Buatlah dalam gaya 60-an

Buatlah dalam gaya 60-an

Fesyen boleh berubah, tetapi beberapa trend secara beransur-ansur kembali - atau segera menjadi klasik.. Kepada klasik hingga kini termasuk solekan trend dalam gaya tahun 60-an. Anda akan mempelajari semua ciri-ciri solekan ini dan pelaksanaannya dalam artikel ini.

Ciri-ciri utama

Mula-mula anda harus berbincang mengenai beberapa butiran yang membuat solek gaya retro sangat istimewa dan luar biasa. Pertama, dalam gaya ini penekanan biasanya diletakkan pada zon tunggal. Ini boleh menjadi mata atau bibir. Selalunya ia adalah mata yang ekspresif dan terang. Panjang, bulu mata tebal, eyeliner dan bayangan mata - ini adalah ciri solek dalam gaya 60-an.

Gadis dan wanita membuat aksen yang ketara kerana banyak mata dikaitkan dengan banyak orang dengan belia dan daya tarikan. Supaya solek itu tidak terlalu kasar pada masa yang sama, bibir dicat dengan gincu atau gloss yang cerah. Walau bagaimanapun, banyak yang mendakwa bahawa gadis-gadis pada masa itu tidak menggunakan lipstik, kerana mereka adalah kualiti yang dahsyat dan menyerupai tanah liat melekit dalam konsistensi mereka.

Teknik solek

Sekiranya anda ingin membuat gaya cantik dalam gaya retro, maka anda perlu membiasakan diri dengan semua peringkatnya.

Asas

Jika anda akan meletakkan aksen, anda perlu mengeluarkan nada kulit, menjadikannya sempurna. Ingat bahawa solek dalam gaya ini harus kelihatan semulajadi mungkin. Untuk melakukan ini, pertama sekali, anda perlu memilih asas yang sepadan dengan nada kulit anda. Kemudian anda perlu membetulkan kelemahan dengan bantuan pen concealer cahaya. Jadi tidak akan ada kesan topeng, tetapi pada masa yang sama anda akan kelihatan sangat rapi.

Kanak-kanak perempuan pada tahun 60-an sering menggunakan rambut merah untuk menjadikan penampilan mereka lebih "sihat". Berbeza dengan kulit pucat dengan kemerahan yang sedikit memberi anak-anak perempuan daya tarikan istimewa. Sekiranya anda ingin mengulangi kesan ini, maka pemerah pipi hendaklah dipilih dengan subtone merah jambu yang terang. Agen dengan warna coklat atau merah hanya akan merosakkan segala-galanya.

Mata

Tahap paling penting dalam gaya ini ialah lukisan mata. Pada tahun 60-an, gadis-gadis tidak banyak memberi perhatian kepada reka bentuk kening. Oleh itu, mereka tidak boleh terlalu gelap dan jelas dengan anda.

Lebih baik memberi perhatian lebih kepada solek mata sendiri. Pertama, gunakan gabungan bayang mata kelabu dan coklat pada kelopak mata anda. Warna gelap dan lebih ringan perlu digabungkan dengan satu sama lain, peralihan telinga yang teliti. Dalam solekan yang sama juga sering digunakan sebagai eyeliner. Untuk solek dalam gaya tahun 60-an, anda boleh memilih eyeliner hitam dan coklat. Ia semua bergantung kepada ciri penampilan anda.

Sekiranya anda berambut perang secara semulajadi, maka anda adalah cahaya yang lebih sesuai, garis-garis coklat terang, berwarna sepanjang garis pertumbuhan bulu mata. Tetapi selalunya mereka menggunakan pensil hitam-arang yang mereka tinted sudut luar mata.

Anda juga boleh membuat anak panah gelap yang indah pada kelopak mata anda. Mereka boleh nipis dan tidak kelihatan, atau lebih tebal.

Di atas bulu mata semulajadi mereka, perempuan juga sering terjebak di atas kepala. Lagipun, ia adalah bulu mata yang tebal dan subur yang menjadikannya sangat tidak bersalah dan menawan. Sekiranya anda tidak mahu huru-hara dengan rambut, ia cukup mencukupi untuk melukis bulu mata dengan beberapa lapisan mascara. Dengan cara ini, kedua-dua bulu mata atas dan bawah adalah berwarna.

Bibir

Supaya bibir tidak tersesat dengan latar belakang mata yang indah, tetapi pada masa yang sama mereka kelihatan baik, mereka juga perlu berwarna. Artis solek yang melakukan solek dalam gaya tahun 60-an mempunyai rahsia kecil - sebelum memohon gloss atau gincu mereka menutup bibir mereka dengan lapisan cahaya concealer. Ia sepatutnya sangat sedikit.

Silap mata ini dapat membantu menjadikan bibir lebih pucat.Selepas memohon asas kepada bibir, mereka boleh disalut dengan pic atau merah jambu. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan bersinar telanjang (hampir tidak kelihatan). Untuk menjadikan liputan bibir lebih jelas, gunakan pensel kontur untuk dipadankan. Jika dikehendaki, anda boleh memilih lubang di atas bibir - beberapa sentuhan penyapu.

Make-up dalam gaya tahun 60-an sempurna untuk gadis-gadis muda dan wanita yang lebih tua. Ia membolehkan anda menyembunyikan kekurangan dan menekankan martabat, menjadikan imej itu lebih menarik dan tidak bersalah.

Aksen terang pada mata dan gincu neutral sesuai untuk pihak korporat dan pihak. Cuba seperti make-up cerah - mungkin anda akan mencari semula diri anda dalam imej diva retro. Imej ini kelihatan sangat menarik dan tidak biasa, anda akan tertarik dengan banyak pandangan yang mengagumi.

Dalam video di bawah - bagaimana untuk melakukan solek dalam gaya 60-an.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus