Beg pinggang 2019 untuk lelaki dan wanita

Beg pinggang 2019 untuk lelaki dan wanita

Ramai yang percaya bahawa beg tali pinggang adalah sifat yang tidak menonjol dari penjaga kedai dan konduktor, dan bahkan bukannya yang moden, tetapi yang akan diingat selama-lamanya, sebagai peringatan pada sembilan puluhan dan jauh.

Beg tali pinggang 2016 untuk lelaki dan wanita selamanya akan mengubah stereotaip anda dengan aksesori yang tidak menarik. Sekarang ini bukan sekadar satu perkara yang praktikal di mana anda boleh menyembunyikan perkara-perkara kecil yang paling penting.

Beg tali pinggang moden adalah, di atas semua, hiasan yang bergaya imej. Ia kagum dengan banyak warna dan kehadiran elemen hiasan asli, kejutan dengan pelbagai gaya dan dengan segala cara menekankan keperibadian pemiliknya.

Apa yang dipanggil juga

Sangat menarik bahawa aksesori mudah, yang muncul di kawasan kami lebih daripada dua puluh tahun yang lalu, belum lagi muncul dengan nama asalnya. Selalunya ia hanya dipanggil beg untuk tali pinggang atau beg tali pinggang.

Terdapat tradisi di kalangan rakyat untuk memberikan "julukan" kepada beg tangan tersebut, berdasarkan bentuk mereka, oleh itu, berhubung dengan mereka, kata-kata lucu seperti "pisang" atau "sauh" sering didengar. Di Amerika, adalah adat untuk memanggil beg pinggang tertutup hanya pek pinggang, yang secara harfiah diterjemahkan sebagai "pek pinggang".

Apakah keunikan beg ini yang luar biasa dan kenapa, setelah "bertahan" beberapa dekad terlampau yang lengkap, mereka, seperti burung phoenix, kembali ke kehidupan masyarakat moden dan bahkan penuh pada halaman majalah berkilat yang bergaya?

Ciri-ciri

Rahsia utama populariti beg tali pinggang terletak pada fungsinya. Ia sangat ringan dan kecil, ia tidak menyebabkan sebarang kesulitan semasa penggunaan dan membolehkan anda menyimpan barang-barang kecil keperluan asas dalam penglihatan. Ia boleh menjadi tambahan hebat kepada mana-mana imej, kerana ia sangat sesuai untuk semua gaya pakaian.

Anda boleh memilih model yang sesuai dengan tali pinggang, dipakai pada pinggang atau pinggul, dan pelbagai bentuk dan warna membolehkan anda bereksperimen dengan busur anda sendiri.

Tetapi yang paling penting - menggunakan beg itu, anda akan melepaskan tangan anda, yang bermaksud - anda akhirnya boleh merasa lebih bebas.

Pereka moden menggembirakan pengguna bukan sahaja dengan pelbagai hiasan beg pinggang tetapi juga dengan reka bentuk asal mereka. Beg pinggang-berubah mudah berubah menjadi aksesori standard, jika anda membongkar gunung, yang boleh ditekan, butang atau velcro.

Oleh itu, beg pinggang boleh menjadi universal. Walau bagaimanapun, salinan individu beg tersebut menggabungkan beberapa ciri ciri yang membolehkan anda selesa menggunakannya hanya untuk tujuan tertentu.

Gambaran keseluruhan model fesyen

Beg pinggang paling popular di kalangan orang yang terlibat dalam aktiviti aktif atau sentiasa berurusan dengan barangan kecil. Mereka sering dijumpai pada atlet atau pengembara yang tangannya diduduki dengan kamera atau peta bandar. Peniaga yang sentiasa perlu mengira semula hasil itu, seperti beg hanya menjimatkan.

Untuk membolehkan orang tahu dengan tepat apa beg yang mereka perlukan, pengeluar hanya mengedarkan model ke dalam kategori berasingan.

Untuk berlari

Beg ini sering disebut sebagai sukan. Mereka hebat bukan sahaja untuk berlari, tetapi juga untuk aktiviti lain seperti skateboard, rollerblading, berbasikal, dan sebagainya. Aksesori boleh terdiri daripada satu atau dua kompartemen beranjak dan dilampirkan pada tali pinggang dengan tali laras.

Beg ini diperbuat daripada bahan yang sangat elastik, jadi ia dapat menampung sejumlah besar barang kecil: kunci, pemain mini, wang dan juga telefon bimbit.

Untuk berenang

Perbezaan utama model ini dari yang sebelumnya adalah impermeability yang luar biasa. Beg seperti itu tidak tenggelam dalam air dan dengan pasti melindungi item penting untuk anda walaupun dengan sentuhan langsung dengan kelembapan. Anda boleh menyimpan telefon bimbit anda, wang, pasport dan butiran kecil lain tanpa rasa takut.

Aksesori dipasang dengan tegas pada tali pinggang atau dipakai di leher, sehingga tidak akan terbang bahkan semasa pergerakan bawah air yang paling aktif.

Untuk telefon

Perlindungan sedemikian boleh menjadi pelbagai rupa. Selalunya mereka mempunyai klip khas atau gelang tali pinggang, di mana tali pinggang biasa ditarik dari seluar. Beg ini boleh dibuat daripada bahan keras atau lembut dan meletakkan telefon sehingga enam inci dalam saiz.

Untuk telefon pintar

Kes telefon pintar adalah besar dan boleh memegang alat dari enam inci ke atas.

Untuk dokumen dan wang

Beg seperti itu boleh dipanggil dompet tali pinggang biasa. Ia berbeza dari yang lain dengan sebilangan besar kompartemen dan kehadiran poket beretet kecil. Poket rahsia untuk wang kecil dan barangan kecil ada di dalam beg, tetapi penempatan mudah membolehkan anda dengan pantas mendapatkannya.

Mereka mempunyai tekstur yang agak padat, jadi peralatan mudah alih juga dilindungi dari kesan.

Untuk kanta

Beg ini digunakan oleh pengendali dan jurugambar profesional untuk menyimpan peralatan yang rapuh mahal. Ciri utamanya adalah bahawa mereka mempunyai bentuk khas dan dibuat dari bahan berat yang membolehkan anda untuk sepenuhnya mencegah kerosakan mekanikal pada lensa.

Sarung yang direka bentuk khas yang datang dengan beg itu melindungi sepenuhnya optik dari habuk dan kotoran. Perlindungan tugas berat menyediakan peluang untuk menjamin keselamatan beg itu di tali pinggang, tanpa perlu risau tentang keselamatan kandungannya, dan slider berganda-cahaya menjadikannya mudah untuk diakses.

Untuk merawat haiwan kesayangan

Beg yang digunakan oleh jurulatih profesional yang sentiasa mempunyai sedikit makanan haiwan peliharaan.

Bekas silikon dipasang pada tali pinggang dengan tali, mengekalkan bentuknya dengan sempurna dan ditutup secara automatik selepas suapan telah dicapai. Ia mudah dibasuh, ia tidak membahayakan dan tidak menyerap bau makanan. Ia juga boleh digunakan semasa berjalan bersama dengan haiwan.

Taktikal

Beg ini digunakan oleh pakar bidang dan tentera. Ia berbeza dari model lain dengan kehadiran velcro khas untuk meletakkan jalur dengan nama, kumpulan darah dan maklumat penting lainnya.

Sebilangan besar kompartemen dan poket yang dimeteraikan dengan pengikat membolehkan anda menyimpan peralatan, ubat-ubatan dan barangan keperluan lain dalam keadaan istimewa.

Beg pisang

Mendapat namanya kerana persamaan dengan buah yang sama dalam bentuknya. Ia boleh menjadi saiz yang berbeza dan dipakai bukan sahaja pada tali pinggang, tetapi juga pada lengan atau penyebaran di atas bahu. Ia mempunyai sejumlah besar ruang lapang.

Boleh dibuat dari kulit asli atau tekstil. Selalunya beg ini memberikan reka bentuk luar biasa.

Beg utama

Berbeza bentuk separa bujur, sesuatu menyerupai siluet anchor. Kelihatan sangat kemas, sering dipilih oleh gadis, tetapi kebanyakannya universal. Ia boleh dilengkapi dengan satu petak lapang, serta tambahan poket zip luaran.

Besar

Ia kelihatan kurang padat daripada model sebelumnya, tetapi dari sudut pandang praktikal lebih berfungsi. Ia boleh dengan mudah digunakan sebagai beg kecil kecil biasa, hanya dengan membuka tali pinggang. Ia adalah lebih banyak salinan alternatif yang luas, dan kerana saiz yang sedikit meningkat, anda boleh menyimpan item yang lebih besar di dalamnya.

Gambaran Keseluruhan Jenama

Sekarang kita semua memahami bahawa beg tali pinggang bukan sekadar aksesori primitif. Kadang-kadang, ia boleh dipanggil keperluan semata-mata. Kepraktisan beg pinggang dihargai walaupun oleh jenama yang terkenal, sehingga mereka secara sistematik menggembirakan pengguna dengan model baru.

Ia adalah penasaran bahawa setiap jenama berusaha untuk menarik pembeli dengan cara tersendiri, mengejutkan dengan penyelesaian asal dalam reka bentuk, tekstur dan gaya. Kita hanya boleh memilih.

Nike

Jenama sukan yang terkenal di dunia tidak mengubah tradisinya dari segi kualiti, oleh itu ia hanya menggunakan bahan yang kokoh untuk pengeluaran beg.

Kulit tulen, tekstil tahan lama, nilon kelembapan tahan dan poliester - semua ini membantu menghasilkan model aksesori yang sangat dipercayai dan bergaya.

Penyelesaian reka bentuk asal menarik fesyen dan manis di seluruh dunia, kerana sukar untuk menolak sesuatu yang akan menghiasi apa-apa imej, dan di samping itu akan menjadi pembantu yang setia dalam perjalanan aktif.

Dakine

Jenama yang bergantung kepada padat dengan fungsi maksimum. Model beg Dakine diperbuat daripada bahan tahan lama yang tahan lama di bawah pengaruh pelbagai objek.

Kompartmen luas diletakkan sedemikian rupa untuk rasional menggunakan ruang terhad beg itu.

Reka bentuk luar produk patut dikagumi khas, kerana garis beg pinggang Dakine mengandungi kedua-dua model yang berwarna-warni dengan cetakan asal dan lebih ringkas dan salinan terkawal.

Herschel

Jika anda suka klasik, beg sabuk Herschel adalah apa yang anda perlukan. Model jenama ini agak ringkas dan ringkas, tetapi bersama-sama dengan ini, bukan tanpa keperibadian.

Mereka tidak hanya sesuai dengan gaya hidup yang aktif, mereka adalah hiasannya. Kita tidak sepatutnya bercakap tentang kualiti beg ini, mereka dilakukan dengan teliti, yang dibuktikan oleh banyak maklum balas positif dari pengguna.

Adidas

Jenama sukan yang tidak memerlukan pengenalan, bergantung pada kepraktisan. Sama ada dari kulit tulen atau bahan kalis air tahan lama, beg tali pinggang Adidas sentiasa serba boleh dan menakjubkan dalam kefungsian.

Mereka sangat lapang, digabungkan dengan mana-mana unsur pakaian dan sentiasa membuktikan penglibatan pemilik dalam gaya hidup sukan yang mulia.

Deuter

Jenama dengan sejarah dua ratus tahun telah menegaskan reputasi sebagai pengeluar aksesori kelas tinggi untuk sukan dan pelancongan. Dalam barisannya terdapat ransel berkualiti tinggi, khemah dan penutup untuk papan salji, tetapi perhatian khusus diberikan kepada beg pinggang.

Mereka menyediakan segala-galanya bahawa seseorang yang mempunyai gaya hidup aktif perlu. Pemadatkan yang kuat membolehkan anda tidak bimbang tentang kandungan beg itu, walaupun apabila dibesarkan di Everest, dan sebilangan besar petak dan poket yang fleksibel - padatkan perkara yang paling diperlukan.

Agung

Siapa, sekiranya bukan perwakilan budaya jalanan yang terang, tahu tentang apa yang diperlukan masyarakat aktif? Pengasas Agung tidak mengubah prinsip utama mereka - manifestasi kreativiti dalam perkara yang paling mudah.

Itulah sebabnya beg tali pinggang dari jenama dibezakan oleh warna yang unik dan cetakan asal. Tetapi atribut utama dari mana-mana model adalah surat kontras yang Agung, yang memberikan semangat tertentu kepada setiap salinan.

Bagaimana untuk memilih

Tidak ada keraguan sebagai beg berjenama, tetapi mereka selalu sangat mahal, dan tidak semua orang bersedia untuk membayar jumlah kemas untuk aksesori yang sangat kecil. Di pasaran moden, anda boleh menemui banyak model alternatif beg untuk tali pinggang, dan kadang-kadang, anda boleh menjumpai kepingan yang cukup padat pada harga yang berpatutan.

Untuk beg yang anda beli untuk memenuhi keperluan anda sepenuhnya, anda perlu memberi perhatian kepada ciri-ciri tertentu sebelum membeli:

Kekuatan dan ketebalan tali pinggang

Faktor asas dalam kualiti beg itu.Pilih model dengan tali dari 4 cm dari bahan elastik. Adalah penting bahawa tali pinggang panjang dikawal oleh klip khas, dan bukan satu plastik, tetapi satu logam.

Kelengkapan

The zip di luar dan di dalam poket harus dipercayai dan mudah dibuka. Nah, jika pengikat pada petak luar ditutup dengan injap, supaya anda dapat melindunginya dari tekanan mekanik yang tetap.

Jahit

Melekat benang, jahitan melengkung, kehadiran sisipan minyak yang nipis dan lapisan yang sama - tanda kerapuhan. Pada masa yang terbaik, beg sedemikian akan bertahan beberapa bulan, jadi dinasihatkan untuk segera meninggalkan pengambilalihan sedemikian.

Penempatan dan saiz poket. Beg belanja item miniatur memegang dengan mudah, tetapi dengan lebih luas, seperti telefon bimbit, telefon pintar boleh menjadi masalah. Model beg yang baik sentiasa dibuat dari bahan elastik berkualiti tinggi, yang direka untuk tahap regangan tertentu.

Adalah lebih baik untuk pra-mengukur diameter item yang akan diletakkan di dalam beg dan memilih berdasarkan penunjuk ini. Bilangan poket dalaman dan luaran, pilih pelbagai dan bilangan barang kecil.

Kekuatan beg

Nah, jika bahagian bawah produk akan diperkuat. Untuk penyimpanan peralatan mudah alih, lebih baik memilih spesimen dengan upholsteri luaran yang padat yang menghalang kerosakan mekanikal pada objek di dalamnya. Kualiti lapisan memainkan peranan yang sama pentingnya.

Berkenaan dengan ciri-ciri luaran beg pinggang, lebih baik memilih keadaan warna terkawal, kerana ia sesuai dengan segala-galanya. Pilihan ideal adalah pemilihan beg pinggang sesuai dengan skema warna almari pakaian.

Bahan

Faktor penentu dalam kualiti apa-apa, dan lebih-lebih lagi beg pinggang. Memilih model yang dibuat daripada kulit buatan atau sintetik murah, anda tidak boleh bergantung pada jangka panjang produk. Beg bahan rajutan sesuai untuk perjalanan ke pantai, kerana mereka mudah dibersihkan dari pasir, dan kelihatan seperti musim panas.

Jika anda ingin menikmati kualiti yang sangat baik dan ketahanan beg pada tali pinggang, anda perlu memilih bahan yang lebih kukuh dan mahal.

Kulit

Kulit asli adalah bahan terbaik untuk pengeluaran beg tali pinggang. Produk daripadanya ternyata paling tahan pakai dan praktikal. Dalam koleksi jenama terkenal anda boleh mencari model yang dibuat dari babi, rusa, kulit burung unta dan bahkan kulit haiwan eksotik, seperti buaya, monitor cicak atau python.

Sesetengah pengeluar menggabungkan beberapa jenis kulit dengan tekstur yang berbeza - kesan yang sangat bergaya dan elegan diperolehi.

Kalis air

Nylon dan poliester adalah bahan-bahan yang membuat beg air-penolak. Selalunya digunakan oleh jenama sukan, seperti Adidas atau Nike, kerana ia adalah semasa aktiviti aktif bahawa beg paling sering terdedah kepada persekitaran yang basah, dan bahan tersebut membantu menyimpan kandungan aksesori kering.

Beg yang direka untuk penggunaan dalam air dibuat daripada plastik berkualiti tinggi. Ia membolehkan anda untuk mengumpul barang-barang "dalam" hermetikal di dalam aksesori, sepenuhnya menghalang kemasukan kelembapan.

Cara memakai

Adalah penting untuk mengetahui cara memilih beg pinggang yang berkualiti tinggi, tetapi lebih penting lagi ialah untuk memakainya dengan betul. Terdapat beberapa peraturan yang tidak dinyatakan yang mesti diikuti jika anda ingin mencipta imej yang harmoni dan bergaya:

  1. Jika anda suka memakai pakaian yang besar, lebih baik menolak untuk membeli beg tali pinggang. Dalam gabungan ini, ia dapat menjadikan imej anda hanya tidak masuk akal.
  2. Orang yang mempunyai kelebihan berat badan atau kelemahan angka kelihatan yang lain harus menolak salinan miniatur. Pilihan yang boleh diterima boleh menjadi beg tali pinggang yang besar atau beg perubahan besar yang boleh dibawa ke atas bahu.
  3. Sekiranya anda ingin memakai beg tali pinggang pada pinggul, anda tidak seharusnya meletakkannya di tengah-tengah bayang-bayang itu - ia akan kelihatan begitu cuai, terutamanya apabila bergerak.Adalah lebih baik untuk memindahkan model ini sedikit ke tepi pada satu pinggul. Oleh itu, anda bukan sahaja akan mengimbangi siluet, tetapi juga dapat membetulkan kelemahan angka.

Ramai yang percaya bahawa beg tali pinggang direka khas untuk gaya sukan, baik, atau maksimum, untuk gaya santai percuma, tetapi tidak. Model individu digabungkan sepenuhnya dengan pakaian yang elegan. Perkara utama ialah memilih gaya yang kemas dan warna yang sepadan dengan imej.

Imej dengan aksesori

Sekiranya anda takut eksperimen dan masih tidak pasti bahawa beg tali pinggang itu dapat menghiasi sepenuhnya rupa, anda boleh menggunakan nasihat pakar fesyen dan melihat melalui majalah berkilat. Di dalamnya terdapat banyak kombinasi menarik dengan beg tali pinggang, dan kerana ia tidak pelik, mereka kelihatan sangat harmoni.

Ia adalah penasaran bahawa pereka moden menyediakan model asli beg pinggang bukan sahaja untuk orang dewasa, tetapi juga untuk kanak-kanak. Pertimbangkan kombinasi yang paling menarik.

Wanita

Adakah anda ingin memberikan imej feminin estetika sukan ringan? Jangan ragu untuk menggabungkan beg tali pinggang dengan pakaian yang dipadamkan atau sundress yang mengalir, dipilih dengan warna dan tekstur. Meletakkan aksesori di pinggang, anda boleh membuat siluet anda lebih halus. Benar untuk kelihatan seperti itu, lebih baik untuk tidak mengambil kasut dengan kasut tumit tinggi atau stilettos, tetapi berhenti di flat sukan atau sandal pada kelajuan rendah.

Beg kulit di bahagian pinggul akan menjadi tambahan asal kepada skirt pensel klasik dan bahagian atas tanaman. Imej radikal akan memberikan sandal pada platform yang tinggi. Jangan lupa tentang hiasan. Perhiasan yang besar akan menjadi hujung sempurna untuk looka berani.

Lelaki

Tetapi bagi wakil-wakil seks yang lebih kuat untuk mewujudkan imej harmoni dengan beg tali pinggang adalah lebih mudah. Aksesori ini dikombinasikan dengan sempurna dengan seluar jeans, baju, kaos dan seluar pendek, yang merupakan ciri penting almari pakaian lelaki. Kombinasi yang menarik diperolehi walaupun dengan pakaian klasik.

Bayi

Beg pinggang untuk wakil kecil masyarakat kita mengejutkan dengan keaslian walaupun untuk orang dewasa. Pisang biasa boleh secara literal menyerupai buah yang manis, dan juga ditambah dengan wajah volumetrik monyet. Beg pinggang dalam bentuk hiu akan merayu kepada pencinta pengembaraan laut dan dengan cara ini, ia akan kelihatan hebat dalam pemandangan pantai klasik.

Warna dan cetakan

Salah satu kelebihan utama beg tali pinggang moden. Musim ini, aksesori tali pinggang warna terpakai amat popular: hitam, kuning air, coklat, putih. Motif bunga, banyak rhinestones, manik dan cincin juga berada di puncak populariti.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus