatan semulajadi yang mungkin di wajah anda.

Gadis dengan kulit yang lebih gelap warna coklat dan kuning air akan dilakukan. Anda boleh cuba menggunakan bayang-bayang dengan kilauan mutiara yang sedikit. Mereka tidak akan merosakkan penampilan anda, tetapi menjadikan imej lebih lembut dan ringan. Anda juga boleh menambah solek dengan berkilau menarik yang menghiasi wajah.

Selalunya blondes adalah berbeza jenis warna yang sangat sejuk. Sekiranya anda mempunyai penampilan "musim sejuk" dengan keriting ashen dan mata kelabu-hijau, maka anda boleh pergi dua cara. Mula-mula, anda boleh menggunakan warna-warna sejuk untuk mencipta rupa halus yang akan menjadikan anda tidak seperti rakan sekelas anda. Pilihan lain ialah "melindungi" penampilan anda menggunakan warna coklat dan maskara. Dengan penggunaan produk sedemikian untuk mata, anda akan menjadikan imej anda lebih lembut dan lebih lembut.

Lulusan berambut merah

Jenis warna terang adalah gadis-gadis perang rambut merah dengan mata hijau. Untuk menonjol dari orang ramai, mereka biasanya tidak perlu melakukan apa-apa, kerana kerana cerah pada sifat penampilan mereka, mereka tetap tidak fokus pada perhatiannya. Tetapi tamat pengajian adalah acara istimewa. Tidak kira betapa cantiknya anda, anda masih mahu melengkapi imej dengan butir-butir baru dan warna-warna terang.

Gadis-gadis dengan jenis warna ini adalah bayang-bayang kelabu dan ungu yang sempurna. Semua warna ungu sempurna harmoni dengan jenis warna yang terang dan membolehkan anda membuat imej lebih hebat. Bagi gincu, ia harus menjadi lebih cerah, semakin tepu warna rambut anda.Angkat gincu yang indah, jika dikehendaki, melengkapi mereka dengan pensil kontur, menjadikan kontur bibir lebih jelas.

Di bawah solek ini juga perlu dapat memilih pemerah pipi yang indah yang sesuai dengan nada kulit anda. Adalah wajar bahawa mereka tidak terlalu terang, kerana warna tembaga yang kaya dengan rambut, kulitnya secara semulajadi kelihatan berwarna perang, yang bermaksud tidak ada penekanan tambahan. Mungkin anda lebih sesuai dengan bayangan dengan warna coklat muda.

Cuba juga jangan keterlaluan dengan bulu mata bulu mata. Mereka tidak seharusnya terlalu gelap.

Lulusan berkulit merah muda paling sesuai dengan maskara coklat muda yang cantik. Ia mengangkat bulu mata dan menjadikannya lebih lembut. Oleh kerana ini, rupa kelihatan lebih terbuka, dan imej secara keseluruhan - bagus. Arrows atau eyeliner gelap dalam imej ini akan menjadi tidak berguna, kerana solek ini sudah menjadi hebat dan cerah.

Langkah demi langkah demi langkah

Sekiranya anda ingin membuat apa-apa acara khas anda sendiri, maka anda akan dapat mengatasinya jika anda mempunyai sekurang-kurangnya beberapa kemahiran asas dan telah melukis diri anda selama beberapa tahun Untuk membuat solek cantik yang sesuai dengan gadis dengan mata hijau, anda perlu mengikuti semua peraturan. Sentiasa betulkan semua kekurangan rupa anda dan nada wajah anda. Lagipun, pada prom kulit anda sepatutnya sempurna - lancar, cantik dan berseri. Hanya dalam kes ini, solek akan menyebabkan kekaguman.

Sebelum memohon bayang-bayang, warna apa pun, adalah dinasihatkan untuk menggunakan pangkalan. Ini akan memanjangkan tempoh memakai bayang-bayang, dan anda akan bersinar sepanjang hari dan petang.

Jika anda tidak mempunyai pangkalan di bawah naungan, dan anda tidak mahu membelinya, anda boleh melakukannya dengan hanya membersihkan kelopak mata atau menggunakan lapisan penyembunyikan cahaya. Mata hijau harus dibingkai pada kening yang sempurna, bulu mata bulu yang lembut dan bayang-bayang yang berbayang. Ini akan menjadikan warna mata lebih tepu dan cerah.

Untuk membuat penampilan anda sihat dan berseri, setelah melengkapkan make-up klasik, membetulkan zon yang diperlukan dengan penyerlah atau pensil putih lembut. Ia juga boleh membuat beberapa ciri wajah anda lebih ekspresif atau menyamar sesuatu. Garis bawah bibir anda dengan gincu yang indah atau gloss cahaya dengan tekstur halus. Selepas itu, anda boleh pergi ke perayaan yang akan dikenang dengan pasti. Semua orang di sekeliling anda pasti gembira dengan imej anda, anda akan dapat membuat kesan yang menakjubkan!

Bagaimana untuk membuat solek untuk tamat pengajian untuk mata hijau, lihat video berikut.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus